Hemlösa i Los Angeles, USA, efter krisen 2008. Faksimil Twitter

Socialstyrelsen: Medelklassvenskar måste sälja sin bostad innan de kan få socialbidrag

Delningar

Vid en lågkonjunktur eller ekonomisk kris kan svenskar som tillhör medelklassen komma att behöva att använda sociala skyddsnät. En granskning som Samhällsnytt gjort visar dock att det kan bli svårt att få socialbidrag för den gruppen: socialtjänsten kan ställa krav på att de säljer sin bostad och i princip blir hemlösa innan de kan få socialbidrag. ”Det där är jättesvårt”, erkänner Anette Agenmark som är sakkunnig på Socialstyrelsen.

Enligt siffror från SCB bor omkring 65% av svenskarna i en bostad som de äger – antingen en villa eller en bostadsrätt, när det gäller storstadsområden. Endast drygt 25% av befolkningen bor i hyresrätter. Att bo i en bostadsrätt eller i ett eget hus är den vanligaste bostadsformen bland den svenska medelklassen.

Vid en lågkonjunktur eller en ekonomisk kris innebär detta ett hinder för att få ta del av det sociala skyddsnätet. Enligt 4 kap 1§  Socialtjänstlagen har enbart den ”som inte själv kan tillgodose sina behov” rätt till ekonomiskt bistånd. Detta tolkas tydligt av Socialstyrelsen:

”I regel har du inte rätt till ekonomiskt bistånd om du har pengar på banken eller andra tillgångar.Du ska alltså vara helt utan egna ekonomiska resurser för att ha rätt till bistånd.”

I ekonomiska tillgångar ingår även ens bostad om den ägs av personen. En socialsekreterare med mångårig erfarenhet, som inte vill bli namgiven, bekräftar detta för Samhällsnytt och förklarar även hur förfarandet ser ut i praktiska termer:

– Grundprincipen är att man får fyra månaders rådrum. Alltså den (bostaden – anm.) ska säljas inom fyra månader.

Ska hänvisas till vandrarhem – eller till gatan

Efter det hänvisas man att leva på de pengar man har kvar av försäljningen. I en situation av en ekonomisk kris med väsentlig prisnedgång på bostadsmarknaden kan det dock i slutändan handla om försumbara summor – efter att bolån till banken och andra avgifter i samband med försäljningen är betalda. Samtidigt kommer socialtjänsten inte kunna hjälpa med att ordna en ny bostad:

Vad skulle hända med samma person efter att den har sålt lägenheten och spenderat pengarna på några månader? Blir han hänvisad till kommunens bostadsbistånd för sociala ändamål om vi pratar Stockholm?

– Nej. För att få ett socialt kontrakt måste vissa kriterier uppfyllas. Man ska i princip vara totalt oförmögen att själv ordna en bostad. En person som i ditt exempel skulle vara hänvisad till andrahandsmarknaden.

Vad händer om personen ifråga misslyckas med att få en bostad i Stockholm i andra hand  – alla vet ju hur ansträngd situationen på bostadsmarknaden är?

– Det är många som drabbas av att inte hitta en bostad. De får lösa det genom att bo hos vänner och släktingar. Finns inga sådana återstår enkla vandrarhem, sovsalar etc.

– Socialtjänsten är inte någon bostadsförmedling. Det är inte socialtjänsten som löser folks bostadsproblem. Absolut inte. Väldigt många tror att det är så, men så är det inte. Socialtjänsten har ingen skyldighet att se till att alla har någonstans att bo. Det är den enskildes eget ansvar.

Bli hemlös för att få socialbidrag?

När Samhällsnytt ringer Socialstyrelsens sakkunnig i frågor om försörjningsstöd Anette Agenmark bekräftar hon den bild vi har fått från vår källa inom socialtjänsten:

– Utgångspunkten är att alla andra möjligheter att tillgodose sina behov ska vara uttömda, och det gäller även tillgångar i vissa fall. Om du har en bil kan du sälja den ganska snabbt, kanske nästa dag. Men när det gäller en lägenhet, en sådan försäljning klarar man inte av att göra på en vecka eller en månad. Det tar ofta en längre tid. Det är därför det finns en rådrumstid, när man har möjlighet att lägga ut lägenheten till försäljning.

Enligt Agenmark ska det ske en individuell bedömning om bostaden är tillräckligt lågt belånad och om försäljningen kan inbringa tillräckligt mycket pengar som man kan leva på. När Samhällsnytt frågar var gränsen går för vilket belopp som kan anses rimligt att få ut av försäljningen för att tvinga fram den kan hon dock inte svara på frågan. Anette Agenmark säger att det även beror på om behovet av försörjning kan anses vara långvarigt eller kortvarigt och att det därmed kan anses vara mer motiverat att ställa krav på försäljning av bostaden vid ett mer långvarigt behov.

– Får man en rådrumstid och gör ingenting – då riskerar man att få ett avslag (på ansökan om socialbidrag – anm.), sammanfattar hon.

Är en situation där en person avkrävs att bli hemlös för att kunna få försörjningsstöd i princip möjlig?

– Jag kan inte svara på det. Det beror på i vilket sammanhang. Det där är jättesvårt…

Den grupp som dock inte har några problem med att få socialbidrag eftersom de oftast saknar registrerade tillgångar i Sverige i socialtjänstlagens mening är nyanlända migranter. Enligt en beräkning som Samhällsnytt tidigare gjort kommer exempelvis polygamisten från Nacka med sina tre fruar och ett flertal barn att kunna kvittera ut drygt 8,2 miljoner kronor från välfärdssystemet i diverse bidrag under sina första åtta år i Sverige.

LÄS MER: Nacka-polygamisten kommer kosta samhället miljoner innan han går i pension

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

904 KOMMENTARER

 1. Aha, ny strategi för att flytta ut svenskar ur sina hus så att migrationsverket kan köpa upp dom för ”nysvenskar”. Vidrigt.

 2. Vem får alla hyresrätter som bli lediga? Ja, inte är de Kalle och Anna. Utan det är Muhammed. Vi Svenskar gör oss själva till statare i vårt egna land.

  • Bostadspolitiken var helt pervers redan innan Muhammed kom in i bilden. Den har inte blivit bättre sedan vi börjat ta emot dessa slöfockar från afrika, mellanöstern och afghanistan.

   • Men det skall vara rättvist balanserat.. Nyanlända skall inte ha förtur. Jag vill att Svenskar skall bo i mitt område, inte något nytt jävla RInkeby 2.0

    • Håller med. Jag är orolig som har tre blonda ungdomar och hund. De senaste två åren hör vi något afrikanskt språk eller arabiska i princip varje dag där vi bor. När får någon av dessa ’nyinvällande’ frispel och hoppar på familjen? Notera att vi bor i ett sk populärt nybyggt hipster område med bostadsrätter i storstad. Hur har de råd?

  • Jag kan slå vad att. vid söndagens val kommer den stora majoriteten av väljarna att, lägga sina röster på att, få bli s.k. statare utan hus och hem.
   Svenskingarna, anses inte vara totalt korkade utan att, det har sina orsaker.

  • Låg bildningsnivå bemöts med kravlöshet, SR/SVT och TV4 fylls med mähän från Södertörns vänsterlekstuga som pratar som småbarn helt utan grammatisk grundkunskap, allt detta kryddas dessutom med invandrare som talar så dålig svenska att det inte går att förstå dem fullt ut.
   Flumvänsterns version av att alla ska med, sanningen är att de skapar en betydligt större underklass än nödvändigt, men det förstår de inte, vilket är logiskt.

   • Värre är väl att KTH studenter kan inte ens vanlig högstadie matte idag, dom skall bli ingenjörer.

    För att bli polis behöver du inte ens att vara kustjägare längre. Sedan undra folk varför inte löser brottsligheten i det här landet.

    • Ja du, ny pedagogik där krav elimineras för att inte göra någon upprörd. Leder till permanent intellektuell utarmning av Sverige. Vilken jävla hybris Skolverket och dess byråkrater har, att kasta väl beprövade och levererande pedagogiska principer som använts sedan Aristoteles dagar på sophögen.

   • En återgång till folkskola, realskola och gymnasium är den rätta medicinen.
    Realskolan var bra på det viset att där kunde en elev söka in efter åk 4 och åk 5 till 5-årig realskola och från åk-6 och 7 till 4-årig realskola beroende på mognad.
    De som inte kom in på realskolan hade alla möjligheter till praktisk utbildning eter åk 8.
    Jag började folkskolan 1952 och efter åk 2 kunde nära nog samtliga i klassen läsa, skriva och räkna med de fyra räknesätten. Detta lade grunden för att kunna gå över till realskolan redan efter åk 4.
    Att söka i konkurrens gallrade bort lata och korkade elever, så lärarna hade någorlunda homogena klasser vad gäller elevernas förmåga att tillgodogöra sig undervisningen. Dessutom gavs det rejält med hemläxor. Effektivt helt enkelt.
    Ännu hårdare konkurrens var det till gymnasiet.
    Principen om gallring är ju tabu nu för tiden, men jag tror att bara vi får politiker från övre medelklassen att styra Sverige, så lär de nog fundera åt det beskrivna hållet.

  • Kommunals förra ordförande Annelie Nordström hade svårt med vissa ord i en TV-debatt från Almedalen, programledaren fick hjälpa henne med uttalet.
   Nu vill hon till Riksdagen för Fi.
   Hur hamnar alla nollor i maktpositioner?

   • Hon var väldigt aggressiv, verkar nästan att hon
    tagit för mycket rosevin. Men det finns ju
    vissa traditioner att upprätthålla både i FI
    och i fackföreningsrörelsen vad gäller alkohol.

   • De har Sveriges politikerkompetens:
    Troligen ingen yrkesutbildning
    Ingen arbetslivserfarenhet
    Saknar moral, rättvisetänkande
    Många uppvuxna i partiets ungdomsförbund
    Mamma/pappa/släkting i partiet (se AnnaJohansson)

  • Instämmer, avskyr dessutom dessa politiker debatter, speciellt de som Belindan förväntas hålla i.
   Tempot skall vara högt, så fort man kommer in på ett allvarligt brännande ämne så bryts diskussionen under fnitter och avledande kommentarer från denna så kallade programledare…..

 3. Men att köpa upp bostadsrätter på privatmarknaden för miljoner och ge dem till polygamister från andra länder går hur bra som helst.

  • Se till att inte ha lån och pengar på banken,det är den vägen vi svennar har att ta.
   Är man kriminell lyckosökare utifrån är man skyddad.
   Hatar globalistbyket mer och mer för varje dag.

 4. Detta kommer att sluta med att var och varannan börjar fuska och hålla undan saker t ex skriva bilar hus och annan egendom på släktingar eller vänner i stor skala.
  Vilket jäkla samhälle politikerna har skapat för oss, vi kunde haft det skitbra utan denna förbannade massinvandring….Ja jag är säker på att det är den som skapat detta kaos.

   • men var skall du gömma det det enda är väl att gräva ner det någonstans där det är säkert TYKO visar vägen

  • Aha, men i dagens Sverige där vi urinvånare har fått lära oss att det är statens jobb att ta hand om oss, och inte familjen och släktens ansvar, då har man inte så många att ”skriva över” på. Det kommer ta tid att lära sig på nytt, sådant som gällde i forna tider, då man tog hand om sina egna.

   Idag gäller att man skall ta ansvar för alla andra, än sina egna. Och shit happens om du inte kan ta hand om dig själv……

 5. Jag hade en tuff tid efter en tids oplanerad arbetslöshet. Bland annat fick jag hjälp av brorsan till att betala hyran under ett halvårs tid, då varken a-kassa eller annat var tillämpligt. Skatteverket märkte detta direkt på deklarationen, då de ville skönsbeskatta mig för svarta inkomster, enär jag deklarerade en lägre inkomst än föregående år. Tog mig en hel del korrespondens att reda ut saken.

  Skönt att vi har ett fungerade samhälle, där åtminstone nyanlända, utan ID-kort, får stöd från dag ett och kan flytta in i lägenheter och bli värdigt mottagna, utan krav på språk eller arbete. Synd att det samma inte gäller oss ”urinvånare”.

  • De som arbetar och gör rätt för sig ska inget ha i Löfvens Sverige, deras värv skall gå oavkortat till nyanlända. Inget Sverige åt svenskarna utan Sverige åt tredjevärlden.

   • Ja, det kommer att bli en kalldusch för många av framtidens pensionärer, som tror att de har ”något på banken” efter en hel livstids förvärv och skattebetalningar.

    Och där tror jag att skulden för detta skall hamna hos okunniga/lättledda politiker och en cynisk finansindustri, som sålt in ett kasinosystem.

    • Det säger sig själv att om fler ska dela på pensionspengarna så lär var och en få en mindre del av kakan. Invandringen gör i sig inte att denna kaka växer då inga produktiva arbeten finns till dessa. Addera till det en svag svenska krona och dyrare importerade varor så lär det bly mycket knapert som pensionär i Sverige.

     • Visst är det så, men glöm inte att banksektorn tjänat bra på att ’förvalta’ dessa pensionsmedel. Mycket av värdet har gått förlorat pga dålig uppföljning av uppdragsgivaren och perversa incitament till banksektorn. Jag tycker vår invandringspolitik är morbid och bidrar i hög grad till att vår kultur och livsstil utarmas. Glöm inte att populärkulturen vurmar för ghetto och etnisk utrotning av de vita. Skadan på pensionerna orsakades redan för 15-20år sedan.

  • Varför fick du inte från A-kassan? Absolut att man kan få vänta en månad och kanske sex veckor men inte ett halvår.

  • Det snackas om att man ska stå till arbetsmarknadens förfogande för att få bidrag. Hur gör man det om man inte kan språket, inte kan ta seden dit man kommer, aldrig är på någon praktik och dessutom står i kön på flygplatsen för att åka till sitt hemland?

  • Svensson som i många år röstat för ”öppna hjärtan” kan nu tvingas sälja sin bostad köpt för 7-10 mnkr till maxpris om 0,5 mnkr som köpes av staten med svenssons skattepengar och ges gratis till ”ensamkommande”. Svensson ska bara inte glömma betala av skulden till banken. Med öppna hjärtat förstås.

 6. 9/9. 2018 .. Rösta BORT
  DEN KOMMUNISTISKA ”eliten” innan de hinner göra dig bostadslösa, och fattiga …

  Svenska folket i sitt eget land
  VI är inget VÄRDA. Vi duger bara att producera skattemedel
  för att politruckar ska slösa bort.

 7. Men om man söker hjälp hos ”soc” så har man sannolikt inget arbete och då kan man väl flytta från storstaden? Inte kul men jag minns hur alla mina kompisar här i norrland flyttade till Stockholm för att få jobb.

 8. Jag rekommenderar att personer som hamnar i ovan nämnda situation lämnar Sverige och omedelbart återvänder samt ber om asyl. Det krävs varken pass, ID eller någonting annat för att bekräfta vem man är och ”simsalabim” så öppnar Sverige sin plånbok och Ni kan leva totalt kravlöst från samhället livet ut, hoppla alla svenska idioter som röstat för detta!

 9. OT: Holy shit, det var bland det roligaste jag någonsin sett. Själva grädde på moset med hela videon är att det inte görs några kommentarer eller inputs av skaparen, man visar helt enkelt spektaklet i sin orginella helhet och låter bilderna och människorna tala för sig själv.
  Sarkasmen och den mörka humorn genomsyrar videon, batikhäxorna låter landet brinna och våldtäktsmännen flöda in i landet för att de ska få ha sina orgier. Just vid 4:16 kom tårarna av skratt… https://youtu.be/kOCX-_pIO4M

 10. Välfärdsstaten i den nuvarande tappningen är en form av modernt slaveri. Man luras att jobba med löften om lön och trygghet men får i praktiken inget av det. Detta liknar samma bluff som används i tredje världen där fattiga luras att jobba men tvingas först köpa utrustning etc av arbetsgivaren och hamnar istället i en skuld de aldrig kan betala av.

  • I Sverige har vi under demokratisk tid haft ett oskrivet socialt kontrakt mellan staten och medborgarna:
   – Gör din plikt, kräv din rätt.

   Idag sviker staten (= våra politiker, deras administrativa hantlangare och mediala PK-högtalare) sina medborgare som under ett långt arbetsliv betalar höga skatter för att ”få sin rätt”, dvs sin pension och sina välfärdsrättigheter..

   • Folk måste förstå att det oskrivna kontraktet nu är brutet. Nu går pengarna endast en väg och det är från Svenskarna till migranterna. Att inget finns till Svenskarna kommer allt fler bli varse om de närmaste åren.

   • Istället för utrustningen i exemplet ovan måste man för att fungera i det moderna Sverige köpa sig en bostad och sannolikt en bil, en dator och en telefon etc. Detta förstås till lånade pengar. Sedan har staten en i sitt grepp, arbeta i ditt anletes svett. Betala majoriteten av ditt värv i skatt (vi tar hand om dig) och ränta. Klarar du ej betalningarna väntar gatan och tiggarkoppen.

 11. I ärlighetens namn så måste man ju fråga sig NÄR ngn på riktigt led med en svensk på socialbidrag! När hade ngn medkänsla med en arbetslös eller sjukskriven svennebanan? Har det inte alltid hetat ”latmasken”?

  • De ”goda” människorna brukar i första hand rikta sin godhet mot människor som inte är svenskfödda. Konstigt men sant.

  • När jag körde Buss Dygnets Alla Timmar Kunde Man Få Pikar För att Man Var Ledig På Dagtid !!!!!Att Man Körde Tidig Morgon eller Sen Natt Såg Man Inte !!!!!

  • Det finns en bild av att man sitter hemma och bara väntar på att pengarna ska rulla in.
   Jag går upp klockan 5 för att ta mig till min praktik som börjar klockan 7, vilket jag har gjort sedan november. Är det att vara lat och blir jag mindre lat om jag får en anställning och utför samma jobb?

 12. Men massinvandringen och den kommunistiska inrikespolitiken har absolut ingenting att göra med detta!!!
  Eller hur?

  • Eftersom vi är på Samhällsnytt är det inte riktigt det som artikeln handlar om. För rimligheten i att behöva sälja reella eller virtuella tillgångar för att få försörjningsstöd finns det nog delade meningar om här.

   Nej, naturligtvis handlar det om att skapa en bild av att invandrare sladdar fram på räkmacka. Och faktiskt, i en del fall kan det vara sant. Dock ligger den väletablerade och självförsörjande invandraren lika dåligt till som den väletablerade och självförsörjande pursvensken i just det här avseendet.

   • Det stämmer, men som stockholmare ser jag på flera håll dyra nybyggda hyresrättslägenheter, som enbart är bebodda med MENA-migranter som är hemma på dagarna och med många barn i släptåg.

    Alla infödda och utlandsfödda svenskar i normala inkomstlägen skulle knappast ha råd att hyra dessa bostäder. Det sticker i ögonen, även om jag naturligtvis vill att människor i min omgivning ska ha det bra.

    • Givetvis borde nybyggda bostäder i första hand erbjudas till Svenskar, om så vore med subventionerad hyra om Svensken istället lämnade sin gamla nedgångna bostad till förfogande. Som det är nu tvingas svenskar bo kvar i gamla bostäder och samtidigt bekosta boendet för migranter i dyra nya lägenheter

     • Det vore i allra högsta grad rimligt!
      Andrahandsbeståndet till som saknar egen inkomst!

  • Det är jobbigt om du du i många år jobbat och betalt skatt för att få del av den utlovade sociala tryggheten men när du en dag har tillfälliga ekonomiska svårigheter tvingas sälja lägenheten som sedan kommunen köper för dina skattepengar och ger till någon hitrest lycksökare från tredje världen.

    • Vi försöker göra något åt det genom att rösta rätt i valet och kommentera här men visst önskar man att det skedde något mer radikalt motstånd och protesterande.

  • Jaa!!! Om Du Är SVENSK Och Får Ekonomiska Problem Som Arbetslöshet eller långvarig Sjukdom o.dyl. !!!!!

 13. När man läser det här kan jag inte låta bli att tänka på Reinfeldt när han plocka ut full månadslön från statskassan samtidigt som hans nystartade företag gav miljonintäkter , det finns plats för fler hörrni ,öppna era hjärtan .. den dan folk tröttnar o springer gatlopp o letar politiker skulle jag va glad om dom filmar när dom griper Reinfeldt

 14. För att svenskar ska få socialbidrag så krävs det att de är hemlösa, detta samtidigt som bidragsberoende invandrare FÅR bostäder till sig och vissa fall flera fruar och mängder med barn!!!!
  Då ställs inga som helst krav, inte ens krav på anpassning till vårt svenska samhälle har man vett till att ställa, och när man protesterar mot detta så är det vi skattebetalare som är problemet!
  Sverige blir bara sjukare och sjukare!

 15. Är alla inom det sociala förståndshandikappade? Vem vinner på att fattiga måste bli fattigare innan de får hjälp? Detta samtidigt som utlänningar inte ens behöver kunna styrka sin identitet:

 16. Man får se det från den positiva sidan.
  Nu vet ni vad som väntar efter att ni betalt världens högsta skatter.

  Sossarnas ideologi är; kapitalismen ska krossas med skatter, skatter och ännu högre skatter.

 17. Tillhör man inte gruppen som omfattas av Bosättningslagen 1 Mars 2016 som inga svenskar gör, blir man utan bostad och in flyttar en som omfattas av Bosättningslagen med kommunens pengar, d.v.s. dina skattepengar och du blir bostadslös.

 18. Inser inte politikerna att de är valda av folket och varför lyssnar de inte på folket? Det blev mer än övertydligt, efter flosklerna från Almedalen.
  SIFO visar att 56 procent av svenska folket inte vill ha högre pensionsålder.
  Novus visar att 62 procent av svenska folket vill se ett tiggeriförbud.
  Novus visar att 61 procent av svenska folket vill ha ett förbud mot böneutrop.
  Ipsos visar att 60 procent av svenska folket vill se färre asylinvandrare i Sverige.
  Demoskop visar att 54 procent av svenska folket är emot flyktingamnestin för de 9000 afghanerna.
  Som-institutet visar att 57 procent av svenska folket inte att Euro införs.
  Har vi någonsin hört något om att dessa frågor överhuvudtaget adresserades av 7-klövern, mer än att L vill införa Euro(mot folkets vilja)? Demokratin i Sverige är mycket tydligt satt ur spel till förmån för den verklighetsutopi sju av riksdagens åtta partier pladdrar kring.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Det är så uppenbart att politikerna inte respekterar de demokratiska spelreglerna.https://detgodasamhallet.com/2018/07/10/dags-att-forklara-krig-nu/comment-page-1/#comment-134869

 19. Välfärden är redan nedmonterad utan att vi tagit notis. Skyddsnäten är borta. A-kassa försvinnande låg och tidsbegränsad. Pensionerna skjuts hela tiden upp och många får bara 30% av tidigare inkomst. Sjukförsäkring gäller knappt om du inte har en öppen benfraktur. Sjukvården kraftigt överbelastad. Du behöver en privat sjukvårdsförsäkring. Skolorna tillhör västvärldens sämsta. Du behöver betala för privatskolor om du skall slippa få dina döttrar berikade.
  Det enda som består är skattetrycket. Skatten lägges på bidragsinvandring. Fri tandvård, sjukvård, skola, bostad, försörjningsstöd, etableringsstöd och gud vete vad vilka ytterligare bidrag. Svensken är förvandlad till en skatteträl.

 20. Så socialtjänsten löser inte människors bostadsproblem,så intressant.
  Hur kan det då komma sig att det finns mat och husrum till de ekonomiska migranter som vällt in i landet.
  Vi betalar skatt för att själva få hjälp när vi behöver den, inte för att försörja andra länders medborgare som ska prioriteras.

 21. Gäller det ALLA i Sverige, olika färger på huden har ingen som helst betydelse för beskeden på socialkontoren?

 22. Nedgång blir det. Kaos leder till inbördeskrig. Inte klass mot klass utan klan mot svensken. Tack Palme, Reinfeldt och Löfven för väl förrättat värv!

  • Det var Olof Plame som införde mångkultur i Sverige genom grundlagsändringen; 1975:26.
   Proppen gick igenom riksdagen på en eftermiddag – medan samtliga partier stödde regeringsproppen.

 23. Svenska folket ska jobba tills de dör och de svenskar som inte har något jobb ska dö så fort som möjligt, allt för folkutbytets framfart.

  • Så är det. Myndigheterna skulle aldrig erkänna att de är skyldiga till att folk mår skit eller t.o.m tar livet av sig. Det heter bara att de följer reglerna, ja men följer man regler som gör att folk mår skit eller tar livet av sig så har man ett medansvar.
   Jag kan lova att slapp jag ha med myndigheterna att göra skulle jag kunna gå upp i tid och må betydligt bättre.

 24. En jag känner som just blivit utstämplad och berättigad till runt 6000 i månaden fick till svar av sin handläggare på arbetsförmedlingen
  ”Hade du varit nyanländ med familj hade du fått 22000”

  • Nyanlända regnar stekta sparvar över. Men vi som har byggt det här landet och sett våra färder stupa vid stalingrad när det skulle bekämpa kommunismen får ingenting.. Ompröva alla PUT ifrån år 2000 nu

   Alla kriminella utlänningar skall deporteras, om det snattar en snickers.

   • Dra inte in Stalingrad i detta. Det finns inga lärdomar från detta vidriga, oerhört blodiga slag, som är tillämpliga på dagens situation. Förutom att krig är vidrigt, och ge faen i att angripa andra.

    I övrigt har du rätt. Regler och lagar behöver anpassas till den nya världsordningen, och nyanländas rättigheter och skyldigheter kan det inte råda ”dagsnotering” på, för att knipa billiga politiska poång. Det måste grundas i ett rättssäkert system.
    Titta bara på hur sandlådekriget som nu startat på grund av ”gymnasielagen” som tillåter papperslösa manliga slöfockar utan ID handlingar att stanna. Olika myndigheter tolkar lagen, och övriga tillämpliga lagar helt olika. Pajasar!

     • Såg ditt svar först nu. Eric, tror att du har stora, allvarliga luckor i dina historie-kunskaper ang Stalingrad.

     • Kommunismen brutala massmord på Tyska folket vid Stalingrad. Fy fa! Hatar kommunister.

  • Det kan t.o.m. bli uppemot 28.000:-kr/mån. om det finns ett barn under 4år – då familjen är berättigad till retroaktivt föräldrapeng.

  • Jamen, han har ju haft hela livet på sig att ordna det för sig. Att han betalat skatt för att kunna få värdigt stöd även när det regnar verkar inte längre gälla. Tror att vi behöver nytt skatteuppror.

 25. Vi Svenskar är bara en belastning för politiker.Och vi gamla får stå i kö till gaskammaren. Är man snäll får man förtur.
  Tro mig inget skämt.

   • Jo, vi är en belastning. Därför har staten sedan 1 juli bestämt att arbetsgivaren tar hand om kontrollen av medborgarna, då deklarationen, och därmed skattekontrollen, sker varje månad. Kallas för arbetsgivardeklaration på individnivå, och har sålts in som en enorm förenkling bland företagen av skatteverket. Jag ser bara att storebrors kontroll av oss medborgare ökar 12 faldigt, och det är arbetsgivarna som står för kostnaden, då de är dem som skall administrera detta.

 26. Undrar om någon inom MSM eller 7-klövern tänkt på eventuella psykologiska, osynliga kostnader för ”tokprojektet” hos svenska folket.Vad då beträffar,motivation,incitament,vilja,lust och drivkraft.

 27. Om kommunerna inte hade fyllt upp var endaste hyresrätt i landet med pensionsräddare så kanske det hade funnits en chans för ungdomar och låginkomsttagare att kunna hyra en lägenhet. Istället har dessa blivit hänvisade till bostadsrätter med prisbubbla och stora lån som följd.

  Snart kommer vi att få se en bostadskrash som får subprimekrisen i USA för ett antal år sedan att framstå som en lätt krusning på vattenytan. Sverige kommer bli en blek kopia av USA.

  • Det ser man vilka som få bostäder i förorterna till Stockholm. Även långt ut på tunnelbanne linjen , så är det idag 10 till 15 års kötid. Det är inte Svenskar som flyttar in, utan nyanlända. Och områdena arabiserats.

 28. På ren svenska. När Anders kommer, ska han först tömma sina bankkonton, sälja bilen, lägenheten, allt han äger, innan de ens funderar över att hjälpa honom.

  Medan Achmed lugnt kan promenera in och kräva pengar till allt, inklusive en förstaklassbiljett till hemlandet, för han behöver ”semester” och vila upp sig.

  Skillnaden är, förutom att Anders är ”pursvensk” medan Achmed är ”nysvensk” att Achmed är den nya adeln. De vi ska skämma bort, till varje pris, medan Anders är den som ska bekosta kalaset. Utan att knota, märkväl. Annars är han ”rasist”.

  Och Achmed vet att OM han inte får som han vill, behöver han bara ställa till med en scen. Hota personalen, slå sönder lite saker, gapa och skrika, stirra stint, osv. Sen får han vad han vill. Medan Anders blir utkastad – i bästa fall – eller kastad i fängelse.

  Så pratar vi så vackert om att vi inte ska ha ett samhälle, uppbyggt på ”vi-och-dem-tänkande”…

  • Har för mig att någon för ett antal år sedan fick pengar av föräldrarna för semester. När soc upptäckte det blev det minskning av försörjningsstödet.
   De som kommer utifrån kan få från soc för att åka och hälsa på släkten. Det var någon som fick en öppen biljett till Iran, stannade där och sedan kom tillbaka. Han var ju afghansk medborgare och åkte därför inte hem under asylprocessen.

  • Sen slog det mig att Thoralf Alfsson tog upp Invandrarservice i Kalmar, som det tidigare(?) fungerade. Man kunde få bidrag för parkeringsböter.

 29. Helt otroligt. Om medborgare inte kan få den hjälp de behöver, behöver vi inte heller den instansen. Lägg ner skiten. Sverige behöver inte den sortens orättvisa.

 30. I Alliansregeringen var Ulf K Socialminister…

  Införde bortre parentesen, stupstocken i sjukkassan…

  Sen skulle man vara hänvisad till socialen!
  För att hjälpligt överleva…

  Men inte ett knyst sades förstås om,
  att Du måste förstås först sälja allt Du äger…

  Viss skillnad på livsvillkor!

 31. Är det någon som vet om man utreder nyanländas ekonomiska situation innan bidrag utbetalas? Många syrier är förmögna.

 32. Samma krav gäller dock inte för de ”asylsökande”, där kontrolleras ingenting, de kan äga hur mycket som helst och ändå få bidrag, för det är ju så ”vi och dom” fungerar.

 33. Förstår inte riktigt hur Socialstyrelsen resonerar.
  Om en person inte har råd att betala sin hyra lär han ju inte ha lättare att betala en dyr andrahandshyra. Det enda som händer är att Soc sparkar undan benen på folk. Men det kanske är det de är ute efter att göra?

  • Försäkringskassan jobbar likadant. För sjukskrivna gäller att efter visst datum är den enskildes arbetsförmåga jämförd mot arbetsmarknadens, vilket betyder att man inte längre får sjukpenning, utan måste säga upp sig från arbetet man är sjukskriven från, och leta nytt arbete. På vinst och förlust.

   Det sociala skyddsnätet som vi medborgare indoktrinerats sedan barnsben att tro på, och därmed göra oss villiga att betala tämligen höga skatter utan knorr, är mycket grovmaskigt när det väl gäller.

   Alla skulle behöva lusläsa de nuvarande reglerna, så att ni inte sätter kaffet i halsen den dagen det gäller.

 34. Så följande kommer att hända:

  1) Bankerna slutar förnya bolån. (P.g.a en återupptagen eurokris, handelskrig eller bara för att negativ ränta under årtionden har uttömt alla nationella och internationella kreditskapares förutsättningar för att kunna fortsätta profitera på det).

  2) Bostadspriserna kraschar. Miljoner hushåll förlorar vardera miljoner kronor i låtsasförmögenhet. Om svenska bostadspriser rasar med 1/3 så är de på toppen där bostadspriskraschen i omvärlden STARTADE för 10 år sedan. Varifrån de rasade med 1/3 till.

  3) I brist på konsumenter stängs de flesta av alla groteskt många butiksgallerior ned och säger upp sin personal.

  4) Staten avskaffar i ett ”sparpaket” (som om staten någonsin har sparat någonting) a-kassan därför att den måste låna 100% av BNP på en gång, nu till ockerränta i utländsk valuta, för att ge bort till alla banker som plötsligt har gått i konkurs. Igen.

  5) De uppsagda får inget försörjningsstöd och tvingas av kommunerna paniksälja sina bostäder.

  6) Bostadspriserna kraschar ännu mer.

  Sedvanlig socialistisk katastrofpolitik. Sovjetunionen hade aldrig självkollapsat om de inte hade haft några politiker!

  • Tror på en annan start:
   Amorteringskraven gör att svensken inte kan använda bostaden som bankomat. Konsumtionen minskar. Butikspersonal sägs upp. Moms och inbetalda skatter minskar. Stat och kommun måste dra in bidragen….

  • Lite för överdrivet, och Sovjetunionen hade inte problem med en befolkning som inte behövde amortera sina bolån. Men låt oss vara överens om att bostaden, dess finansiering och ev ändrade villkor kommer att ha mycket stor betydelse för framtida konsumtion bland de som inte tjänar tillräckligt för att betala amorteringen. Och att detta har lite eller inget att göra med vår katastrofala invandringspolitik.

   • Det är svårt att överdriva den finansiella katastrofen. Svenska bostadspriser har skenat med helt orimliga 7% om året 25 år i rad, bostadsrätter ännu mer. Och de fortsatte att skena under både IT-kraschen och Lehmann-kraschen när de i andra länder korrigerades kraftigt. Sveriges finanskollapser har historiskt varit i otakt med omvärldens. Vi kraschade 1921 och 1991 istället för 1929 och 2008.

    Räntefelet växer exponentiellt med ränta på ränta. Vem vill låna ut sina egna besparingar för 1.5% till en nygift småbarnsfamilj? Den naturliga räntan vore snarare 9%. Ta den skillnaden upphöjt med alla år som räntebomben har tickat på. Bo”lån” är helt fel ord. Ingen lånar ut någonting. Krediterna hittas bara på genom planekonomiska statliga regleringar. Ingenting är mer planekonomiskt än bankerna idag. Finns inget utbud alls av sparade pengar att låna ut. Kan man låna grannens gräsklippare när grannen inte har någon gräsklippare?

    Sovjet hade inte heller någon ränta och bara monopolpengar. Alla investeringskalkyler är oräknebara när den lilla variabeln ”r” är fel. När den sovjetkommunistiska Riksbanken dikterar på sina presskonferenser att räntan är än 500%, än negativ, så är det precis som när Sovjet dikterade sina verklighetsfrämmande femårsplaner för industriproduktionen. Varför sänker inte Riksbanken inte också arbetslösheten med 0.25% på varje presskonferens de håller? Negativ arbetslöshet är lika kul som negativ ränta. Eller 500% arbetslöshet. De är ju helt jävla dumma i huvet och förstår inte ens den enklaste matematik och har ingen kännedom alls om vad en ekonomi är för någonting. Har man miljonskulder i dagens Sverige så ska man vara mycket rädd. Och Sverige har världens mest skuldsatta hushåll. Ökade med 6% även det senaste året när bostadspriserna äntligen åtminstone stannat till efter den sista katastrofrusningen med 20% under Stefans och Magdalenas 18 första månader (för att bankrutta svenskar ville skuldsätta sig innan amorteringskravet infördes, på tredje försöket därför att lagstiftningen var ogiltigt formulerad som vanligt).

    Den eftermiddag nu när som helst när plötsligt alla banker går i konkurs samtidigt (alltså att alla bankkonton och fonder, som är bankens egendom inte kundernas om du läser ditt eget avtal med dem, raderas för att bankens skulder är 20 gånger högre än dess tillgångar), så vet vi att vår regering kommer att begår extremt allvarliga misstag som fördjupar och permanentar depressionen. De kommer som vanligt att förtiga, förneka, försköna och helt inkompetenta och omeriterade som samtliga ministrar och partiledare är, så kommer de inte att göra nånting alls, för inte någon enda av dem vet vad som händer eller hur man gör. Sen hittar de plötsligt på nånting helt galet i ren panik. Vi ser ju det mönstret i allt från amorteringstvång till migrationspolitik och egen skandalkrishantering.

    Självklart kommer staten att vräka miljoner svenskar. Var ska alla miljoner importislamister annars bo? Alla dumjävlar som röstar på Tuffe Uffe Kris kommer att ångra sig när de upptäcker att deras inbillade skuldförmögenhet plötsligt är borta. Att de inte alls har blivit miljonärer av att bara bo.

  • Varför skulle man vara intresserad av deras tillgångar. Vi är ju helt uppslukade av ”tragedin” de måste ha upplevt för att resa hela vägen till Sverige.

   Enär de flesta som kommer hit är ekonomiska välfärdsturister, så har de nog redan spenderat ev arbetsinkomster på allt annat än att försöka bygga ett bo i egna hemlandet.

  • Svenskar gör säkert samma sak, i den mån det går.
   Varför inte ta ut sina pengar och ha dom hemma? För att visa heder gentemot en myndighet och ett land som gulligullar med migranter?

 35. Först tvingar dom att man skall sälja bostaden och bilen. Sedan tar dom era barn och våldtar dom hos något familjehem. När det är gjort och man hjärntvättat och radikaliserat barnen vill dom inte se er sedan fast ni älskar dom. Detta är verkligheten i välfärdsstaten Sverige . Inte många som vet vad som pågår förrän man själv drabbas. Bara en liten statskupp som har hänt i det fördolda där demokratin har satts ur spel.

 36. Nu går sista tågen i svensk historia. Det är nu ni väljer om ni skall hoppa på det som går på räls, eller om ni skall hoppa på det som störtar rakt ner i ravinen. Det är i stort sett redan försent att rädda landet inom en överskådlig tid, men vill ni försöka rädda det lilla som finns kvar finns INGET ANNAT ALTERNATIV ÄN SD. Vakna folk! Vad kan vara viktigare än era barn och barnbarns framtid?

 37. Därför man har en Hyresrätt. När det skiter sig ofrivilligt så har man endå en säkerhet. Bostadsrätter är bra om man har det bra ställt ekonomiskt redan innan man köper den. Folk som tvingas köpa en bostad och lever på gränsen har det bra mycket svårare när det väl krisar. Jag skulle aldrig kunna drömma om att hamna där jag är nu. Halv mille till KFM men tack vare att man har hyresrätt så sitter man säkert i båten så dom får gärna utmäta mitt damm. Dock tycker jag synd om folk som tvingats köpa bostäder för att ens ha någonstans att bo och hamnar i en ekonomisk knipa vilket alla gör förr eller senare.

  • Har en bekant som bor i villa som berättade att två av hans grannar fick sälja och flytta i samband med krisen i början av 90-talet. Sånt kan gå mycket fort.

   • Min dåvarande granne köpte sin bostadsrätt för 485.000 kr men blev tvungen att sälja den för 220.000 kr.

   • Ja 92 var ett år som gjorde många illa. Morsan hade ett litet banklån på 10.000 det kostade kan jag säga. 90 talet var även när man kunde låna hur mycket pengar som helst no question ask samt att man kunde dra av all ränta på deklarationen.

  • Många handläggare är nyligen anlända, med bristfälliga språkkunskaper.
   De har inget emotionellt bagage i form av empati och nostalgi som kommer av att man levt i fred och frihet under flera hundra år. De har en mer mekanisk, oemotionell inställning. Perfekt att jobba med sociala frågor då. De håller hårt i pungen, så att staten inte slösar bort pengar på enskilda, utan möjliggör för regeringen att använda pengarna till röstfiske och till att ändra demografin i Kalergisk anda.

 38. Kan inget samhällsprogram granska om allas exakt lika värde gäller när svenskar & nyligen anlända besöker fattigvården (socialkontoret)..?

 39. Tror att det viktigaste (någon gång) var att vara inskriven på AF.Tror det var utgångspunkten.Men sen kom mer och mer krav,tror jag.Kontoutdrag 3 månader bakåt.Total redovisning.Fanns det inte någon klausul också om att bilen kunde få behållas,då de flesta var beroende av den för nytt arbetes skull.Sova i bilen efter nyfunnet jobb då.Inte mycket har tänkts på det svenska folket de senaste 4 åren då denna häst-tok psykos fullständigt tsunami-söndrat det svenska landskapet.

 40. Dessa vänsterliberala snillen har sett till att etniska svenskar inte har någon form av skyddsnät, detta beror såklart på den helt idiotiska massinvandringen vi har och har haft.

  Inget annat parti kan ställa saker och ting tillrätta mer än SD, så det måste bli SD 2018.

  • SD:s politik är visserligen inte ens i närheten av nog för att rädda detta land, men visst vore det bättre. Om det svenska folket inte hade valt att stödja förrädare i snart 30 år så hade det varit ännu bättre.

 41. Vad som är viktigare att få fram är följande:

  1986 när jag muckade …. behövde jag hjälp …. på den tiden fick jag till hyran, uppehälle och elen. Uppehälle på den tiden var ca 3300 kr/mån för en person.

  För ett antal år sedan hamnade jag i en svår situation och sökte hjälp och fick hjälp till upphället: 3300 kr / mån.

  I detta exemplet är det ca 25 år mellan händelserna … sug på det !!!

  Så varför har inte bidragsnormen räknats upp !?!? Iofs följer ju hyrorna med i utvecklingen, men det man skall äta och köpa kläder för har inte gjort det.

  Samma var det med A-Kassan samma nivå i 20 -25 år

 42. Hur kan en polygamist få lyxboende och bidrag medans svensson måste vara helt utblottad för att få bidrag och att svensken måste fixa boendet själv.
  vi har olika regler beroende på om det är sk nyanlända eller svenskar…
  När en svensk söker bidrag så är det jättesvårt att bedöma etc etc svammel
  Nyanända har ”fri kort” till allt

 43. En av många faktorer som drabbar framförallt unga ekonomiskt är det faktum att det numera överallt skall prackas på och göras reklam för alla dessa jäkla spelbolag. Många unga dras in i detta osunda tidsfördriv och blir satta i stora skulder medan de befinner sig i en tid i livet då de också måste betala av studielån. Många av dessa spelbolag har sin bas i Tel Aviv och ger blanka fan i hur det går för svenska ungdomar. Ständigt får vi höra från PK-gänget hur fruktansvärt det är när en tjej i bikini gör reklam för badkläder, en ytterst selektiv upprördhet, men om detta cyniska utnyttjande av vanliga svenskar hörs inte ett pip. Självklart skall enskilda individer kunna ta ansvar för sina egna val, men detta sker på så stor skala att det verkar finnas en plan här förutom ren vinning.

 44. Mantrat, likas värde !
  Det går inte att komma dragande med att kommunen skall köpa en lägenhet åt mig på studsen!
  Alla är vi lika, bröstar sig träckvänstern.
  Fyfan, landet tvärtom.
  Svensken bara finner sig i orättvisorna!
  Har inte vänsterns mantra alltid handlat
  om orättvisorna🤣🤣🤣🤣

 45. Men att vräka ut miljarder och åter miljarder på människor som inte bidragit med ett dugg går jävligt bra. Fan va less jag blir

 46. dette er grunnen til at alle etniske svensker må stemme på sd og alternativt. dette er etnisk rasisme satt i system av feministhelvete.

 47. Man kan hyra ut bostaden till migrationsverket och leva på dom pengarna. I en tvåa får man lätt in minst fyra ensamkommande i våningssängar.

   • Sjuklövern vill ha det så. Det är det enda logiska i en DN läsares tankebubbla. Jag hoppas att Södermalm får riktigt många nykomlingar.

  • Inga pengar i världen skulle få mig att
   hyra ut till de som vill förgöra mitt land. Över min döda kropp.

  • Bert Karlsson var väldigt snabb i starten genom att hyra ut, och kunde tjäna en hel del under kort tid.

   Nu har upphandlingsreglerna och budgetkontrollanterna lagt sordin på festen.

   Det är ju inte någon lösning.

 48. Här om året blev det ett himla liv på våra journalister när de fick höra att danska myndigheter beslagtog värdesaker för migranter som ville leva på danska statens pengar. Vad de inte tänkte på var att det alltid varit så för alla svenskar som vill leva på socialen. Först måste man avyttra och leva upp alla tillgångar. Sedan kan man få hjälp.

 49. Vi kommer att få se en enorm White Flight från Sverige då svenska kronan snart är värdelös. Det blir ingen ide att jobba här längre. Pensionerna är bara en massa nollor. Pengarna har förlorat sitt värde. Idag innan krisen kostar en dansk krona 1’50. Efter bubblan kommer en dansk krona att kosta två svenska. De utbildade flyr då.

 50. Inte har vi mycket för våra höga skatter. Det är bara banker o invandrare som kan få dom. Men det är uträknat av arbetar partiet socialdemokraterna och det nya arbetarpartiet moderaterna. Röstar vi inte rätt i höst då är det slut med oss. Det dom beskriver här är det som skulle göra att man kan lämna Sverige för Spanien eller något annat land. Men pengarna sitter i fastigheter. Tur att man har ett obelånat torp på landet. Och man får väl lite höns o en svartgris. Och odla sin potatis själv. Fy fan för våra politiker.

  • Arbetarepartiet (S), nåja. Löfven festar med USA:s ekonomiska elit och visar hur långt från vanligt folk det partiet har runnit iväg. Men det har ju som bekant LO-medlemmarna insett och handlar därefter.

   • ”Almedalen för elitistiskt”,tar flyget från Gotland direkt till Cape Cod och Kennedy den III & co .

   • När hörde man senast en representant för Arbetarepartiet ens ta ordet arbetare i sin mun?
    Partiet har andra prioriteringar nu och har helt tappat sin gamla linje.
    Många av dem som röstar S gör det förmodligen av gammal vana och de har antagligen ingen större aning om vart partiet är på väg…

   • Begriper han själv Hur Idiotisk han Är !!!!! Ingen Vet Vem Han Är Eller Vad Han Gör Där !!!! Känner Ingen och Är Bara En NYTTIG IDIOT Som OSAR BONNKATT BLAND HERMELINERNA !!!!!
    Enda SVETSAREN I HELA FESTSÄLLSKAPET med Mestadels MILJARDÄRER !!!! En Del RIKARE ÄN HELA SVERIGE !!!!!

 51. OT: Har sett lite på trailers innan om denna filmen … riktigt bra … MEN varför har inte media skrivit om denna filmen !?

  A Swedish Elephant – Årets livligaste paneldebatt i Almedalen 2018 (1 tim 40 min)

  Världspremiären av dokumentärfilmen A Swedish Elephant på utomhusbio i Almedalen den 3 juli 2018. Kvällen inleddes med ett panelsamtal som innehöll en sällan skådad line up: Aron Flam, Alexander Bard, Anders Lindberg, Jessica J Stegrud, Henrik Johansson (IRM) och Maria Rashidi. Debatten var mycket uppskattad och många som var där ansåg att det var en av de absoluta höjdpunkterna under 2018 års Almedalsvecka. Filmning: Red Dot Productions

  https://www.youtube.com/watch?v=lAO8PhfmBY8

   • Tänk om, detta är inte rätt väg att gå. Med lite klurighet kan man få ner produktionskostnaderna. För ni är väl inte ute efter att tjäna pengar primärt?

    Om ni trots det vill gå på den kommersiella vägen, beakta att sannolikheten för viralt genomslag minskar.

    Tänk om!

    Hitta en stabil platform, Youtube är opålitligt, då ”demokrati-fixerade” snorungar till anställda tar bort material som är kritiskt till sakernas tillstånd, Sätt dit engelska, tyska, franska och ryska undertexter, och den kommer få mycket stor spridning. Tänk om!

  • Tack, mycket intressant sammanfattning och överblick.

   ”Hans Jensevik förklarar att hela migrationspolitiken är olaglig eftersom den bryter mot vår grundlag men det finns ingen instans som sätter stopp.

   Det var Göran Persson som, enligt Hans, inledde trenden med brott mot våra grundlagar. Han avskaffade det kommunala självstyret trots att det var inskrivet i våra grundlag. Sverige saknar en författningsdomstol som kan sätta stopp för sådana beslut”

 52. ”Vid en lågkonjunktur eller ekonomisk kris kan svenskar som tillhör medelklassen komma att behöva att använda sociala skyddsnät.”

  Och så visar det sig att det inte kommer att fungerar så bra, trots att medelklassen pytsat in rejält med skattepengar i välfärdssystemet.

  Ändå måste jag som typisk medelklass hävda att jag ömmar mer för våra svenska fattigpensionärer och andra fattiga och sköra grupper.

  SD 2018!

 53. ”Vid en lågkonjunktur eller ekonomisk kris kan svenskar som tillhör medelklassen komma att behöva att använda sociala skyddsnät.” om inte ja då tar det fart på Riktigt för NU börjar den riktiga svensken bli trött på att mata GÖKUNGAR

 54. Lågkonjukturen kommer att slå till med full kraft mot oss svenskar som har betalat skatt till välfärden under alla år . När vi nu skall dela med oss till menafolket som går på bidrag , blir det bara smulor över till oss . Då kommer det nog att hända saker .

 55. Det tog 44 år att bygga ’Folkhemmet Sverige’ och knappast ett decennium för Reinfeldt (M) och Löven (S) att helt demontera det till förmån för ’öppna era hjärtan’ och ’rätt till att söka asyl’ flyktingpolitik.

  • Alltsedan Palmes tid har politikerna använt välståndsökningen i Sverige för eget bruk. I och med Reinfeldt slog galenskapen ut i full blom, utan att politikerna skämdes för det.

 56. En fruktansvärt diskriminering av Svenskar i förhållande till Utlänningarna som eknomiskt villkorslöst får sina bidrag i mycket stor utsträckning. Även detta måste man väl anse uppfyller villkoren för att kallas folkmord!?

 57. Det är bara för svenskarna att begära flera identiteter av myndigheterna, precis som 50% av migranterna gjort.

  Uppåt 50 procent av de som söker asyl registrerar olika personuppgifter hos olika myndigheter. Skatteverket kräver nu därför att få ta del av andra myndigheters uppgifter. De falska personuppgifterna utnyttjas i många fall i brottslig verksamhet.
  https://www.tv4play.se/program/nyheterna/3899333

 58. Tja, vad ska man egentligen säja och tycka om det här?
  En väpnad konflikt tycks närma sej…
  En ofattbart tråkig utveckling som våra ärade politiker och de som röstade på dem bär ansvar för.

 59. I senaste Yougov hade övriga 3,4%. Många där och slåss om rösterna!

  Ni som tror att Afs får 4% glöm det och rösta SD istället för en verklig förändring!

  • ibland måste man välja det näst bästa för att få det bästa … hur hade ni röstat om AFS inte fanns inför detta valet …. SD 2018 …. hur det blir 2022 lär framtiden utvisa …. kanske AFS om SD inte håller måttet.

   • Både Afs och MED kom till skott så sent, att inget av partierna har en chans att nå 4%. Båda partierna bör hänga i och kämpa vidare till valet 2022.

    En röst på SD bromsar upp den värsta galenskapen 2018.

    • håller med definitivt …. blir SD för mainstream måste det finnas alternativa partier ….. och på 4 år kan man säker få till en någorlunda vettig organisation …. vi skall inte glömma att det tog SD lång tid och räknar vi snällt kanske det tar hälften av tiden för dessa partier att nå in i riksdagen.

  • Ja, även om SD visar sig vara mesiga medborgarskapsnationalister i landet Mellanmjölk, eller helt enkelt bekväma i en tilltagande stugvärme genom opinionsmässigt stöd, kan man inte ta ut några segrar i förskott. Det taktiskt riktigaste bland sverigevänner är nog att stödja SD i detta valet, och i ett senare val rösta på något mer etnonationalistiskt alternativ. Tiden är inte mogen att låta sverigevänner av olika schatteringar splittras; bättre att kraftsamla så att SD får mesta möjliga mandat, och i framtiden satsa på mindre kompromissvilliga alternativ.

  • Nej du. Det blir AfS, SD hanrejar alldeles för mycket och behöver en råsop från höger för att komma tillbaka på rätt spår. Ge oss vårt SD anno 2002 tillbaka!

   (För övrigt är det resultatet på valdagen som gäller.)

   • Du har en poäng, men då skall ju du faktiskt rösta på de etablerade partierna, om det är råsop som gäller, annars har du ju kastat bort din röst på ett parti som inte kommer få det antal röster som krävs för representation. De har inte alls samma draghjälp som SD hade 2002.

    • Vilken draghjälp hade SD 2002?

     -Internet var i sin linda.

     -S hade 45% av rösterna.

     -Mångkulturen var isolerad till några få getton i Gbg, Malmö, Stockholm.

     -Alternativmedia fanns knappt. Gammelmedia kunde spy ur sig lögner helt fritt.

  • Rösta SD 2018. Rent taktiskt är det rätt väg att gå. Det ger också Afs en chans att vässa argumenten, och få till en stabil organisation, under fyra år. Ett parti är mer än en passionerad talesperson.

  • Hjälp till att få in AfS istället, de säger tydligt vad de vill göra och kommer bli en bra blåslampa i baken på SD. Jag kommer i alla fall ge min röst åt AfS. Dessutom fungerar det som så att om AfS får 1% får de valsedlar utlagda 2022, får de 2,5% får de partistöd.

 60. Riktigt skrämmande!

  Kan man inte skriva över villa, bil och andra tillgångar på någon annan och på så vis få bidrag om allt skulle skita sig någon dag?

  Den dagen jag måste sälja villan lämnar jag landet, inte ett öre ska gå till det ”nya” sverige.

  • det roliga är att så många är chockade över detta, dessa regler är inga nyheter, det har varit så i säkert 20-25 år.

    • har du lömska bruna ögon (elaka) gäller andra regler …. har du ärliga blå ögon (cocker spaniel) gäller helt andra regler

   • Det var ett inslag på SVT för något år sedan om en svensk kvinna som hade hamnat i tillfälligt ekonomiskt trångsmål och var tvungen att sälja sin hyresrätt för att få socialbidrag.

  • Sossarna lever på gamla meriter … när dom pratar om välfärden uttnyttjar man folkets tankar och associationer (till 70 och 80-talet) till hur det en gång var med vårt välfärdssystem …. nu är det bara luftslott …. folk som aldrig sökt hjälp tror att det är som förr med våra system.

 61. Ni kommer väl ihåg hur det hela började, vilka vackra visor som sjöngs om att det varså bra att äga en bostad jämfört med att bo i hyresrätt. Snart kan man sälja sin kåk som köpts för 5 miljoner för knappa 500 tkr och lämna skuld till banken i arv till sina barn o barnbarn.

 62. I SVT-serien ”Den våldsamma vilda Västern” illustreras hur folkmordet på Nord-Amerikas indianer gick till.

  ,Först sköts deras försörjning av mat buffeln, värmande päls, skinn mm av. Efter det bekämpades indianerna med militärmakt. När indianerna svalt gav de upp och erbjöds reservat. Därefter togs deras kultur och identitet ifrån dem. Slutligen dödades Cracy Horse av soldaterna Se serien medan den finns kvar.

  Lite av tillvägagångssättet känns bekant på nåt vis…

  • Man kan även se Kevin Costners ca 20 år gamla ”Indianernas Historia” tror jag den hette, som ärligt talat är mycket tråkig, men innehåller massor med nyttig information. Huvudsakligen kan man säga att många nybyggare levde i fed och handlade med Indianerna och tecknade avtal ( även muntliga) som dock bröts av nästa generation eller redan av efterträdarna. Sen fanns det naturligtvis kriminella både på indianernas och nybyggarnas sida som förstörde sämjan med mord och andra illdåd!

   • När sju av åtta partier hjälper till så gott det går tar det inte så lång tid att överta Sverige…

 63. Fullt rimligt att man tvingas sälja av tillgångar om man saknar inkomst. Jag ser inte problemet. Ska man ha en Porsche i garaget och få socialbidrag också?

   • Varför då? Det finns ju tält och soppkök? Jag motsätter mig att man ska kunna ha kapitaltillgångar och socialbidrag samtidigt. Det är kommunens ansvar att ordna alternativt boende när pengarna är slut.

    • Inte om du är Svensk. Invällarna får bo på hotell. Detta gäller endast Svenskar för att påskynda folkmordet.

   • Det är principen det handlar om. Det finns ingen rättighet att bo i villa eller bostadsrätt, när man inte har försörjning för att skaffa sig grundläggande behov som mat. Klart som korvspad att man måste sälja av för att betala livets nödtorft. Kommunens ansvar kommer in när de pengarna är slut.

  • Samtidigt ges socialbidrag till illegala migranter, köps bostadsrätter till migranter som aldrig jobbat och kanske aldrig kommer göra det i vårt land. Full försörjning erbjuds utan krav. Men om man som skattebetalare hamnar på obestånd slängs man ut på gatan.

  • Absolut inte men jag anser att en bostad är en annan sak, så länge ingen myndighet kan garantera en ny bostad så borde det vara angeläget att ge åtminstone akut hjälp utan krav på att sälja sitt hem.

   • Bostad är en tillgång. Man kan sälja den och hyra sig något billigare istället. Som sagt, det är ingen rättighet att bo i bostadsrätt eller villa. Det är något som kräver att man kan betala det på egen hand. När pengarna från försäljningen är slut, då är det kommunens ansvar, inte förr.

     • Tja, får man ingen hyresrätt så får man väl bo på hotell eller liknande tills pengarna är slut. Då kan man få socialbidrag. Dessutom: man måste alltid vara förberedd på dåliga tider.

    • Dessutom, jag stod i bostadskö i 20(!) år innan jag kunde få en billigare lägenhet. En person som sitter i en bostadsrätt tänker nog inte tanken på bostadskö till hyresrätt, antagligen inte ens tanken på att bli sjuk/skadad/arbetslös.

  • Nej, men ska någon vara tvungen att bli hemlös för att få minsta ekonomiska stöd? Vi är ju ändå mitt i rådande bostadskris, och om man blir tvingad till att sälja sin bostad (som inte alls behöver vara någon lyx-femma för att det är en bostadsrätt) så är det inte säkert att man hittar en hyresrätt (eller något billigare boende) i tid, om de ens finns att hitta. Notera att försörjningsstöd inte handlar om några enorma summor för den enskilde – oftast summor på några tusenlappar i månaden – existensminimum, om ens det.

   Det är absurt att svenska medborgare i Sverige 2018 kan tvingas hamna på gatan för att få någon hjälp. Det är inte värdigt, tycker jag.

  • Det finns ingen koll hur mycket mena invandrare har på sina bankböcker i sina hemländer eller om dom har en Ferrari i garaget i sitt hemland, dom får bidrag ändå, jag har villa och två diesel fordon som efter allt skitprat om dieseln är svårsålda, om plötsligt ekonomin rasar så kan det vara svårt att omvandla kapitalvaror till pengar, äta plåt och dricka diesel lever man inte länge på, och en bostad på landet är inte alltid populär.

 64. Tack för den Egor. Har många gånger undrat varför vissa kan ha sin bil kvar modell finare och samtidigt ha socialbidrag.
  Detta skulle kollas upp om man har rätt för i så fall ska svensken bli andra klassens medborgare men vad fan vi röstar ju för att bli uteliggare så jävla korkade är vi.

  • Ser också att påfallande många av dessa lyxbilar har handikapptillstånd, utan att bilen är handikappanpassad. Har sett många Audi TT samt Mercedes CLK. Måste vara skönt att ha en stor familj, där alla har sina ”specialiteter.”

 65. Allt för invandrarna ska få bostäder! -”Indianerna stoppade inte invandringen, idag bor de i reservat!” Snart nära dig Svensson! Tänk på detta när du går till valurnan i september och du, sprid detta i din ”valkrets”!

 66. Prästerskapet har en rejäl förmögenhet och massor med byggnader, men får pengar ändå.

  Svenska kyrkan har totalt sett tillgångar på cirka 45 miljarder kronor. En del av dessa tillgångar, exempelvis värdepapper, ger avkastning. Andra tillgångar, som kyrkobyggnader, församlingsgårdar och begravningsplatser, medför kostnader.
  https://www.svenskakyrkan.se/ekonomi

  Detsamma gäller islamisterna.

 67. Det här är inget nytt. En vanlig Svensson som hamnar i knipa måste sälja allt av värde för att få ta del av det sociala skyddsnät han betalat för. Det blir till att skriva över det man vill behålla på barnen.

 68. Och vilka kommer flytta in i huset/lägenheten när den säljs till desperat underpris?

  *trumvirvel*

  En babbefamilj på 10-12 pers, med soc som köpare.

  • Eller svarta pengar, samtidigt som de kvitterar ut soc. Finns alltid någon släkting som kan stå på pappren åt resten. Mena har mygel och korruption i blodet.

 69. Medelsvensson kan också rösta bort de som förstör vårat liv. Kom i håg det. I september ryker denna muslimregeringen. Folket ska tala!

 70. När en person får en gåva från en allmännyttig fond så kommer försörjningsstödet sänkas med samma belopp. Därför har fonderna nu slutat ge till dem som har försörjningsstöd eftersom deras gåva är helt meningslös. T.ex ger de pengar till en begagnad cykel till barnet för 1,000 kr eller ett hjälpmedel för en funktionshindrad så sänks försörjningsstödet med motsvarande belopp. Personen måste visa upp sitt kontoutdrag för socialtjänsten och finns där någon insättning som inte kan förklaras så ryker socialbidraget. Lite olika i olika kommuner.

  Nykomlingarna kör med tredubbla identiteter och tredubbla fruar och 8 barn. Det räcker till vapen, droger och märkeskläder och BMWn står skriven på en målvakt.

 71. Vem är förvånad? Världens högsta skatter men skyddsnätet är inte menat för som som bidrar.
  Välj vist i valet, välj klokt och framför allt välj långsiktigt .
  Ty fienden är inte nöjd innan benen synes eller dom sista slantarna är beslagtagna .
  För sina egna drömmars skull!

 72. Ja det är skillnad på skit och pannkaka,
  och vilka som behandlas som skit i 7-Partiets Sverige
  det vet vi alla!

 73. I ett scenario där räntorna stiger och priserna på bostäder fortsätter att minska, kan många få svårt att även amortera. Men det kommer nog försöka undvikas så länge som möjligt om Riksbanken får bestämma.

 74. Det finns svenska pensionärer som är bostadslösa. Trots det får de ingen hjälp. De skulle vara överlyckliga att bo som asylsökande i Sverige. Men nej. De ingår inte i allas lika värde.

 75. Hur kul är det för en barnfamilj att lämna sitt boende när Mohammed är där samtidigt och inspekterar sitt nya boende.

 76. Vårt sociala skyddsnät är så utformat att en mycket stor andel hårt arbetande Svenskar står helt utan skyddsnät. Detta beror till stor del av att somliga grupper dränerat systemet på pengar, men även på grund av ett utbrett fusk…

 77. lagen är skev.. imigranter får bostäder mat etc.. tanvård för 50lappen .. allt står socialen för…
  en sv. som förlorar jobb inkomst står utanför skyddsnätet.. totalt utanför…!!!

  han kommer att bli hemlös.. bo på gatan.. imigranter tar över hans bostad.. så är det..
  ni måste börja tänka längre än näsan ..!!! ni måste börja tänka ifall skti händer vad gör du då!!

  jag har mitt på det torra… kanske för jag vet hur kommunist länder fungerar o vet hur jag ska handla därefter.. eller så är det sunt förnuft. som råder.. men .. en sak vet jag.. att
  väldig få tänker som jag.. därför ser jag som prognos att många kommer förlora bostad o hamna på gatan .. sedan kommer skatter att minska till staten o per automatik kommer socialen att mninska med alla bidrag.. o det blir utjämning…

  det hjälper inte att rösta på sd.. då sd har mkt att städa upp efter lövfen.. !!! nästan omöjligt uppgift..

  det har jag sagt sedan -95 att detta är på väg.. o då blev jag idiot förklarad..

  bodstads bubblan var på väg o då kom staten in o fixade den så att den inte blev katastroff.. men när skatten sinnar.. då finns det inga medel att anv.. för sådana katastrofer.. utan då sker dom .. o då sitter ni där…

 78. Åk till Danmark.

  kom tillbaka över Öresundsbron.

  hävda du söker asyl och inte prata svenska.

  Släng pass och ID handlingar.

  Då är du med i matchen.

 79. Sverige är det enda landet där man arbetar sig fattig och betalar skatt för resten av världen att leva loppan på.

  Det är val om två månader. Valet blir lätt för min del. Hur blir det för svenska folket?

 80. Så de styrandes plan är att när bostadsbubblan spricker och lågkonjunkturen kommer kan invandrarna ta över svenskarna bostäder? Så fortskrider folkutbytet och folkförintelsen.

  • Det va vell på tapeten förut att dom kunde ta över folks stugor på landet om dom ville. Vet dock ej hur det gick med den lagen.

   • Sommarstugor På Landet Var Inget Som Dög Åt Nyadeln !!!! Dit Kan Svensson Flytta När achmed Tagit Bostaden I Centrum !!!!!

    • Du verkar kolla mycket på Red Ice.
     Lana har pratat om hennes förfäder som va livrädda att samma folkgrupp som boljevikerna va skulle komma att styra i USA vilket dom nu gör.
     SD skulle behöva en Jared Taylor som vågar prat om problemen och vilka som styr.
     Dom har många bra program om vilka som ligger bakom världens folkomflyttning och alla krig.
     Man skulle kunna kalla det antisemitradio.
     Har du sett Red ice med James Watson om raser?
     Mycket bra.

 81. Jag röstar SD mycket pga att dom lägger så mycket energi på att återska folkhemmet. Där vi tog hand om varandra. Medborgare sida vid sida. Jag vill ha tillbaka det, mitt Sverige. Därför röstar jag för min framtid SD!

  • Folkhemmet bygger mycket på etnisk homogenitet och folkgemenskap mellan olika klasser i samhället.
   Idag är samhället splittrat i klasshat och det råder ingen homogenitet i landet.
   Folkhemmet kommer ej tillbaka så som samhället ser ut idag.
   Det enda gemensamma partierna som styr idag har, är att dom vill splittra folket och skapa mångkultur.

   • Ja, det betyder söndra för att härska. Just detta gör sociala myndigheter. slår sönder familjer och barn och det dom utför helgar medlen d.v.s dom själva

 82. I princip har svenska staten anställt 1,5 miljon migranter med full kost, logi och lön vars enda uppgift är att uppta plats på stadens cafeer och parkbänkar, röka vattenpipa och se till att svenskar inte har någonstans att sitta. Men att ge en svensk en skänk när det krisar det går inte.

 83. Kommunen köper bostad till turisterna så därför behöver dessa inte sälja.
  Detta är vår svenska rättvisa. Vi som arbetat och sliter får ta all skit.

  SD I september ingen tvekan. Heja Jimmy.

  • Många kommuner har egna bostadsbolag där migranter får lägenheter. Sedan bollar kommunernas finansavdelningar luftpengar mellan olika konton så att bolagens bokslut ser hyfsade ut. Medan kommunerna drar ner på annan service för att kompensera förlusten.

   • De sossestyrda kommunerna är särskilt duktiga på att dra ner servicen åt pensionärerna. Kanske de hoppas att de ska dö snabbare då?

 84. Dessa regler för etniska svenskar vad gäller att få hjälp från socialen är egentligen ingen nyhet, men det kan ju vara så att den som klarat sig förut kommer att få ell riktigt kall dusch om han eller hon skulle hamna i knipa. Nä. Socialen är ENDAST TILL FÖR PROFESSIONELLA BIDRAGSSNYLTARE SOM ALRDIG GJORT ETT HEDERLIGT HANDTAG I HELA SITT LIV. Folk som skulle känna dödsångest om dom blev tvingade att göra något som kunde vara till minsta nytta för någon annan. Livstilsparasiter.

  • Och såna importerar Sverige i driver.
   Våra politiker har ju fått för sig att de är ”pensionsräddare”

   • Det är sant.
    Det är också sant att dessa Livstilsparasiter även kan vara etniska svenskar. Och jag tror inte du behöver fundrea länge på var dessa lägger sin röst, om dom lyckas lyfta röven ur soffan på valdagen.

 85. Det där är inte något nytt men det är ett lotteri inte alla mister sitt hus från kommun till kommun de töjer på regler , bara det att en svensk förstår inte hur illa det kan gå om man har otur. Däremot får en svensk mycket mindre hjälp finns statistik på det

 86. För en äldre person som riskerar att bli arbetslös i framtiden är det nog bäst att sälja sin bostad/villa samt flytta till nåt billigt land där han kan leva gott för pengarna resten av livet..

 87. Bostadsbubblor kommer och går, inget som är nytt denna gången. Antingen är det köparens marknad, eller säljarens. Det sjuka och ovanliga i denna bubblan är att man låtit vanliga svenssons låna hur mycket pengar som helst. Ett par t.ex. med vanliga löner skulldsätter sig för 4-6 miljoner eller kanske ännu mer, i tron om att en fastighet alltid stiger, det gör den naturligtvis inte. Ett hus är inte värt mycket om det inte finns någon köpare. Staten/bankerna bär ett stort ansvar för vad som komma skall, man har eldat på marknaden i flera år nu, men baksmällan kommer det är en sak som är säker.

  • Det som drabbade USA’s bostadsmarknad kommer att drabba oss, bara o sitta still i båten och vänta in kaoset.

 88. Är det asyladvokaterna som undervisar dem?

  Asylsökande registrerar olika personuppgifter hos olika myndigheter

  Uppåt 50 procent av de som söker asyl registrerar olika personuppgifter hos olika myndigheter. Skatteverket kräver nu därför att få ta del av andra myndigheters uppgifter. De falska personuppgifterna utnyttjas i många fall i brottslig verksamhet.

 89. Vi är mycket sent ute , vi skulle ha påverkat styret för 40-45 år sedan, nu gäller det ”rädda vad som räddas kan”, jag har inte mycket hopp men den som överlever får se.

 90. Svåra tider jobben går till nykommna, de av dem som inte vill jobba får bidragen, Svensson får en spark i r-ven
  Amen

 91. Om man är övertygad om att bolåneräntan alltid kommer ligga på ca 1%, då är det inte mycket att bry sig om.
  Då är det bara att köra på å leva livet.
  Till och med de som arbetar på McDonalds har ju råd att låna 5 miljoner vid såna räntor.

 92. Svenska folket är grundlurade av 7klöverpolitikerna, som likt fanatiker gör allt för att få skattebetalarna att avstå all välfärd för att smörja invällarna med stulna skattepengar!
  De yngre kan inte flytta hemifrån p.g.a bostadsbrist eller för dyra boenden, allt till Alha!!!!, fy fan för dessa politiker!!

 93. Ja de vill ju ha permanenta bidragstagare så att de får behålla sina administrativa jobb, gud förbjude om medelsvensken skulle vara oberoende !

 94. Dax att ÄNDRA Sociallagen till Fördel för den ETNISKE Svenska Skattebetalaren, finns Inget annat alternativ…va fan, det ÄR deras Kronor vi pratar om..!

  Polygamister i VÅRT LAND är dom fortfarande KVAR det var det jävligaste jag ha hört, dom skall UT NU…

  Var det INTE färdigdiskuterat när dom bodde i NACKA, tog INTE den där Fritzon tag i det omgående..

  FAN har dom Fördröjning i Tankeverksamheter och Beslutsamheten i Regeringskansliet.?

  Förpassa dem innan VALET inte f-n skall det ligga andra Partier till last när dom skall Starta upp det Nya SVÄRIGÄ …

  300 par om jag inte missminner mej..
  UT NU utan Färdinkomster…på vägen, de Miljoner dom redan kammat in går Bra att använda…!

 95. Alla på Södermalm får hyra ut deras bostadsrätter till migrationsverket… Kronan är dessutom värdelös idag. En dansk krona kostar 1,50 idag och efter bubblan kostar en dansk 2 svenska. Det blir inte ens lönsamt att jobba i Sverige. Alla besparingar och pensioner är bara en massa nollor. Då blir det White Flight direkt. Alla med utbildning och möjlighet lämnar Sverige först. Det blir utvandrarna 2.0. Allt pga av den DN-trogna radikal-liberalismen. Samma liberalism som sänkt USAs kronjuvel Kalifornen till ett sunkigt ghetto där ingen vill bo och leva och absolut ingen ser någon framtid. Samma sker nu med Sverige och i Stockholm kommer det att gå snabbt. Liberalism= Mångkultur, Feminism, HBTQ, kulturförnekelse, antinationalism, kulturmarxism osv osv. – Down the drain. Ingen vill i realiteten leva i det. Ingen. Marknaden tål den inte heller. Se på Kalifornen och lär. Se på Detroit.

  • Sd har inte så hårda nypor så dom invasiva arterna kommer att bo kvar och krisen kommer att bli värre.
   Men ja, dom vinner valet.

  • För att någon av riksdagspartierna skall ha möjlighet att efterleva sina vallöften krävs 51% gäller även SD.

  • Högst realistisk siffra,
   som skulle ge eko i hela världen!

   Skulle nog Trump le åt!

   Löfvén tycks i smyg ha frotterat sig med Storfinansen/Globalisterna…
   Inbjuden till bröllop hos Kennedys…

   Man häpnar!

 96. Då staten nu plötsligt sviker den ordinarie svenska medborgaren, infödd eller utlandsfödd, återstår bara för människor att gå samman och bilda communitys.

 97. Socialtjänstlagen i sin nuvarande utformning har funnits under många år.
  Det nya är att nya klienter,med andra förutsättningar, erhåller hjälp via lagen vilket säkert ingen tänkte på när lagen skrevs.

  • Och att dessa med ”andra förutsättningar” är mångdubbelt fler än vad de varit tidigare och det tål inte systemet som alltid utgått från att det är en liten minoritet som måste vaggas till sömns på det här sättet. Man måste inte vara socialtjänstens Einstein för att räkna ut att det skapar inom systemet olösliga problem.

 98. Det var EXAKT det här Reinfeldt ville! Krossa välfärden för att få upp ”den lata svensken från sofflocket”. Resten av partierna har hakat på.
  Förlorades allt, tyckte han att släkten skulle ansvara.
  Vi skulle inte tro att Sverige tillhörde oss bara för att vi bott här i generationer.
  Att svenskarna har världens högsta skattetryck och slitit ihop pengarna till välfärden,
  hindrar tydligen inte politikerna från att SKÄNKA bort välfärden till välgödda främlingar från Långtbortistan.

  • Javisst! Det är F.Reinfeldt med bihang som satte igång denna utrotningsprocess av allt det som är svenskt, om man nu har lyckats ta sig igenom hans fruktansvärt illa skrivna ”bok” det sovande folket, där i kan man läsa om föraktet med människan överlag, hans egen bitterhet, att den killen är en psykopat med så vidriga hjärnspöken att borde suttit inspärrad inom fyra madrasserade väggar behöver man inte vara Freud för att förstå, han är roten till allt det onda som nu drabbar Sverige och svenskarna. Samtidigt kan man ibland få höra att det var bättre på Reinfeldts tid. Oh boy så många fester jag varit med om att sabba när det kommer upp som ämne, men jag måste erkänna att jag är väldigt stolt över att ha gjort det. P.S jag vet att högmod inte är någon dygd men jag tar det när den dagen infinner sig. Justice rebel forever.

 99. Invällare ska ha allt gratis…. Svenskar ska ut på gatan……
  Undrar hur länge det tar innan svenken börjar ta lagen i egna händer och gör processen kort med vissa individer…

  • Det är eliten som serverar smörgåsbordet. Det är eliten som vägrar utvisa de kriminella. – Så länge eliten sitter kvar har Sverige problem.

  • Polisen hinner inte med alla morden som samlas på hög.
   Om svensson beter sig som övriga
   i no go zoner, går de fria då resurserna är slut och bevisen obevisbara.
   7k har tvingat fram anarki.

   • Tyvärr har du nog rätt…
    Nu sitter jag här och svälter ihjäl tills staten tar hand om mig….. Hoppla dom kom aldrig… Men Muhammed fick en ny BMW och en 14 rums villa betald…

 100. När du säljer din bostad så kanske mister din adress, vid omfattande ekonomisk kris kanske den luspanka kommunen hävdar att det inte är deras ansvar, då får du bygga en torvgamme i skogen olovandes och bo där

  • I texten föreslås bo på vandrarhem.
   Jag kände en gång en som hade ett vandrarhem.

   Enligt henne kan du inte ha din adress på ett vandrarhem.

 101. Problemet med lagen är att den tolkas fullständigt godtyckligt av varje enskild handläggare.
  Vidare så premierar lagen ett slösaktigt beteende, eftersom varje gång pengarna tar slut, finns det alltid mer att hämta på ”Mona Sahlins magiska träd i trädgården” som Åkesson uttryckte det.

 102. När krisen kommer så är det bara att organisera sig. Se till att vara beredd; gå med i en skytteförening, bunkra förnödenheter, se till att skaffa kunskap för klara en magrare tillvaro, håll ihop nära och kära men framförallt så måste Svensson sluta att lita Myndighetssverige. Myndigheterna är folkets fiender. https://youtu.be/ncf3oLU0a_U

 103. I ett svenskt Sverige där vi tar hand om varandra i kristider är detta inget problem, värre då i detta multietniska inferno. Vi måste stödja det enda parti som på allvar vill avsluta detta experiment, och tyvärr är inte längre SD det partiet. AfS är det partiet 2018.

  • Det är NMR som gäller.
   Det är riktig folkgemenskap och ingen klasskamp.
   Både Arbetare och hjärna behövs för att återskapa folkhemssverige och stoppa förintelsen av vår etnicitet.

   • NMR vill absolut rätta till saker men framstår inte som ett intressant alternativ, om Ungern kan fungera bra utan nationalsocialism så borde även vi kunna det. Dessutom har de en märklig attityd mot relativt likasinnade, exempelvis har de gjort sig väldigt lustiga över föreningen Det Fria Sveriges ambitioner att upprätta Svenskarnas hus. Så mycket för den folkgemenskapen…

    • Ja men det beror ju på vad dårarna i DFS har sagt innan.
     Kan du historian om folket bakom DFS? Nej tror inte det.
     Och tror du att ett hus räddar svenskarna?

     • Att svenskar organiserar sig, köper ett medlemshus, bosätter sig i närheten, att detta sker på fler platser. På vilket sätt är det dåligt?

 104. För ett antal år sedan var jag med om en händelse som traumatiserade mig så svårt, att man befarade att jag inte skulle överleva. Jag gick inte utanför bostaden på drygt ett år och var till 100 procent beroende av familj och vänner för att klara av den minsta sak. Det utnyttjade en god ”vän” som passade på att länsa mitt konto på alla mina besparingar. Pengar som skulle ge mig en trygg ålderdom.

  Familjen hjälpte mig att anmäla personen till polisen och kontaktade både skatteverket och kronofogden. Där fick vi veta att h*n lurat av både hyresvärdar, företag,privatpersoner mfl enorma belopp. Pengar h*n inte skulle kunna betala tillbaka under sin livstid. Eftersom skatteverkets indrivning gick före privatpersoner, förstod jag att jag aldrig skulle få tillbaka ett enda öre.

  Den personen arbetar idag som ekonomihandläggare på en socialförvaltning!!!

 105. Det där är gammalt. Innan socialbidrag måste man helt sakna tillgångar. Det har faktiskt Ygeman för några år sedan nämnt som orimlig. Utan A-kassa blir det direkt.

 106. De lågrankade byråkrater och handläggare som jobbar inom den sociala sektorn bryr sig knappast om vilka konsekvenser för den enskilde, och för samhället i förlängningen, som deras beslut får. Om ett antal byråkrater visade civilkurage i ett större antal, då skulle denna skevhet kanske uppmärksammas och leda till diskussion. Men de är väl också rädda att utsättas för samma behandling som Bernt Herlitz fick av sin arbetsgivare.

 107. Herregud !!!!!!!.
  Och nyanlända får bostäder !!
  Hur sjukt kan samhället bli igentligen?
  Det här tar väl ändå priset väl?
  Demokratin har fallit !!!
  När vaknar svensken igentligen?

  • Ja, när han fått sälja femmiljonersvillan för två och fått skuldsanering och bor på ett vandrarhem.

   • Ett drömscenario för kommunisterna. Det var dit de ville komma. Alla ska leva på svältgränsen för det är rättvist.

 108. Kanske borde socialen utvidga verksamheten till att även handla med bostäder? Perfekt läge, köparen, dvs staten har cash, och oändligt tålamod, och säljaren är i en svår kris, som behöver lösas omgående. Låter som ett drömscenario.

 109. -OT: verkar vara ett bra initiativ !

  Sofie Löwenmarks nya projekt Stiftelsen Doku: Ett Expo för den jihadistiska miljön

  Stiftelsen Doku är namnet på Sofie Löwenmark och Magnus Sandelins nya projekt som ska granska den jihadistiska miljön i Sverige. Den ny stiftelsen ska verka som ett Expo för den jihadistiska miljön, enligt dess medgrundare Magnus Sandelin.

  https://nyheteridag.se/sofie-lowenmarks-nya-projekt-stiftelsen-doku-ett-expo-for-den-jihadistiska-miljon/

 110. Detta är ingen nyhet. Så har det alltid varit.

  Dock kanske artikeln är bra som folkupplysning, för många som aldrig själva jobbat med eller behövt ”socialbidrag” (försörjningsstöd) kanske har en dålig uppfattning om hur systemet egentligen fungerar.

  • Folk har en dålig uppfattning om hur dåligt vi arbetslösa och sjuka behandlas. Finns INGENSTANS att vända sig om man känner sig orättvist behandlad.

  • Otroligt dålig. De verkar anse att man enbart har sig själv att skylla eller är knarkare alt. galen anarkist. Men det synsättet är väl bekvämt för folk,så länge det funkar för dem.

 111. Men för ”vissa” socialbidragstagare går det alldeles utmärkt att ha en nyare BMW och ändå få både lägenhet och diverse bidrag, samt subventionerad tandvård!!!
  Att inte dessa ”nya svenskar” kontrolleras bättre innan diverse bidrag betalas ut, är en skandal!!!

 112. Den låga räntan har drivit upp fantasipriser på bostäder. När räntan höjs lär svenne stå på bar backe, medans Muhammed och hans stora familj får sin femrummare betald av socialen.

 113. Men man kan väl utgå från att detta obehagliga scenario endast kan drabba ljushyade av etniskt svensk börd?Något annat vore väl otänkbart?

  • fuck,så du menar att jag som kritvit medelålders man men av finsk börd bara kan haka på brödkön. happy days. nu faaaaan ska jag ha en kvart på strandvägen av soc, jag är ju en båtflykting per definition, vi kom till sverige med viking II i slutet på sextiotalet. men jag tror att jag sumpar skiten, min farsa började arbeta direkt, jag själv lärde mig svenska och jag har arbetat hela mitt liv. för min del är det nog bara att knota på till dödagar, och inte faaaaan kommer soc att betala min kista. shit,,,,,jag tror att jag ee en loooooser, om jag skitit i allt så hade jag blivit en mönstermedborgare som kunde söka socialbidrag, nu har jag arbetat och det betyder att jag får avsluta mitt liv utan bistånd från det allmäna. socialism is beautiful

   • Det sista bidraget till samhället är ens kropp. Fjärrvärmenätet kräver sitt och krematorierna är väl kopplade till det.

 114. Det jag fått lära mig som helt vanlig svensk så gäller det att du måste vara att du är inskriven på Arbetsförmedlingen… plus att du hela tiden måste ha framsyn nog att klara av dina räkningar i tre månader framöver (oavsett vad du har för inkomst!!)… Man ska hela tiden räkna med att bli utan med pengar… att massor av människor /jag är en av dem), lever precis på gränsen utan soc-hjälp, men de anser att jag ska ha nog att lägga undan varje månad att jag ska klara mig i tre månader utan pengar överhuvudtaget.

  Men detta är ju inga nyheter – så här har det varit i många år… att det blir svårare och svårare att få hjälp från soc pga av den kommunala kassan blir mindre – det är ett allt mer växande problem!.

 115. Tvångsförsäljning av bostadsrätter, vilket ger myndigheter möjlighet att köpa till underpriser. Gissa vilka som kommer att få bo där gratis sen (och kanske också begära besittningsrätt i slutänden)…

 116. Medelklass eller inte. När man använder bostäder för att frigöra / skapa pengar blir det så här. Bostadslån ska vara just BOSTADSLÅN och inte båt, x-tra bil, MC…..
  Inte konstigt bostadspriserna ökar. Vill man shoppa, resa, köra flott… Ja, ja. Det är era ungar vilka får betala .
  Får vi stopp på invandringen, behövs inga lyxbyggen och branchen kan fortsätta bygga för de VÅRA ! Och invandringsbesparingar kan användas för det vi en gång hade.
  Sluta låna. Jag är lika brunbränd som bekanta vilka reste för ”frigjorda” pengar till Thailand i 3 veckor och uppskattar fortfarande Sverige. Är ju till åren o censur med åsiktsförtryck är det jag personligen lär drabbas av. Resten skiter jag i. De mina är säkra med flera pass o utbildningar. De Sverige behövt står resfärdiga eller redan flyttat . O bubbelfolket lär fortsätta tro bollen rullar för evigt, så bubblan sväller ett tag till. Speciellt om M sitter med i nästa regering.
  Men då det smäller, blir det rejält !
  Kanske svenska tiggare blir vanlig syn därefter

 117. Tänk dessa fullt belånade godhetsmänniskor i de större städerna – godhetselit. Som har två höga löner, där allt går åt till lånen på bostaden och två lyxbilar samt betala hemhjälp och semesterresor. Sparande till barnen. Men sen finns där inte så mycket mer.

  Skulle en som kallat mig rasist behöva hjälp, skulle jag bara titta rakt fram och förvägra hjälp. De skulle få be om ursäkt knäfallande, för att jag skulle bemöda mig att lyfta ett finger och hjälpa någon av dem.

  • du är en fake news, jag tror att de bara har en lyxbil, dock är den andra av mer ekonomisk och miljövänlig modell. du elisabeth borde skämas som antyder att eliten har två vagnar av luxusklass. den ena är en tesla för en fattig mille, medans pappas vagn är en V8 BMW

   • Det är en lyx i en storstad att ha två bilar. En bil är en lyx om man lever inne i staden, en kostnad och därav en lyx. Så här ser det ut för massor av familjer i t.ex. Göteborg och Stockholm inom nyvunnen akademisk medelklass utan att t.ex. fått ärva pengar eller ackumulerat mycket så kommer de vara på bar backe när a-kassan är slut.

    Vid en väldigt stark lågkonjunktur är de skuldsatta för livet och får leva på existensminimum. Men vem vet? Skuldsanering är ingen självklarhet i ett samhälle.

  • Många människor med lägenhet i Stockholm har ingen bil alls, eftersom det är jättedyrt med garage och parkering – om det alls går att hitta någon parkering. Stockholmare trängs som sardiner i en sardinask i tunnelbanan som p.g.a. massinvandringen alltmer börjar likna Tokyos tunnelbana. För det mesta får man stå. Ibland får man vänta tills nästa tunnelbanetåg kommer, eftersom det inte ens finns någon ståplats.

 118. Är det en nyhet att vanliga svenskar som ofta pga sjukdom och försäkringskassans agerande: indragen sjukpenning, hamnar i ekonomiska problem, (inga pengar varken till mat eller hyra).
  Alla har ju arbetsförmåga enligt försäkringskassans handläggare, även om läkare intygar motsatsen.

  Det blev riktigt illa när moderaterna kom till makten 2006 men sossarna medverkar också fast dom försöker låtsas annat.

  Socialbidrag går nästan inte att få tillgång till för vanliga svenskar längre.
  Bra att det kommer fram i ljuset nu när valet närmar sig.

 119. Många lever med illusionen att vi i Sverige har ett väl fungerandeande skyddsnät. Men faktum är många hårt arbetande Svenskar såväl som personer som av olika anledningar hamnat i knipa och lever långt under det som vi kallar existensminimum och kanske till och med saknar bostad men är trots det diskvalificerade från hjälp från samhället.

  Däremot kan somliga som kommit in i systemet få bidrag och stöd som ger en nivå som är långt bättre levnadsstandard än den som endast ett fåtal hårt arbetande vanliga löntagare har.

  Jag tycker vårt system är sjukt och att de som försörjer systemet med pengar får väldigt lite tillbaka.

  • Yes och i Danmark har man en MYCKET högre pension än i Sverige men där har man heller inte tagit in enorma mängder flyktingar.

 120. Hmmm…jag är tudelad när det gäller detta. Medelklassen är ju dem som gett oss detta. Karma igen, men visst, är man etnisk svensk och söker ekonomiskt bistånd så kommer socialhjälpen göra allt i sin makt att misstänkliggöra dig, anstränga sig för att ge dig avslag, granska dig hårt, aldrig tumma på något likväl så måste en etnisk svensk redogöra allt samt legitimera allt. Så gör sociala myndigheter aldrig mot en ickesvensk, aldrig. Detta är ingen fördom det är fakta. Samma med bostadsköer, dessa är bara för svenskar, medan asylsökande(krävare) aldrig behöver stå i kö. Socialen ger dem förstahandskontrakt direkt när en ledig lägenhet uppstår.

  • Jag vet en kommun som hade kontanter att dela ut till stackars flyktingpojkar som kom till socialkontoret för hjälp.(Krokoms kommun) .
   Samma service finns inte för fattigpensionärer. Svenskar klarar sig ändå. Tycks vara vad alla politiker tycker.

   • Min vän, jag har sådana historier, vittnesskildringar och extrema exempel att jag ibland önskar jag icke kände till dem, när svenskar i nöd som gjort allt rätt i hela livet men får nej när de akut situation uppstått medan ickevita asylkrävare fått sådana astronomiska och svindlade belopp samt hjälp med allt att jag kan än idag knappt tro det själv. Socionomerna på kontoren är som journalister och politiker. De är så känslokalla och föraktningsaktningsfullt likgiltiga emot svenskar i tillfällig nöd men har bottenlösa resurser till dem som inte ens tillhör det här landet utan enkom är här för standard och resurser.

    • Ett exempel : retroaktivt barnbidrag. Så sjukt.
     Just nu kanske det sitter en kvinna i afrika någonstans med 10 barn. Bara hon lyckas ta sig över gränsen till Sverige får hon retroaktivt barnbidrag för hela gänget ?!?

     • Rätt ska vara rätt, det är inte barnbidraget som de fått retroaktivt, det är föräldrarpenningen.
      Det är lika jävligt det såklart men det är ändå viktigt att det blir rätt för annars får vissa människor en anledning att misstro dig.

 121. Såhär har det alltid varit. Vi har bara haft tur som inte tvingats sälja. Men det är deras rättighet att neka oss stöd om vi har något av värde att sälja. Så är det- Socialen i Sverige är horribel.

 122. Kelterna, Goterna, Minoerna, Atlantiderna 😉 ,
  snart kan svenskarna räknas bland dessa legendariska folk som försvunnit i historiens dunkel. Kanske kommer framtidens historiker fascineras av det särpräglade och framgångsrika folket i norden som försvann, nästan över en natt i ett historiskt perspektiv.

 123. Soss är en myndighet som har noll koll! Idag kostar fan en hyreslägenhet 8000kr medan personen som bor i en bostadsrätt kanske har avgifter på 5-6000kr så var i helvete ser dom logiken! Sälj så vi kan slösa medborgarnas skattepengar på dyra hyror!

  • Exakt! Jag är i den här situationen då jag skulle arbetsränat etfer sjukdom på egen begäran. När aktivitetstödet tog slut,så hänvisades jag till socialen,som vägrar stötta mig där,så jag fick avluta hela programmet ELLER sölja mitt lilla hus som mycket riktigt har en lägre boendekostnad än en lägenhet. Nu har jag redan varit hemlös,delvis orsaken till sjukdom. Men det tycker de inte är någpt skäl,utan jag skall göra om hela vändan när jag äntligen börjar komma någonstans med rehabilitering etc. Min man har en liten pension,så nu lever vi båda på den. Jag valde naturligtvis att stanna i mitt boende, och hade alltså inte RÅD att arbetsträna eller överhuvudtaget fortsätta med vårdplanen som jag hade med terapeout vilket lett till att jag hamnat i precis den situation politikerna säger sig vilja undvika. Jag sitter hemma och deppar,typ, och min man får ta lite extrajobb om han kan få något. / Helt sinneskjukt om du frågar mig,och mycket psykande efterssom jag enligt kommunen tydligen ska leva på min man enbart,dvs vara livegen hustru. Man känner sig…arg, levande begravd och frihetsberövad för att nämna något.

   • Speciellt moderater tycker att dom sparar pengar på ”parasiter”med arbetsförmåga om försäkringskassan åtminstone kan tvinga den sjuke att leva på sin äkta hälft.
    Bra om folk blir påminda om vem Ulf Kristersson är innan valet
    Han var socialförsäkringsminister under Reinfeldt, gissa hur många som ”for illa” under hans tid!

 124. VARFÖR i hela friden skulle inte ett medeklasspar i Sverige som oftast jobbat och betalt skatt samt fostrat barn som oftast de jobbar och betalar skatt vid ev sjukdom eller andra problem på ålderns höst behöva slänga sitt ”livsverk” på sophögen för att de kan behöva temporär försörjningshjälp? Bl a detta har de via skattsedeln redan betalat in! Glöm att medelklass i Sverige är höginkomsttagare som smiter från skatt och lever lyxliv! Det är helt vanliga skatteinbetalare till sossarnas och LO:s utsvävningar! Men när en redig svensk behöver hjälp slår bromsarna obönhörligt till! Detta är Sverige i verkligheten idag!!!

 125. Det är bara så att är man svensk och vit så finns det ingen hjälp att få. Men kommer du från ett annat land och har många identiteter då blir det dubbelt upp, grattis du som inte har gjort ett skit för Sverige. Och tacksam är du väl ….. tror inte det, du vill ha mer eller …

 126. Svenskarna betalar höga skatter men inkluderas inte i fördelningspolitiken. Mjölkkossor som slängs på soptippen när de inte kan leverera längre….

  • Betala skatt: ”Vad fan får jag för det”

   Vi hade klarat oss bättre med ett system som i USA, ändå lika kriminellt med skjutningar här som där, så vad fan får vi för det?

  • Nej, spelar ingen roll vart du är född, äger en invandrad en villa/bostadsrätt skall även de sälja.

   • Javisst, invandrare som lever som svenskar, arbetar och betalar skatt. Där gäller ”the hard rules”. Som IT -experten som utvisades för att hans arbetsgivare missat inbetalningen av en smärre social avgift.

    För PK-elitens kelgrisar från Afrika och Asien som kommer hit för att leva på vår välfärd – där gäller the ”soft rules” typ polygamist med tre fruar får tre bostadsrätter för 15 miljoner.

 127. Oviljan att reformera den antika fattigvården säger mycket om dagens vänster. Man vill ha fattighjon fjättrade av regelverk som liknar straffkoloniers (i diktaturer). Fängelset är prototypen för den verksamheten.

 128. Sånn har det vel alltid vært ! Men det at Sverige tok imot 250000 flyktninger i 2014/2015 burde få enhver svensk utdannet økonom til å komme fram å si varsko her .

 129. Jag saknar skinnskallarna. Ni hade trots allt rätt. Jag ångrar allt dumt jag som mediainfluerad sagt om er.

 130. Det är synd om många svenskar, men de flesta är inte medvetna om det ännu. Och värre lär det tyvärr bli.

 131. Det finns inget skyddsnät värt namnet i sverige om du blir sjuk skadad till sist vill de bara ha bort dig skadade får inga jobb , socialen vill bara ha bort dig gäller AF med samma skitmyndighet när de är färdiga vill de du ska en fin pension men det är i princip på samma nivå lika fattigt ja har sett hur de jobbar inifrån

  • När jag fått sparken från jobbet efter ett nekande av att flytta till en annan arbetsplats 50 km från mitt boende gick jag på AF och A-kassa. Efter drygt
   1 år skulle jag ut i arbetsträning eller vad det kallades. Blev kallad till samtal om detta av en socionom anställd på AF. Fick tala om vad jag trodde kunde förbättra mitt s.k. CV. Hon frågade slutligen vad jag ansåg vara sämst arbetsträning för chans till ett jobb för en 55-åring. Springa runt i skogen och samla pinnar tycker jag är helt meningslöst för en högskoleutbildad tekniker blev mitt svar. Det blev samla pinnar som hon beordrade mig att göra. Annars så skulle hon minsann kontakta min A-kassa så den drogs in.
   Bad då kärringen dra åt hel–te och flyttade till Thailand som jag fortfarande bor sedan dryga 12 år tillbaka. Numera med svensk pension.

    • Ruter och ruter? Du kan tänka dig hur kränkt man blir när en person anställd av skattemedel försöker ruinera en för att hon har bildat agg mot mig. Jag hade och har en mindre förmögenhet (fast inte i Sverige längre av säkerhetsskäl)
     i ryggen också. Annars hade jag inte kunnat dra.
     Detta hade man fått nys om hos AF. Som exempel avstod jag A-kassa under 2 veckor 2 gånger under ett år och åkte till Thailand på semester. Spelade också golf emellanåt samtidigt som jag skötte mina plikter bra för att få A-kassa.
     Självklart retar sådant en förbrukad gammal batiktant.

 132. Omvärldsintegration. OT, men räddningen av dessa barn i Thailändska
  grottan och hur det här följdes från västvärldens media med
  direktsändningar och allt visar hur kristet vårt synsätt är på världen.
  Utsatta barn i nöd, som är oskyldiga. Till varje pris skall de räddas.
  Parat med Thailand som välbesökt resmål med en öppen kultur där
  människor är vänliga, trevliga och man kan visa ömsesidig respekt.

  Förstå hur många barn som dött i andra länder som SVT annars ”vurmar” för när det är krig eller annat. Jag jag tror att Thailändare har byggt sig ett starkt varumärke. Hur ser Svenskars varumärkesimage ut i framtiden?

  • Känns så FINT att de lyckades rädda dessa pojkar. Mitt hopp går till ärliga hjältar över hela Världen, hur korrupt omvärlden än är.

   • Jag var helt inne på att jag önskade och bad för att de här måste ut, när de återfanns. För mig var det viktigt.

 133. Det här är bra!

  Hoppas på en krasch på bostadsmarknaden samt en kraftig nedgång i ekonomin! Folk måste få det svårt innan de vaknar och reser sig.

  Tyvärr kanske man ska säga men folket måste få lida av den politik som de stöttat och röstat fram för att de ska förstå allvaret av situationen för landet. När de drabbar dom själva så lär de vända på kapporna.

  • Alldeles riktigt. Det är inget synd om ett dumt folk. De flesta ändrar sig inte förrän de gått den hårda vägens princip. Tyskarna fick den erfarenheten innan kriget.

  • Det är nog så att en del barn lyssnar på vuxna, sätt inte handen på spisen du kommer bränna den, men alltför många gör det ändå inte bara en gång utan hela tiden, men nu kommer ingen vård eller sympati ges om de gör det igen.

 134. Varför ska medelklassvenskar betala skatt när de ändå inte får stöd i nöd? Det vore en helt annan sak om de fick betala skatt i relation därtill. Att samhället smiter från sitt ansvar kan jämställas med skatteflykt.

 135. Folk har gått på myten om ”välfärdssamhället” och ”allas lika värde”. Speciellt medelklassen som inte har någon kontakt med de undre delarna av vårt samhälle.

  • Wow!
   Det humana svenska samhället i all sin härlighet, Jag vet att detta låter sjukt men jag är så tacksam att mina föräldrar slapp uppleva denna misär de blev inte ens 65 någon utav dem så de hade båda behövt arbeta sina sista år i det kommande Sverige med cancer prostata/bröst respektive.

 136. Alla dessa olika bidrag skulle göras om till ETT bidrag med en nivå högre än dagens socialbidragsnorm.
  Man ska inte behöva sälja någonting utan det ska vara en rättighet. Som en lön.
  Däremot ska man aldrig kunna ”tjäna” på att uppbära detta bidrag, dvs man måste arbeta för att erhålla det (om man är frisk).

  • Nja, en medborgarlön kan gott vara lägre än dagens socialbidrag, däremot bör man inte räkna av de första kronorna folk tjänar.
   Det finns redan nu deltidsjobb på 50% som ger mindre i plånboken än socialbidraget.

   Gratisarbete har prövats och det är dubbelt illa, den som tvingas jobba för slavlön kommer inte göra ett bra jobb och arbetsgivare kan utnyttja gratis arbetskraft.

   Deltidsjobb måste vara gångbart och varje arbetad timme måste få löna sig.

   Som det fungerar nu så är det ju 100% skatt på de första c.a 24 000 kronorna per år..

   • 1. Det är inte gratisarbete.
    2. Socialbidragsnormen är existensminimum, det går inte att gå lägre ned.
    3. Det arbete man måste utföra för att erhålla bidraget behöver inte konkurrera med den reguljära arbetsmarknaden. Det är till för att man inte ska kunna få betald semester, som nu är fallet.

   • Låt socialbidraget bli en lön och var tydlig med att det är en lön. Problemet är när man börja socialbidrags jobb så tränger man undan andra jobb.

    Det är därför de finns hitta på jobb inom offentlig sektor. Men det är väldig svårt bedriva vuxen dagis inom privatsektor, eftersom man måste tjäna pengar.

   • De som tjänar mindre än 10 000 i månaden kunde dessutom momsbefrias som shoppingturister – pengar ska inte slussas runt och orsaka falsk tacksamhet.

 137. Ikke for noget men i Danmark har det været sådan siden ca. 1990.
  I de glade 80’ere betalte staten husleje så det enkelte ”individ” ikke skulle opleve en ”væsentlig” nedgang i livs-perspektiv grundet arbejdsløshed, men det blev parkeret(stoppet) i slutningen af 80’er’ne.
  Det betød f.eks. at en person der sad i en villa til 6 millioner, fik både afdrag og renter på boliglån betalt, uden krav om tilbagebetaling.

 138. Detta system har svenskarna själva valt, ingen har tvingat dem till att ha röstat mot sig själva. Det bekräftar bara vad jag länge har hävdat att, det finns inget dummare folk än just svenskar.

 139. Alright… krig nästa. Nu börjar detta gå för långt. Känner en polare som har dödlig cancer. Lövfen borde vara JÄVLIGT försiktig för det finns fler som han som inte har ett skit att förlora.

  • Du är ganska drastisk i ditt uttalande. Men glöm inte vad orsaken är.
   Det är Svenne själv som röstat för att detta kunnat fortgå under åtminstone 12 år nu. Håller helt och hållet med ”brisslan” att dummare och mer naiva människor än svenskar får man leta efter. Ha det så bra fortsättningsvis.

 140. Nu är vi snart där när svensken börjar bli hemlös. Den svenske mannen måste börja resa sig och göra motstånd. Det blir troligen den enda vägen att sätta stopp för politikernas och myndigheternas tyranneri.
  Läs i Samtiden i artikeln ”Över 44%….” om hur utvecklingen av populationen är i våra större städer. Det är helt enkelt skrämmande. Den som tror att Sverige går att rädda är inget annat än naiv. Varken SD eller AfS kommer att kunna göra något åt detta. Redan valet 2014 var Sveriges öde beseglat. Det året var gränsen nådd och nu är det för sent.
  Vi ser ju nu hur mycket sossarna med resten av sjuklövern förstört bara i år.

 141. Gå ut på gatorna och strid. Ta handgripligen strid mot myndigheter och politiker. Demokratiska val kommer inte att hjälpa, inte i dessa tider. Valet 2014 var gränsen för ”no return”.

 142. Tänk om man inte får sålt sin bil eller bostad. Blir lånade pengar och inkasso. Skänka bil och bostad och bo i tält. Den globala världsmarknaden är lika hård som naturen. Fast detta är bara en lag. Man vet inte hur det blir i praktiken ifall man går och behöver hjälp.

  • Du får ingenting i praktiken, inte förrän du sålt bil och bostad. Det bästa är att sälja till en kompis för vrakpris, helst med en stor svart del. Om du får för mycket så måste du leva upp det innan du får bistånd. Det är bla pga sådana här händelser det är bra att ha mycket kontanter så att pengarna inte kan spåras. Så försök överge kortbetalning mm så mycket som möjligt. Har du cash så kan du få erbjudanden om att köpa både bil och bostad för vrakpris från folk som behöver bidrag.

   • Banken tillåter inte att du säljer deras belånade bostad till ett vrakpris. Jag bodde ett par år i ett av världens allra fattigaste länder. Där äger alla sin bostad och ingen har några lån. (De som bor vill säga, de få som har en lön, i snitt under $1/dag, sover på den oasfalterade gatan under lastbilarna de lastar om dagarna).

   • Ja kontanter hemma tror jag på. Men de gör ju sedlarna ogiltiga efter några år. Ibland undrar jag om vi inte bör i en diktatur. Staten och folket vill veta allt om en och vad man har. Istället för att sköta sitt och leva i frid.

    • Det bästa är nog att vi går över till anonym kryptovaluta och rundar både staten och bankerna.

     • Jag hade klarat en kristid tror jag. Klä sig varmt och bo i tält. Leva på vad naturen ger.

 143. Trevligt land vi fått!? Lite OT men jag ringde tandläkaren härom dagen för en kompis var alldeles svullen i hela vänstra kinden och överläppen, han kunde knappt prata. Så först var det en telefonsvarare, -Vi öppnar 07:30 sa den. Vid 08:00 stängde de av den så det gick att komma fram. Då svarade en äldre tant där. Jag sa: -Min vän här är alldeles svullen i kinden och har ont i en tand och behöver vård. Varpå jag får till svar: -Vad ska jag göra åt det då!?

 144. Ingen nyhet, så har det varit ett bra tag. Ännu en anledning att gömma undan kontanter så att man kan få bidrag om det skiter sig. Sälj dina egendomar svart för kontant betalning och skriv en låg officiell köpesumma.

 145. Man ska vara en samhällsparasit från Afrika för att få livstids försörjning utan att behöva jobba, på svenskarnas bekostnad.

  • MENA folket är värre. Dom plockar hit sin skit som anhöriga och överbelasta välfärden. Börja deportera alla Iraker och Iranier, så det här landet bli bra ingen.

 146. Socialtjänsten kräver sällan eller aldrig att du blir bostadslös innan du kan få bidrag. I Stockholm accepteras även svarta andra och tredje-handskontrakt av socialtjänsten då det inte är så enkelt att socialtjänsten ”inte är en bostadsförmedling”. De har även det yttersta ansvaret för att folk inte far illa i kommunen och finns det dessutom barn med i bilden…. Ja, ni fattar själva. Men det är också så att det är tuffare än vad många tror som inte har insyn i socialsvängen. Ska du exempelvis leva på försörjningsstöd så är det kontanter som gäller, glöm Swish och kort (borde gälla alla egentligen). Alla insättningar på dina konton räknas som inkomst. ALLA. Storebror har total koll på dig. Jag kan lova att det bara är en tidsfråga innan en majoritet av medborgarna kommer att erfara detta.

  • Ojdå, har den kommunala socialförvaltningen ”ansvar” för att ingen far illa??? Hur utkräver man det ansvaret? Vem av dem är det som riskerar bli inlåst årslångt i ett fängelse för bedrägeri ifall någon ändå skulle fara illa? Eller är det bara grotesk tompratspropaganda?

   • Står så i Socialtjänstlagen, tro det eller ej. ”(Träder i kraft 2018-06-01 00:00:00)
    1 § Varje kommun svarar för socialtjänsten inom sitt område, och har
    det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som
    de behöver. Detta innebär ingen inskränkning i det ansvar som vilar på
    andra huvudmän.”

    • Vadå ”står i lagen”? Det är ju bara tomt propagandatrams avsett att lura de allra mest naiva idioterna in i falsk trygghet, så att de inte gör motstånd mot att slaktas. Du förstår väl att politisk lag inte är naturlag? Om Sverige stiftar lag om att alla i hela världen ska äta sig mätta varje dag, inbillar du dig verkligen att det blir så då?

     • Oj här flödar testosteronet. Tror du jag tycker socialtjänstlagen är bra, din knallkork.

   • Tjänstemanna ansvaret existerar inte. Dessutom överklagar man något beslut eller gör Jo anmälan så går dom fria trotts att dom bryter mot konventioner och grundlag. Det verkar som att just Socialen har blivit tredje statsmakten med sina egna lagar och konstituerar sig själva. Det är närmast att betrakta som en norm att social myndigheter begår övergrepp på allt från unga till gamla Man kränker oss medborgare på det mest svinaktiga sätt. Men den politiska retoriken säger vi måste värna om välfärden… Det är då bara en image för att bedra medborgarna

  • Stockholms socialborgarråd hatar oss Svenskar och ge socialbidragen till illegala människor istället för oss som har rätt att leva i det här landet.

   SJUKT!

 147. Hur tänker man när man lånar 4,5,6 miljoner för att bo när man har vanliga löner? Folk verkar inte kunna räkna.

  • Alltså det handlar inte om nått frivilligt val. Hur ska man kunna bo drägligt utan att köpa och betala det det kostar?

   • Jag förstår att det är många gånger av ren desperation man ”köper” en villa för 5-6 miljoner. Faktum är att man hyr av banken och det kan vara rena rama slavkontraktet. Banker är dåliga och ytterst opålitliga hyresvärdar.

 148. Och så undrar en del varför man är totalt vansinnig på upponervända sverige! Det skall väl vara lika för alla!!?

 149. Socialsekreterare bedömer värdet på svenska barns cyklar. Bil måste säljas. Det finns nitiska kommandoror som snokar i kylskåp och skafferi också.

 150. Efter en bostadskrasch där värdet på fastigheter kan gå ner till 50% av ursprungliga värdet, vad händer då? Ett fåtal kan sälja och få ett överskott. Sedan ska kanske 100 000-tals gå ut på hyresmarknaden och söka ny bostad…Alltså blir det nästintill omöjligt att få tag på ny…
  Vad blir resultatet då, flera tusen svenska uteliggare medan importerna sitter på de flesta hyresrätter?

 151. Minnet är kort. 1983 så hade jag lån igenom Scania bilar. 20% ränta. Lånet var på 100000kr och betalade 20000kr om året i ränta. Det gör jag på mitt miljon lån på huset nu.
  1985 köpte vi första huset. 14,5% ränta det året. Vi hade högre boendekostnade på huset för 395,000kr än vi har nu. Då hade jag en lön på 45kr i timmen som chaffis. Klart det blev 300-450 timmar övertid varje år. Var det fel på Sverige då eller nu. På den tiden betalade man 60-70% skatt på varje övertidstimma. Trodde inte då på socialdemokratin och gör det inte nu heller.

 152. En ”flykting” behöver inte ens styrka sin identitet. Det är cash ut direkt till nyadeln. Vem vet hur många bostäder och andra ägodelar dom har i sitt riktiga hemland som dom kan sälja..? Som vanligt: En lag för dom och en annan lag för oss

 153. Det är invandringspolitiken som havererat hyresmarknaden. 1 miljon nya svenskar på 10 år. Det enda stället som det går att få tag på lägenhet är förstås bostadsrätt numera. Självklart kan jag förstå att har man tillgångar ska de säljas innan man får socialbidrag. Men eftersom politikerna nu har skapat en bostadsbrist som aldrig tidigare skådats så blir situationen helt absurd om man någon gång behöver hjälp.

  Vad fan får jag för pengarna?

 154. Socialbidraget numera omdöpt till försörjningsstöd är bara lite drygt 100 :-/dag. För att få detta och ev. hyra för hyreslgh. skall du visa bankutdrag bakåt för 3 månader. Dessa inkomster räknas in !! En partners inkomst räknas in.Du skall vara inskriven vid AF och sökt visst antal jobb. Alla papper skall lämnas in senast visst datum. Annars blir det avslag. // Annat är det med migranter !!
  Rolf Malm skrev på forumet om Ceausescu i Rumänien –fast i Sverige brukar dåliga politiker inte skjutas – men nog måste hela maktetablissemanget störtas. ( Och allt utan baspension dras in )

   • Förvisso oroväckande som faen.
    Dock har vi möjligheten att ändra på det men nu 9/9 2018 är vår sista chans !
    2022 är det kört ! (Tänker på att vi 2030 kommer att vara berättigade till U-landsbistånd enligt dessa rapporter)

    • Och detta med att produktionen flyttar är bara skitsnack. Andra länder i Europa kan behålla och utveckla sin produktion men tydligen inte Sverige. Ex Schweiz som dubblat sin valuta mot Sverige på 10år utvecklar sin produktion. Det hjälper inte att dumpa den svenska kronan, vi har ett systemfel i det svenska samhället.

     • Vi har många systemfel.
      Schweiz var etta i välfärdsligan 1970
      Sverige var tvåa.
      2016 var Schweiz fortfarande etta medan Sverige var 32:a
      Säger en hel del om Sverige och begåvningsreserven vi har låtit vara våra politiker !

  • När arbetslösheten blir stor. Nästa lågkonjunktur. Just nu jobbar socialdemokraterna hårt på att ta in folk som det är svårt att sätta i arbete. Samt urholkar skattesystemet. Så nästa krasch blir fundamental. Typ grekland. Kommer inte finnas några skattepengar att fördela till behövande. Samt att kulturkrasherna kommer att explodera.

 155. Man får inte ha nåt av värde. Varken bostad,bil eller barnens sparpengar etc. Vara aktiv på arbetsförmedlingen gäller dock endast en del av befolkningen. En viss typ har inte samma krav på dig.

  Helt bisarrt hur det funkar.

 156. Bidragsmuslimer går däremot i livslång överdådig försörjning utan krav alls! De behöver inte ens fylla i blanketter, då de oftast inte kan skriva eller förstå någonting i en text! Svenskar genomlyses varje år för t.ex. bostadsbidrag och måste göra en årlig komplicerad ansökan!

 157. Skrämmande!!!!
  Ä detta Löfvens Sverige – den humanitära stormakten – som väljer svarta före vita?

  Så gastar man halsarna av sig när NMR visar åsikter.
  När man läser sånt här då önskar man NMR all lycka på vägen mot undanröjande av orättvisor gentemot svenskar.

  NMR är en produkt av dagens samhälle.

    • Idioterna finns i regeringen!!!!!
     NMR är en produkt sprungen ur deras idiotismer, dvs misslyckanden.
     Om regeringarna haft förstånd att föra klok politik, har NMR aldrig blivit mer än en tanke. .

    • Välfärd fungerar endast i nationer med stängda gränser, inte öppna gränser. Vill du att Sverige skall bli som Somalia så rösta på sossarna och öppna gränser. Själv skiter jag i om välfärdsstaten går under. Hatar vetskapen om att stora delar mina hårt förtjänade pengar går till avskyvärda singelmammor. Singelmammor är samhällets cancer nummer ett och jag ser fram emot att se dem svälta ihjäl på gatan när välfärdsstaten går under. Själv tror jag inte NMR kommer bli stora förrän välfärdsstaten har gått under.

 158. Exakt. Själva systemet är inte byggt för den som betalar in till det. Som anställd på ett företag betalar arbetsgivaren i följande kostnad. Som ska täcka dina sociala kostnader. Utifall något inte skulle gå som man tänkt.

  Ålderspensionsavgift 10,21%
  Efterlevandepensionsavgift 1,17%
  Sjukförsäkringsavgift 4,35%
  Föräldraförsäkringsavgift 2,60%
  Arbetsskadeavgift 0,30%
  Arbetsmarknadsavgift 2,64%
  Allmän löneavgift 10,15%
  Summa 31,42%

  Sedan betalar du in vanlig skatt på runt 30% plus moms på alla varor.
  Låt oss säga att du tjänar 300.000:- Så går mer än 280.000:- direkt in skattesystemet om man räknar ihop arbetsgivaravgifter och skatt.

  Arbetsgivaravgifterna är utformade så att det ska se ut som att det är till dig. Men är i själva verket till hela världen och olika projekt som man hittar på.

  Svenska folket är grundlurade av socialister och kommunister som anser det legitimt att råna både dig som anställd och arbetsgivare. För att fördela enligt politikernas godtycke.

  Har du sedan bil och flyger. Då vill de ha ännu mera pengar ur din sinade plånbok. Nu vill VPs kommunister lägga fastighetsskatt på detta. Det är helt absurt.

  Vad får du för pengarna?

  • För de som tjänar över brytpunkten så har vi i Sverige världens högsta marginalskatt. Överlägset våra grannländer.

   • Men värre ska det bli. Nu när kostnaderna för migraterna för kommunerna blir större och större medans staten behöver sin resurser till alla nyanlända.

   • ”Någon måste betala de svartas bidrag och det blir vi”.
    Stoppa invandring till bidrag och utvisa! Då först kan vi få ett acceptabelt skattetryck.

 159. Ja ja, Svenskt skyddsnät är inte till för Svensken som betalt för sig, nej pengarna satsas numera på snyltare som kommer från alla världens hörn, och alltid står först i kön.
  Vi kan ta en liknelse, tänk om du krockar med din helförsäkrade bil och inte får ersättning medan snyltaren som kör oförsäkrat får ersättning, hade du då haft annat än trafikförsäkring.
  Sverige är ej längre till för medborgare som sköter sig, Sverige har blivit ett land som skiter i sitt eget folk, medborgare, till förmån för hela världens snyltare.
  Hur är nu detta möjligt, hur kommer det sig att folket inte förstår, kan det vara så enkelt att stora delar av folket inte bryr sig så länge det inte drabbar dem själva.
  Vakna du medborgare, vänta inte tills fällan slår igen, den dagen kommer, var så säker, den dagen banken och staten tar allt.
  Rösta rätt i höstens val, hjälp till du också att sparka ut alla ansvarslösa parasiter ur regering och riksdag, de som skiter i sitt folk, låt oss förnya Sveriges politik så att vårt eget folk står först i kön.
  En röst på SD i höstens val gör skillnad.

  • Väl skrivet! Fast det ”måste” de inte alls. De kan fortsätta rätt in i kaklet. Det har faktiskt alla socialistiska regimer alltid gjort. Det är ett förskönande önsketänkande att ljuga att ”det måste” bli bra. Det blir aldrig det i socialistiska samhällen.

    • Inte många kakelplattor kvar på den väggen. Åsså har Mexiko just valt en socialistisk president! Varför lär sig latinamerikanerna aldrig? (Han i Mexiko verkar dock vara så korrumperad att han inte utgör något hot liknande Chavez, faktiskt tror vissa analytiker att han är rätt person på jobbet för Trump att förhandla med om muren och handeln, så svensk vänster har inte avgudadyrkat honom).

 160. Om du som svensk medborgare missar att betala hyran hamnar du på gatan. Medan kommunerna köper bostadsrätter och betalar hyran till utlänningar.
  De är jävligt humanistiska när de gäller andra än svenskar.

  Det är som du hade barn och skickar ut dem i kylan för att totalt främmande människor ska ligga i deras sängar. Det är pervers humanism.

  • Framförallt så ger den generösa asylreglerna undan trängning effekter. Den socialgrupp 3 svenne som måste ha bostad akutbostad kan inte få det, eftersom Muhammad och hans släkt har fått lägenheten istället för Svensken som hade rätt till den.

 161. Sweden – a country where insanity has no limit!

  Migrationsverket började 2018-07-02 tillämpa de nya bestämmelserna (2018:756) i lagen (2016:752) om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige. Enligt 16 f § 3 st. i denna lag får Migrationsverket bevilja uppehållstillstånd även till de sökande som saknar klarlagd identitet. Lagtextens formulering är denna ”Uppehållstillstånd får beviljas även om utlänningens identitet är oklar och han eller hon inte kan göra sin uppgivna identitet sannolik.”

  • Sjukt! Såna där regler är farliga för samhället. Reglerna måste skärpas, man skall ha 100% korrekta papper annars är det omöjligt att få PUT.

   Sverige har inte råd ha liberala asylregler och forskning visa hur tuffare regler ett land har för att få asyl, desto bättre längre skatte kan man ha.

 162. Hjärtlöst.. ofta är det allt folk har och det är inte säkert att de hittar något billigare vilket innebär att de måste flytta. Hur PK-folk älskar att plåga svenskar det är sjukt, om det bara fick ett slut men nu har vi ju idiot väljarkåren vi har.

 163. I sig självt är det så klart rätt att man ska sälja sina tillgångar innan man kan ha rätt till något socialt skyddsnät på andras bekostnad. Men efter att politikerna under många årtionden förbjudit alla hyresrätter och maximerat hushållens skulder med sin nollränta, så är detta inte längre rimligt. När Sovjet kollapsat så gav den nya berusade ryska regeringen helt enkelt bort alla bostäder till de som för tillfället bodde i dem.

  När vårt bankväsende och dess fejkade pyramidpengar plötsligt upphör att existera, vilken eftermiddag nu när som helst eller om några år, utlöst av händelser i vår omvärld som vi inte har något inflytande över, så kanske alla ska tillåtas hyra sina då statliga bostäder på socialbidrag, medan alla deras övriga tillgångar tagits och de med sin arbetsinkomst betalar av sina miljonskulder med en verklig marknadsränta till Kronofogden? Bättre än att vräka dem. Så att krisen ”bara” blir finansiell med begränsade sociala konsekvenser.

  Hur ska man annars städa upp efter socialisternas extrema räknefel i ekonomin de dikterat åt helvete?

  • Jag kan förstå om tillgångarna hade rört sig om pengar, mark, aktier och liknande. Men boendet?! Vart tar man vägen sen? Hotell?! Ja, det är jättesvårt problem, säger myndigheterna. Ett problem som skattebetalaren själv får lösa utan hjälp….

   • Världen över, även i de fattigaste länderna, är det en självklarhet att man äger sin bostad. Inte en bostads”rätt” i en förening. Inte arrenderar en kommunal villatomt. En av anledningarna till att så många bostäder i s.k. mindre utvecklade länder tar så lång tid att bli färdigbyggda är att de bygger varteftersom de i förväg har sparat ihop till kostnaderna. Att skuldsätta sig för att bo finns inte i deras föreställningsvärld. Det handlar om att ta ansvar för sin familjs allra mest grundläggande förutsättning till överlevnad.

 164. Inför asylavgift på 100 basbelopp, kan man inte betala så kan man inte få asyl. På så sätt kan vi finansiera den olönsamma flyktingindustrin, att den få bära sina egna kostnader. Man måste inte söka asyl i Sverige.

  MENA invandrarna behöver inte välja Sverige.

 165. Sverige har den snabbaste befolkningsökningen i Europa,är någon förvånad? Säkert mycket annat i dess spår som inte nämns.

   • Att strö svensk medborgarskap till höger o vänster utan koll på individ så självklart ökar svensk befolkning i rasande fart.

 166. Må sittande regering brinna och ALLA deras släktingar o bekanta få cancer…
  Jag vill inte betala ETT ENDA ÖRE längre till dessa parasiter!!!

 167. Ett socialt skyddsnät för Svenska folket, det anser Löfvenska regeringen är HORIBELT ! Svensk jä…rna skall inget ha ! Importfolket kräver mer och större bidrag, det skall dom få enl. nuvarande regering. Löfvens sk.HUMANISM gäller ENDAST FÖR DE IMPORTERADE GULDKLIMPARNA. Svenskarnas uppgift är att arbeta och betala världens högsta skatt, så vi kan ösa mer bidrag över de importerade.
  ps. rösta på sossarna om ni vill att orättvisorna skall bestå !

 168. Finns det någon mening med att göra ”rätt” för sig i ett land som detta. Ålderspensionär som har 6000kr i månaden blir inte beviljad bostadstillägg om denna har sparpengar på över 100 000kr, surt sparade pengar genom livet för att ha lite lyx på ålderns höst vad finns det för mening med att bli gammal och få rutten pension i dårarnas land Sverige.

 169. Allt går till asylinvandringen från 3:e Världen, som har förmånsrätt till svenska folkets ibetalda skatter,
  framför landets egna medborgare.

 170. För att fullkomligen krossa ett folk så krävs åtgärder som dessa. Och fortfarande sitter det svenskar ute i stugorna som är så förståndshandikappade att de tror att händelseutvecklingen är ett resultat av naivitet från de styrande…

  Detta är ett pågående folkmord. Perfekt orkestrerat. Inget mer. Och inget mindre.

 171. KINA bygger Nya Städer på konstgjorda Öar i Sydostasien för Miljarder och köper upp Hamnar…

  EU raserar EU med inflöde av Migranter från Länder i Mellanöstern och Africa där Alfabetismen är utbredd och Krigshandlingar från Stenåldern är Vardag…

  SVÄRIGÄ ÄR ett Land i EU som ökar sin Folkmängd med ej Arbetsförda personer p g a sin Kultur till Miljardkostnader..
  Inga Nya Industrier växer fram och Inga Bostäder byggs upp ALL koncentration i SVÄRIGÄ handlar OM att OMHÄNDERTA DALTA MED INDIVIDER från fjärran Land som bara är intresserade av att få Ekonomiska Bidrag för att Leva sin DRÖM att vara oberoende..

  Vi klarar. Inte ENS att bygga ÖAR där inga Öar finns medans KINA bygger Nya Städer på Öar som SKAPAS…

  Vilket Land i Världen Kommer klara sej BÄST i Framtiden, Den som Samlar på Analfabeter eller den som använder sitt Eget Folk till att Bygga
  För sina Barn o Barnbarn och samtidigt VÄGRAR ta emot Ekonmiska Migranter UTAN investerar i deras Länder istället…?

  EU SVÄRIGÄ och 27 länder till ÄR de stora Förlorarna när man dagligen får erbjudande från WISH på Nätet från KINA…!!

  Socialbidrag:
  Att BE om att få tillbaka de Kronor man Betalt in och som redan Invensterats i 300 par Analfabetiska Polygamister fr främmande Land…

  HÅL I HUVUDET POLITIK

  • Vilka folk kommer att klara sig bäst i framtiden? De som har en stark framtidstro och tilltro till det egna samhällsprojektet, de som har sammanhållning och tror på sitt land, de som har vitaliteten och energin att bygga vidare på sin egen civilisation.

   Det kommer däremot att gå illa för de som har förlorat tron på sitt eget samhälle, som föraktar den egna civilisationen, de (som i väst) känner skuld för den vite mannens förbrytelser och istället lyfter fram andra kulturer (Vi själva har ju bara midsommar och sådant larv), de som återgår till politiskt korrekt stamtänkande med en identitetspolitik som spllttrar folket, ”polariserar” och ”ställer grupp mot grupp” efter kön, ras, etnicitet, sexuell läggning etc. etc.

  • Kinesiska ledare har visioner och planer för GENERATIONER framåt..
   Det är oerhört frustrerande att låta vårt land styras av låg-intelligenta- , kunskaps-fientliga, globalist-träl-politiker,
   som enbart motiveras och planerar för, egen ekonomisk belöning
   efter genomförda ”order” av den icke folkvalda ”högre makten”.

 172. I Säffle kommun beviljade kommunstyrelsen hundratusentals kronor till en kyrka som skulle ordna boende åt hitresta tiggare. En säfflebo överklagade beslutet men rätten gav kommunen rätt. Det räckte med att dessa hitresta tiggare vistades i kommunen för att kommunen var skyldig att hålla dessa hitresta tiggare med mat och husrum och pengar till hemresa.

  Allt taget från våra skattepengar …

  Detta innebär att hela världens alla tiggare kan komma till Sverige. Därmed får de husrum och mat och pengar till hemresa. Hur många miljoner tiggare det handlar om tror jag ingen vet.

  Men svensken är, enligt domstolen, pliktig att se till så att de får mat för dagen och husrum plus pengar till hemresa.

  Vad vi svenskar tycker om detta? Ja, det törs jag inte skriva.
  .

  • Det visar sig att socialtjänstlagen är lika gummiartad och flexibel som nästan allting annat i vårt land

  • Skulle man anstränga sig för att göra en nation så orättvis som möjligt så skulle dagens Sverige vara en bra kandidat. Jag begriper inte ens hur det kan vara lagligt att stjäla skattebetalarnas egendom så lättvindigt….Men tjuvarna har 80% av väljarna bakom sig….

 173. Nu står det faktiskt i socialtjänstlagen,att dom har skyldighet att se till att SVENSKA MEDBORGARE har tak över huvudet å mat för dagen.

  • Kommunerna struntar frekvent i socialtjänstlagen. I Malmö får bidragstagare stämma kommunen för att få sin ”rättighet”.

  • Svenska myndigheter struntar i vad lagen säger. Lagen säger exempelvis också att människor som inte har rätt att vara i landet ska avlägsna sig härifrån men lik förbannat kan de kvitta ut både socialbidrag, skola och subventionerad vård.

 174. En säker prognos är att det kommer en lågkonjunktur. Det Egor beskriver inträffar i mindre eller högre grad. Den dagen, om inte förr, så finns miljön för rent tumult när svenskar står utan pengar och utan att få bostad och ser hur andra tilldelas bostad och pengar och utan att arbeta.

 175. En del undrar hur det kommer se ut och gå till när det smäller till. Här kommer en ansats till att beskriva det. läste någonstans att ekonomin är cyklisk. (ironi)

  Steg Ett
  Belåningskonsumtionen minskar, med nya bankregler.
  Detta trycker tillbaka efterfrågan i ekonomin.
  Bostadsmarknaden tappar initialt värde bortåt 30%.
  En svag efterfrågan utvecklas & späs på när boägare blir återhållsamma.
  Bo-marknaden går tillbaka, färre objekt sämre priser
  Byggmarknaden går tillbaka, arbetslösheten börjar synas här.
  Bankernas utlåning minskar men också vinsterna. Åtgärdsprogram tas fram.
  Ingången på lågkonjunkturen är ett faktum.
  Arbetslösheten stiger och räntorna går upp och kronan försvagas.
  Folk slutar spendera och börjar spara, efterfrågan viker av rejält.
  Massimporten av migranter som skapat en artificiell efterfrågan upphör.
  Det som tidigare stimulerat ekonomin är näst intill borta.

  Steg Två
  Ett handelskrig utbryter mellan USA, EU, och Asien.
  Kronan försvagas ytterligare, som liten exportberoende valuta.
  Stora förvaltare flyttar hela eller stora delar till räntebärande papper.
  Hela OMX och övriga börser tappar mark rejält. (1987 eller 1929?)
  Investeringsklimatet minskar drastiskt, för alla ”jobbskapande” företag.
  Företagens inhemska men framförallt exporten minskar dramatiskt.
  En en global sammanlänkad värld påverkas hela världsekonomin.
  Stora uppsägningar sker på stora och små företag.
  Arbetslösheten når nya höjder och driver på minskad efterfrågan.
  Bomarknaden kollapsar, när närmare varannat hushåll är överbelånat.
  Folk tvingas sälja till priser under sin belåning.

  Och sist men inte minst fungerar dessa teorier som fiskstim eller dominobrickor som faller. Alla följer alla men logiken är begränsad och psykologiska faktorer dominerar. Alla vill vara först och ingen vill bli sist.

 176. I senaste almedalstalet lovade Jimmie rutavdrag för den som lät installera ett hemlarm. Sagan om pojken som skrek vargen kommer blir väl tyvärr också sann men när. Det är frågan

 177. I framtiden kommer det att gå bäst för de folk som har en stark framtidstro och tilltro till det egna samhällsprojektet, de som har sammanhållning och tror på sitt land, de som har vitaliteten och en stark energi och vilja att bygga vidare på sin egen civilisation.

  Det kommer däremot att gå illa för de som har förlorat tron på sitt eget samhälle, som föraktar den egna civilisationen, de (som i väst) känner skuld för den vite mannens förbrytelser och istället lyfter fram andra kulturer (Vi själva har ju bara midsommar och sådant larv), de som hemfaller till politiskt korrekt stamtänkande med en identitetspolitik som splittrar folket, ”polariserar” och ”ställer grupp mot grupp” efter kön, ras, etnicitet, sexuell läggning etc. etc.

 178. Socialbidragen är inte längre till för utsatta svenskar. Härbärgena är inte heller till för utsatta svenskar. Hela Sverige har blivit en socialbyrå för utlänningar.

 179. Tyvärr ser det ut så här, och har alltid gjort, den som ska få försörjningsstöd får heller inte ha några tillgångar, och om du inte kan uppvisa sjukintyg, ska du stå till arbetsmarknadens förfogande, dag som natt. Problemet är bara att det INTE är lika, dessa hårda regler gäller bara svenskar, inte invandrare, vet handläggare på socialen som beviljar ansökningar utan motprestation, utav rädsla för vad socialbidragstagaren kan komma att göra om de får avslag. Bombhot, mordhot, hot om misshandel och annat är vardag. Det är även vanligt med överfallslarm och vakter på dessa ställen, då dessa invandrare är mycket aggressiva.

 180. Detta är inget nytt; så har det fungerat de senaste 50 åren. Stora delar av befolkningen omfattas inte av det mångbesjungna ”sociala skyddsnätet”. Vid en kris kommer miljontals hushåll att tvingas sälja med dramatiska prisfall som följd. Sedan är det meningen att man ska leva av de pengarna. Från staten är det nix hjälp. Tips! Om du tvingas sälja boendet så gör det innan krisen står för dörren. Ta sen pengarna, strunta i att betala reavinstskatten – den preskriberas med lite tur, och fly till ett land med billiga levnadskostnader. Då räcker pengarna förmodligen tills du är pensionär och kan återvända till soptippen för din pension (om den inte har (s)tulits).

 181. Jag känner en man (nordisk invandrare) som studerade på ett universitet här i Sverige för ca 20 år sedan. Han var tvungen att be socialen om pengar då han inte kunde betala sin hyra en månad pga en strejk. Svaret blev nej och han blev hemlös. Studierna gick naturligtvis åt helvete och idag är han förtidspensionerad alkoholist.

  En ENDA sketen utbetalning hade räddat honom. Istället ödelades hans liv.

 182. Något OT. Sverige behöver en författningsdomstol, så att vi kan sätta stopp för de korrupta politikernas maktspel. DÖöverenskommelsen skulle ej ha kunnat genomföras, likaså hade ”afgahnamnestin” varit otänkbar. I och med invandringen så glider vi hjälplöst tillbaka till 1000-talet och klansamhällena. De enskilda domare i landets domstolar som nu sätter sig upp mot politikerna/regeringen riskerar hela sin karriär och därmed försörjning. KU har i princip ingen diciplinerande roll att spela överhuvudtaget……..Skräpet till nuvarande statsminister har ”dragit på sig” sju KU prickar….och vad händer honom? Fängelsestraff? Hans förmögenhet beslagtas? Fråntagen sitt ämbete? Nej, nej, KU hyttar lite med fingret och han tuffar vidare…..
  Utländsk press börjar allt mer fokusera på vårt land…..historien om tandhygienisten på Gotland var det senaste, ser framför mig den närmaste tiden hur vi blir tvungna att ”crowfounda”, den ena oppositionella personen efter den andra……
  Skall vi ha det så här…??

 183. Jag läser i kommentarerna om all besvikelse hur det är och med vilken politisk framställan och retorik man bedragit människorna . Min fråga gäller har det hjälpt att så många uttrycker sitt missnöje och rentav förtvivlan ? Det tycks som grundbulten för demokratin har man blåst folket på eller ?
  Något annat måste till nu eftersom makteliten har passerat en gräns till absolut vanstyre. vilket annat parti kan städa upp efter allt som nu har havererat, vad kommer priset att bli i människoliv och hur skall man lyckas bygga upp förtroendet igen nu när lögnen har blivit till en norm för politiken. Man försöker på alla sätt behålla en falsk image till vilket pris som helst. blir det inte då samhällsfarliga maktgalningar

 184. Lite OT men själv bidrar jag till att sysselsättningsgraden i vårt land, hålls högt. För att förnya mitt körkort krävs en bosättningsutredning.
  Ärendenummer Ä20180320-00098

 185. Det skulle vara mycket intressant och få se en beräkning på hur stor del av skattekakan som äts upp av onödigt myndigheter, politikers beräkning av sig själva,
  närstående som driver HVB hem och drar in kosing på det.
  Fortsätter man resonemanget så migrationen, merkostnader som kommer till.
  Kommuners slöseri och så vidare.
  Min magkänsla säger mig att skatten skulle förmodligen bara behöva vara 20% och slopad moms om alla snyltare inte sög ur kakan.
  Och ändå skulle pengarna räcka till fattiga, sjuka och gamla.

 186. Tack Egor Putilov för värdefull information. Det du tar upp kände jag personligen till sedan decennier tillbaka. Tyvärr är min erfarenhet att socialen och socialstyrelsen har många liv på sitt samvete. Detta har effektivt mörkats och faktiskt att bara toppen på ett isberg har kommit fram. Många familjer har man slagit sönder under begreppet allt för barns bästa enligt lagen om LVU. Man har skadat och traumatiserat hela släkten.
  Dagsläget mellan 20-30 Tusen barn som årligen är omhändertagna ofta helt utan anledning., men där det utförs sociala – psykologiska -medicinska experiment, för att inte nämna hur många utav dessa barn och föräldrar som begår självmord eller passivt blir mördade av systemet. inget har förändrats och vanstyret fortsätter
  Lite referenser nedan

  https://juliacaesar.blog/2017/11/24/partiernas-nazistiska-och-rasistiska-rotter/

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6617694

 187. Kicking Egor!!!! Som Svensk är du inte värd ett öre!!!! Importen däremot har det bra ställt med bidrag på bldrag!!! ”Barnen” som kommer säger att föräldrarna är ”döda” och får då retroaktivt ut mycket pengar för det att dom är ”föräldralösa”!!!! Nä, våra skattepengar är tamefan bortkastade på allt skit istället för att värna Svensken och vårt arv!!!!!!!! SD 2018!!!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 188. ”Allas lika värde” gäller alla utom svenskarna.

  En ljugande lyxmigrant från Afghanistan blir behandlad och hjälpt 15 ggr bättre och snabbare.

 189. Så vidrigt sjukt detta! Man måste bokstavligen ligga i rännstenen innan man får någon hjälp, samtidigt som man öser pengar över ekonomiska migranter utan något som helst motkrav!

  Jag fattar inte varför svensken inte går man ur huse och handgripligen slänger ut regeringen på gatan! Svensken sover fortfarande mycket djupt, så länge man kan se Let’s Dance på TV så skiter man i att samhället ligger i ruiner runt om en! Förr eller senare kommer dock ett mycket bryskt uppvaknande men då är det för sent.

  • Islänningarna gick man ur huse och slängde bokstavligen ut sina politiker.
   Tabu att visa i media, skulle kunna inspirera folk..

 190. Nästa fråga blir ju då, vem ska man sälja lägenheten till? Blir det en sådan ekonomisk kris att många måste gå från sitt hem så kommer det ju att bli ett stort överflöd av lägenheter som ingen har råd med. Det betyder att priserna kommer att sjunka som en sten, alla vansinneslån på dessa bostäder kommer att sakna säkerhet och tvingas till försäljning av banken, vilket gör situationen ännu värre och göder en negativ spiral. Idiotin med negativ ränta och skenande bostadspriser är en krutdurk som kommer att explodera och skapa enorm förödelse i Sverige. Bolånekrisen kommer att ge enorma svallvågor över hela samhället

 191. Det finns nog olika sätt att kringgå det. Antingen att flera står som ägare på bostaden eller att någon annan står som ägare för den

 192. Vi är infångade som arbetsträlar av en korrupt, köpt och bindgalen regering.

  Vi förväntas betala nästan allt vi tjänar i skatt, av dessa pengar roffar regeringen åt sig det mesta, resten skänker dom bort till vilt främmande människor.

  Förvänta dig ingen nåd och hjälp om du blir sjuk eller får problem och arbetar du inte är du till ingen nytta, då förväntas du avlida omedelbart som det värdelösa djur du är.

  Socialism och kommunism i ett nötskal.

 193. Invandrare går före i bostadskön i Stockholm. I tidigare stabila ”svensk” områden som Bromma, Stockholm, vimlar det nu av folk från Afrika och Arabvärlden.

  Hur det ser ut i Rinkeby, Tensta, Husby, Kista, Skärholmen, Botkyrka och Södertälje är allmänt känt.

  • Måste vara lika lika illa ställt i Göteborg.

   Vet en som stått i kö i många år, tusentalet lägenheter ”förmedlas”, ändå blir inte kön kortare, och alltid ett stort antal före i kön.

  • I Uppsala var det en invallare som plotsligt fick bostad genom bostadskon efter kort vantetid. Personen I fraga ”…fattade ingenting…”. Jag kan upplysa denna invallare att han gick fore I kon pa bekostnad av andra som har vantat i aratal.

 194. Pengar verkar att inte vara någon bristvara. Nyligen klubbade regeringen, med hjälp av Lööf, igenom att anslå drygt 26 miljoner per dag som bidrag till 9000 illegala afghaner.

 195. Bra intervju men saknar en intressant fråga och det är vad sker med familjer som har barn ? Blir de också utslängda på en gata ?

  Oavsett är hela systemet (liksom de flesta andra myndighets-system) skapat för ett samhälle som är homogent och där alla vill göra en moralisk, friviliig insatts som ligger på samma etiska nivå.
  Olika raser och olika kulturer har inte samma nivåer och även ifall de har det så kommer de arbeta för sin grupp.

  Mångkultur fungerar inte. Det fungerar inte att blanda raser och etniska grupper.

 196. Grejen är med t. ex ”jättesvårt” att du ska aldrig exakt veta vad som gäller.Det måste finnas en möjlig hotbild riktad mot alla.Godtycke och onyansering i vad som gäller är viktiga ingredienser för att upprätthålla den eventuella hotbilden,så att folk anstränger sig till det yttersta.

  • Det är jätte lätt för Svenskar som hotar socialen och säger, att ”Hamnar jag på bar backe så BRÄNNER jag ned din kåk så detsamma händer för dig och förstör din bil”

   Då får dom socialbidrag. Det är exakt samma metoder som de nyanlända använder.

   • Märkligt! Nu när jag gick in i datarummet tänkte jag samma tanke.Om att går ni emot ”en” kan ”denne” hota med att bränna ned stan.Om man tillhör en ”grupp” eller liknande.Vilken tillfällighet.

    • När de möter någon som inte har något att förlora så blir de skiträdda. För lägenheter finns inte över överflöd. det är ju vad de själva har ställt till med. Så hotar man med det så böjer de sig snabbt.

 197. Den strukturella rasismen kommer att fortsätta öka!

  Tills välutbildade Svenskar väljs att styra Sverige, med Svensk kulturell identitet.

 198. Skulle det vara för mycket begärt, om dom där 1 % av statsbudgeten som alltid går till bistånd, faktiskt skulle kunna användas för att bistå behövande Svenskar?

  Nähä, inte det inte, jaja, skit skall skit ha, jag förstår det – tack för svaret statsminister Löfven.

 199. Sjalvklart ar det sa.Socialen ar den absolut sista utvagen. Tillgangar som bilar,batar,bostader skall saljas for att finansiera uppehallet. Da far PKeliten bekanna farg.

 200. Den mångkulturella pisstaten Sverige visar nu sitt fula tryne !
  Endast importerad sörja, göra sig besvär att få sin försörjning tryggad, då det inte förväntas något annat än att dessa parasiter skall leva på den strävsamme etniske svensken.
  Samhällskontraktet är för min del sedan länge uppsagt, och jag applåderar och gratulerar numera alla skattesmitare.

  • Löfven bestämde sig just för att stjäla 800 miljoner av skattebetalarna för att finansiera nya häkten och fängelsen.

 201. Att så många som 65% av svenska folket ”äger” (banken äger) sin egen bostad är svindlande högt. Det är troligen 80% av de etniskt svenska som i dag äger sin bostad, och med ständigt uppåtgående priser har det varit en fest som vägrat ta slut. Amerikanska undersökningar visar att cirka 25% av bostadens prisuppgång konsumeras upp genom att man tar ut nya lån på fastigheten. Det vill säga bopriserna driver på ekonomin, hårt. Det räcker att prisuppgångarna stannar av för att det ska få långtgående effekter på konsumtionen, än värre blir det om dom faller givetvis. När det vänder gäller det motsatta, och den dag det vänder, då kommer vi glida in i en decennier lång kris, en kris som riskerar fullt ut och för gott harmonisera Sverige med tredje värden.

  Jag tror många svenskar inte riktigt förstår hur vi haft råd att på svensk mark inympa miljoner obildade personer från tredje världen. Och inte bara det, under tiden som sjuklövern med hjälp av våra pengar lockat hit sin nya väljarbas förefaller ekonomin ha gått stark, rent av ”urstarkt” – hur är allt detta möjligt? Läs: byggindustrin + finansindustrin påeldad av migrantindustrin. Genom att röka ut svenskarna ur miljonprogramområderna och istället ge bort dessa redan betalda bostäder till vildar från tredje världen har man tvingat miljoner svenskar att köpa/finansiera en helt ny bostad åt sig och sin familj. Svensken är i dag på det privata planet högst belånad i världen!

  Få saker är så extremt stimulerande för en nations ekonomiska tillväxt som byggindustrin. För varje byggarbetare som sätts i arbete skapas ytterligare hela TRE arbeten till. Byggindustrin står i dag för 13% av Sveriges BNP och sysselsätter hundratusentals. Ovanpå detta har Sverige haft en enorm kredittillväxt, främst via exploderade huspriser, men även via konsumtion.

  Den svenska bobubblan är enligt de flesta bedömare en av de största, om inte den största, i världen. Genom att gemene svensk intecknat sin framtid och tagit ut hela livsinkomsten i förväg och sedan via bostadsköp injicerat denna i den svenska ekonomin har vi haft en ”urstark” (bygg)ekonomi som, kortsiktigt, lyckats hantera dom enorma påfrestningar enorma horder av välfärdsmigranter utgör. Vi har intecknat vår framtid till förmån för att kunna ge bort våra barns enda hemland till resande vildar utan identitetshandlingar, en bra affär? Räkenskapens dag närmar sig dock.

  Bostadspriser, 1875-2016. Notera kraschen i början på 90-talet och betänk att den var mycket svår med tiotusentals svenskar i personlig konkurs, en halv miljon nya arbetslösa, och hundratals miljarder i årligt underskott för staten. Sedan dess har vi inympat kanske 1.5 miljoner migranter, varav stora delar har smak för bidrag och sharia. När detta vänder är det slut med oss för överskådlig framtid, kanske för alltid – hur kommer sjuklöverns nya väljarbas reagera om pengarna tar slut? Migranterna kommer prioriteras in i det sista varför jag rekommenderar svenskar att efter bästa förmåga säkra upp sin familjs ekonomi.

  https://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2017/10/01/real%20house%20prices%20in%20stockholm.jpg

 202. Egentligen inte mer än rätt. Allt för många svenskar lever på en nivå över sina tillgångar. Folk lånar för att köpa det finaste boendet, nyaste bilen, sätta in det modernaste köket osv.. Hamnar man i en situation där så pengarna till sist tar slut då får man faktiskt finna sig i att sänka sin levnadsstandard och byta till ett billigare boende innan man kan kräva hjälp av staten. Helt rimligt.

  • Tyvärr ! Finns det ingen annan typ av bostäder för oss svenskar Billiga hyresrätter är vikta för asylbedragarna som slängt sina papper ! Så det är ingen återvändo. Vi lever med Moderaternas korkade bostadspolitik. Sossarna och gröngölingarna har inte gjort ett skvatt för att rätta till. De bor på nya , härliga Lattesöder , så de bryr sig inte. Svenska pensionärer körs alltid på porten hos socialen !

  • Du missar poängen.Det handlar om att de som jobbat och slitit ihop välfärden i Sverige, inte har tillgång till den
   eftersom den skänks bort till välfärds-turister som löpande anländer till landet ”i massor”, enbart för att utnyttja välfärds-systemet, utan planer på att bidra.
   Cynisk strategi av politikerna, som VILL det här
   och marknadsför svenska gratis-bidrag i muslimska länder, till folk som inte bidragit med en krona.

  • Du har en poäng i ditt resonemang, men det är statens uppgift att se till att man inte kan skuldsätta sig hur mycket som helst. På 50,60,70 talet fick man spara till insatsen till ett eventuellt husköp. Sedan blev det andra tider och inget krävdes mer än en namnteckning hos banken. Det synsättet fungerar under en viss tidsperiod, då hjulen snurrar allt fortare o fortare men för eller senare spricker lånebubblan och då är det alltid någon som blir svartepetter. Det mest skrämmande är att staten och bankerna inte lärt sig något av hur ekonomin kollapsade i början av 90 talet. Denna gången kommer smällen bli mycket värre, då vi har importerat en jävla massor från mena länderna som ska försörjas.

   • Vuxna människor har alltid ett eget ansvar för sin skuldsättning och sitt sparande.
    Problemet (”utmaningen”) är att sparandet beskattas hårt medan lånandet belönas med skatteavdrag och inflation.
    Inte konstigt att folk gör som politikerna vill.
    Men då har man pantsatt sitt eget liv.

  • Ganska självklart kunde man tro. Men är man bortskämd och osjälvständig så är man. Det är som att folk ej anser sig ha något ansvar själva alls. et är klart man skall kunna få hjälp men man måste ju göra vad man kan själv också…

 203. Det är inte många som vet om att kakan kan inte ätas av alla, sämre lär det bli. Företagen flyttar utomlands, inga jobb, fler jobb som automatiseras. Fler som behöver sysselsättas, hela folkets tillvaro kommer att smulas sönder, men än så länge har folk det bra, de tänker inte på Sveriges framtid, vilka jobb som kommer försvinna. Godhetspoäng är viktigare.

 204. I Sverige spottar den lagstiftande församlingen, som sitter i Sveriges Riksdag, svenska folket i ansiktet.

 205. Vår granne 86 år, som hela sin livstid varit centerpartist, fick hjärnblödning eller stråk och kom så småningom under vård. Transporterades till Akademiska i Uppsala där man borrade hål i skallen på honom och fick ut en vätskesamling. Åter hemma. Fick larm och något privat hemtjänstföretag stannar till då och då.för att hjälpa honom. Soliga dagar går han en kort sväng på gatan i sina ”pissetofflor” och om jag frågar hur han mår blir svaret; ”Inte bra”. Detta är tidens gång och inte mycket vi kan göra något åt. Vad som upprör mig är de huckleklädda naturmänniskorna som kommer och bistår honom. Läste i den lokala malisen att det är rasistbrott att inte släppa in mörkhyade hemhjälpspersoner i sin bostad, men det låg strid med rätten att välja vilka, som tillåts komma in.Hur det är med den saken är för mig inte klart. Jag bävar för den dag när jag kanske hamnar i samma situation.

 206. Svenskarn får betala för allt.

  Tråkigt att Svetsarens utspel om pensionerna inte ledde till mer debatt… Pensionerna är en fråga som är intressant att reflektera över… Nedan kommer några punkter värda för alla att fundera på.

  * Hur mycket pengar avsätts till pensionen? Vi hör ofta 18,5% 16,5% och så vidare. Vad som är fakta är att den delen som förs över från de som arbetar till de som är i pension är frikopplat från statsbudgeten och oerhört svår att granska.

  *Pensionssystemet skall var frikopplat från politiken hör man ibland politiker säga Trots detta finns det en pensionsgrupp som styrs av politiken. Denna grupp är uppbyggd så att partier har veto kring vilka som får vara med. I dagsläget är Sd och VPK inte välkomna. Partierna i gruppen har veto när det gäller att släppa in nya.

  * Svetsaren sa att pensionen inte blev vad som var tänkt. Kan det bero på massinvandring. Efter 4 decennier med massinvandring av unga och gamla så påverkas pensionen. De som kom till Sverige andra halvan av livet har inte hunnit betala in till sin pension. Många har inte betalat en krona. Trots detta har de rätt att ta del av den delen som avsätts från den arbetande delen av befolkningen. Jag tror att summan som går till pensioner är ca 6 procentenheter av de ca 32 som är arbetsgivaravgift. Rätta mig om jag har fel.

  Hade varit intressant om Jan Tullberg som är kunnig inom pensionen ville skriva lite om det svenska pensionssystemet. En intressant vinkel är hur mycket mindre pension får dagens pensionärer tack vare att de måste dela resurserna med migranter som inte betalat in till systemet. Jag skulle gissa på att det är ett par hundra tusen människor som får pension utan att ha betalat till den.

  • Håller ”svetsarn” vad han lovat 5000 mer per år till en pensionär blir det 13 kr och 69 öre per dag. Undrar om det räcker till en kokt med bröd ?

 207. Om gränsen stängs för asylsökare från Mena och repatriering av illegala migranter genomförs.

  Ja,då blir det lediga lägenheter till behövande svenska medborgare.

  Att hänvisas till parksoffan,är inte värdigt ett land som Sverige.

  Asylinvandringen slukar alla de resurser,som var avsedda till de svenska infödda medborgarna.

  SD har en del att ta tag i efter en valseger i höst.

  • Kommer sd repatriera i någon sann mening? Eller blir det lite symboliska utspel sen får 90 % stanna ändå?

   • SD tänker satsa på Sverigecentra i förorterna. Tänkt att hjälpa de stackars invandrarna att anpassa sig… Ett helt nytt grepp – NOT! Ett ekonomiskt slukhål och ett sätt att låta tiden gå så att situationen kan förvärras.

    • Detta är inte det som kommer lösa problemet. Sd har drivit opinionen.. men nu krävs konkreta och effektiva lösningar.

    • Hur kan sd och jimmie vara så enfaldiga? Är allt sd går ut på att minska lite på vattenflödet? Det blir ju översvämning ändå till slut!!

 208. Det är ett skitsystem (inte skyddsnät) om man måste sälja sin enda bostad innan man får nån socialbidrag,tycker jag.Jobbig land

  • Varför skall man få tillfällig hjälp om man har tillgångar som skulle räcka månader eller år att leva av?

 209. ”Socialtjänsten har ingen skyldighet att se till att alla har någonstans att bo”????——–
  Det här var nytt för mig!

 210. Jag tror att de vet men tror inte att de drabbar dem själva så fruktansvärt egotrippade är våra medmänniskor.

  • Ja visst är det så… Svag research denna gång. men pga bostadsbrist blir det nog vanligare att folk verkligen blir av med sitt hem (billiga bostäder är inte precis lätta att hitta).

 211. Man baxnar när man hör sådant här.
  Vi går och betalar skatt för att ha ett skyddsnät som bara är till för andra som aldrig lyft ett finger i detta land.
  Fy fan!!

  Bra gräv, Egor.
  Tack!

 212. Många invandrare som bott i flera generationer i Sverige äger sin bostad och dom skulle drabbas också.

 213. Nån vänsterpartist i P1 säger att ”ekonomisk ojämlikhet” ligger bakom skjutningar. Solklar kommunist. Det kommer alltid vara ojämlikt ekonomiskt (hoppas jag!) för vissa arbetar hårdare än andra, vissa har bättre utbildningar, mer erfarenhet, och vissa yrken har helt enkelt högre lön än andra pga tillgång och efterfrågan.

  Sedan var det i samma program en tjej från Angered (som blir uppringd i Libanon) som säger att hennes ”utsatta område” känns tryggare än när hon åker närmare city. Hon påstår att hon då blir knuffad och bespottad (av svenskar?), vilket jag har svårt att tro. Skulle en arabtjej bli spottad på kan du ge dig fan på att kusiner m fl hämnas. Jag tror hon ljuger.

 214. SDälj inte bostaden..

  Hyr ut den till Invandrarverket och inhys 18 somaliska afghanbarn för 2000 kr per dygn. Då kan du leva som en prins på ett hotell..

  1-0 till Svensk skattebetalare/riksdagen.

 215. Välfärdsstatens sammanbrott är nu uppenbarligen här!
  Detta kunde enkelt ha predikterats för 10-20 år sedan om någon ansvarig politiker hade ids tagit i en miniräknare.
  Men dessvärre man var alldeles för upptagna att beundra sig själva i rampljuset av att vara en inbillad s k ”moralisk stormakt”!
  Detta nästintill ofattbart pretentiösa idiotsvammel som vi tvingats lyssna till så in i h-e länge!
  Måtte det sluta nu i spetember.

 216. Undrar om det där är sant. Har själv jobbat inom offentliga sektorn och känner inte igen resonemanget. Då måste det vara något annat som också spelar roll. Däremot kan jag inte begripa varför man skaffar en bostad om man inte varken har grundplåten, man lånar även till insatsen, eller har ett sparat kapitalt att användas för reparationer. Självklart ska man inte få bo kvar i sin bostad om man inte kan sköta den.

 217. Ja principen är att man ska leva upp sina tillgångar innan man får hjälp av socialtjänsten, bor man i hyresrätt utan registrerade tillgångar och helst med barn så har det sociala inget annat val än att betala för skälig levnadsnivå, oregistrerade tillgångar som guld och svart arbete förgyller en del socialfalls vardag.

 218. Sätt er isf framför ICA Maxi /Systembolaget med skylten: ”Behöver donationer till månadshyran!!!” och se vad som händer. ..

 219. Samma regler som alltid har funnits. Socialbidrag är tänkt som tillfällig nödhjälp. Den som har miljoner på banken eller en bostad värd miljoner är inte i direkt nöd.
  problemet är att det är ont om bostäder, inte reglerna för socialbidrag…

  Tyvärr har socialbidrag blivit ett slags permanent stöd för många.

  • Nej, det är sant. Samtidigt som detta klientel har väldigt lite nytta av det så kallade sociala skyddsnätet förväntas de betala långt högre skatter än de som drar nytta av försäkringssystemet. I mitt fall är valet enkelt; tvingas jag sälja bostad samt använda hårt sparade pengar för att få mat på bordet flyr jag landet. Och tar såklart med mig mina medel. I Thailand lever jag gott resten av livet. Svenska staten mister skatteintäkter. Så kommer många andra att göra också….

 220. Vårt lands sociala skyddsnät är skapat att hjälpa personer tillfälligt att undvika personlig konkurs. Det bygger på en lojal befolkning som låter den samhällsservicen vara till för de enstaka människor som trots idogt kämpande ändå inte får ordning på sin ekonomi.
  Men nu väller det in folk med en förhoppning att få del av den av folk insamlade skatten, utan att behöva bidra eller tillföra landet någon tillbakanytta.
  Det sociala välfärdsmaskineriet är skapat för att serva ett lojalt folk.
  Ett folk som ”plundrar” skattkistan med sin totala frånvaro på lojalitet, gör att landet faller ner till ett stadium vi hade på 1800-talet. Gick det åt helvete så var det så.
  Men att yrkesverksamma människor som jobbat ända till pensioneringen skall ha mindre resurser att röra sig med än folk som ”flytt” från andra länder är ju fullständig idioti.
  Vad skickar det för signaler till folket? ”Tyvärr, arbete är en nitlott.”

 221. Problemet är svenska folket har ingen värdegrund själva, anses mindre värda pga de som flödar in här går före och försörjs, stöttas etc,
  folk måste väl vakna nu? vi har anarki!

 222. Det är kört för vårt land och folk. Vi har inga rättigheter! ID, eget land etc längre, för nu är det allas?? för min del hoppas hela sk– krasar och alla ryker i så fall

 223. En total ickenyhet, så har det varit i minst 20 år. Vänta bara tills bostadskrashen kommer, då lär vi se hur jäkligt det egentligen är…

 224. Förstår tanken att man inte gärna kan ge bidrag till en som sitter i ett miljonboende. Men det är ganska lätt att komma runt problemet genom att låna upp till taknocken och köpa guld/silver/konst anonymt. Då bedömer socialen att det inte lönar sig att tvinga en flytt då skuldbördan är för stor.

 225. Givetvis, hur skall man annars kunna ”tjåla” ihop bostäder till alla de ”raketforskare” som otåligt trampar vid svenska gränsen upprepande sitt mantra ”asyl”.

 226. Det där är jättesvårt erkänner Anette Agenmark som är sakkunnig på socialstyrelsen. Är man sakkunnig så är man och då går det inte att lösa några problem. Däremot att skapa problem går alldeles utmärkt i dessa salonger.

 227. Vandrarhem, sovsalar. Men men, det går ju så jäkla bra för Sverige?

  En ordentlig skötsam person som tex blir allvarligt sjuk kan hamna i denna situation.

  • Drar man detta till sin spets, så sitter väl snart vi svenskar som har utbildning i någon form av ”baracker, arbetsläger, i anslutning till arbetsplatserna……
   De senaste påhittet att kommunerna köper upp bostadsrätter till ”migranterna, slår faktiskt undan benen på arbetsmoralen. Själv jobbade jag hårt och sparade för att få ihop insatsen till min egen……

 228. Ja, det går bra för överklassen, inflödets folk, kriminella. De skapar ju elände hemlöshet, kriminalitet, fattigdom, hat, orättvisor, särbehandlar egna folket, etc

 229. Det är pinsamt faktiskt att folket och landet är så ——- i vilka andra länder skulle man offra egna folket för de som kommer in utifrån? Jaa, det är tydligt att svenska folket, alltså vanligt folk, skall försörja alla som vill in i vårt land medan eliten och migranter flyter på bananskal och får behoven tillgodosedda. Folk har inte fattat att vi har inget eget land, ingen ID etc för det är allas! om några tas av daga, räknas det som svinn och är det svenskar är det ingen skada skedd, är det inflödets folk göra media egna rapporter, reportage som de skapar själva, inte fakta alltså och det är synd om alla utom svenskarna, som har ett andrahandsvärde. Den naiva synen, emphatin, stöttning för folk som flödar in slår alla rekord, men gäller det svenskar är givmildheten noll.

 230. I stället för att sälja era lgh, träng ihop er och hyr ut rum, får ni in pengar, är bättre än bo i buske nr 7 eller på parkbänk nr 1. Svenskarna får finna sig i att bo trångt nu, om alla som söker asyl här skall få boende. Vi är andra klassens folk, vilket svenska folket inte har fattat, värdegrunderna gäller inte oss.

  • I stora delar av Europa och i andra länder är normen att bo med rumskamrater och dela lägenhet. Sker i Barcelona, Grekland, London, Tel Aviv. Kanske inte det roligaste alltid men en financiell nödvändighet för många i världen. I t.ex. Dublin delar folk t.o.m. rum inte bara lägenhet…

 231. Om några svenskar avlider av svält, våld, rapes, rån, misshandel,etc, räknas det inte som förlust. Det poppar in massor med nya alfa- välutbildade främst män som söker asyl och de har företräde

 232. Ska bli intressant se det här sättas i verket vid en lågkonjunktur. Läste att SBAB och andra nedvärderar lägenheter med tio procent så de som köpte på ritningsstadiet får pynta in mer kapital. Vem köper en lägenhet på ritning i dag om de får det klart för sig? Det som händer då är att lägenheterna köps för invandrare av kommunerna och svenskarna får flytta ut på gatan. Och svensken tiger.

 233. I klartext innebär det bostäder till svarta – medan vita får bo på gatan.
  – Ansvarig för det här är statsministern som dagligen står och tuggar i SVT hur bra det är med hans politik.

  Att vara vit och svensk har i dag blivit något negativt, medan att vara svart har blivit något riktigt smarrigt.

  Det säkraste alternativt den 9 september är helt klart SD.
  Att rösta på ett parti från 7- klövern är rena självmordet.

 234. Fanns nåt som hette socialtjänstlagen förr.Den tog Reinfeldt bort.Jag ömmar naturligtvis för svenskar som hamnat i tillfällig knipa

 235. Dessa kostsamma ”ogenomtänkta glapp i systemen”, måste åtgärdas. Då avser jag
  kolla upp ”migranternas”, tillgångar. Angående bigamisten så sägs det att i Syrien måste du vara förmögen för att kunna skaffa ett flertal fruar.
  Det måste även till ändrade regler som tillåter Socialen, Arbetsförmedlingen, Polisen att utbyta information. ”Migranternas skall ej tillåtas kunna lyfta bidrag utifrån ett antal olika identiteter. Åka hem på semester till det land man flytt ifrån skall omöjliggörs, likaså att komma hit som pensionär, få ÄFS och flytta hem sedan.
  Gott folk, vakna, landet blir utarmat!!

  • Ja, det är horribelt, det triggar kräkreflexerna!
   Blev det inte ett jäkla kacklande i svensk media när Danmark tänkte beslagta smycken, banktillgångar mm från migranterna?!
   Jag vet inte om de verkställde det . .

   • Hans,
    Jo, det gjorde DK! Vad gäller Absurdistan så tog sig, om jag minns rätt, FK, Polisen och Tullen ut till Arlanda under en handfull timmar 2017 (?) vilket gav över 600000 kr från de ”flyktingar” som ”hade tvingats att fly”. Efter den kreativa operationen så har jag inte hört eller läst om en enda till. Bemanna flygplatserna dygnet runt för att kolla snyltarna!

 236. Innan dess, skicka tillbaka alla skäggiga småbarn, som lever på bidrag. Den här berikande mångkulturen gör ursprungsbefolkningen allt fattigare.

 237. det är inget NYTT 1992 då bankerna kursa så drog dom med sig ca 100000personer som fick gå från hus o hem
  INTE ETT ORD I TIDNINGARNA VAD O HUR FOLK GICK VIDARE utan hus,hem familj o jobb

  SKILSMÄSSOR,SJÄLV MORD,alkohol,uteliggare idag har Sverige 33000 utan hus o hem då ca 70000 ETC ETC

  SEN SÅLDE BANKEN HUS OM HEM FÖR HALVA PRISET …OCH NU LÅNAR BANKEN PENGAR TILL 6 GGR DEN SIFFRAN. Vadå en villa som byggdesO SÅLDES för 400000kr 1975 värderar dom idag för 14 milljoner hur fan sjukt är det o löneläget är i princip den samma,så snart skördar dom folket hus o hem igen
  -med totalt sönderfall av familjer o generationer, men det gör inger för dom dvs BANKERNA har rånat folket förr o så även pensions fonder som skull återbetalas
  Dom har licens från staten att råna folket (som övervakar o raporterar till staten
  vilka pengarsom finns på ditt konto osv )

  Bankerna har säkert 1000 års löptid på det pensions-lånet, så då blir det 10 öre att betala…år 3018

  DUKTIGA EKONOMER SVERIGE HAR ,SLOGAN LJUGA & RÅNA ALLT SEN DRA FRÅN SVERIGE

  • Korupta sverige förmedlar gärna en fin bild till utlandet, medan de styrande trampar ner arbetande skattebetalare i skiten!!!

   Det är där vi ska hålla oss i tysthet och bara se till att toppen är nöjda!
   Lite i stil med filmen Hunger games!

  • exakt så är det plus lite till orkar inte skriva.. men det går runt o runt.. förloraren är vi..

   vinnaren.. politiker..
   men jag har varit så förutseende att jag är beredd…

 238. ”Socialtjänsten är inte någon bostadsförmedling” . . nähää . ?
  Denna enhet finns dock på alla de kommuner som på migrationsverkets uppmaning mer än gärna och frikostigt hostar upp bostäder till alla icke-svenskar, icke-ensamkommande, icke-behöriga, icke-medborgare, icke-arbetande, icke-skattebetalare.
  Vilken kommunenhet är det då som svenska skatte- och f.d. skattebetalare ska vända sig till i brist på bostad?

  Nacka-polygamisten och hans familj är den första som ska kastas ut med huvudena före, när vi förhoppningsvis får ordning på Sverige!

 239. Vad vi infödda har VETAT i åratal, formligen krossa oss samtidigt som en negrid i luciaplagg med tre slavar, läs ”fruar”, FÅR en kåk för hela patrasket för väl femton miljoner. Likhet inför lagen?! Vissa är mer jämlika än andra, där ”andra” är SVENSKARNA!
  Politik är konsten att få folket att inte lägga sig i det som angår det!

 240. Som man bäddar får man ligga!!!

  Först måste jag få säga till alla som röstat på SD de senaste valen!!!
  Vi har iallafall gjort vad vi kunnat, och får nu lida för andras förnekelse!

  Till er som röstat på sjuklövern, och föraktat oss som röstat på SD, hoppas jag att ni är nöjda och uppnått det ni velat.
  Önskar även att ert agerande kommer att bita er i ändan!!

  Har även en undran hur dessa som kommit de senaste åren, har råd med dessa fina bilar som dom åker i och alla dessa fin kläder som dom allltid bär!!!!!
  Undrar även oxå, varför de nästan alltid betalar kontant ur en sedelbunt från fickan!

 241. Har en gammal vän som brukar säga att han trivs med att vara ”lycklickt omedvetande” om hur det ser ut i samhället.
  Han röstar absolut inte på SD och blev förbannad på mig 2006 eller 2010, när jag berättade att jag röstat på SD!
  Jag har efter det, vid flera tillfällen berättat och visat för han det underbara Sverige han varit med och skapat!!!!
  Kanske men bara kanske han kommer att förstå!!!

  Jag hoppas från hela mitt hjärta, att detta jag kämpat för och trott på kommer att ge belöning!!
  För annars har jag gått och mått jävligt dåligt i onödan, då jag oxå kunde flötet runt lyckligt omedvetande!

 242. Att världens högsta skatter skulle skapa ett trygghetsnätverk i sämre tider är ett politiskt förräderi. Det är hög tid att människor börjar förstå att dagens skattefinansierad välfärd inte i första hand är avsedd att gynna skattebetalarna som finansierar den utan snarare ett socialistiskt verktyg för finansiering av samhällsexperiment.

 243. Artikeln talar ett tydligt språk. Den vrålar ut att våra skattepengar inte är värda ett vitten. Detta är en bitter konsekvens av att bidragen till de mörka och kolsvarta som kommer över Medelhavet skall säkras i första hand. Den utgiften ges högsta prioritet.

  Man får som man röstar. Rösta rätt den här gången så hjälper du till med att kyla av det ansträngda ekonomiska läget. Glöm för all del inte att den svenska kronan har mist 25% av köpvärdet.

 244. Kontentan blir ju den att Muhammed och Achmed aldrig kan bli vräkta eftersom de har fått sina boenden. Vi svenskar däremot som har köpt eller hyr och har skött oss och betalat, vi kan hamna på gatan. Sverige är verkligen dårarnas plats på jorden.

 245. En stat som våldföra sig ekonomiskt på sina egna medborgare för att göda toppstyret samt nyanlända musslor vars inställning till medborgarna är motbjudande kan överleva högst ett par generationer, sedan får medborgarna nog..

  I Frankrike fick de styrande betala med sina avhuggna huvuden när det begav sig och franska revolutionen var ett faktum.

  Vad vi behöver är en revolution där vi medborgare tar tillbaka makten och rikedomarna ( åtminstone det lilla som är kvar ännu av det som våra föräldrar och äldre generationer betalat in).

  Den dag tillräckligt många vill detta så är jag redo att leda revolutionen och leda landet så som det borde ledas..

  Med medborgarnas bästa i första prioritet.

  Och med medborgare menar jag de som delar den värdegrund som detta land vilat på i över 1000 år.

  • svenskar.. revolterar ??? hahahaha.. är du svensk?? då vet du hur osannolikt det är…. folket med knuten näve i fickan.. hahahahaha

   den dagen om den skulle komma då är det den dagen en halvmåne syns på flagstången o jag bor låååångt borta!!!

 246. Det här är en gummiparagraf som användes helt godtyckligt, beroende på vem socialsekreteraren/handläggaren är. Jag har svårt att tänka mig att en familj som bor i ett hus eller en bostadsrätt, där föräldrarna/föräldern hamnat i ekonomiskt obestånd, skulle tvingas sälja sitt hem för att få försörjningsstöd. Den här regeln är fruktansvärt orättvis och högst kontraproduktiv.

  Bara att jämföra situationen med ett bilinnehav, är löjeväckande korkat. Det är en avsevärd skillnad mellan en bil och en bostad. Att tvinga människor att sälja sina hem för att få ekonomisk hjälp, innebär att den som bor där de här sinnessjuka reglerna kan innebära hemlöshet, säger det som behövs för att slippa tvingas sälja sitt hem.

  Så jag råder alla som på minsta sätt är oroliga, att se vilka prejudikat/beaktningsvärda skäl som finns. Att man vet exakt vilka anledningar man kan anföra, för att slippa bli hemlös.

  Jag tänker sjukdom, sociala skäl och så vidare. Att man får ett läkarintyg om hur en hemlöshet kommer att påverka den drabbade, som denne sedan kan använda i sin diskussion med Socialförvaltningen.

  • SoL par. 6 är en ram lag… en gummi lag.. som kan tolkas godtyckligt av tjänstemannen…. beroende på dennes sinestämning blir beslutet..

 247. Sjukt, bara för att man äger sin bostad är man inte rik och att få tag på ny är inte så enkelt. Ofta så är lägenheten en etta eller tvåa inte någon stor villa eller stor lägenhet och det blir inte billigare heller när man måste hyra (om det finns någon ledig hyreslägenhet dvs).

 248. en sv. måste bli hemlös för att få socialbidrag… medan en afgan får allt.. … o har inte jobbat en dag i sv..
  det kallas för rättvisa i dagens sverige..och demokrati!!!!

  jag bävar för framtiden…!!!! men å andra sidan

  röstade dom PK ?? så förtjänar dom kanske det som sker…

 249. Självklart måste man suga ut allt vad alla riktiga svenskar har. Det är det ända sättet att ge bidrag och gratis välfärd till dom ekonomiska invandrade spekulanterna.

  Till Afrikaner finns det givetvis pengar att bygga/köpa bostäder., som om dessa fejk-flyktingarnas familjer och släkt har byggt upp Sverige Det tycker S och M och deras satellit partier är bra! . MP, V, C älskar det!
  Dom tror att det gynnar deras agenda..

  Dags att ändra på ordningen! SD2018.

 250. Detta är ett utmärkt exempel på dålig samhälls planering och varför vi måste byta regering.
  Fångar i svenska fängelser får bättre mat än våra barn i skolan.
  Samhället byggs runt bilen och makthavarna gör allt för att vi inte ska använda den.
  Man får vara glad om det finns en parkeringsplats.
  En bostadsrätt kan inte säljas för det finns inga andra lediga bostads alternativ att byta till. Allt är upptaget.

 251. Har vänner från MENA som fick förtur till lgh.

  Vi som svensk barnfamilj har aldrig haft minsta stöd av någon tant i kofta eller 7klövern… bara att flytta runt, tills saker ordnar sig.

  Ska bli väldigt skönt att få arbeta för SD.

  De strukturella rasisterna inom 7klövern krossar svenska barn!

 252. Men de som kommer till Sverige med tillgångar, eller skickar hem 5000:- i månaden… om sådant skulle förekomma i Sverige, vilket lagrum gäller då i SoL???

  • Bankkonton utomlands ser inte skatteverket så enkelt, speciellt svårt i länder utanför EU.. Det är en anledning att bidragsfolket skickar stora mängder pengar utomlands varje månad, allt de får in ska inte synas i Sverige, då får de inte fortsatt socialbidrag… det är inte svårt att förstå, återigen den ärlige svensken med världens högsta skattetryck är förloraren..

   Hur länge står Svensken ut med detta? Att bli rånad och våldtagen gång på gång av vänsterpatrasket och deras kumpaner?

 253. Då blir det alltså lönsammare att strunta i soc, hyr ut bostaden i andra hand och åka och jobba i resten av EU. Det sociala skyddsnätet i Sverige är överskattat.

  • Du behöver inte åka ut i EU för att jobba. Hyr ut lägenheten till 2-3 personer så bor du gratis kvar. Självfallet svart eftersom staten skiter i dig, och då skiter du i staten…

 254. Lika barn leka bäst det har i.a.f. svenska väljare bestämt 95% respektive 87% vid de senaste valen. Den svinska ”demokratin” är ett svineri mot de resterande 13%, som har vettet i behåll.

 255. Media, politiker, journalister vänsterfolk, inflödets folk driver fram rasismen och det är ju det som de själva står för. Om man försörjer inflödande folk och nekar pursvenskar bidrag, som är utan bostad, pengar säger det allt och det slutar med hell

  • Eftersom situationen är mycket allvarlig för tusentals svenskar, t ex de som just separerat, så uppmanar jag alla som har ett ledigt rum att låta någon av dessa skötsamma svenskar att få bo där.
   Vi svenskar måste hålla ihop nu, på allvar!

 256. Att kasta ut svenskarna på gatan men inte invandrarna känns som lite av ett folkmord. Jag är t ex sjuk och bor i bostadsrätt. Om de kastade ut mig på gatan skulle jag vara död efter ett par dagar.

  • Faktum är att jag nästan hatar de svenskar som inte har röstat på SD eller AFS. Jag undrar om de verkligen har 100 IQ? Själv ligger över 100 och ser förstås slutet på den humanitära stormakten komma emot mig med stormsteg. Stormakt? Jösses!

  • Är du invandrare som äger en villa så kommer dom tvinga dig sälja den då också kan jag lova dig. Socialen är inte till för att hjälpa medelklassen att behålla sina villor. Bortse från invandrare i tankebanorna, hade du velat att dina skattepengar ska gå till en som äger en villa, som har möjlighet att sälja denna och få loss pengar om den behöver pengar att leva på? Om man nu inte ens klarat av att få ett jobb trots att a-kassa, inkomstförsäkring samt att försäkringskassan gått ut, vilket den i princip inte gör (65% av tidigare lön upp till ett visst belopp nästan i all oändlighet), eller för övrigt inte sparat pengar när man haft arbete.

   • Känner en hel del svenskar som inte kan få jobb. Jag har t o m träffat på tidigare chefer som har svårt a