En irakisk migrant åtalas nu i Finland för dråp och brott mot griftefriden sedan han slagit och sparkat ihjäl en bekant. Efter mordet ska mannen ha sågat ned kroppen i små bitar och kokat kroppsdelarna.

Det var i augusti förra året som ett gräl uppstod mellan två invandrare i en lägenhet i staden Kotka vid Finska vikens norra kust. Grannar larmade Polisen som ryckte ut till platsen. Men polispatrullen fick inte kontakt med någon i lägenheten och lämnade därför platsen, rapporterar MTV Uutiset.

Polisens förundersökning visar att grannarna dagen efter bråket började höra ljud från någon som sågade i lägenheten. Enligt åklagaren har en 43-årig man som invandrade från Irak för sex år sedan sparkat och slagit en annan invandrare till döds inne i sin lägenhet.

Sedan har mannen styckat kroppen genom att såga den i små bitar. Därefter har han separerat köttet från benen genom att koka delarna. I polisförhör uppger mannen att han ville ta bort vävnader för att undvika stank.

I samband med polisutredningen mot mannen två månader efter det uppmärksammade lägenhetsbråket påträffade man 47 ben tillhörande en människokropp som låg gömda i väskor. Alla ben har fortfarande inte lokaliserats.

På måndagen inleddes rättegången mot mannen i Kymmenedalens tingsrätt där han står åtalad för dråp och brott mot griftefrid. Han nekar till att han mördat brottsoffret men erkänner att han styckat kroppen.