Den maskerade man som med hjälp av en megafon störde ut medborgarjournalisten Joakim Lamottes livereportage om klankriget i Lund avslöjas nu vara en SSU-topp. Mannen spelade upp ett larmljud som gjorde det omöjligt för folksamlingen på platsen och tittarna i sociala medier att höra vad som sades.

Det var vid klockan 19 på onsdagen som journalisten Joakim Lamotte befann sig vid Lunds centralstation för att ställa frågor till invånarna och politiker om situationen, vilket Samnytt rapporterade om.

LÄS ÄVEN: SD-politiker om klankriget: ”Bura in och skicka hem”

En stund in i livereportaget dök en man upp på platsen som hade maskerat sig med luva och munskydd. En person som tagit sig till platsen för att medverka i Lamottes livereportage agerade genom att dra bort aktivistens maskering. Kort därefter agerade polisen genom att föra bort aktivisten från platsen.

Maskerad antidemokrat är SSU-topp

På torsdagen avslöjade Exakt24 att den maskerade mannen är 19-årige Magnus Bjerg Sturm som sitter i distriktsstyrelsen för Socialdemokraternas ungdomsförbund i Skåne. Bjerg Sturm är även kampanjledare för SSU.

Foto: Faksimil Facebook
Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Så här vill islamisterna ta över hela SSU