➤ KRÖNIKA  Ända sedan Sverigedemokraterna grundades har partiet anklagats för rasism från ett etablissemang som stoltserat med antirasism och tolerans. Faktum är att den rasism som de säger sig vilja stå upp mot i princip redan är död i Sverige, med undantag för något hundratal nötter i den politiska marginalen. Den rasism som fortfarande utgör ett problem är de låga förväntningarnas rasism, och den kommer uteslutande från det ”antirasistiska” etablissemanget.

De låga förväntningarnas rasism, eller ”Racism of low expectations”, innebär att man förväntar sig mindre från vissa raser och etniska grupper än från andra, och därför förespråkar positiv särbehandling av dessa. Lite grann som vi positivt särbehandlar de som lider av förståndshandikapp så ska människor av arabiskt och afrikanskt ursprung särbehandlas – de vet ju inte bättre.

Detta blir inte minst tydligt när etablissemanget påminner oss alla om att svenskar ju en gång var invandrare i Amerika. Detta är i och för sig helt korrekt – ungefär en miljon av oss utvandrade med start ungefär i 1800-talets mitt. Men; de som utvandrade till Amerika fick ingen hjälp överhuvudtaget. De betalade resan själv, och väl på plats fanns ingen välkomstkommitté, inte ens någon tolk. Inga startbidrag, socialbidrag, eller ens soppkök! Här var det, som man säger på engelska, ”swim or sink” som gällde.

Detta gjorde också att många avstod på att utvandra – och tur var väl det! Hade USA behandlat invandrarna som Sverige gör idag hade Sverige antagligen blivit folktomt!

Av någon anledning tror inte Sveriges etablissemang att dagens invandrare klarar av det. Varför, kan man fråga sig? Bara för att man har en lite mörkare hudfärg betyder väl inte det att man inte kan klara av det en miljon svenskar fixade redan för över 100 år sedan, nämligen att assimilera sig i ett nytt land?

Ännu tydligare blir det när terrorism förs på tal. ”Dom bara hämnas för allt det västvärlden har gjort mot dom – korstågen till exempel”. Om jag skulle ge mig på en dansk med motiveringen att hans folk mördade mina ledare i Stockholms blodbad, skulle någon då tycka att jag hade ett vattentätt försvar? Sjuklövern tror uppenbarligen att förmågan att sätta historien i sitt sammanhang och inte kämpa gårdagens strider idag är genetisk och sitter i den vita hudfärgen.

Sexuella brott är ett annat bra exempel. I Sverige har vi länge sedan lämnat bakom oss idén att ”pojkar är pojkar” är en bra ursäkt för sexuella övergrepp – att hävda att män inte kan rå för det utan bara måste våldta så fort man ser en bit hud anses idag med rätta helt absurt. Om du inte kommer från Mellanöstern alltså. ”Pojkar är pojkar” gäller inte längre, men ”araber är araber” är en vattentät ursäkt! Likt gårdagens rasbiologer tycks Socialdemokraterna och gänget tro att arabernas skallform, näsor och antagligen kindben också ger dem otygliga lustar som gör att de inte kan förväntas lägga band på sig när de möts av en obeslöjad kafir-flicka.

När man lyssnar på Sjuklöverns ursäkter för invandrarnas brottslighet och antisociala beteenden skulle man ärligt talat kunna tro att de förläst sig på (den fullkomligt vederlagda) bell curve-teorin om rasernas olika intelligens.

Det värsta med de låga förväntningarnas rasism är hur smittosam den är. Vi vet sedan länge att låga förväntningar kan påverka en persons självkänsla och uppfattning om sin egen förmåga. Om ingen någonsin trott att du klarar av något, så kommer du antagligen inte att tro det själv. Detta gäller även grupper: När förväntningarna sätts så fruktansvärt lågt på invandrare, så kommer även de som kanske från början var vanliga, hederliga människor snart att tro att de verkligen inte kan bättre än Sjuklövern tror – att de faktiskt inte kan kontrollera sina impulser, sin ilska, sin sexuella upphetsning och så vidare. Vilket intressant nog också är väldigt likt hur ’vanliga’ rasister brukar utmåla mörkhyade människor!

Det enda andra alternativet är att Sjuklövern visst tror att invandrare är kapabla till samma självkontroll och intellekt som svenskar, men istället anser att endast svenskar kan avkrävas ansvar för sina handlingar då de gamla svenskarna är lägre stående än ”nysvenskarna”. Detta är isåfall omvänd rasism, grundad i ett hat mot sitt eget folk, kultur och historia. Jag vet inte helt säkert vilken typ av rasism som Sjuklövern grundar sin politik i – men en sak är säkert: Det är dom och inte vi som är rasisterna i det här landet. Vi ses i kommentarsfältet!