anadolu

Foto: Myrat, CC BY-SA 4.0 / faksimil Twitter

InrikesUtrikes

Statlig turkisk nyhetsbyrå tar islamisternas sida

Publicerad 4/18/2022
Annons

I samband med att korankravallerna bröt ut i slutet av förra veckan rapporterade Anadolu Agency om händelserna. Man hävdar att polisen skyddar Rasmus Paludan och har talat med muslimpartiet Nyans partiledare Mikail Yüksel.

Under rubriken ”Dansk politiker bränner en kopia av Koranen under polisbevakning” skriver nyhetsbyrån att Paludan satte eld på Koranen i ett område i Linköping där många muslimer bor utan att uppmärksamma de fördömanden som ska ha gjorts av en folksamling på omkring 200 personer.

LÄS ÄVEN: Tre upploppsmakare skjutna av polis

”De närvarande på platsen vädjade till polisen att inte låta rasisten utföra sin provokation; Polisen svarade dock inte på deras uppmaning”, skriver man och fortsätter:

”Som ett resultat blockerade ett antal deltagare en väg i området och kastade sten mot polisen.”

”Provokationer”

I ett uttalande från Mikail Yüksel heter det att ”den antimuslimska rasisten” fortsätter sina ”provokationer” genom att sätta eld på Koranen i olika svenska städer under hård polisbevakning.

Enligt Yüksel väljer Paludan områden med många muslimer för att utföra sina så kallade provokationer och polisen tillåter honom att göra det.

LÄS ÄVEN: Nya korankravaller i Linköping och Norrköping: ”Vi muslimer bränner upp hela landet för vår tro”

Vidare påpekade han att detta sker under beskydd av polisen som ”försvarar mänskliga rättigheter och religions- och samvetsfrihet med den högsta rösten” och uttryckte sin förvåning över ”polisens inbjudan till muslimer att med sunt förnuft se bränningen av deras heliga bok framför deras ögon” samt kommenterar: ”Vad är detta för en sinnesförmörkelse?”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons