Annika Strandhäll är Sveriges klimatminister och en av de som anser att flyg är skadligt för klimatet och att det därmed borde flygas mindre. Men när hon får frågan varför hon ändå tog flyget till Gotland så menar hon att hon kan ursäktas.

Miljöalarmisterna vill ofta beskatta och förbjuda transportsätt som de anser är skadliga. Men ofta visar det sig att de inte lever som de lär. Isabella Lövin hamnade i en sådan situation när hon försvarade sin mans dieselslukande bil med att han ”jobbar med väldigt väldigt tunga stenar”.

Det hyckleriet fick stor uppmärksamhet där politikerns dubbelmoral hånades. Aftonbladet skrev: ”Visst gav Belinda Olsson och SVT Opinion skenheligheten ett ansikte? Miljöpartiets miljösamvete nådde inte ända till språkrörets bil.”

Annika Strandhäll tog alltså flyget till Gotland, trots att man kan ta färjan. Men även i detta fall var det ok att resa med ett transportsätt som de vill minska, beskatta och för andra försvåra. När hon i all hast tillfrågades om detta menade hon att det var försvarligt för att hon var ”ensamstående mamma” samt ”varit bortrest mycket” och eftersom ”logistiken inte tillåter” något annat, så var det ok att flyga.

På Twitter noterar folk hyckleriet:

En annan poängterar att inte bara vänsterpolitiker har anledningar till sina val: