Spaniens klimat- och miljöminister Teresa Ribera skriver på Twitter att det vore ”storartat” att få välkomna Greta Thunberg till Spanien. Hon sträcker ut en hand och erbjuder sig att hjälpa Greta tillbaka över Atlanten.

Greta Thunberg offentliggjorde på fredagen att hon behöver hjälp med att ta sig tillbaka över Atlanten för att kunna närvara på FN:s klimatkonferens 2019 som plötsligt flyttats från Chiles huvudstad Santiago till Madrid i Spanien.

Eftersom flygmotståndet är en del av Thunbergs klimataktivism vill hon nu försöka ta sig tillbaka till Europa utan att flyga.

Teresa Ribera, politiker för den spanska motsvarigheten till Socialdemokraterna, var snabb med att sträcka ut en hand.

Det är emellertid okänt på vilket sätt Ribera tänker att resan ska gå till. Hur Thunberg anser att civila människor, utan hennes makthavarkontakter och mediemöjligheter, ska lyckas ta sig till olika möten världen över utan att flyga förblir också oklart.

Greta Thunberg har på söndagsmorgonen ännu inte kommenterat Spaniens erbjudande i sociala medier.

Tidigare båtresa blev klimatfiasko

Det väckte stor uppmärksamhet när Greta beslöt segla över havet för att ta sig till FN:s klimatmöte i USA. Färdsättet lanserades som klimatsmart.

LÄS MER: Gretas båtresa till USA släpper ut mer CO2 än om hon hade flugit

Det visade sig i efterhand att eftersom Greta inte kan segla själv fick sammanlagt sex personers besättning flygas in för att ta henne i båt över världshavet. Resan resulterade därför i avsevärt högre utsläpp av växthusgaser än om Greta valt att flyga själv.