polis-mord-malmo-19-10-31
Inrikes

Spelare i fotbollslandslaget misstänkt för skjutning i Rågsved

Publicerad 12/3/2019
Annons

På fredagen skadades två män allvarligt vid en skjutning i Rågsved. Sju personer är misstänkta av polisen – varav en har spelat fotboll för ungdomslandslaget. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen även spelat i en svensk storklubb.

Under fredagskvällen avlossades skott från flera vapen mot en bil i Rågsved i södra Stockholm. På platsen påträffade polisen två 25-åriga män med allvarliga skador.

Flera personer kunde gripas kort därefter misstänkta för inblandning i skjutningen. En av de misstänkta männen är ung och har bakgrund i det svenska fotbollslandslaget för ungdomar.

Skjutningen kan ha hämndmotiv

En av de gripna har tidigare fått sin bostad beskjuten, enligt uppgifter till Aftonbladet. Det kan alltså finnas hämndmotiv bakom skjutningen i Rågsved.

Fem av de sju personer som anhållits efter skjutningen är män mellan 18 och 28 år gamla och misstänks för mordförsök. Två tonårspojkar är misstänkta för grovt vapenbrott. De hade två vapen – som misstänks ha använts i skjutningen – på sig när de greps av polisen.

På tisdagen blev fyra av männen frisläppta. De två tonårspojkarna och den tidigare landslagsspelaren har begärts häktade. Den senare är misstänkt för medhjälp till mordförsök och grovt vapenbrott.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons