Ett större antal människor deltar i en sökinsats efter 21-åriga Tove som försvann i Vetlanda i helgen. Två kvinnor i 20-årsåldern är anhållna, skäligen misstänkta för människorov.

Det var natten mellan lördag och söndag som 21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda. Under söndagen, dagen efter försvinnandet, kontaktade Toves anhöriga polisen som upprättade en anmälan om försvunnen person och inledde en sökinsats med flera polispatruller.

Uppgifter som kom fram under polisens utredningsarbete gjorde att ärendet omrubricerades som människorov. Under måndagen hämtades två kvinnor, som även de är i 20-årsåldern, in till förhör. Efter förhören anhölls båda kvinnorna, skäligen misstänkta för människorov.

Stor sökinsats

Under onsdagen inleddes en större sökinsats i Vetlanda för att hitta Tove. Förutom polisen deltar även Räddningstjänsten, Hemvärnet och frivilligorganisationen Missing people i letandet. Även drönare och hundpatruller används för att försöka hitta den unga kvinnan.

Tove beskrivs som 160 centimeter lång, med normal kroppsbyggnad, rött lockigt hår men okänd klädsel.

Polisen betonar att alla tips och iakttagelser kan vara av intresse. Den som vet något som kan sättas i samband med Toves försvinnande ombeds kontakta polisen på 114 14 eller, i akuta fall, 112.

21-åriga Tove. Facebook