Kvinnan färdades direkt bakom transporten och då den kraschade stannade hon för att hjälpa till. Dagen därpå hade hon en inflammation i ena ögat och hosta.

Michelle Fallon bevittnade kraschen och hur lådor med makaker spriddes över motorvägen. Tre makaker lyckades rymma men har sedermera fångats in och avlivats. Samtliga övriga, som precis hade kommit från Mauritius till USA och var på väg till ett labb, har hittats.

Fallon uppgav att hon var nära aporna, vidrörde lådorna och gick igenom deras avföring. En makak ska ha väst åt henne och hon ska ha haft ett öppet sår då allt detta skedde.

Efter att ha fått ett infekterat öga och hosta, som blev så pass allvarligt att hon fick uppsöka akuten, har hon getts en första av fyra rabiessprutor tillsammans med antivirala läkemedel.

Risk för infektionssjukdom

På Facebook skriver Fallon om sina upplevelser och att någon initialt påstod att det var katter i lådorna som hon ville klappa. Hon fick sedan möta upp polisen på platsen för att tala om exponering och har även varit i kontakt med Centers for Disease Control and Prevention, USA:s nationella folkhälsomyndighet.

Hon har nu fått order om att nära övervaka sin hälsa under den närmaste månaden ifall hon skulle utveckla någon infektionssjukdom.