trump-home-alone-2-christmas-cut (1)

Skärmbild från filmen ”Ensam hemma 2”

Utrikes

Statlig TV-kanal i Kanada klippte bort Trump i filmen ”Ensam hemma 2”

Publicerad 12/27/2019
Annons

Canadian Broadcasting Corporation (CBC), en statlig kanadensisk TV-kanal, rapporteras nu ha editerat bort Donald Trumps gästinhopp i filmen ”Ensam hemma 2: Lost in New York”. ”Absolut patetiskt” kommenterar grundaren av TrumpStudents.

I ett 10-sekunders gästinhopp i filmen ”Ensam hemma 2: Lost in New York” ger Donald Trump vägvisningar till Kevin McCallister, som spelades av Macaulay Culkin, till hotellets lobby. Den sekvensen har nu tagits bort av CBC enligt sajten Us24news.

”Ursäkta var är lobbyn”, frågan karaktären Kevin McCallister i filmen. ”Ner i korridoren och till vänster”, svarar Trump.

Se klippen nedan:

Och här är den censurerade version som publiken som tittar på CBC:s version av den klassiska julfilmen såg:

Social media gick igång

Genast började social media fyllas med personer som noterade att president Trump saknades i den nya versionen som visas specifikt på CBC.

“@CBC som tar bort Trump från Esanm Hemma 2 är vidrigt och ni är patetiska”, tweetade en användare.

Flera pekade även på att CBC, liksom SVT i Sverige, är statligt finansierat och tyckte att dess finansiering skulle dras in.

“Ni ’journalister” är de mest oprofessionella någonsin”, skrev en annan enligt tidningen. ”Editera bort Trumps inhopp i Ensam hemma 2. Vad för sorts statssponsrat skitsnack är det? #Avfinansiera”.

En annan skrev:

CBC skyllde på reklamtid

Efter att CBC fått kritik under flera timmar påstod de att de tog bort scenen med Trump, ni sekunder, för att få tid för reklam.

– Som ofta är fallet med film anpassad för TV var Ensam hemma 2 redigerat för att tillåta reklam inom formatet, sa CBC enligt ComicBook.com.

Men PJ Media noterar att redigeringen av filmen skedde redan i december 2015, ett halvår efter att Trump utannonserade sin presidentkandidatur.

De skriver:

Antingen råkade 2015 vara första året CBC sände filmen, vilket jag betvivlar starkt, eller så hände något mellan 2014 års sändning av Ensam Hemma 2 och 2015 års sändning.

Man kunde argumentera att Trump inte var en politisk person i allmänhetens ögon innan 2015 men år innan skapade han rubriker när han ifrågasatta Obamas födelsebevis – så jag tycker inte det argumentet håller. Hade hans inhopp blivit borttagen innan dess skulle det säkert ha uppmärksammats.

Trumps presidentkandidatur verkar vara början på att folk på CBC blivit triggade så allvarligt att de faktiskt editerade bort honom ur filmen. Jag kan inte bestämma mig om detta är roligt eller sorgligt.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons