Trots löftet nyligen om att ”dra ned” på Twitter fortsätter före detta miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) att regelbundet producera udda utspel på plattformen. Denna gång har Strandhäll hittat en bild på SD-ledaren Jimmie Åkesson som hon är ”chockad” över.

Det är ett foto på Jimmie Åkesson tillsammans med medlemmarna i bandet Ultima Thule som upprör S-toppen, ökänd för sina mindre genomtänkta utspel på sociala medier.

LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll pekar ut sverigedemokrat som kriminell invandrare

Enligt Strandhäll ägnar sig Åkesson åt fel saker medan hans ”partivänner uppviglar den muslimska världen mot Sverige och riskerar svenskars säkerhet”.

Detta menar hon gör Sverigedemokraterna till ”oseriösa pajasar” och hon säger sig vara ”helt chockad”. På Facebook kallar hon också Ultima Thule för ”det högerextrema bandet”.

Dessutom anser Strandhäll att det är ”extra smaklöst” att ha Hawaiiskjortor på för att det ska ha brunnit i den amerikanska delstaten.

Ultima Thule själva reagerar och kommenterar på Strandhälls attack:

Enligt uppgift var Jimmie Åkesson på en fest med Hawaiitema i Sölvesborg i helgen tillsammans med bandmedlemmarna i Ultima Thule.

LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll skulle dra ned på twittrandet – höll inte ens ett dygn