Boende i ett område under sträng karantän i delstaten New South Wales får inte köpa den mängd alkohol man vill. Att man håller sig till den angivna dagliga ransonen övervakas av myndigheterna.

Det är delstatens hälsomyndighet som satt upp reglerna. Invånare säger till media att man fått paket från familj och vänner genomsökta innan de levereras, och att saker som alkohol konfiskeras.

Enligt reglerna är den dagliga ransoneringen en av följande: sex öl eller förmixade drinkar alternativt en flaska vin eller 375 milliliter sprit.

De boende som anser att man behöver mer än den tillåtna gränsen har möjligheten att konsultera en läkare.

Regler för specialboenden

En talesperson för hälsomyndigheterna bekräftar att man satt upp alkoholregler för personer i Sydneys speciella boenden där covidpositiva och nära kontakter sitter i karantän, lägenhetskomplex som myndigheterna tagit kontroll över för att förhindra smittspridning.

LÄS ÄVEN: Covidsyndare jagas med ansiktsigenkännande teknik och geolokalisering

Samtidigt är det oklart ifall myndigheterna har rätt att begränsa leveranser av alkohol till människor som sitter i karantän i sina egna hem. På polisen förnekar man att paket genomsöks och alkohol konfiskeras samt att man inte har rätt att göra så.