syrier migranter slöja

Foto: Oxfordian Kissuth, CC BY-SA 3.0

Inrikes

Socialsekreterare misstänks för samarbete med klan

Publicerad 3/4/2023
Annons

Ett par socialsekreterare som arbetar på samma avdelning utreds för att ha brustit i sin myndighetsutövning. Man misstänker att de har kopplingar till ett inflytelserikt kriminellt släktnätverk.

I fjol gjorde polisen omkring tio orosanmälningar om en minderårig i Göteborg efter att denne umgåtts med kriminella med kopplingar till en klan. Endast tre av anmälningarna registrerades dock och samtliga avslutades utan vidare utredning.

LÄS ÄVEN: Polischef ger Trump rätt: ”Har problem vi aldrig trodde vi skulle få”

I en ny internutredning riktas nu skarp kritik mot socialsekretaren som anses ha brustit i arbetet:

Lagstiftning och föreskrifter har inte följts, varför den enskildes rättssäkerhet har åsidosatts och det har varit en bristande myndighetsutövning. Det saknas barnperspektiv och barnets bästa har inte satts främst.

Parallellt har en annan socialsekreterare på samma avdelning polisanmälts för brott mot tystnadsplikten. Man misstänker att personen i någon form av utbyte har röjt uppgifter om en skyddsperson till personer i samma klan som i det andra fallet.

På den aktuella socialförvaltningen vill man inte kommentera fallen, inte heller varför ingen polisanmälan gjorts i det andra fallet.

Polisen har varnat för att klaner och kriminella gäng kan infiltrera myndigheter, vilket också skett på många håll.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: Så går det när saker ska mångkulturaliseras

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons