19-åriga Sophie blev i helgen grovt misshandlad i samband med att hon var ute och festade på nattklubben Babel i Malmö. Ytterligare en kvinna skadades vid misshandeln och nu har polisen inlett en förundersökning.

Det var i lördags kväll som Sophie var ute och festade på nattklubben Babel i Malmö. När hon var på dansgolvet kände hon hur någon drog i hennes väska. Hon vände sig om och såg då en man som stod och kollade på henne.

– Jag vände mig om igen. Då kände jag hans hand på min rumpa och mellan mina ben, berättar Sophie för Aftonbladet.

I ett inlägg på Facebook berättar Sophies tvillingsyster Amanda om vad som händer därefter:

”Hon svarar med att slå bort det tafsande svinet, och då får hon direkt motta knytnävesslag”, skriver hon.

Sophie försöker då gå bort från dansgolvet, men känner plötsligt hur något krossas mot hennes huvud.

”Det är samma vidriga man som då alltså krossar en flaska mot hennes huvud”, berättar Amanda.

De båda systrarna har lagt upp bilder på Facebook som visar Sophies blodiga ansikte efter misshandeln.

Ännu en skadad kvinna

Nils Norling på Malmöpolisen berättar för Samhällsnytt att två kvinnor skadades vid misshandeln.

– Det ska ha varit en flaska som har använts. Den har splittrats i samband med det där och skadat ytterligare en kvinna på platsen, säger han.

Polisen har inlett förundersökning om ett fall av grov misshandel och ett fall av vållande till kroppsskada. Polisen känner till identiteten på båda målsägandena, men än så länge har ingen gripits för misshandeln.

– Förundersökning inleddes under gårdagen, vilket innebär att man jobbar aktivt med det, berättar Norling som även dementerar Aftonbladets påstående att utredningen lagts ned.

Polisen har varit på nattklubben för att leta spår från brottsplatsen, men inte lyckats säkra några.

Kraftig kroppsbyggnad

Sophie berättar för Aftonbladet att mannen som misshandlade henne var runt 25 år gammal, 175 centimeter lång, hade lite kraftigare kroppsbyggnad, mörkt hår och mörk långärmad tröja på sig.

Polisen söker vittnen till misshandeln.

– Det är ett stort uteställe och säkerligen mycket folk inne vid den tiden så vi har anledning att tro att fler sett något av det, säger Norling.

Nolltolerans mot våld

Nattklubben Babel skriver på Facebook att man har nolltolerans mot våld:

”Vi har en nolltollerans mot våld, hot och alla former av övergrepp. Vi och vår personal arbetar nära tillsammans med Polisen för att stävja och lagföra alla brott.

Genom arrangörsföreningen Svensk Live arbetar vi även aktivt tillsammans med Polisen, RFSU och Länsstyrelserna för att kontinuerligt utbilda och informera vår personal.”

Nattklubbens gäster uppmanas dessutom att höra av sig till polisen om de såg något av misshandeln eller har bilder från den aktuella kvällen.