Samnytt har i flera artiklar rapporterat om kommuner som inför vaccinationstvång för covid för alla nyanställningar, oftast begränsat till jobb inom vård och omsorg men i vissa fall för samtliga arbeten. På den privata sidan går nu vissa företag längre och aviserar att man ämnar sparka redan anställda om de inte tar sprutorna.

Det är assistansbolaget Lystra i Dalarna som nu ställer sina anställda inför ultimatum: ”Vaccinera er eller sluta jobba”. Den som inte tar sina sprutor mot covid får sparken.

Företaget som bedriver omsorgsverksamhet i Falun, Borlänge, Leksand och Säter är först ut i landet med den hårdare linjen, där man inte bara stoppar ovaccinerade från att få jobb utan också avskedar befintlig personal som sätter sig på tvären.

Kan vara olagligt

Bolaget medger att man inte är säker på att det är arbetsrättsligt lagligt att göra sig av med personal som inte vaccinerat sig men säger att man kommer att göra det ändå i syfte att skydda sina klienter i riskgrupper.

– Reaktionerna har varit övervägande positiva men det finns även negativa tankar kring detta. När man känner sig påtvingad vaccinationen bland annat, säger bolagets personalchef, Jesper Gullstrand,, i en kommentar till statstelevisionen.

Konkret har hittills fem av bolagets anställda meddelat att de inte kommer att vaccinera sig och därmed riskerar att förlora jobbet.

Kunden rätt att välja vaccinerad eller ovaccinerad personal

Det har under året varit en het diskussion om huruvida man ska kunna välja att vårdas av svensk eller icke-svensk personal, med slagsida åt att sådan valfrihet inte ryms inom det fria vårdvalet.

Jesper Gullstrand menar däremot att patienter och brukare har rätt att välja mellan vaccinerad och icke vaccinerad personal.

– Om kunden skriftligt meddelar oss att det är okej att det vistas ovaccinerad personal i kundens hem går vi i de fallen inte vidare med uppsägning.