70 procent av de väljare som röstat på Republikanerna anser inte att det nyliga presidentvalet gick till på ett fritt och rättvist sätt. Hos Demokraternas väljare anser samtidigt 90 procent att allt gått rätt till.

Sedan det amerikanska presidentvalet i förra veckan har Demokraternas kandidat Joe Biden av medierna utsetts till och hyllats som vinnaren, men i vissa delstater fortgår rösträkningen och i bland annat Georgia har en omräkning beordrats.

LÄS ÄVEN: USA:s justitieminister godkänner utredning av potentiellt valfusk

Enligt undersökningen som Politico genomfört anser sju av tio republikanska väljare att presidentvalet inte genomfördes på ett fritt och rättvist sätt. Bland dessa uppger 78 procent att de tror att poströstningen ledde till utbrett fusk och 72 procent har misstankar om att valsedlar manipulerats.

Av de som anser att valet inte varit rättvist bedömer 84 procent att oegentligheterna gynnat Joe Biden.

Andelen republikaner som tror att resultatet kommer att få en annan utgång efter utredningar om valfusk är 38 procent medan 45 procent anser det vara osannolikt.

LÄS ÄVEN: Alla röster i Georgia ska räknas om för hand

President Trump har hela tiden varit säker på att ifall man bara räknar de lagliga rösterna kommer han att vinna. Hans team utlovar också att presentera resultaten av sina efterforskningar i nästa vecka.

Enligt Trumps advokat, New Yorks före detta borgmästare Rudy Giuliani, har man nu identifierat 650 000 olagliga röster bara i delstaten Pennsylvanias två största städer. Och enligt Trumps pressekreterare Kayleigh McEnany har man hittills fått in 240 sidor med vittnesmål som getts under ed om valfusk.