Spärrkiosk i Stockholm. Faksimil YouTube.

Storstockholms lokaltrafik stoppar kontantbetalning efter rånvåg

311 Shares

Efter flera inbrott och rån mot spärrvaktskiosker har Storstockholms lokaltrafik beslutat att tillfälligt stoppa möjligheten till kontantbetalning i samband med resa.

Varje dag reser fler än 800 000 personer med Storstockholms lokaltrafik, SL. Nu påverkas dessa resenärer av en drastisk säkerhetsåtgärd efter en våg av hotfulla rånsituationer mot spärrvakter i tunnelbanan.

I ett pressmeddelande förklarar SL att möjligheten för resenärer att betala sin resa kontant stoppas tillfälligt. Det är resultatet av ett skyddsombudsstopp efter det senaste inbrottet i en spärrvaktskiosk i Västertorps tunnelbanestation i södra Stockholm, vid vilket ett kassaskåp stals, rapporterar SR.

Nu måste företaget MTR Nordic som sköter driften av tunnelbanan förbättra säkerheten i spärrkioskerna innan kontantbetalning återigen kan bli möjligt för resenärer i huvudstaden.

– Vi har haft inbrott nattetid och vi inför nu ett kontantstopp. Förhoppningsvis ska våra resenärer kunna använda kontanter i tunnelbanan igen inom kort, säger Fredrik Bouvin, säkerhetschef hos MTR.

311 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.