sr-ingraham

Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0 / Youtube

Inrikes

Statsradion relativiserar förnedringsrån efter SD-intervju på Fox

Publicerad 10/6/2022
Annons

För ett par veckor sen deltog Charlie Weimers (SD) i en intervju på Fox News där det svenska valet togs upp. Man talade även om det förnedringsvåld som kommit med den stora invandringen från Mellanöstern och Nordafrika. Så fort Sveriges Radio såg en chans att förminska problematiken tog man den.

Intervjun i programmet The Ingraham Angle skedde i slutet av september. Weimers förklarade att Sverigedemokraterna efter valsuccén kommer att fungera som en garant för förändring i ett Sverige som under de senaste åren fått ett allt sämre rykte och numera fungerar som ett avskräckande exempel på grund av de vidöppna gränserna.

Under intervjun nämner programledaren Laura Ingraham att hon har vänner i Sverige som berättat om en ny typ av brottslighet där offren förnedras – förnedringsrån. I förbifarten nämner hon Karlstad och islamister, vilket fick P4 Värmland att skrida till verket för att tona ned den nya typen av brutal brottslighet.

LÄS ÄVEN: Gänget som urinerade på ”svennejävel” döms – får ungdomsvård

Kanalen har talat med polisens presstalesperson Lars Hedelin och Lars Stiernelöf, samordnare mot våldsbejakande extremism på Agera Vämland, som försäkrar att Karlstad med omnejd inte är särskilt hårt drabbat av denna typ av brott, snarare tvärtom.

I ett skriftligt uttalande till statsradion förklarar Weimers det uppenbara:

Laura Ingrahams intervju med mig på Fox News handlade inte primärt om situationen i Karlstad utan mer generellt om Sveriges problem med invandring, islamism, gängbrottslighet, skjutningar och bombdåd. Hade intervjun handlat om situationen i Karlstad hade jag kanske rättat henne, men Karlstad omnämndes bara i förbigående. Det intressanta med intervjun är inte om programledarens researcher och de vänner hon refererade till i intervjun hade fångat sambandet mellan förnedringsrån mot barn och islamism i Karlstad helt rätt – det kan man inte borde vänta sig – utan att Sveriges problem nu är så stora att även amerikansk media har börjat rapportera om dem.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Pojke förnedringsrånas, tvingas kyssa skor och sparkas i ansiktet

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons