brand-3663

Arkivbild.

Inrikes

Större brand på hem för ’ensamkommande’ i Bjurträsk

Publicerad 2/24/2018
Annons

Strax efter klockan 15 på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans, till ett HVB-hem i Bjurträsk där en större brand utbrutit. Rökdykare tog sig in i de utrymda lokalerna för att släcka elden.

Det är oklart om branden anlagts av någon av de boende eller uppstått genom ovarsamhet. Det handlar dock inte om någon attack utifrån, då branden startade inomhus i en soffa på övervåningen.

Ingen person uppges ha skadats. Uppgift saknas om hur stora de materiella skadorna är. I fastigheten bor enligt uppgift 5-8 så kallade ’ensamkommande flyktingbarn’.

Bekymrade grannar i intilliggande hus säger till SVT att ”det obehagligt när det händer sådant där”.

Det är oklart om det finns någon försäkring som täcker skadorna. Försäkringsbolagen säger numera ofta nej till att brandförsäkra asylboenden för ’ensamkommande’, detta på grund av att det så ofta anläggs bränder inne på boendena.

Personal på boendena menar att försäkringsbolagens agerande ”är provocerande” och att ungdomarna som bor på dessa hem ”är som vilka ungdomar som helst” och ”inga problemungdomar, även om de har ett bagage”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons