autumn

Foto: Vera Buhl.

Inrikes

Socialdemokratiskt förslag om ’höstfest’ och hoppa i lövhögar möter på motstånd: ”Trams”

Publicerad 10/5/2019
Annons

Tillsammans med partikollegan Gunilla Åberg föreslår Faradj Koliev (S) i en motion att Solna kommun ska anordna en höstfest för invånarna Man menar att detta skulle kunna muntra upp Solnaborna. ”Betald verklighetsflykt” blev omdömet från kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Enligt FN-rapporten World Happiness Report har Sverige världens sjunde mest lyckliga befolkning med Finland, Danmark, Norge och Island på topplaceringarna. Ett av skälen till detta tror socialdemokraterna Gunilla Åberg och Faradj Koliev är den trista hösten och lösningen menar de är en höstfest.

– Man kan till exempel samla ihop stora lövhögar och hoppa i. Kanske tillsammans med sin hund.

Pehr Granfalk (M) var föga imponerad av förslaget och skrev i ett Facebookinlägg att ”det är magstarkt av socialdemokraterna att stå handfallna inför bombdåd, kriminalitet, rånvåg mot barn, mord och skjutningar för att sen avkräva skattebetalarna betald verklighetsflykt”.

LÄS ÄVEN: Socialdemokrat i Stockholmskommun vill bygga lekplatser för vuxna

Koliev säger sig vara förvånad över reaktionen.

– Det kanske är höstmörkret som får honom att bli trött och raljant. Hoppa i lövhögar skulle nog göra honom lyckligare.

Vidare menar han att Granfalk försöker plocka billiga poäng om slöseri med skattemedel och att en fest tillsammans med föreningar, näringslivet och volontärer förmodligen inte skulle handla om några stora pengar för kommunen.

LÄS ÄVEN: Socialdemokrater bjuder hundratals gäster på skattebetald alkoholfest – trots ekonomisk kris

– Att agera kommunal festsamordnare kostar pengar, tid, resurser och energi. Det som socialdemokraten Koliev beskriver är inte en kommunal kärnverksamhet. Framförallt inte när vi går in i en lågkonjunktur. Arbetslinjen är viktigare att upprätthålla än höstfestlinjen, säger Pehr Granfalk i en kommentar till Mitt i.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1040Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons