Socialbidrag till illegala invandrare stridsfråga i kommunerna

Delningar

En av tio kommuner betalat ut försörjningsstöd till illegala invandrare. ”De här barnens föräldrar har gjort ett val att stanna kvar.”

En undersökning SVT Nyheter gjort visar att 23 av 244 (244 av 290 svarade) tillfrågade kommuner betalat ut försörjningsstöd till illegala invandrare.

I de flesta kommuner handlar det om så kallat ”akut nödbistånd” och de kommuner som betalat ut mest pengar är Boden, Botkyrka, Gotland, Göteborg, Hässleholm, Karlskoga, Karlskrona, Landskrona, Malmö, Malung, Mönsterås, Ronneby, Sigtuna, Stockholm, Sundsvall, Sunne, Trollhättan, Ulricehamn, Vadstena, Vara, Vimmerby, Ödeshög, Östra Göinge.

Enligt prejudicerande domar är kommunerna inte skyldiga att ge ekonomiskt bistånd till illegala invandrare, som är de som fått avslag på sin asylansökan men ändå stannar kvar i Sverige.

I vissa kommuner väljer man att använda kommuninvånarnas pengar på detta sätt ändå.

I bland annat Stockholm och Malmö har det i vissa fall handlat om mer än nödbistånd och ett mer långvarigt finansiellt stöd; i Malmö om ca 150 familjer, i Stockholm ett tiotal.

– De här barnens föräldrar har gjort ett val att stanna kvar, vi vet inte hur lång tid, men det är inget barnen kan styra över och barnen ska inte drabbas av föräldrarnas beslut. Vi ska inte ha barn i Stockholm som fryser när det är kallt eller som är oroliga över att inte ha mat på bordet, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholm.

Från officiellt håll i Socialdemokraterna anser man att Stockholm och Malmö gör rätt.

– Jag tycker nog att det går ihop. De här människorna lever här olagligt, absolut, de har fått ett beslut att de inte får vistas här och ska återvända till sina hemländer. Men jag tror att de flesta av oss förstår att man inte kan låta barnfamiljer ha det hur dåligt som helst, säger Anna-Lena Sörensen, talesperson för Socialdemokraterna i sociala frågor i riksdagen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

408 KOMMENTARER

 1. Nej det är klart att det är bättre att se till att ge dessa pengar till försörjning som signal att kom hit och vi ger dig pengar. Finns det något land någonsin som gett pengar i bidrag till personer som inte har rätt att vistas i det landet? Hur absurt kan det bli i Sverige är frågan.

 2. Med så ansvarslösa föräldrar borde barnen omhändertas och UT med föräldrarna.
  Om föräldrarna misshandlar sina barn borde de straffas i min värld.
  Är det bara gamla och medelålders Svenska män som har ansvar över sina barn?

 3. Korkade kommunpolitiker finns det gott om.
  ”föräldrarna har gjort ett val”. Tacka fan för det när man får socialbidrag plus lägenhet.
  Men svenska uteliggare som det har gått snett för och pensionärer som svälter dom ger vi fan i. Dessa miljömuppar, ska bli bra när dom åker ut i höst.

 4. ”En av tio kommuner betalat ut försörjningsstöd till illegala invandrare. ’De här barnens föräldrar har gjort ett val att stanna kvar.’”

  Ska inte illegala invandrare utvisas? Är det verkligen upp till illegala invandrare att själva bestämma om de ska stanna i Sverige? Ska Sverige försörja varenda utlänning som styr kosan hit?

 5. Undrar hur länge det dröjer innan folk tar sig in på kommunkontor och slänger ut politiker o tjänstemän fönstervägen …jag gissar på ca 2025

 6. Anna-Lena Sörensen kan använda sina egna pengar, och inte tvinga med skattebetalarna i sitt utsiktslösa projekt.
  Varje normabegåvad människa begriper, att så länge som alla lycksökare från fattigländerna får äta och bo gratis här, så kommer inströmningen att fortsätta.

 7. Lösningen är enkel, skicka hem dom, det är vi som bestämmer vilka som får stanna och vilka som skickas hem, inte dom!

 8. Och SVT med sin propagandamaskin försökte ikväll övertyga om att den miljon Ukrainare som befinner sig i Polen inte är flyktingar. Men i Sverige är de flyktingar alla de som enbart är här för att sko sig på välfärdssystemet.

 9. ”Vi ska inte ha barn i Stockholm som fryser när det är kallt eller som är oroliga över att inte ha mat på bordet, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholm.”
  Nej, men vi ska inte tänka med arslet heller!
  Föräldrarna till barnen har det största ansvaret! Kommunerna är nästa krisbransch och kollar man varje kommuninvånares skuld blir man mörkrädd!
  För att behålla nuvarande välfärd behöver skatten höjas inom en mycket snar framtid med 2 kr.
  Man kan själv kolla dessa fakta kommun och landstingsskulder där man bor. Enbart kommunerna har en skuld på 600 miljarder! I ett läge då räntan är rekordlåg:
  https://kommuninvest.se/om-oss/forskning/rapporter/kommunala-laneskulden-2017/

  • Tycker att när man ska lämna in deklarationen så skulle man kunna kryssa i om man vill ge 10% av lönen till invandringen så slipper vi andra.

    • Statens finanser är väl ok.

     Men kommunernas ekonomi är urusel.

     Likaså majoriteten av de svenska hushållens ekonomi.

     Skuldsättningen är svindlande stor.

     Stiger räntorna blir Sverige lika utsatt som Grekland och andra skuldsatta nationer.

     • Kommunernas dåliga ekonomi befinner sig endast i början på det sluttande planet! Det kommer att bli mycket värre! Min kommun har t ex dragit den årliga diabeteskontrollen hos läkare fr o m 1/9 2017!

     • Ja,det kostar att ta emot migranter,som inte har förutsättningar att försörja sig i Sverige.

      Och så länge gränsen är öppen för analfabeter och andra lågutbildade,så kommer försörjningsansvaret att vältras över till skattebetalarna.

      Konsekvensen blir besparingar och höjda skatter.

      Kommuninvånarna får helt enkelt det sämre,trots skyhöga skatter.

 10. För helvete…samla ihop dessa familjer som befinner sig i Sverige illegalt och återbörda dom till deras hemländer! Ska det vara så svårt!??

 11. Vi ska inte ha barn i Stockholm som fryser när det är kallt eller som är oroliga över att inte ha mat på bordet, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholm.
  Nej, det ska vi inte ha, men att 360.000 fattigpensionärer som lever under fattigdomsgränsen och inte har råd att äta ordentligt, laga sina tänder eller ha råd att hämta ut medicinen. Det ska vi ha.

  • Vi ska inte heller ha några miljömuppar kvar i landets ledning efter valet.
   Så Åsa Lindhagen, börkja genast att söka ett riktigt jobb.

  • Åsa Lindhagen(MP) blandar in sina privata åsikter med vad svenska domstolar har beslutat.

   Hon är olämplig som socialborgarråd och bör avsättas.

   Sverige ska inte styras av känslor och aktivister.

   Sverige ska med lag byggas.

  • Har Sverige skickat en inbjudan till dessa ”barn” och lovat dom pengar, boende och mat?
   Om inte är det inte vårt problem.
   Om jag kommer oinbjuden till Lindhagens lägenhet tycker hon det är hennes jobb att se till att jag har någonstans att sova och att jag får mat? Nej med all rätt kommer hon skicka ut mig, precis som man borde göra med alla migranter i Sverige.

 12. Ja,det är riktigt att de gjort ett val att stanna,trots utvisningsbeslut.

  Och då får föräldrarna ta konsekvenserna av sitt beslut och ska naturligtvis inte erhålla socialbidrag.

  Kommer illegala migranter till socialen,ska polis tillkallas och utvisning verkställas.

  Hur svårt är det att förstå?

  Svensk lag gäller i Sverige.

  • hela jävla myndighetsapparaten inkl skolan vägrar samarbeta och anmäla illegala..
   gissar det blir svenska paramilitärer som går runt och kollar papper på alla mörkhyade framöver, ja för det är så att inga mörkhyade fötts i norden på väldigt länge, så länge sedan att vi utvecklat säregna kunskaper och gener anpassade till ett klimat i norden, så att vi kan se skillnad på svensk och svensk råder det ingen tvekan om, självklart är det mörkhyade som är misstänka och de som blir utsatta.
   har de sina papper i ordning vad är problemet ?
   är de normala personer förstår de skillnad och vet varför de är utsatta utan börja med vänsterorienterat pladder om rasism, de som däremot börjar tjaffsa, nämde jag paramilitär..

   • Dom skulle renovera deras äldreboende och då beslutade kommunen att hyra in moduler så att dom inte slapp flytta långt ifrån sin ordinarie bostad. Men värmen fungerade inget vidare…men det var ju flera år sen. Men det blev ett snabbt slut på det kommer jag ihåg. TV var ”bara” tvugna att ta upp det i nyheterna…annars hade dom väl fått bo kvar där ännu!

 13. utan pengar så väljer många att åka nån annanstans men ger man pengar så är det klart att dom stannar och samtidigt säger steffe att dom som fått avlag ska åka hem? lite dubbelspel..

 14. Ulf Kristersson beklagade sig i Rapport, det är liksom inte rimligt att illegala får ta del av välfärden.
  Hallå Ulf! Satt inte du i den regering som drev igenom detta vansinne!?
  Hallå reportern! Borde inte du ställt precis den frågan till Ulf?

  • Ulf har nu bättrat sig och lovar att aldrig mer göra så. (Fast han korsar sina fingrar bakom ryggen. Han vill få lika stor global-pension som Reinfeldt.
   22 miljoner 2016)

 15. OT. Karl Ove Arnstberg skriver att år 1930 fanns 15 muslimer i Sverige. Nu är de ca 800 000.
  All utveckling kommer utifrån, sa Reinfeldt.

   • Reinfeldt som springer globalisternas ärenden,kommer att rikligt belönas av den politik han förespråkar.

    Han har redan erhållit miljonbelopp från företag och organisationer som tjänar på globalismen.

    Reinfeldt har ju inkomster på mångmiljonbelopp.

    Var kommer de pengarna ifrån?

    Medan majoriteten av vanliga medborgare kommer att bli allt fattigare och därmed vidgas inkomstklyftorna i samhället.

    Spänningarna och oron ökar.

    En farlig och riskfylld utveckling.

 16. Kriminella i fängelser får ”lön” från skattemedel, kriminella ännu inte i fängelse (läs illegala utlänningar) får bidrag från skattemedel. Hitta två fel i den första meningen!

 17. Intressant att se hur en del personer anser att hela världens välfärd är vårt ansvar.
  Förhoppningsvis blir väljarena i de aktuella kommunerna infomerade om hur deras pengar används och att det påverkar deras val i höst.

 18. 29 sep. 2016 – Malmö får in nästan 4,9 miljarder kronor/…/. Detta i form av utjämningsbidraget! Det är bl a dessa pengar som används till de c:a 150 familjer som får bidrag! Och från vilka kommuner kommer då dessa pengar? De bidrar till detta fiasko utan att veta om det!

 19. Vilket JÄVLA slag i ansiktet på Svensken!!!! Vi har pensionärer som byggt VÅRT LAND!!!! Inte fan ska ILLEGALA FÅ TA DEL AV VÅRT IHOPJOBBADE PENGAR!!!!

  • Pratade med min pappa om det här idag. Han var inte glad, milt uttryckt. Han jobbade i 50 år, nu ligger han precis på gränsen till en fattigpensionär.
   En illegal betalar 50 kr för ett besök hos tandläkaren.
   Pappa pröjsar 800 för en undersökning.
   Min pappa är inte längre sosse…

   • Förstår fullt och helt!!!! Samma för morsan som har tandläkarn att tänka på. Otroligt att VI gång på gång blir blåsta på det VI SVENSKAR TJÄNAT IHOP. MEN VI ÄR SVERIGE OCH GER TILLBAKA MED RÅGE!!!!

 20. Nu börjas svångremmen..precis som förutsagts.

  ”Som märsta.nu kunde
  rapportera tidigare så beror underskottet i Individ- och
  familjeomsorgsnämnden på bland annat lägre ersättningar från
  migrationsverket och kostnader för placeringar av ensamkommande
  flyktingbarn som inte anvisades kommunen.”

  • Kommer att drabba allt fler kommuner! Vänta bara tills efter valet! Då kommer den verkliga överraskningen/utmaningen!

 21. Märkvärdigt att alla dessa läkare, fysiker, rymdforskare med flera skall ha massa bidrag. Malmö skulle ju visa hela Europa.

  • En episk lurendrejeri av 7k som vill folket illa, men krälar för att få deras röst i valet.
   7k är bevisat kriminella när skattepengar ges för att vidmakthålla en brottslighet som plågar folket med
   sociala och ekonomiska tragedier.

 22. Samtidigt riskerar många av de som byggde välfärden i landet att svälta ihjäl av undernäring, ofta efter plågsamma biverkningar – urinvägsinfektioner, tandlossning och depressioner i Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article23924464.ab
  Svenska fattgipensionärer värst drabbade i EU. Medan andelen fattigpensionärer minskar i andra EU-länder ökar de i Stefan Löfvens Sverige.
  https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/svenska-pensionarer-lider–vad-ar-det-for-land-vi-lever-i/

 23. Det är vansinnigt att ge bort skattepengar i bidrag till folk från hela världen utan nån som helst berättigande.
  Då skall vi ge Kinas, Indiens eller Rysslands miljarders fattiga i bidrag på rent larv.
  En 66 årig Svensk man efter en hjärtoperation rullades in på en illaluktande toalett, för att utrymmesresurserna var obefintliga, på Lunds sjukhus.
  Hans fru upptäkte detta vid ett oväntat besök, skriver kvp idag.
  7k vill folket illa och sen kryper och talar lent
  för att få röster.

 24. MP: föräldrar har ”valt att stanna” därför måste de få ta del av våran välfärd, det är inte baaaaarnens fel!! MP måste ut ur riksdagen!! För alltid!!!!!

  • Viktigaste i årets val är att MP försvinner. De är så fruktansvärt skadliga för landet. Deras migrationspolitik är rent åt helvete som alla vet, men allt annat skit de ställer till med är också totalt katastrofalt. Sedan de kom in i regeringsposition har vi 1,50kr högre bränsleskatt t.ex.

  • Ja , och resten av MP,s partipolitikerna som inte vill genomgå lobotomering skall utvisas till lämpligt land på livstid.

 25. Om de tänker lite, lite längre än näsan är lång. Hur ser lösningen ut i dessa kommuner? Är tanken att familjen får bidrag till barnen fyller 18 år?

 26. Det är ju bidrag som gör det möjligt för dem att stanna, en signalpolitik av denna art är ohållbar , dessa familjer skall avvisas omedelbart.

 27. Så går det när man bygger sin politik på KÄNSLOR.
  Det är inte det som byggt upp sveriges välfärd om man säger så.
  Människan är i grunden lat och beräknande och därför måste politiken formas efter de egenskaperna.

  • Ja, om man använder logik och fakta så kan man fatta pragmatiska och bra beslut. Dessa egenskaper saknar samtliga etablerade partier.

   • Med åtminstone 7 partier i riksdagen som idkar en politik med olika nyanser av rött så ser det väldigt mörkt ut.

  • Alltså Löfven är ju en jubelidiot. Reinfeldt var bara idiot men också rakt igenom ond.
   Han hatar sitt egna folk

  • Tror inte dugg på att Reinfeldt är dum.

   Han propagerar för en globalistisk agenda och tjänar miljoner på det.

   Med Löfvén är det nog så,att han har en dålig utbildning och är ett offer för andras önskningar.

     • Jag bara utgick efter en medellön.

      Jag vet inte om det är så smart att förgöra sitt land för att tjäna pengar. Jag vet att det finns giriga personer som Bert Karlsson.

      Jag själv skulle kunna tjäna en massa pengar på massinvandringen men jag vill inte att mina barn skall bo i ett islamsk land.

      Magisterexamen är 160 poäng, vilket menar att han inte klarade av kursen.

 28. Så här går det när man har ett icke fungerande system för att ta emot och skicka ut folk.Men politikerna skiter ju i det – det är ju inte deras pengar.Det är fattigpensionärernas , de ofödda barnens och vägarna som blir utan underhåll – ja det är ju bara deras pengar. Skitsamma.

 29. Varför behandlar PK inte skattebrottslingar med samma silkesvantar? De behåller ju trots allt bara sina egna pengar, de förfalskar inte sin identitet för att lura till sig miljonbelopp i livstidsbidrag. Om det nu är så kriminologiskt bevisat att straff helt saknar effekt på brottslighet, vad motiverar då påföljd för skattebrott?

 30. Mat, kläder och husrum för barnens skull – men då ska familjen vara ovillkorligen tvungna att samarbeta med myndigheterna, förflytta sig till inhägnat utreseboende i nära anslutning till lämplig flygplats för utresa snarast möjligt. Inga fördelar utan motprestation, med andra ord. Det borde vara självklart. Även skyldighet för skolor, vårdgivare och samtliga myndigheter att underrätta polisen var illegala kvarstannare gömmer sig.

  • I Alsike kloster har illegala haft en fristad sen 90-talet.
   Hoppas polisen läser det här. (En smula ironi)

 31. Jag finner inga ord längre! Inför mentalsjukhusen igen och nu är det reträtt som gäller för återvandring. De såkalade politikerna bör göra en sinnes undersökning.

 32. Så bara för att våra flata myndigheter inte klarar av att skicka hem dom så skall vi överskölja dom med bidrag?

  Avgå alla.

 33. Fryser? Mat på bordet? Vänta bara, inom kort har de TV på över 60 tum och Audi/BMW. Är det fortfarande fattigdom då?

 34. De ansvariga skulle anhållas och sättas i arresten. Åtalas för förskingring. Så jävla lätt och slösa andras pengar.

 35. Jag förstår inte problemet. När dom kommer för att ansöka om bidrag så ringer man polisen. Allt annat är att motarbeta svensk lag.

 36. Självklart är det synd om barnen. Cyniska föräldrar. Problemet är att de inte visas ut när de fått avslag.

 37. ”De här barnens föräldrar har gjort ett val att stanna kvar, vi vet inte hur lång tid ….”.
  Jamen se då för sjutton till att de kommer härifrån!

  • De här barnens föräldrar har begått en kriminell handling och ska naturligtvis inte belönas för sin ohederlighet, de ska straffas!!!

 38. Sa inte Löfven att ett nej är ett nej avseende asylsökande?
  Dubbelmoral, som vanligt, från Socialdemokraterna. Hyckleri.
  Hur många fler ämnen kan visa samma resultat från S?
  Lögnerna staplas på hög inför valet.
  Tänk på det Svensson i september, det går inte att lita på Socialdemokraterna en enda sekund.
  De är endast makthungriga och enbart ute efter din röst, sedan bryr de sig inte ett dugg om vad de ”lovade” inför valet.

 39. Ytterligare ett fall av svensk lagomhet, naivitet och mjölkkossa mentalitet.
  Jag tror inte att svenska skattebetalare låter staten ta slanterna för att i efterhand slösa bort på illegala invandrare – eller på deras barn.
  Tant Elsa skulle behöva nya tänder för att kunna tugga maten bättre, bara för att slippa ständiga magbesvär.
  Men tant Elsa får vänta, för samhället har viktigare saker att spendera tant Elsas inbetalda pengar.
  Tant Elsa kan gärna gå och dö, för säkerhets skull.
  VILKET land Sverige har blivit!!!
  Skäms alla feministsossar – det är er skapelse vi lever i.
  Om 5 år finns inte Sverige mer. Bara SD kan vända båten.

 40. Politiker som angriper svensk lag ska naturligtvis lagföras.
  Illegala invandrare ska anmälas till närmsta polismyndighet som ser till att utvisning verkställs. Sedan kan familjen bestämma vidare ställningstagande.
  Så länge de är på svensk mark så ska svensk lag gälla.
  Vi är än så länge en rättsstat…vad än 7-klövern ”känner” för tillfället.
  SD 2018

  • Alla, tjänstemän och politiker, som fattar beslut om att använda skattemedel på detta sätt ska åtalas för stöld eller förskingring om vi lever i en demokratisk rättsstat! Prio ett för en ny regering!

 41. Åsa Lindhagen, mp Stockholms kommun och hennes likasinnade i andra kommuner, handskas med våra skattepengar som om det vore deras egna. I ett företag skulle dessa ansvarslösa slösare åka dit för grov förskingring.

  9 september måste alla dessa fifflare ut. Människor som inte kan skilja på mitt och ditt ska inte ha makt eller anförtros andras pengar…

  • Jo men så har ju alltid socialister handlat. Minns Margret Thatcher ?

   “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

   • Sade hon…. och drog in fattigt folks rättigheter,privatiserade det statliga och gjorde folk mass-arbetslösa av princip. Hon drog in barnens skolluncher och tyckte sen det var upp till var och en att bättra sig, på tom mage. Hela Thatcher-eran känns som en fantasilös parodi på Dickens. Kärringen var galen,men så blev hon hatad också,även av sina egna.

    • Oavsett allt så fick hon England att fungera igen efter lång tid av labour och fackligt vanstyre som lamslagit och ruinerat landet.

     Sedan har väl inte du att göra med vem som vill hångla med vem

     • Ha! ”Hångla” i det här sammanhanget är en ”figure of speech”, inte bokstavligt talat. Och jo, vi har ”att göra med” vilka politiker som ligger med vem i ett demokratiskt samhälle. Och när du säger ”fungera”,vad jämför du med? Och vad exakt i England är det som fungerar idag?

     • Vid tiden var det väl alldeles utmärkt val av England att komma bra överens med USA. Inte heller förvånande att Thatcher kom väl överens med Reagan som förutom att vara en bra president var mycket social och lätt att ha och göra med.
      Vad som fungerar i dagens England är en bra fråga och precis som i Sverige verkar dom två huvudpartierna vara lika inkompetenta. Men Thatcher fick landet på fötter under en period när hon stoppade dom sanslösa fackföreningarnas och labours välde. Så företagen kunde börja fungera och producera eller läggas ner när dom inte hade bärkraft nog utan subventioner och stöd. Dåtidens kolgruvor var lika illa som dagens vindkraftföretag

     • haha:) Ja,Reagan var säkert en trevlig prick…bara det att jag inte kände honom personligen.

 42. Vi har inte ett Migrationsverk som sväljer 40-50 miljarder årligen för att vissa politiker ”känner” för att bryta mot svensk lag.
  SD 2018

 43. Ta familjen och åk till Sverige. Kommunen står för ert uppehälle. Nog har man hört om All Inclusive, men det här dårhuset har uppfunnit ytterligare en form.

 44. När/om Västeuropa nyktrar till, så kommer Nürnbergrättegångarna efter 2 Vk att vara rena söndagsskolan i jämförelse.

 45. Asyllagstiftningen har fullständigt satts ur spel. Det är många lagar som numera är satta ur spel. Och man koncentrerar sig hellre på att förfölja dom som kritiserar detta än att följa lagen.

  • Hela asyllagstiftningen ska skrivas om. Härrör från WW2 och läget som var då. Nu skriver vi 2018 och de ”krigsflyktingar” vi har reser genom 8-10 länder för ”asyl”.

   • Ja man minns ju dem som bar sin mormor på 106 år över flera länder ills de kom till Sverige. Där hon sedan fick en stroke.

 46. Sossarna höjer skatter och avgifter på alla plan för att finansiera sitt misslyckade. Inte ens en högkonjunktur kan rädda dem utan de måste även belasta medborgarna med ytterligare skatter och avgifter. Se till att de åker väck i september.

   • Hoppas SD har möjlighet att ta bort flygskatten ” för klimatet”
    Viktigare är att Kineserna håller på för fullt med utsläppsåtgärder som kommer att märkas.

 47. Skatter…Skatter och Skatter. Vi väljer själva 9/9 2018 vad som väntar Sverige i framtiden. Alla röster är lika mycket värda. Alla har ett ansvar för sin röst.
  Vill vi betala skatt och aldrig få något tillbaka avgör vi detta själva i sep.

  • Förutom skatter är arbetsgivaravgiften är alldeles för hög för småföretagare, väldigt dyrt för den lilla företagaren som knappt har råd att ta ut lön.
   Vilka vettiga kostnader går pengarna till ???

   • Håller med dig, har själv upplevt det du beskriver. Ska politikerna verka så hårt med skatterna att det blir omöjligt att leva på sitt företag, tyvärr är det så. Har tröttnat på de politiska partierna som behöver ersättas, för min del blir det AfS i nästa val.

  • Gör din plikt och kräv din rätt. Ett talesätt som Löfven brukar använda sig av. Man kan ju fundera över ifall han ens förstår vad han pratar om.

 48. Och SVT går i taket för att Polen tagit emot en miljon Ukrainare. De är inga flyktingar hävdar man. Kan det bero på att de jobbar och försörjer sig själva kanske.

 49. Mina jävla skattepengar skall inte gå till detta, vill socionomer ge bort pengar
  får det vara från deras egen lön, (som också är skattepengar).

 50. Ni som vill betala för detta kan gott starta en egen fond till det, varför ska vi som inte vill betala för illegala.

  • Ja hade detta varit en självklar regel i Sveriges fall så hade vi levt i ett högteknologiskt övremedelklassparadis…så då hade vi knappast behövt styföräldrapolitikerna.

 51. Nej men svenska pensionärer kan ha det precis hur dåligt som helst med pensioner UNDER fattigdomsgränsen som dessutom beskattas. 100 år med socialism har alltså lett till skamliga villkor för många 100.000 av sveriges gamla.
  Sug på den Sörenssen !!

 52. Bidragen och försörjningsstöden är dessutom orimligt höga. Är ju bara att se vad för prylar de har råd med och så kan vi ju läsa om hur mycket pengar som rinner rakt ur landet utan att ens omsättas i Sverige.

  • Svartjobb, och allehanda ljusskygga verksamheter, skall läggas till.
   Ta bort alla bidrag och stöd, vi måste börja på ny kula. Alla förväntar sig hjälp av staten, var och en får bygga upp sitt egna skyddsnät

 53. Det var väl ingen högoddsare att utjämningsbidrags-”mästaren” Malmö fanns med på listan! Det är lätt att vara generös med andras pengar…

 54. Effektivaste sättet att ”få stanna” i ”EU:s invandrarparadis” även illegalt är att föda barn på plats eller i nödfall ta med egna eller andras?.
  Ja, det lilla landet högst uppe i norr måste vara EU:s ”räddningsplanka”.
  Det inte övriga klarar ”skickas” hit.
  Signalvärdet?
  Omätbart !
  Rännilen kommer att övergå i flod.

 55. Så om man ”gör ett val” att begå brott så skall myndigheterna bara se genom fingrarna? Sverige har blivit en soptipp för all världens avskum, tiggare och skräp. Vansinnet vet inga gränser.

 56. Samtidigt så finns det ingen hjälp för svenskar i liknande situationer. Inga problem att låta människor bo ute i trailer-parks, i slummar, i soptunnor, på park-bänkar, men att hjälpa en ”flyktingfamilj” som spenderat alla dessa pengar på att ta sig hit, deras barn som alla är under 18 fast dem i själva verket är 35+ allihop. Att leva här olagligt, är en kriminell handling. När man gör en såhär pass tydlig skillnad på folk och folk – så lever vi redan i en diktatur. Hur kan man inte som samlad makt, stå på sig mot de länder alla dessa människor kommer ifrån och sätta hårt mot hårt?! Föreställ er ett förenat EU, i kampen mot kriget. Skicka tillbaka alla till deras hemländer och tvinga länderna att omhänderta deras invånare om dem inte vill få sig en riktig näsbrännare!

  Hela Europa hade behövt några Trump för att kunna se sin räddning, men det kommer aldrig hända. Halva Europa är ett enda segregerat slaskhål och det är inte över ännu!

 57. Hur skall man göra med den indirekta massinvandringen? Jag menar att även all det födande som parasiterna utför inom den svenska gränsen är olaglig invandring.

 58. Ja det tål att kollas upp. Våra skatter ska gå till svenska medborgare. Utländska medborgare får deras ambassader sköta. Precis som vi svenskar får förhålla oss till då vi reser utomlands. Men i det här socialistiska pajaslandet har man uppfunnit nya regler. Men som världens enda feministiska regering så får vi också låtsas vara amma för hela världens befolkning.

  • Ganska udda att just sossarna är FÖR att använda kommunens pengar till annat än kommunens innevånare, vilket kommunallagen till viss del ger stöd för.
   DOM brukar annars vara dom som blir riktigt rabiata när kommuner skänker en gåva till konungen eller någon medlem av kungahuset vid en speciell bemärkelsedag. Då ÄR det trots allt en svensk medborgare och tillika statschefen vi pratar om.

   • Kungen har ett stort ekonomiskt krav på Sverige. Hans anfader betalade en gång i tiden hela Sveriges statsskuld.

 59. ”Gjort ett val att stanna kvar”. D v s valt att bryta mot svensk lag. Använd de kommunala medlen för att sätta dem på nästa plan och förpassa dem dit de hör hemma. Jag tycker att ordvalet ”gjort ett val att stanna kvar” är bland det mest avslöjande.

  • Redan vid det ordvalet så är det sk uppsåtsrekvisitet uppfyllt vid en bedömning av brott.

   Men oftast när du ”gör ett val” som innebär att bryta mot en lag så brukar konsekvensen inte bli kommunala bidrag utan snarare statligt vilohem.

  • Annat är det när en hygglig man som jobbat och försörjt sin familj, men inte tagit lagstadgad semester. Då ska både han och familjen ut ur landet. Då står inga sossar och försöker förhindra utvisningen. Facket och sossarna kan ta varandra i hand och dra dit solen aldrig lyser.

   • Det där är närmast perverst. Signalen som sänds ut är ju att om du missköter dig på alla sätt och vis så kommer du få chans på chans och bidrag staplas på bidrag och vill du inte utvisas så behöver du inte. OM du däremot sköter dig så gott du bara kan, integrerar dig, skaffar jobb, betalar skatt och försöker bli svenne. Då drabbar hela statsmaktens samlade resurser på ditt huvud om du gör eller drabbas av ett minimalt bokföringstekniskt misstag.

 60. Om man vill hjälpa så kan man hjälpa familjerna med biljett hem, anser jag och ev. ett bidrag som betalas ut till dem när de väl kommit hem för att ex. bygga upp det som den extrema wahhabi-islamismen raserat i Syrien. Räkningen kan vi skicka till en extrem extrema wahhabi-islamismens högborg. Vill de inte betala räkningen, för det elände som de ställt till med i Syrien och andra länder som råkat ut för eländet, så kan vi hota dem med att vi kommer släppa familjerna i gummibåtar på internationellt vatten utanför Islamismens högborg när vinden ligger åt rätt håll. I Islamismens högborg är det varmt och skönt, finns gott om pengar och även den wahhabi-islamistiska kultur som de önskar sig. win-win-win.

  • Saudi har dessutom förbaskat stora läger förberedda och anpassade för miljontals människor som i dagsläget enbart används någon vecka per år.

 61. ”De här barnens föräldrar har gjort ett val att stanna kvar, säger Åsa Lindhagen (MP)”
  Ok, så då är det helt ok alltså? Bara man väljer att stanna är det inga problem med skattefinansierat uppehälle? Så jävla lågt att spela på barnen, typiskt kommunister.

 62. ”De här människorna lever här olagligt, absolut, de har fått ett beslut
  att de inte får vistas här och ska återvända till sina hemländer” säger Anna-Lena Sörensen (S).

  OK, men om man fortsätter att ge de illegala fortsatt socialbidrag, ger man dem ju heller inget incitament/ingen anledning att återvända till sina hemländer.

  Ska det vara så svårt att förstå för en riksdagsledamot?

 63. Extrempartierna L, KD och MP måste pressas under 4%. Tyvärr ligger C, M, S och V för långt över 4%, så dem blir det extra svårt att bli av med, detta val!

 64. Om man inte vill låta barnen frysa så får man väl ta hand om dem – MEN det betyder inte att man måste försörja föräldrarna. Barnen kan placeras på barnhem eller fosterhem….

  • I dagens Sverige är även det en farlig väg att gå…..
   Konsekvensen kan mycket väl bli att barnet får uppehållstillstånd för sin vistelse i Sverige och dom föräldrar som snyltat sig kvar här får det med på anknytning till barnet. Med hänvisning naturligtvis till Barnkonventionen inom FN som ger barn en nästan ovillkorlig rätt att umgås med sina föräldrar.

   Ett av dom värsta exemplen jag läst om något liknande var om en flicka som fått asyl i Sverige p.g.a skyddskäl mot sin fader. Varvid han när han visste om det ansökte om inresa och uppehållstillstånd i Sverige som nära släkting på anknytningstillstånd, och naturligtvis beviljades det med hänvisning till barnkonventionen. Att barnet sedan fick ansöka om skyddad identitet var en bisak, dom fick ju möjligheten att umgås trots allt.

   • Barnkonventionen säger att det bästa för ett barn är att växa upp i sin egna kultur omgiven av sina föräldrar och sitt eget folk.
    Så att ha muslimska ensamkommande barn från Afghanistan i Sverige är ett brott mot barnkonventionen och de bör omgående returneras till de afghanska myndigheterna så de kan bli omhändertagna på bästa möjliga sätt.

  • Helst skulle då barnen få vara hos en Katolsk, Judisk, Buddistisk eller Hinduisk familj för att stärka deras mångkulturalitet 😉

 65. Kriminella ska ut ur landet omgående.
  Tjänstemannaansvaret måste införas efter nästa val så att myndighetschefer och kommuntjänstemän kan lagföras för förskingring och missbruk av skattepengar.

 66. Dessa partier ska åläggas att betala tillbaka de allmänna medel som de spenderat på illegala utlänningar här.
  I lag om så behövs. För att göra det enkelt så kan vi dra det från det partibidrag som partierna från skattebetalarna.

 67. Ännu en stekt sparv som flugit in i SD:s mun,att plocka fram i debatterna! Detta är ju ett konkret exempel,då det t o m tagits upp i SVT!!! Har säkert fått ett ”visst” genomslag under påskfirandet/ledigheten!

 68. Regeringen tvingar kommunerna att betala socialbidrag till illegala invandrare och ingen protesterar. Detta enda exempel säger allt om läget i Sverige och kommer att innebära att Sveriges ekonomi kommer att vara dränerad i god tid innan 2030. Allt enligt FN’s agenda.

 69. En påsk-tupp i en skröna mötte en stirrande fanatiker med mittbena. ”-Den där lilla vänster-giren i skitblaskan känns tillgjord” sa tuppen. ”-Ja, men allt jag gör är tillgjort. Jag är motsatsen till äkta & genuin” svarade den skrivande fanatikern..

 70. Istället för att betala ut bidrag kan man ge dem skjuts till Arlanda.
  Varför skaffar de barn när de inte har mat och tak över huvudet till sig själva ens?

 71. Dom kan gladeligen ställa en svensk barnfamilj på gatan. Det är ett jävla patrask som försöker visa sig goda.

 72. Det är fel fråga att diskutera! Det borde istället diskuteras hur de ska interneras fram till att avvisning sker!
  Möjligen skulle man också kunna diskutera att skapa en myndighet som får personal med någon form av polisiära rättigheter, för att på bästa och tryggaste sätt hjälpa dom ut!

 73. Så smart av föräldrarna att använda barnen för att plocka pengar av sociala, dom borde snarare bli av med vårdnaden för att dom struntar i barnens bästa.

 74. Ja de har inget emot att dela ut kommunens skattebetalares pengar till illegala invandrare, det är bara att höja skatten om de behöver få in mera

 75. Varför ska Malmö ha kommunalt utjämningsbidrag när de slösar pengar på detta sättet? Du betalar även om du inte bor i Malmö! Nu vet jag varför Malmö har så mycket problem med ”romska” läger

 76. Och varför håller mig.verket på att jobba med sin GIGANTISKA personalstyrka? Kanske dags att banta ner den kolossen eftersom ingen bryr sig om deras beslut?

 77. Så kontentan av detta fenomen är:

  Om du får avslag på din asylansökan, skaffa snabbt barn, så är det bara att leva vidare på bidrag från andra ( arbetande skattebetalare). Då kommer du kunna att leva på, och ha tid att lägga ditt fokus på att få ut så mycket bidrag som möjligt.

  Jag undrar var Tage Erlander hade sagt om det som hans politiska ”arvingar” pysslar med nu. Han ska ha sagt ungefär ”gärna invandrare, men inga muslimer”. Vem anklagade honom för att vara ”rasist”?

  Detta är en av flera av mina anledningar till att anser ”rasist”-ordet som stendött!

  • Muslimer är ingen ras, islam är inte en religion, utan helt klart en terrororganisation, som med sin ondska, terror, befolkningsutbredning vill ta över världen.

 78. Om en svensk familj visat sådan ansvarslöshet hade soc direkt tagit barnen ifrån föräldrarna.
  Nu tas istllet pengar från t. ex äldreomsorgen för att ges till dem.
  Har läst om Gamla som inte får varm mat och handikappade barn vilka får assistans indragen .

  • Det fanns en anledning varför vissa grupper av mänskor hamnade i arbetsläger. En anledning som är lika giltig idag som igår.

 79. Jag tycker inte att man skall lasta någon annan än politikerpatrasket som inte gör sitt jobb med att utvisa folk på ett värdigt sätt. De är helt enkelt för fega för att ta obekväma åtgärder för beslut som de själv har fattat. Ryggradslösheten går som en röd tråd bland våra politiker.

  • Håller med. Politikerna skall ställas till svars och straffas. Visst,asylsökande som lugnt och stilla accepterar ett avslag skall behandlas värdigt men folk som vistas här illegalt och är mer eller mindre kriminellt belastade har själva inte visat någon värdighet och skall följdaktligen inte visas någon misskund.

   • Så speciellt värdig transport behöver det knappast vara heller. Går man efter ”reseberättelserna” som vissa ”nysvenskar” drar inför Migränverket så ligger Baron von Münchhausen i lä.

    ”Vid gränsen mellan Turkiet och Grekland så fann N.N en lastbil destinerat till norra Europa. Med hjälp av sina skosnören band N.N fast sig vid kardanaxeln på ekipaget och färdades på det sättet fastbunden i 4 dygn innan han klev av i Helsingborg och sökte asyl.”

     • Om han var idiotisk nog att testa så skulle han varit manglad till en kebabrulle innan han passerat första gränsen ens. Men varför förstöra en snyfthistoria inför en myndighet genom att blanda in fakta i det hela.

     • Är det därför de alla är analfabeter när de kommer fram? Och passet flög givetvis ur bakfickan samtidigt.

    • Ha, ha. Jag riktigt hör ljudet av en mollstämd cello bakgrunden. En typisk berättelse a la Schwindlers list.

 80. Å var får man reda på hur mycket detta kostar i respektive kommun? När SD frågade i Stockholms Stadshus var det ju en parodi. Det är rasistiskt att fråga. MEN varje stat, kommun, företag, familj, som hanterar ekonomin måste ju veta hur kostnaderna ser ut…

  • Du kan få fram VISS information via Socialstyrelsens statistikdatabas. Där kan du söka på kommun, län eller på riket med variabler som inrikes födda och en eller två föräldrar födda utrikes. Vad jag kan se så är det inte möjligt att kontrollera vilka som är legala vs illegala bidragstagare i statistiken.

   Inte heller den nu dagsaktuella frågan om det är ett hushåll där frugan räknas som minderårigt barn också! 🙂
   http://www.socialstyrelsen.se/statistik/statistikdatabas/ekonomisktbistandmanad

  • Ja, för pappan är då den siste ägaren av cykeln trots att han stulit den. Den rättmätige ägaren kan inte göra anspråk på sin egen cykel, för om han tar tillbaka sin egen cykeln då betraktas det som stöld. Detta är otroligt , men den bistra sanningen i Sverige idag.

 81. Alla bidragsparasiter borde få ställa upp kl 7 varje morgon för att ta emot dagens uppdrag. Sverige har ett antal mil ner skräpade stränder som behöver städas inför sommaren , Sverige har ett mycket långt vägnät med nedskräpade dikesrenar som behöver städas. Det finns oändligt med enkla uppdrag för dessa individer, bara att låta fantasin flöda. Om bidragstagarna inte ställer upp är det bara att dra in bidraget, precis som vilken arbetstagare som helst som uteblir från sitt arbete blir utan lön.
  Hur jävla svårt kan det vara Stefan Löfven?

 82. Illegala olagliga bidragsparasiter ska bara UT ur vårt land, varför diskuteras denna självklarhet överhuvudtaget ?
  Systemfelet är att de ens får sätta sin fot på vår Svenska mark, de ska återsändas omedelbart vid gränsen.
  Utan pass = respass.
  UT UT UUUUUUUUUUUUT !

 83. Illegala migranter skall inte kunna välja att stanna i Sverige och ta maten ur munnen på svenskar som behöver hjälp. Förslaget med ankommandecenter och avresecenter bygger på denna enkla princip.

  Politikers- och tjänstemäns missbruk av sina befogenheter kommer inte att upphöra förrän de personligen ställs till svars för sina handlingar.

 84. Förmyndarstaten har en lång historia av att tvångsomhänderta barn från, av olika skäl, olämpliga föräldrar. Varför nyttjas inte tvångsomhändertagande i dom här fallen där föräldrarna tydligt tar beslut som är barnen till harm.
  Det är väl ändå barnens bästa som vi ska tänka på?!

 85. Det är väl självklart att de inte åker hem om de får understöd och bostad här?
  Hur korkade får politiker vara?

 86. Varför inte lägga de pengarna på flygbiljetter hem istället! Hänger detta tokeri samman med EU,s nu officiella ställningstagande om Islam. Att Islam är Europas framtid.

  • Inte då, det är olagligt för skolor, vård och myndigheter att rapportera illegala immigranter. Samtidigt befinner de sig här olagligt. Sådan är lagen nymera på immigrationsområdet, hur du än gör så gör du rätt eller snarare fel. Gränskontrollen bryter också emot lagen som säger att giltigt pass och visum ska uppvisas. De bryter även mot EU direktiv som säger att ”flyktingen” ska stanna i första säkra landet.

   I stort sett alla politiker, myndigheter och institutioner begår dagligen tjänstefel på migrationsområdet. De bryter också i princip dagligen mot svensk lag.

 87. Miljöpartister påstår sig värna om vår jord, genom att överbefolka den. Miljöpartister värnar samtidigt om det mesta som strider mot lagen.

  Det är generande att 4% av väljarna är så tokiga att de röstar på detta parti.

 88. Ja inte fan ska dom pengarna gå till svenska hemlösa,(som är i sverige laglig) fattigpensionärer som svälter eller annat inom välfärden..

  Ne dom tar alla skattekronor som behövs, och räcker de ej, kan man bara höja skatten på något… för sverige behöver ju dessa människor, solidaritet, mångkultur, mänskliga rättigheter och allas lika värde, hit och dit….

  Men svenskar då?
  Vad fan får vi?
  Kan man ens vara etnisk svensk?
  för helvete?

 89. När statsministrar och deras ministrar lockar hit folk med löfte om både skola, bostad och jobb kan man förstå att många tar chansen och ljuger sig fram. Att dessa politiker sedan inte har mod att se till så att de får enkel biljett hem beror på samma dumhet som när de kallade hit dem. Den svenska befolkningen måste se till att dessa odugliga politiker får söka sig annan sysselsättning i september för driva ett land är de inte kapabla till.

 90. Har man nu varit så duktigt att man tagit sig genom halva världen utan bidrag.
  Så klarar man sig nog utan bidrag i Sverige med.

 91. Om en familj väljer att stanna kvar ändå efter utvisning Och ändå få socialbidrag,vad ger det för signaler till övriga som fått avslag? Begriper inte vår myndighet att det är ett beslut som familjen har tagit och vi har ingen skyldighet att försörja dom.Att dom har barn ger ingen legitimitet,och förmodligen skaffar dom ännu fler barn medan dom är illegala i Sverige.

 92. Jag bor i en kommun som delar ut pengar till illegala (Karlskrona) och jag skäms och är förbannad för jag vet att här finns det etniska Svenskar som varken har boende eller mat för dagen.

 93. Den 9 september kan vi säga ifrån och slänga ut dessa värdelösa politiker som slösar våra skattepengar på massa skit

 94. ”Vi trodde vi skulle frysa ihjäl”
  SÄVSJÖ. Det var julafton. Pojkarnas tunna gymnastikskor sjönk ner i snön.
  Utmattade pulsade de sig framåt efter 18 dagars skräckfärd i en container.
  – Jag lämnade kriget, men trodde jag skulle dö här i
  stället, säger Rahul Sultani, 14.
  Lastbilen stannade i en skogsglänta. Chauffören
  öppnade portarna till containern och släppte av de fem tonårspojkarna.
  – Gå ditåt, sa han, och pekade in mot skogen.
  När skräckfärden började nästan tre veckor tidigare kände
  pojkarna inte varandra.
  De hade bara en sak gemensamt. De hade sålt allt för att ha
  råd att betala ligan som skulle smuggla dem bort från talibanernas skräckvälde
  i Afghanistan.”
  Så här börjar ett snyftreportage i AB för några år sedan!. Men senare visade det sig,att de inte alls kommit i någon container till Sävsjö,utan med X2000 men blivit avhysta i Sävsjö eftersom de saknade biljetter! Dessutom var flera av ”barnen” över 18 år visade det sig! Då blev tyst i Aftonbladet!

 95. Har man fått utvisningsbeslut så skall man sättas i förvar (mat och tak över huvudet) tills planet hem lyfter. Då slipper man det här problemet.

  • Svårare än så är det inte, men vissa politiker (regering, Allians och V) är inte kapabla att genomföra vad lagen säger och dem ska vi rösta bort i höst.

 96. OFF Topic : månadens lögn från SVT:

  Följande principiella lögn levereras varje
  månad av SVT:
  —————————————–
  106 SVT Text Lördag 31 mar 2018

  Bottenrekord för L och MP

  Både Miljöpartiet och Liberalerna når ett bottenrekord i den sammanvägning
  av opinionsmätningar som Sifo gör för Ekot i Sveriges Radio.

  I mars får MP 3,8 procent och L får 4,7 procent, de lägsta siffrorna sedan
  sammanvägningen började göras 2010.

  Moderaterna minskar till 22 procent medan Socialdemokraterna ökar till 28
  procent.

  Sverigedemokraterna ökar till 17 procent, och Kristdemokraterna till
  3,2 procent. Vänsterpartiet får 8 procent och Centerpartiet 9,6.

  ———————————————————————-

  Det lögnaktiga med redovisningen från SVT är inte
  siffrorna utan syftet och utformningen.

  För att bedöma det måste man veta att månadens mätningar INTE om-
  fattar bara de refererade mätningarna. SVT har emellertid ett syfte: att visa en låg siffra för SD.

  Det åstadkommer man genom att låta SIFO använda enbart mätningarna från Demoskop, SIFO, Novus och Ipsos. Dessa mätningar ger cirka 17 % för SD.
  Om man i stället gör tvärtom, t ex låter mig göra en ”sammanvägning” av opinionsmätningar och jag använder siffror från Sentio och YouGov så får jag
  följande:

  MP och L får båda 4,3 % . Moderaterna får låga 19,1 % och S 24,6 %.
  SD ökar till 22,7 %, och KD får höga 4,2 %. V får 8,2 % och C får 7,0 %

  Som synes är den stora skillnaden mellan min beräkning och SVT:s att just SD får högre siffror.

  På SVT är man väl medveten om detta, och det är JUST DÄRFÖR man begär en specialberäkning, som syftar till att presentera SD med låga procenttal.

  SVT/SIFO urval av mätresultat är alltså gjort med AVSIKT, och INGEN har en aning om ifall deras urval är på något sätt sannare än mitt.
  Det är precis lika sannolikt att SD skulle ha 22,7 % som 17 %, det är bara att välja andra mätningar!

  Ett ärligt besked från SVT borde kanske ha redovisat medelvärdet av deras och mitt resultat, vilket hade givit SD 19,9 %.

  OBS: DETTA SKER VARJE MÅNAD EFTER SAMMA RECEPT.
  SVT opartiskt? Nej, i helvete heller.

 97. Hur är det möjligt att komma till ett land där personen inte har rätt att vara, inte har identifierat sig korrekt, har utvisningsbeslut mot sig, ändå skall leva på skattebetalarnas pengar, utnyttja sjukvård och tandvård gratis????
  Detta vill SD få en ändring på!!!!!

  • Det är möjligt tack vare alla godhetsonanerande kärringar som tror att de äger samhällets resurser och med tjänstemannastyre gör som de vill utan invändningar från politikerna och deras väljare. Ett land i anarki fullt med besserwissrar och kärringar.

 98. Ta barnet ifrån dem så länge föräldrarna uppehåller sig i Sverige. De är uppenbarligen inte i stånd att uppfostra och ta hand ett barn om de har det enormt dåliga omdömet att skaffa ett i deras situation.

 99. Samla ihop dem och skicka hem dem omedelbart! Det här är ren förskingring av Sveriges ekonomi.

  Det måste vara olagligt av politiker att ge bort skattebetalarnas pengar på detta sätt, de borde åtalas och fängslas för förskingring

  • Jag undrar vad som händer,om man JO-anmäler kommunen? Jag gjorde en anmälan mot min kommun för ett antal år sedan! Kommunen hade då tillhandahållit biljetter,samt lastbil med vidhängande chaufför till en rumänsk 5-barnsfamilj när den ville tillbaka till hemlandet och medförde bl a ett berg av kapitalvaror,vitvaror från lägenheten mm!

 100. Illegala eller inte, varför ska invandrare beviljas bidrag överhuvudtaget??
  Det ska åtminstone krävas 5 år av ARBETE innan minsta bidrag kan beviljas.
  Sverige är ett sjukt land.

 101. Allt fler svenskar ställer sig frågan ”varför” – VARFÖR väljer den styrande mediala och politiska eliten bort svensken framför den resande vilden? VARFÖR låter man de äldre leva under minst sagt sparsamma förhållanden samtidigt som man öser 100 miljarder om året på att importera fler identitetslösa resenärer? VARFÖR höjer man flerbarnstillägget samtidigt som den etniskt svenska arbetaren skaffar allt färre barn? VARFÖR pratar man om att nu börja höja de redan groteskt höga skatterna för att sedan ”omfördela” dessa ”rättvist”?

  Svaret är samma på alla frågor: man vinner inga framtida val med hjälp av gamla svenskar som snart ska dö. Ej heller med hjälp av arbetsamma, tillika sparsamma, svenskar. Men vinner slutligen ej heller några framtida val med hjälp den etniska grupp som i den fertila åldersgruppen är hopplöst numerärt underlägsen och dessutom skaffar relativt få barn. Hela den politiska framtiden ligger i den resande vildens hand, alla FAKTA pekar mot det, det går fort, och man agerar där efter. Redan i dag utgör de med utländsk bakgrund 40% av barn i skolåldern, 40%, och dom skaffar i sin tur barn enligt gängse kultur där inte sällan 6-10 barn är standard.

  Dålig stil, rent av förräderi av ”våra” politiker att göra så här? Ja, ”förvisso”, men ”nu är det som det är” som man brukar säga i den politiska högborgen Rosenbad, då man understundom gör sig lustig över den lättmanipulerade, och numer krossade, ”svennen”.

  https://ledarsidorna.se/2018/03/barnfamiljer-kan-inte-ha-det-hur-daligt-som-helst/

  Jag föreslår att svensken i valet 2018 gör en sista ansats att ta kontroll över den lagstiftande församlingen, via den återinförs sen de svenska lagarna från 1700-talet. För det är ju ändå mot medeltiden vi på uppdrag av den mediala och politiska eliten vi vandrar, så varför inte?

  ”I början av 1700-talet finns fall av kvalificerade dödsstraff i Sverige som följde germansk rätt. Metoderna varierade mellan levande bränning, långsam rådbråkning, pålspetsning, utskärande av tunga, nypning med glödande tänger, utslitande av hjärta och kroppsslitning mellan fyra hästar. De två sista metoderna användes vid två fall av landsförräderi under Karl IX:s regeringstid.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A4rpt_d%C3%B6dsstraff

 102. Frågan borde inte finnas. Det skulle var klart och tydligt förbjudet med socbidrag till människor utanför försäkringssystemet. Livsuppehållande insatser vid sjkudom eller olycka dock helt OK.

 103. ”Föräldrarna har valt…”
  Något sådant alternativ finns inte. Vid vilka andra domslut har man friheten att göra val och dessutom få bidrag?

 104. ”Valt att stanna….” -och bor var ? Har kommunen fixat en BR också ? Vad säger medborgarna om detta ? Och vad f-n gör gränspolisen ?De ska ju jaga upp sådana här figurer och lämpa dem utanför nationsgränsen ? Men icke,fast det dräller av flera tiotusentals illegaler i Sverige.

 105. ”Om ett bifall eller avslag på en asylansökan inte får någon praktisk betydelse åsidosättas balansen mellan rättigheter och skyldigheter. När människor inte upplever att lagar och regler upprätthålls och att välfärdsstaten plötsligt omfattar dem som inte har laglig rätt att vara i Sverige skadas i längden människors förtroende för samhällskontraktet.”
  Mats Persson, riksdagsledamot (L) och ekonomiskpolitisk talesperson. SvD 180331

 106. ” Valt att stanna kvar ” ??? Hur kan man tro att man själv kan välja när man skall utvisas efter domstolsbeslut ? Någon valmöjlighet SKALL inte finnas och detta SKALL manifesteras i samtliga fall. Inga bidrag, inga bostäder, ingen vård eller tandvård, ingen skola , nej vårt samhälle är inte till för de som inte SKALL VARA HÄR. Kan det vara så svårt att begripa ? Politiker och tjänstemän skall anses begå tjänstefel om de låter detta pågå och entledigas ifrån sitt uppdrag.

 107. ”De här människorna har gjort valet att stanna”.”Den här våldtäktsmannen har gjort valet att våldta”. ”De här ungdomarna har gjort valet att bränna bilar”. Underbar logik!

  • Vissa kategorier i landet tillåts ”göra sina egna val” om dessa är lagliga eller ej verkar myndigheterna strunta i.
   Funderar på att ”välja”att inte lämna in min deklaration i år, min karl säger att han funderar på att ”välja” att strunta i parkeringsförbud och sådant trams.
   Konsekvenserna av våra val förväntar vi oss att soc tar hand om….

 108. Det är olagligt att betala ut pengar till de som inte är berättigade. Socialbidrag skall betalas ut till de kommuninvånare som är i akut behov. Iligala invandrare är däremed inte berättigade att få detta kommunala undersöd. Staten kan ha ”en kassa” beslutat av riksdagen, annars är de hänvisade till privata hjälporganisationer.

 109. Om de kommunalanställda aktivisterna använder barnen som argument för egenmäktigt förfarande med välfärdskassorna, är detta ett solklart fall för att omhänderta barnen som far illa – och med tanke på Sveriges historia av att ta barn ifrån föräldrarna i stor omfattning, är det obegripligt om så inte sker…

 110. Det betyder alltså alla som faktiskt har rätt att vistas här redan har fått det som de behöver i dessa 23 kommuner? Nej, jag trodde väl inte det…..

 111. Myndigheterna har inget tjänstemannansvar ansvar längre…….här ser vi resultatet.
  På mindre orter kan socdamerna även vara rädda för repressalier om deras ”kunder” får reda på var de bor, har hänt åtskilliga gånger.
  Lärde sig tjänstemännen inget av historien med Dr Jackson och de svältande, sondmatade ungarna. Fenomenet fanns bara i Sverige, ungarna tillfrisknade när de skiljdes från föräldrarna eller när familjerna fick uppehållstillstånd.
  Samma sak här, barnen hålls som gisslan för att föräldrarna som ”valt” att inte lämna Sverige trots avslag skall få olika bidrag.
  Naturligtvis sker detta på bekostnad av svenskar som har en situation där bidrag tillfälligtvis behövs.

 112. Om parasiterna bekämpas så försvinner 99% av Sveriges alla problem.
  Jag sätter mitt hopp till att AfS vinner stort nästa val!

  • Det är bara inte möjligt. Vi måste vara realistiska i alla fall. Om AfS får 2 procent i valet i höst är det raskt marscherat. Mer får vi inte vänta oss.

     • Det var tråkigt att dom inte lever längre,men visst har du rätt att sossarna har förändrats radikalt och blivit radikaliserade mot den egna befolkningen.

     • Jag blev till tack vare att mina föräldrar var aktiva sossar. Men nu behövs inte partiet längre!

     • Jag delar din uppfattning. De som är missnöjda med sossepolitiken har redan gått till andra partiet. De sympatisörer som är kvar är den sista trogna skaran, den som aldrig överger partiet, ens om de så hamnar på gatan. Sossarnas trogna sympatisörer är som sektmedlemmar, hjärntvättade med tron på klasskamp och klasspoltik.

     • Ja, tyvärr. Min fader var sådan, och min farfar också. Om de någon gång var riktigt missnöjd med Palme röstade de på VPK, men det var ju också en röst på sossarna; det gjorde ingen skillnad. På den tiden var alternativen till sossepartiet och VPK större än de är idag. En vanlig jobbare skulle inte rösta borgerligt: Set var bara så.

     • Nej, så var det, men de som idag röstar på sossarna tror på svetsarpajasens försäkringar att det händer idag är övergående och allt skall bli som förut – på bästa sätt. De här väljarna blundar för verkligheten och stänger in sig i en drömvärld. Det är svårt att ändra uppfattning för den som i alla tider trott på sossepolitiken för vederbörande måste då erkänna för sig själv att han varit dum i huvudet. Det är inte lätt för en människa att erkänna det. I så fall är det en process som tar mycket lång tid.

  • Just det ,då försvinner polisproblemen,skolproblemen ,sjukvårdsproblemen .automa automatiskt och vi kan vistas ute i ett säkrare land

 113. Aftonbladet publicerade för en tid sedan en undersökning som visade att de sämst ställda pensionärerna i Sverige har två tusenlappar kvar att leva på när bostadskostnaden har betalats. Det är någonting hemskt. Den som får äldreförsörjningsstöd har det mycket bättre förspänt. Pensionsmyndigheten,som administrerar stödet, anger i sin information att man får räkna med en
  bostadskostnad om högst 6 620 kr per månad för ogifta. Det innebär att
  en ensamstående kan uppbära 12 254 kr (6 620 + 5 634 kr) i månaden i
  äldreförsörsörjningsstöd. Det är mycket mer än vad en svensk
  fattigpensionär får. Äldreförsörjningsstöd ges till personer som inte har rätt till allmän pension. Det är framför allt utlänningar som får stödet, vanligtvis har dessa inte arbetat en timme i SVerige eller betalat in en enda krona i skatt till den svenska staten.
  Äldreförsörjningsstödet betalas ut oberoende av om mottagaren bor i landet eller inte. Det är möjligt att bo i ett billlgare land än Sverige och på det sättet få mer för de pengar stödet ger.

  • Det ÄR för Jävligt…!!
   Det blir Vår Skyldighet att hjälpa våra gamla att Förändra detta jävelskap…!

   Jag skriver Ä idag för att det ÄR ÄGG -ande o påsk…!

   • Ja, det måste vi göra. Det är så synd att det drabbar de sämst ställda svenskarna, som är röstsvaga. Därför kan svetsareländet fortsätta att diskriminera fattigpensionärerna. Det jävla socialistaset hånskrattar åt denna grupp, gissar jag.

  • Det är flera år sedan jag skrev om detta på avpixlat då hade ingen vaknat och jag fick inga svar från övriga här på Ap.
   Varför tar det sådan lång tid att fatta undrar jag?

   • Det är ett exempel bland många på en diskriminerande lagstiftning gentemot svensk befolkning. De flesta svenskar känner inte till detta förhållande. Den diskriminerande lagstiftningen träffar de sämst ställda svenskarna, som är en röstsvag grupp. Det är en förklaring till att diskrimineringen kunnat fortgå ostört. Att äldreförsörjningsstödet är förmånligare än ”fattigpensionen” är ändå oerhört känslig fråga och politikerna vill inte ha någon debatt om detta ämne.Det är till och med så att sjuklöverpolitiker, Politiskt Korrekta Medier och vänsterjournalister håller vakt om diskrimineringen och tillåter inte någon diskussion om den. Ämnet är giftstämplat.

    • Eftersom ämnet är så tabubelagt så skall 7-klövern tvingas ta debatt om detta det borde väl svenska folket kräva eller hur.
     Nu i valtider när de ljusskygga politikerna tvingas ut i dagsljuset. Det var Reinfeldt som införde den diskriminerade lagstiftningen har jag för mig han gjorde stor ändringar i den svenska grundlagen som borde var olagliga.

     Den 31 mars 2018 20:22 skrev Disqus :

     • Ja, vi måste fortsätta att argumentera för detta. Det Politiskt Korrekta Etablissemanget och vänsterjournalisterna skall konfronteras med detta. Vi måste också få SD att ta upp den diskriminering svenska fattigpensionärer utsätts för i förhållande till nyanlända 64-åringar – som aldrig arbetat i SVerige eller betalat in en enda skattekrona – som tar äldre försörjningsstödet i anspråk på sin 65-årsdag och lever flott i förhållande till fattig svensk befolkning. Den nyanlända som på sin 65-årsdag får äldreförsörjningsstödet behöver inte bo kvar i Sverige utan kan flytta tillbaka till sitt hemland och fortsätta att uppbära stödet i ett land som är billigare att leva i än Sverige.

     • Jag vet inte varför inte SD tar upp denna frågan.
      De är många andra frågor som SD borde ta upp men gör inte det.
      Det enda de håller på med är att sparka ut medlem efter medlem.
      SD har ändrat sig mycket det är inte det partiet som jag hjälpte in i riksdagen jag är oerhört besviken på SD.
      Detta förbaskade pladder om att få samarbeta med M gillar inte jag.

      Den 1 april 2018 21:07 skrev Disqus :

     • Fattigpensionärerna handlar om en rättvisefråga. Ett folkligt parti som SD borde ta upp denna fråga på dagordningen, även om det inte är en fråga som berör många väljare. Om SD tog upp frågan om de sämst ställda pensionärerna skulle det visa att partiet har ett rättvisepatos, som de andra partierna inte har.

      Det har varit en del kontroverser med utbrytarpartiet som bildats. Jag tror inte att det skadar SD i alla fall. Bildandet av det nya partiet ser jag inte som något positivt (och inte heller som något konstruktivt).

      Det är, som jag ser det, bara moderaterna SD kan vända sig till. Något annat alternativ står inte till buds. SD är också medvetet om att moderaterna inte kan bilda regering utan dess godkännande. Ulf Kristersson kan snacka vad han vill, men så är det. Problematiskt för moderatledaren är att KD hamnar utanför Riksdagen. Positivt är i alla fall att SD inte godtar Centerpartiets politik.

      Det är viktigt för SD att få genomslag för sin politik. Därför är det moderaterna man hoppas på.

     • Det är svårt, som det ser ut idag, för SD att få genomslag för sin politik. Troligen kan det bli lättare fram emot valet. Jag börjar se en liten förskjutning i opinionen, men det är långt kvar. Mycket återstår som sagt var. Det är sju partier som med all kraft ägnar sig åt att stänga ute SD, men tiden talar för deras politik. Folk i Sverige, de infödda, kan inte hur länge som helst stå ut med det elände svetsarpajasen och hans regering skapat. Till sist tar väl svensken ned någonting från väggen. Det kan gå åt det hållet med det fördärv landet lider av.

 114. Har man ett val att stanna kvar sedan de fått nej ?, kommunerna vet var de skickar bidragen, varför får inte polisen den uppgiften, kommunerna saboterar statens asylpolitik, att få det hur dåligt som helst kan bli en återvändare och är tvungna kontakta myndigheterna som ska utvisa dem, vi behöver inte politiker som för sin privata politik som de inte har mandat för.

 115. Är det barn vi har i Rikstagen ? Vad har dom för utbildning ?

  Till och med kossorna skakar ju på huvudet…

 116. Åt fanders med de politiker som för en privata politik som de inte har mandat för. Får sossarna makten igen skitar de ned Sverige ytterligare, det är ren förskingring om de inte följer lagstiftningen.

 117. Varför hänvisar inte kommunerna dessa personer till hjälp organisationerna som stadsmissionen, rädda barnen m.f.l ? Det är ju dessa organisationer som får använda sina pengar som de vill. Skattemedel skall väl inte gå till välgörenhet! Tänk att det behövas att skapa lagar för att kommunen inte skall ge bort skattemedel till fel personer. Gör man fel, så måste de kommun anställd bli tvungna att betala tillbaka pengarna ur egen plånbok och även få löneavdrag.

 118. En sak ÄR ju säker VÅRA Skattekronor går till allt annat än det Vi gemensamt bestämt…

  Kaj Linnars skadestånd på 18 miljoner, VEM får betala dem, ja inte ÄR det dom som dömt honom fel, m a o gjort ett dåligt jobb med Lön från oss…
  Tas de från Rättsäkerhetens BUDGET??
  Tror inte det UTAN direkt från Skattebetalarna vilket innebär att VI fick TA STRAFFET….VI ja det Är just snyggt det..!!
  Det ÄR väldigt mycket och många som får SKADESTÅND nu p g a fel och Brister hos DE ANSTÄLLDA…

  Tjänstemannaansvaret ÄR ett måste
  med AVDRAG av Lön under Anställning för att TÄCKA UPP den Skadan de Anställda gör….
  Bör vara ett KRAV från Befolkningen..

  • Självklart behöver Sverige återinföra tjänstemannaansvaret som S-regeringen plockade bort 1975. Det var illa.
   Dessutom behöver Sverige införa ett politikeransvar med kännbara sanktioner vid allvarliga felsteg.

 119. Verkar som att svensk politik blivit mycket tuffare ”på ytan”, rent retoriskt, men att den gamla politiken pågår i bakgrunden?

  • det är förkastligt .. det finns familjer som behöver stöd som bor här sedan länge…

   ändå så väljer man blunda för dessa bara för att fjäska för kriminella-..

   typisk sv. politik…??

   • Och dom sjuka (svenskar) får ingen sjukpenning och inte heller socialbidrag vad fan ska dom leva av idiot politiker fixa op köerna då så dom kan återgå i arbete idiot politiker här har vi ingenting för att vi betalat världens högsta skatt fy fan

 120. Politiker borde ställas inför rätta som stjäl våra skattepengar och öser dom över lycksökare turister från skithålsländer ,dessa pengar ska gå till skola,vård och omsorg för svenska skattebetalare, politikerna får väl ta sina egna pengar eller från sin partikassa om dom vill leka godhets profeter,mina skattepengar ska inte gå till utlands terrorister och parasiter

 121. bör jag påminna er alla att ni är lite små rasistiska??? klart att dom ska ha en del av kakan….
  sverige är oerhört rikt…. det finns pengar….. det finns jobb….

  klart att hela världen ska komma hitt… särskild analfabeter.. !!!
  glöm inte miljön oxå.. vi måste ha världens högsta skatter för att läxa upp resten av världen att så får det inte bli.. det blir ju en typ av straff för resten av världen för dom förorenar miljön.. skärping där världen..

  klart disel bilar ska förbjudas i sverige så luften blir renare i mogadishu….

  bra att dom ensamkommande barn får ta hit sin släkt.. så dom inte känner sig så ensama.. dessutom så räddas ju deras pensionär..

  alla som råkar ut för våldtäkt : tänk inte på det, för det kommer nästa !!! du vänjer dig…!!! det var väl tröstrikt…

  o så får vi tacka alla hårt arbetande människor som håller fordonsparken modern.. tack .. utan alla bilbränder skulle det rulla gamla bilar överalalt… o dessutom har ni ngt att göra .. o efteråt så kan ni ju fika med polisen kaffe o bulle.. -sköönt att höra….
  därmed kan det avslutas med en påminnelse.. no go zoner.. betyder gå inte där.. håll er undan .. 300 zoner o ökande.. det är ju possitivt…
  så bara vi håller oss undan sverige så blir det braaaaa!!!
  så varför ändra på konceptet.. lövfen?? yalla yalla äggula åt alla!!!

 122. Kommunerna som ger pengar till illegala bidragsparasiter vill ses som barmhärtighetssamariter. Vad de gör är att ta skattebetalarnas pengar och ger dom till illegala afrikaner och araber.

 123. Att detta en är något som ens diskuteras OCH genomförs i vissa kommuner skulle vara straffbart genom slöseri med skattepengar.

  Det måste till ett Tjänstemannaansvar så att personer som godtyckligt sitter och delar ut våra skattepengar också då ska kunna åtalas för detta!!

 124. För de pengar som slösas på parasiter i Sverige skulle all världens riktiga flyktingar kunna räddas nära krigzonerna! De skulle sedan kunna bygga upp det egna landet!
  7-partiets och SVT/TV4-as politik är inhuman och extremt dyr!

 125. Enligt kommunallagen (om inte sossarna avskaffat den) ska kommunens pengar användas så att de kommer kommunens invånare rättvist till del. De som inte är kommuninvånare skall alltså inte alls komma ifråga.

 126. Illegala människor skall rätt till gratis spottluva och biljetten , that’s all. Inga bidrag till illegala människor. Illegala människor skapa skugg samhället och kriminalitet.

 127. Dom får väl vända dig till sina skithålsambasader som andra länders medborgare tvingas göra, inte en Skattekrona ska dom ha från Sverige, deras ambassader ska dessutom betala deras advokater om dom begär efter avisning och sjukvård och skolor mm mm

 128. Så som dessa inkompetenta politiker håller på, så kommer statskassa/pensionspengen vara slut inom 20 år. Så snart står vi själva som flyktingar och ber att få komma in i något sunt land.

  • Yes, politikerna tankar av allt de kan, till förmån för sig själv, vi ”röstberättigande” betalar och ”tittar på ”.
   När det ekonomiska spelet ”faller ihop” kommer politikerna att fly landet och skattebetalarna sitter kvar med sina beskattade vedspisar….

 129. Detta kan jämföras med hur man skulle betala ut socialbidrag till en rånare eller annan kriminell, som har vägrat att inställa sig för att avtjäna sitt fängelsestraff. Varför tas inte dessa människor omedelbart in på ett förvar, för att snarast utvisas. Domen i migrationsdomstolen är tydligen rena skämtet.

 130. Hur fan kan det vara en stridsfråga om man ska betala bidrag till kriminella??? Det måste vara kriminellt att besluta om såna utbetalningar!

 131. Illegala invandrare har tydligen mer rättigheter i många fall än Svenskar och EU-medborgare. Vad håller idioterna på med?

 132. Kriminella som stjälar pengar från folket och ger till andra kriminella.
  Det handlar om baaarn. Samma politiker har inga problem med att vräka barnfamiljer med ekonomiska problem och göra svenska barn hemlösa.

 133. Låt dom svälta och frysa ihjäl om det är vad de vill – vi skall då inte syssla med konstgjord andning som enkom skapar incitament för att de kommer stanna och fler ansluter när ryktet går… Svenska regeringar vet verkligen vad signalpolitik, i negativ bemärkelse, betyder för att skapa ett statiskt tillstånd…

  Sjukt, var ordet!

 134. Men för i helvete….barn får inte lida, frysa eller svälta, en självklarhet..
  De ska ändå ut ur landet och då med en större summa för en nystart i sitt hemland ..
  50 000kr och en tågbiljett.

  • Tycker nog det räcker med tågbiljetten. Resten får dom skriva på sitt egna förlustkonto. Så är det för oss svenskar. En sjuhelvetes förlust för lång framtid med det här vansinniga etablissemanget.

 135. Detta kan inte vara lagligt, att ta skattepengar och dela ut dem till folk från andra länder som inte ens har rätt att vara i Sverige. Att spendera skattepengar utan mandat, tanken och löften var att det skall användas till medborgare inget annat.
  Det måste bli konsekvenser av detta, förskingring, trolöshet mot huvudman etc.

 136. Märkligt, saknar dessa socialkontor chefer som åtminstone kan tillse att dessa socdamer följer lagar och riktlinjer som är antagna i landet?
  När jag följde socdamen i Arbogafallet så blev jag rädd, rädd för makten de har över andra människors liv. Svårt att föreställa sig att hon fattat beslut om att plocka barn ur ”olämpliga” familjer.
  Har under mitt arbetsliv haft arbetssituationer med dylika, då vi exempelvis tillsammans skulle planera hemgång till kommunen för person vårdad på lasarettet. Mycket, mycket få av dessa socdamer, som jag kunde känna något förtroende för. De flesta körde ett eget race utifrån någon privat filosofi.
  Påpekande som att patienten kunde behöva tillgång till blodtransfusioner inom kort varsel mm, kunde de fnysa åt. Kommunen fick betala Xtra om vården ej kunde ordnas i hemmet, alternativet var att kvarstanna tills man blev i skick att återgå hem. Damerna kämpade för att så snabbt som möjligt ta hem kommuninvånare (spara pengar). Ofta kom personen i retur till lasarettet efter några dagar i betydligt sämre skick.

 137. ”Men jag tror att de flesta av oss förstår att man inte kan låta barnfamiljer ha det hur dåligt som helst”
  ..och just därför kommer dom fortsätta att komma i..hoorder!!
  Det är det här som sossen Magdalena Andersson menar när hon säger..vi har ett ansvar för hur Svenska folkets skattepengar används..skattepengarna skall användas med omdöme och inte slösas med hur som helst ??
  Fega sveksossar, ynkliga förrädare..återinför tjänstemannaansvaret omgående, ni avskaffade detta 1985..först då kommer respekten för folkets skattepengar och hur dom används att återigen styra användandet av dom..i ett slag skulle välfärdsstaten kunna återuppbyggas för det Svenska folkets trygghet i alla fall..och enligt samhällskontraktet är det staten Sveriges främsta uppgift att tillgodose..Punkt slut, ta mig faan!!

 138. Att stjäla andras pengar är kriminellt. Att ge bort de stulna pengarna till kriminella som bryter mot svensk lag är också kriminellt. Därför att de då hjälper de som är kriminella att fortsätta att vara kriminella. Medhjälp till brott.

  Nu kan man ju anföra att dessa som får de stulna pengarna är fattiga och att det därför kan tyckas barmhärtigt, men medhjälp till brott legaliserar inte stölden. Den kriminella tjuven är fortfarande en simpel tjuv.

  Svenskarnas skattepengar är inte insamlade för att gå till kriminella typer som skiter i svensk lag. Men att få dessa kriminella socialarbetare att begripa det är nog att förvänta sig för mycket. Lika barn leka bäst.

  Egentligen är inte detta så konstigt heller. SVT har ju under ett stort antal år på självaste julafton sänt den där filmen om en som jobbar på posten. Där börjar han stjäla paket som han skulle dela ut som brevbärare. Så det är inte så konstigt att den draksådden till slut bär frukt i form av nya tjuvar som ser sin chans att stjäla vad andra rår om.

  .

LÄMNA ETT SVAR