Sarah Havneraas, nyligen uppmärksammad i vänsterliberal media för att hon är ordförande i Kristdemokraternas kvinnoförbund och kritisk mot aborter, avslöjar nu en socialdemokrat i en minst sagt pinsam situation.

Det var under ett nämndsmöte i Uppsala som socialdemokraten i fråga delade sin skärm med mötet – men glömde att porrsurfandet syntes samtidigt.

Havneraas kommenterar detta syrligt på Twitter, där hon la ut en blurrad version av det hon kunde se på skärmen. Hon hånar samtidigt ”vänsterfeminister” för hyckleri, som till synes borde rasa över porr:

Socialdemokraterna är ett av de partier som haft en hög svansföring gällande abort och kvinnors rättigheter och därför undrar Havneraas varför inte socialdemokraterna reagerar på detta. Det framgår inte vilken socialdemokrat i Uppsala det handlar om.

SVT mörkar

I SVT:s rapportering av händelsen väljer de att inte nämna vilket parti personen tillhör. I deras artikel, som finns sparad här, beskrivs han endast som ”politikern” eller ”personen”.

Till SVT säger han att det var ”ett olycksfall i arbetet. Jag är osäker på vad som gick fel” samt att det var hans mangabilder som råkade komma ut.

På Twitter roas folk av det hela:

Andra förstår dock inte Havneraas poäng:

Ytterligare andra skriver att de vill veta vem den på arbetstid porrsurfande socialdemokraten är:

Samnytt har sökt Sarah Havneraas som inte vill kommentera närmare.

UPPDATERING: UNT rapporterar att politikern nu ämnar sitt uppdrag.

– Jag har haft ett allvarligt samtal med den här personen efter det som har inträffat. Han inser det allvarliga och den skada det har orsakat, så han har själv kommit fram till att det bästa är att helt enkelt lämna sitt uppdrag, säger Patrik Hedlund, Socialdemokraternas gruppledare i den aktuella nämnden till DN.