I ett försök att bli mer inkluderande och välkomnande för hbtq-personer tar den franska staden Marseille bort mamma och pappa från civila dokument och ersätter med termerna med ”förälder 1” och ”förälder 2”.

Enligt vice borgmästare Jean-Marc Bonnaffous uppdaterar staden sina civilståndsformulär, såsom administrativa dokument och vigselbevis, för att bli ”mer inkluderande i enlighet med lagen”.

LÄS ÄVEN: Kommun byter ut ’tjänsteman’ till ’tjänsteperson’

Hittills har formulären uppdaterats i utvalda stadsdelar men Marseille hoppas kunna implementera de nya förändringarna i hela staden som en del av initiativet.

Tillsammans med ändringarna av blanketterna utbildas också cirka 300 civila registratorer i hbtq-frågor, vilket innebär att de kommer att lära sig om sexuella livsstilar och frågor om könsidentitet.

Tidigare beslut

I november meddelade den franska ministerdelegaten för medborgarskap Marlène Schiappa att civilståndsformulär skulle bli mer inkluderande för samkönade par och att de inte längre automatiskt skulle lista en far och en mor.

LÄS ÄVEN: Bibliotek genuscertifieras för 133 000 kronor: ”Vi ska gå ifrån tvåkönsnormen”

Redan 2019 röstade det franska parlamentet för att ta bort mamma och pappa från skolformulären och ersätta dem med ”förälder 1” och ”förälder 2”.