På måndagskvällen iscensattes ett större bråk med skottlossning i stadsdelen Söder i Helsingborg. Minst fem personer uppges ha skadats.

Flera larm inkom till polisen strax före 20:30-tiden om våldshändelser på Västra Sandgatan. Patruller som skickades till platsen anträffade minst två skadade personer. Ytterligare tre som skadats i sammandrabbningarna ska själva ha tagit sig till sjukhus.

Enligt polisens presstalesperson handlar det om stick-, skär- och skottskador av varierande allvarlighetsgrad. Händelserna rubriceras bland annat som försök till mord.

De skadade uppges vara män i 30- till 40-årsåldern. Deras härkomst uppges inte. Det framgår inte heller om de inblandade som identifierats är kända av polisen sedan tidigare.

Flera personer har tagits in till förhör och beslag av ett antal inte närmare preciserade föremål har gjorts. Ingen av personerna uppges dock vara gripen eller misstänkt för brott.

Polisen har inte någon klar bild över motivet och upprinnelsen till bråket. En hypotes är dock att en bilolycka med två fordon inblandade som skedde i närheten av platsen för bråket ska ha lett till en konflikt mellan några personer som sedan eskalerat.

För att undvika att konflikten fortsatte på sjukhuset spärrades detta av och sattes under polisbevakning – något som numera är rutin för att skydda vårdpersonalen från ”anstormning” i samband med gängkonflikter och liknande.

Även brottsplatsen är avspärrad. Tekniker arbetar med att säkra spår och området övervakas med polishelikopter.