Det är valår och alla partier anstränger sig allt vad man kan för att attrahera sympatisörer. Socialdemokraterna, som rasar i opinionsundersökningarna, är ett av de partier där man nu gnuggar geniknölarna lite extra för att hitta på utspel som kan locka tillbaka väljare. I Solna i norra Storstockholm hoppas man att lekplatser för vuxna kan vara en valvinnare.

Varför ska bara barn få gunga och hoppa studsmatta? Det undrar socialdemokraten Faradj Koliev som fotograferad sittande i en gunga berättar för Stockholm Direkt om sitt senaste förslag om att bygga lekplatser för vuxna.

Faradj tror att många vuxna i likhet med honom har barnasinnet kvar och med stor avund tittar på barnen som får hoppa och studsa på lekplatserna. Att Solnas lekplatser är anpassade för barn tycker Faradj Koliev är diskriminerande och dags att ändra på.

Idén fick Faradj när han var i lekparken med sin dotter och någon uttryckte att det skulle vara kul att få leka som barnen gör. Mognade gjorde tanken sedan efter ett besök i ultraliberala San Francisco i USA där det byggts sådana lekplatser – som ett led i personalvården för anställda i IT-sektorn gissar Faradj.

Faradj tror också att lekplatser för vuxna kan vara en plats där unga och vuxna möts, fördomar bryts och en anda av förståelse skapas. Han ser lekplatser för vuxna som en vidareutveckling av de schackspel på marken som finns i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

På de lekplatser för vuxna i Solna som Faradj ser för sitt inre ska det bland annat finnas studsmattor och klätterställningar. Om platserna ska byggas i närheten av barnens lekplatser eller på andra platser har Faradj inte tagit ställning till ännu.

Förslaget utgör en del av målsättningen att ”skapa förutsättningar för vuxna att ha tillgång till roliga och stimulerande aktiviteter i utomhusmiljö”.