anna ekström

Utbildningsminister Anna Ekström. Foto: Socialdemokraterna / CC BY-SA.

Inrikes

Starka reaktioner när S-minister listar ’godkända’ ledarskribenter

Publicerad 5/11/2020
Annons

När utbildningsminister Anna Ekström (S) i fredags ville tipsa sina följare på Twitter om vilka ledarskribenter hon menar ”tänker själva” och alltid läser ”med intresse” blev det en lista fylld av skribenter på yttersta vänsterkanten – bland dessa statsministerns talskrivare.

Att en minister på detta sätt listar vilka skribenter som enligt makten är ”godkända” väckte känslor och många påpekade hur det skulle tagits emot med avsky och fördömanden ifall det vore exempelvis en Sverigedemokrat som gjort detsamma.

”Demokratiskt ofräscht” blev ett omdöme. ”Hade det kommit från annat håll skulle det bli nedräkning 1.23 – så här började det på 30-talet …” och ”Makten ska inte lista fria ordets röster. Då blir inte ordet fritt.” noterar samma person.

”Är du seriös? Vad håller du på med?” blev en annan reaktion.

”av ministern godkända ledarskribenter. det där blev inget vidare va?” frågar sig ytterligare en person.

Vissa reagerar även på hur ministern skriver ”en” i stället för ”man” eller ”jag” och frågar ifall det verkligen en markering som är så viktig. Man påpekar samtidigt att man tydligt ser hur socialdemokratin visar allt mer totalitära tendenser, exempelvis genom att man tydligt visar vad vi medborgare får och inte får tycka.

I samma tråd tackar vissa av de ”godkända” ledarskribenterna för berömmet.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons