ribbenvik-aspling
Inrikes

Sparkade Ribbenvik kallas till utskott av SD

Publicerad 2/15/2023
Annons

Nyligen publicerade tidningen Fokus en större granskning av Migrationsverket där bilden som målades upp var en totalt havererad myndighet präglad av mångkulturellt kaos. Nu kallas avgående generaldirektör Mikael Ribbenvik till socialförsäkringsutskottet för utfrågning.

Tidigare i veckan meddelades att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik inte får förnyat förtroende. Enligt migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) var det naturligt att inte förlänga förordnandet då den nya regeringen lägger om migrationspolitiken.

LÄS ÄVEN: Migrationsverkets generaldirektör sparkas

Nu har han kallats till socialförsäkringsutskottet av Sverigedemokraterna för utfrågning om situationen på myndigheten. I Fokus granskning konstaterades en lång rad problem, bland annat att en stor andel beslut om uppehållstillstånd tas på bristfälliga eller felaktiga grunder.

Enligt Sverigedemokraternas migrationspolitiske talesperson Ludvig Aspling är dags för en ordentlig genomlysning av myndigheten.

LÄS ÄVEN: Migrationsverket granskad: ’Dysfunktionell myndighet’

– Migrationsverket måste hålla sig till lagar och regler, både när det är till fördel och nackdel för den enskilde. En myndighet som har så pass känsliga uppgifter, och vars funktionssätt har så enorm påverkan på Sverige, måste ta sitt uppdrag på större allvar än vad som nu sker, säger han till statstelevisionen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
836Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons