Samhällsnytt kunde som första media avslöja att den artist som polisen har efterlyst misstänkt för grovt vapenbrott är Husbyrapparen Dree Low. Men han vägrar överlämna sig till polisen och har istället gömt sig. Nu jagar polisen rapartisten i Göteborg där han misstänks få hjälp att hålla sig undan av kriminella nätverk.

Det var i maj som polisen genomförde ett narkotikarelaterat tillslag mot en bostad i det invandrartäta och enligt polisen ’särskilt utsatta området’ Husby i norra Stockholm. I lägenheten bor den 25-årige artisten Dree Low, som egentligen heter Salah Abdulle och har somalisk bakgrund.

LÄS ÄVEN: Rapartisten prisades av SR och SVT – nu efterlyst för grovt vapenbrott

Enligt uppgifter i Aftonbladet påträffade polisen ett automatvapen av modell kalasjnikov och en pistol. Men enligt uppgifter till Samhällsnytt ska myndigheten enbart ha påträffat en pistol. Abdulle efterlystes i sin utevaro misstänkt för grovt vapenbrott men har sedan hållit sig undan polisen.


Salah Abdulle ”Dree Low”. Foto: Faksimil Instagram

Fortsätter marknadsföra sin musik

Abdulle har samtidigt inte låtit sig inte besväras av att polisen efterlyst honom för grovt vapenbrott, utan har helt öppet fortsatt arbeta med sin musikkarriär. På tisdagen publicerade artisten en bild där han marknadsför en ny låt som släpps på fredag.

Kopplas till kriminella nätverk i Göteborg

Enligt uppgifter till Samhällsnytt har Abdulle nyligen befunnit sig på hamburgerrestaurangen Tugg på Drottninggatan 21 i Göteborg vilket gör att han tros befinna sig i staden.

Vidare framgår det att Saleh har kopplingar till flera kriminella nätverk som misstänks hjälpa honom att hålla sig gömd. Det handlar bland annat Hjällbonätverket, 421 Frölunda och Lövgärdesnätverket.


Foto: Faksimil Google Maps

Prisad av SR och marknadsförd av SVT

Abdulle har i flera års tid producerat gangsterrelaterad musik men fick sitt stora genombrott förra året. Idag är han populär bland unga i vissa grupperingar och rankas som en av Sveriges mest spelade artister med miljoner spelningar hos både Spotify och YouTube. Vidare har han även ett stort inflytande på Instagram med över 138 000 följare.

Landets två skattefinansierade public service-aktörer har gett Abdulle draghjälp med musikkarriären. I januari prisades artisten vid Sveriges Radios P3 Guld-gala. Han fick priset som ”Framtidens artist”. Tidigare i år upplät även den skattefinansierade public service-aktören SVT sin plattform för att marknadsföra Abdulles musik.Skyltar pistol med ljuddämpare i musikvideo. Foto: Faksimil YouTube

 

Dömd för flera narkotikabrott

Vid sidan om musikkarriären har Abdulle även kopplingar till det kriminella nätverket ’Husbys hyenor’ i Stockholm som polisen punktmarkerar för grov brottslighet.


Gängmedlem i Husbys hyenor. Foto: Polisen

Abdu figurerar själv i belastningsregistret för bland annat flera narkotikabrott och olovlig körning. Nedan syns hans tillhörigheter beslagtas i Solna polisarrest.


Foto: Polisen

Samhällsnytt söker rapartisten

På tisdagen kontaktade Samhällsnytt rapartisten för att fråga hur det kommer sig att han undviker att kontakta polisen rörande misstanken om grovt vapenbrott. Abdulle har valt att inte svara.

Om du vet var Salah Abdulle ”Dree Low” befinner sig, kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Nedan syns Abdulle daktas i arresten hos Västerortspolisen i Solna.


Foto: Polisen

SR lyfte fram rappare som rehabiliterad – åtalas för avrättning

Samhällsnytt kunde som första media rapportera att den man som misstänks för en brutal gangsteravrättning i Nacka förra året är den yrkeskriminelle rapartisten Alex Ceesay.

Hans musikkarriär har bland annat lyfts fram av Malou von Sivers  hennes soffprogram hos TV4 och av Sveriges Radio där Ceesay framställdes som rehabiliterad. Men nu i maj åtalades han för att ha skjutit huvudet av en man. Liket påträffades halvnaket och eldhärjat i Uppsalatrakten.

LÄS ÄVEN: Gangsterrappare lyftes fram av SR som rehabiliterad – åtalas för att ha skjutit huvudet av man

authorimage