Polisen i Paris har omfattande problem med att se till att människor i stadens no go-zoner efterlever den nationella karantän som infördes i landet nyligen. Många i de berörda områdena tycks inte ta hotet från coronaviruset på allvar.

Det var i tisdags förra veckan som Frankrike sattes i karantän. Initialt skulle denna vara i två veckor men kommer med största sannolikhet att förlängas med upp till totalt fyra veckor.

I området Seine-Saint-Denis i Paris uppger polisen att arbetet med att försöka förmå lokalborna att följa karantänsreglerna är överväldigande och ”omöjligt”. Man vågar heller inte utfärda de böter på 135 euro som straff för att bryta karantänsreglerna då man befarar att reaktionerna skulle bli övermäktiga att hantera och orsaka folksamlingar med ännu mer smittspridning som resultat.

En man som vaktar ett lokalt apotek säger till fransk media att många i området inte tror att viruset är ett hot mot dem överhuvudtaget. Enligt vissa ska det till och med vara ett påhitt av den vita befolkningen för att tvinga dem att överge gatorna.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1235691984054038530

– Vi kommer inte att ge upp. Men vi vet också var dessa personer bor och hur de lever. Strikt isolering, för dem, är helt enkelt omöjligt, säger en polis.

I onsdags avslöjades det att tio procent av samtliga böter för att bryta mot karantänsreglerna i landet har utfärdats i Seine-Saint-Denis.

I andra delar av staden fortskrider narkotikaförsäljningen som vanligt med kriminella som på sociala medier informerar om att de inte lagt ned affärerna.

Liknande problem i Italien

Även i Italien har man problem med migranter som trotsar karantän och promenerar omkring fritt på gatorna.