Socialdemokraterna-ej-ansvarsfrihet-feat
EkonomiInrikes

Socialdemokraternas styrelse beviljas inte ansvarsfrihet

Publicerad 3/17/2022
Annons

Socialdemokraterna i Härnösand har en längre tid dragits med interna strider. Sju förtroendevalda, inklusive ordföranden, har det senaste året hoppat av på grund av konflikterna och efter att ha drivit verksamheten med ett jättelikt ekonomiskt underskott vill revisorerna inte bevilja styrelsen ansvarsfrihet.

På måndag kväll hålls det årsmöte där det slutgiltigt avgörs om styrelsen ska få ansvarsfrihet eller inte och då tvingas avgå i sin helhet. I de dokument som offentliggjorts nämns inte något om regelrätta brott med hanteringen av det skattefinansierade partistödet, men underskottet är så anmärkningsvärt stort att revisorerna anser att ekonomin inte har hanterats på ett ansvarsfullt sätt.

Personkonflikter med vuxenmobbning

Vid sidan av den misskötta ekonomin finns mycket annat för styrelsen att ta itu med. Hela verksamheten har det senaste året och ännu längre tillbaka kantats av personkonflikter och vuxenmobbning. Det har hittills resulterat i att sju förtroendevalda hoppat av och avhoppen kan bli fler.

En av avhopparna är ordföranden Anders Byqvist som meddelat att han avgår i samband med årsmötet. Han är egentligen vald för ytterligare ett års ordförandeskap. Det är oklart hur turbulensen påverkar den stundande valrörelsen och väljarnas förtroende för Socialdemokraterna.

Påstods tjäna över halv miljard på invandring

Det väckte för ett antal år sedan stor uppmärksamhet när kommunen beställt en rapport som sade att Sandviken tjänade en halv miljard kronor om året på att ta emot utomvästliga asylinvandrare och deras anhöriga. Siffrorna redovisades i en artikel i Dagens Nyheter.

Både kommunen och DN fick sedermera skarp kritik då siffrorna visade sig helt felaktiga och Sandviken i stället uppvisat ett av landets största ekonomiska underskott relaterat till mottagandet. Trots detta har DN låtit sin fake news-artikel ligga kvar.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons