Under natten mot onsdagen exploderade någon form av sprängladdning vid porten till ett flerfamiljshus på Nydala i södra Malmö. Enligt uppgifter tror polisen att det ska ha varit en signal till två kriminella män.

Det var vid kl 1.15 sprängningen skedde och flera personer ringde 112.

– Det var en kraftig detonation, men det är främst glas som har gått sönder. Det kan vara någon form av nyårsraket som har smällt, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

De två kriminella männen dådet kan ha varit riktat mot ska ha kopplingar till tre olika konstellationer i Malmös undre värld. En av dessa ska tidigare ha uppgett att han är hotad och att det finns ett mordkontrakt på honom. I vintras greps han för innehav av automatvapen men frikändes sedermera i domstol. Den andra mannen ska ha släppts ur fängelset för bara två veckor sen.

Bombskyddet och kriminaltekniker har undersökt platsen. Ingen person kom till skada.

– Hade någon befunnit sig i närheten när glaset exploderade då hade den personen troligen fått splitterskador, säger Thomas Söderberg.

Ingen misstänkt har gripits. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga varor har upprättats.