Irakier Finland

43-årige irakiern. Faksimil MTV Uutiset

Utrikes

Sparkade ihjäl bekant efter gräl – sågade sedan ned kroppen och kokade delarna

Publicerad 3/15/2019
Annons

En irakisk migrant åtalas nu i Finland för dråp och brott mot griftefriden sedan han slagit och sparkat ihjäl en bekant. Efter mordet ska mannen ha sågat ned kroppen i små bitar och kokat kroppsdelarna.

Det var i augusti förra året som ett gräl uppstod mellan två invandrare i en lägenhet i staden Kotka vid Finska vikens norra kust. Grannar larmade Polisen som ryckte ut till platsen. Men polispatrullen fick inte kontakt med någon i lägenheten och lämnade därför platsen, rapporterar MTV Uutiset.

Polisens förundersökning visar att grannarna dagen efter bråket började höra ljud från någon som sågade i lägenheten. Enligt åklagaren har en 43-årig man som invandrade från Irak för sex år sedan sparkat och slagit en annan invandrare till döds inne i sin lägenhet.

Sedan har mannen styckat kroppen genom att såga den i små bitar. Därefter har han separerat köttet från benen genom att koka delarna. I polisförhör uppger mannen att han ville ta bort vävnader för att undvika stank.

I samband med polisutredningen mot mannen två månader efter det uppmärksammade lägenhetsbråket påträffade man 47 ben tillhörande en människokropp som låg gömda i väskor. Alla ben har fortfarande inte lokaliserats.

På måndagen inleddes rättegången mot mannen i Kymmenedalens tingsrätt där han står åtalad för dråp och brott mot griftefrid. Han nekar till att han mördat brottsoffret men erkänner att han styckat kroppen.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1053Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons