Foto: Dominique A. Pineiro

Foto: Dominique A. Pineiro.

Utrikes

Snapchat censurerar Donald Trump: ”Uppviglar till rasistiskt våld”

Publicerad 6/4/2020
Annons

Efter att Twitter gått in och ”faktagranskat” och censurerat ett par av Donald Trumps utspel på Twitter blir Snapchat nästa plattform att censurera presidenten. Detta görs med hänvisning till samma uttalande Twitter bedömde som att Trump ”förhärligar våld”.

Efter att konservativa och alternativa röster utsatts för systematisk censur och i vissa fall nedstängning, och Trump fick en av sina egna tweets försedd med en ”faktagranskning” och ytterligare en gömdes, fick presidenten nog. Nyligen tog han initiativ till att få slut på den godtyckliga censuren och lagstiftning är att vänta.

LÄS ÄVEN: Trumps presidentorder underskriven – ska motverka censur av konservativa

Nästa plattform att censurera Trump blir Snapchat som inte längre kommer att visa presidentens inlägg i sin Discover-funktion, ett fönster i appen där användaren kan se innehåll från vänner och konton man tros kan vara intresserad av.

”Uppviglar till rasistiskt våld”

I ett pressmeddelande på tisdagen uppger moderbolaget att man ”inte kommer att förstärka röster som uppviglar till rasistiskt våld och orättvisa genom att ge dem gratis marknadsföring på Discover”.

Detta görs med hänvisning till då Trump skrev When the looting starts, the shooting starts (När plundringen börjar, börjar skjutandet) i samband med de våldsamma upploppen i USA.

”Vi kan helt enkelt inte marknadsföra amerikanska konton som är kopplade till människor som uppviglar till rasistiskt våld, oavsett om de gör det på eller utanför vår plattform”, skriver vd:n Evan Spiegel.

Manipulera valet

Från Trumpkampanjen säger man att Snapchat försöker manipulera det kommande valet senare i år.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons