södersjukhuset

Foto: Holger Ellgaard.

Inrikes

Södersjukhuset i Stockholm i nytt stabsläge – saknas personal och plats för patienter

Publicerad 1/15/2019
Annons

På tisdagsförmiddagen meddelade Södersjukhuset att man går upp i stabsläge. Enligt pressansvarig vid sjukhuset är orsaken många nya patienter och brist på personal.

Det var klockan 10 på tisdagen som Södersjukhuset i centrala Stockholm meddelade att man nu befinner sig i stabsläge. Det rapporterar Mitti.

Anledningen till den kritiska situationen är att det saknas vårdplatser. Ett stort inflöde av nya patienter på akutmottagningen som sedan måste stanna kvar på ett redan överbelastat sjukhus resulterar i att man inte kan ta in fler samt brist på personal, uppger Anja Steiber, pressansvarig på Södersjukhuset.

LÄS ÄVEN: Antalet vårdplatser kommer fortsätta minska

Sjukhuset har tvingats att ställa in planerade operationer och även flyttat patienter till andra sjukhus. Det finns ingen prognos för när Södersjukhuset kan tänkas gå ner från stabsläge till normalläge.

Stabsläge igen
Det är nu andra gången på kort tid som Södersjukhuset går upp i stabsläge. Förra gången var den 4 januari då sjukhuset meddelade att för många människor sökt vård. Den gången kunde man gå ned till normalläge efter något dygn.

LÄS ÄVEN: Man avled efter väntan på akuten: ”Platsbrist och överansträngning på personalen får konsekvenser”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons