Elvir Kazinic

Rinkeby-Kista. Inklippt Elvir Kazinic. Foto: Esquilo (CC) / Pressbild Stockholms stad (Ewa Malmsten)

Inrikes

Socialdemokrat beklagar sig över att för lite bidrag betalades ut – vill utlysa pengarna igen

Publicerad 2/3/2019
Annons

Socialdemokraten Elvir Kazinic, vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämd, anser att det är att ”slänga pengar i sjön” när inte alla bidragspengar betalades ut. Nu vill han ge föreningarna i området en ny chans att få skattebetalarnas pengar.

Det var under stadsdelsnämndens senaste sammanträde i december som det klubbades att 5 av de 22 föreningar som sökt bidrag från staden fick bidragen beviljade. Sammanlagt var 1,6 skattemiljoner budgeterade men i slutändan var det endast 500 000 som betalades ut.

Enligt Elvir Kazinic är många av ansökningarna dåligt skrivna och följer därmed inte riktlinjerna, och går därför miste om stödet.

Men istället för att göra en besparing på drygt en miljon kronor vill Kazinic utlysa pengarna igen och dessutom utbilda föreningarna i hur de skriver ansökningar som gör att de beviljas bidragen.

– Men de är inte så bra på att fylla i papper på rätt sätt. Det är synd att slänga de här pengarna i sjön – en miljon är ju mycket pengar, säger han till Stockholm Direkt.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
584Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons