Då Sveriges Radios arabiska och somaliska redaktioner rapporterade om påskhelgens korankravaller och Ebba Busch uttalande om att skjuta skarpt, hette det att KD-ledaren ifrågasatt varför inte polisen skjutit muslimer.

Efter påskhelgens islamistiska korankravaller frågade Ebba Busch varför det inte var 100 skadade islamister i stället för 100 skadade poliser. Då statsradions arabiska och somaliska redaktioner rapporterade om detta till sina landsmän i Sverige hette det enligt sajten Doku dock ”100 muslimer”.

– Vi har minst 100 skadade poliser och den stora frågan som borde ställas är; Varför har vi inte minst 100 skadade islamister, 100 skadade kriminella, 100 skadade upprorsmakare?, sa hon i Ekots lördagsintervju.

LÄS ÄVEN: Ebba Busch kritiserar polisen: ”Varför sköt man inte skarpt?”

Dessutom användes en bild på Busch med en bildtext på somaliska där det stod: ”KD:s partiledare Ebba anklagar polisen för att de inte dödade många muslimer”.

KD kräver möte

Att felaktigheter förekommit på båda redaktionerna tyder enligt KD:s partisekreterare Peter Kullgren på att det är satt i system och partiet kräver nu ett möte med ledningen för statsradion.

– Vi är oerhört upprörda, de sprider ju rena lögner. Och de gör det i de kanaler där det är svårast att upptäcka.

LÄS ÄVEN: Justitieministern försökte dölja Twitterattack mot Ebba Busch

Från redaktionschef Gaby Katz heter det att man har gjort rättelser och ”vill ingenting annat än att rapporteringen ska vara korrekt och riktig”.