SL Rån

Spärrkiosk i Stockholm. Faksimil YouTube.

Inrikes

Storstockholms lokaltrafik stoppar kontantbetalning efter rånvåg

Publicerad 2/17/2019
Annons

Efter flera inbrott och rån mot spärrvaktskiosker har Storstockholms lokaltrafik beslutat att tillfälligt stoppa möjligheten till kontantbetalning i samband med resa.

Varje dag reser fler än 800 000 personer med Storstockholms lokaltrafik, SL. Nu påverkas dessa resenärer av en drastisk säkerhetsåtgärd efter en våg av hotfulla rånsituationer mot spärrvakter i tunnelbanan.

I ett pressmeddelande förklarar SL att möjligheten för resenärer att betala sin resa kontant stoppas tillfälligt. Det är resultatet av ett skyddsombudsstopp efter det senaste inbrottet i en spärrvaktskiosk i Västertorps tunnelbanestation i södra Stockholm, vid vilket ett kassaskåp stals, rapporterar SR.

Nu måste företaget MTR Nordic som sköter driften av tunnelbanan förbättra säkerheten i spärrkioskerna innan kontantbetalning återigen kan bli möjligt för resenärer i huvudstaden.

– Vi har haft inbrott nattetid och vi inför nu ett kontantstopp. Förhoppningsvis ska våra resenärer kunna använda kontanter i tunnelbanan igen inom kort, säger Fredrik Bouvin, säkerhetschef hos MTR.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons