Socialdemokraterna har inte tvättat bort sina nazistiska rötter

➤ DEBATT Socialdemokraterna är inte ett parti som andra. Partiet verkar inte ha tvättat bort sina nazistiska rötter än. På 1940-talet stöttade de nazityskland. Idag har de blivit mer rumsrena men deras handlingar säger annat.

Istället för att uttala tydligt hat mot judar som de gjorde för 80 sedan så fiskar de röster hos extremister som sjunger om att utplåna judarna. Vissa kallar sossarnas judehat för naivitet, andra kallar det för ignorans och makthunger – oavsett vet det är, socialdemokratisk politik har gjort Sverige till ett farligt land för judarna.

I början av 2000 fanns det fler än 2 500 judar i Malmö. Idag finns det knappt 400. Förra året blev jag kontaktad av den jemenitiska judinnan Illana Edner som bor i Malmö. Hon följde mig på Twitter och såg att jag skrev någonting om judarnas flykt från Malmö och ville laga jemenitiskt bröd åt mig. Jag blev glatt nyfiken.

När jag träffade henne blev jag chockerad över hennes svenska. Fastän hon kom till Sverige i 20-årdern så var hennes svenska felfri utan någon brytning. Hon var till och med etablerad som SFI-lärare. En riktig förebild. Jag sa till henne att jag vill att min svenska ska bli lika bra som hennes i framtiden. Vi skrattade, åt gott jemenitiskt bröd med svensk honung och pratade jemenitsvenska.

Jag bröt isen. ”Hur känns det att vara jude i Malmö?”

Hon skrattade. Väldigt jemenitiskt att skratta åt ens sorg. Hon fick berätta för mig om hur Malmö inte längre är den staden som hon flyttade till.

”Det är få judar som vill vara kvar här”, sa hon.

När jag frågade henne vad det beror på svarade hon, ”det är ju Socialdemokraternas vänsterpolitik. De tar emot människor som de vet kommer från länder i Mellanöstern och Afrika där antisemitismen är öppen. Det ställs inga villkor på dessa människor, och när något händer så blundar politikerna för händelserna. Detta har politikerna gjort under en väldigt lång tid”.

Det blir allt vanligare för judar att tala klarspråk om varifrån hoten kommer. Särskilt judar som möter verkligheten i Malmö, staden med minst 46 procent invandrare enligt SCB.

När FÖRBJUDEN, ett Instagram konto som rapporterar om antisemitism i Sverige, frågade Stefan Löfven vad han tyckte om den ökade antisemitismen i Malmö svarade han, ”Det är oacceptabelt. Antisemitism ska bekämpas”. När han tillfrågades om att judarna förföljs sa ha ”det är ett brott”. Låter mycket som Annie Lööfs geniala ”I Sverige är det förbjudet att vara kriminell”.

Det är intressant att se sossar så öppet och tydligt förlöjliga sig själva framför svenskarna och omvärlden på det viset. De tror på allvar att de kan äta tårtan och ha den kvar samtidigt. Å ena sidan ”är det förbjudet att vara anti-semit”, å andra sidan tar de emot över en miljon invandrare från Mellanöstern och Afrika där, som Edner säger, ”antisemitismen är öppen”. Jag skulle tillägga att i Mellanöstern är ”antisemitism” inte bara öppen, utan ”våld mot judar” uppmuntras.

För två veckor sedan deltog Anders Österberg, 39, som är ersättare i Socialdemokraternas utrikesutskott, i ett palestinskt event i Helsingborg. Endast 10 sekunder innan socialdemokraten framträdde sjöng publiken, ”leve Palestina och krossa sionismen, leve Palestina och krossa sionismen”.

Österberg började sitt tal med att ta avstånd från låten. ”Jag ska bara börja med att säga att vi från Socialdemokratiska partiet, vi sympatiserar inte med den här låten, utan att vi tar avstånd från den”. Sedan fortsatt han, ”Kamrater, tack så mycket för att jag får komma till er idag och framföra en hälsning från det socialdemokratiska partiet”.

Dock var låten inte det enda våldsbejakande och antisemitiska inslaget som uttalades på det arabiska evenemanget. ”Vi har kastat stenar på soldater och poliser, och vi har skjutit raketer mot våra fiender” sjöngs på svenska och då kunde Österberg ”ta avstånd” men resten av eventen hölls på arabiska.

Under tiden som socialdemokraten satt i tystnad och inte förstod ett enda ord som sades på eventen sa en av talarna, ”de stal vårt land och tog över det. Fy på dem. Att bevara den palestinska kulturen är ett uppdrag som är minst lika viktigt som att bära gevär för att befria Palestina”. Tyvärr kunde inte socialdemokraten förstå den meningen för att sedan också ”ta avstånd” och säga att det var ”oacceptabelt”.

Socialdemokraterna är inte ett parti som andra. Det är ett parti med en mörk anti-semitisk historia, men en också mörk anti-semitisk nutid. De finansierar, stöttar och tar emot anti-semiter för att inte förlora alltför många icke-svenska väljare, och fördömer anti-semitism framför kamerorna för att se rumsrena ut.

Luai Ahmed

Källor:

https://www.sydsvenskan.se/2019-06-17/snart-har-malmo-kanske-ingen-judisk-befolkning-kvar-program-mot-antisemitism-behovs-pa-skolorna
https://www.instagram.com/p/B2808U4Csh3/
https://www.youtube.com/watch?v=zj3CJnDRDCs&fbclid=IwAR1CE139a7MolCCYxXO-DNlTwwX7_UZaoj6u_csHFeQzUQRQpgn_a521eDI
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ssu-demonstranter-sjong-krossa-sionismen-kritiseras-for-antisemitism
https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/topplistor-kommuner/andel-personer-med-utlandsk-bakgrund

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Luai Ahmed

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.