vaccin spruta läkare
Vetenskap

Studie: Fler sökte vård för hjärtinfarkt efter vaccinering

Publicerad 6/8/2022
Annons

I samband med Israels massvaccinering mot covid-19 med mRNA-vaccin 2021 ökade larmsamtalen för akuta hjärtproblem bland personer under 40 år.

I studien har man jämfört israelisk statistik över larmsamtal med covid-19-infektioner och covid-19-vaccinering under perioden 2019 till och med maj 2021.

LÄS ÄVEN: Studie: Vaccination ger MER corona-infektioner

Studien, som publicerats i Nature, visar på en ökning av kardiovaskulära komplikationer med en risk för myokardit efter att ha fått en andra vaccindos som nu uppskattas till mellan 1 av 3 000 till 1 av 6 000 hos män i åldern 16 till 24.

”Fynden väcker oro angående vaccininducerade oupptäckta allvarliga kardiovaskulära biverkningar och understryker det redan etablerade orsakssambandet mellan vacciner och myokardit, en vanlig orsak till oväntat hjärtstopp hos unga individer”, skriver man.

Ökning på 25 procent

En ökning på över 25 procent noterades med ”ökad vaccinationsfrekvens” och fler sprutor ”är förknippade med ökat antal hjärtstopp och akut kranskärlssyndrom”.

Även om farorna med myokardit för unga män har fått stor uppmärksamhet, visade denna studie på en liknande risk för unga kvinnor med sprutor.

LÄS ÄVEN: Bill Gates finansierar ”vaccin som sprids som virus”

Myokardit är känt för att vara en ”viktig orsak till plötsliga, oväntade dödsfall hos vuxna under 40 år och bedöms vara ansvarig för 12–20 procent av dessa dödsfall”, konstaterar studiens författarna. De tillägger att deras resultat har bekräftats av forskare i Tyskland och Skottland.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons