Studie: Samhällsnytt större i sociala medier än Aftonbladet och Göteborgs-Posten

Delningar

Den borgerliga digitala tjänsten Idagora har mätt de nya alternativ- och framtidsmediernas genomslag i sociala medier jämfört med genomslaget för de största gammelmedieaktörernas ledarsidor. Man fann då att Samhällsnytt, Nyheter I dag och Fria Tider har större spridning än både Aftonbladet och Göteborgs-posten.

Idagora har det senaste året studerat vilka medietexter som engagerat mest i sociala medier. I ett Facebookinlägg konstaterar Idagoras chefredaktör Henrik Sundbom att Fria Tider, Samhällsnytt och Nyheter Idag ”hade större spridning i sociala medier de senaste 12 månaderna än Göteborgs-Postens och Aftonbladets ledarsidor”.

Göteborgs-Posten och Aftonbladet är de tidningar som nått störst framgångar med att lansera sina ledarsidor och åsiktsbildning digitalt och som också har mycket stora ekonomiska resurser till sitt förfogande för att lyckas med detta. Trots detta får de alltså se sig slagna av de nya och betydligt resurssvagare medierna.

Detta är något som Hela Hälsingslands centerpartistiske ledarskribent Patrik Oksanen förfasar sig över. Han menar att det han kallar ”hatsajter”, ”högerpopulistiska och högerextrema” – i motsats till de gamla medierna – drivs av en agenda, inte skiljer på nyheter och åsikter och använder en ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda läsarna.

Oksanen manar, förskräckt över de siffror som Idagora och Aftonbladet redovisat, till granskning av dessa nya medier som ”de makthavare de är” och varnar för att inte underskatta dessa som några ”hobbyprojekt med begränsad effekt” på opinionsbildningen.

”När nu genomslaget för dessa sajters opinionsarbete … visar sig utklassa opinionssidorna så måste vi konstatera att vi pratar om digitala makthavare 2018. Så ser den nya medieverkligheten ut. Det behöver vi andra både inse och lära av”, avrundar Hela Hälsinglands ledarskribent sin betraktelse.

Oksanen konkretiserar emellertid inte vilka insikter och lärdomar det är som det gamla mediaetablissemanget behöver göra och dra.

Rättelse: I en tidigare version av texten uppgavs felaktigt att Idagora genomfört undersökningen i samarbete med Aftonbladet. Idagoras chefredaktör Henrik Sundbom har påpekat till Samhällsnytt att undersökningen har genomförts självständigt av Idagora och att man inte har något samarbete med Aftonbladet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

513 KOMMENTARER

 1. Är Sverige enda boplats, där folket inte får försvara sig själva från utsuddning?

  Samnytt m.fl. har skribenter som både skriver bättre än andra och visar vad som händer.

  Med avstamp i vetenskaper som psykologi, statsvetenskap och liknande, liknar hatet mot Sverigevänner en politisk masspsykos?

  De flesta som ”förfäras” öppet, är köpta genom sina positioner… spelar spelet?

  • Föreslår att läsarna läser de välmatade artiklarna i SD:s nättidning Samtiden.nu. Mycket bra!

   Samnytt.se har ju som ni kanske vet inget med SD:s parti att göra.

 2. PK media vältrar sig i sin egen dynga, som de flesta läsare tycker är just, dynga. Det är nog bara de själva som inte inte känner den ofräscha doften de lever i, och försöker desperat skriva ner de nya fräscha medierna; leve alternativmedia, snart de flestas huvudmedia!

 3. Imponerande. – Den mediepolitiska elitens analys blir som vanligt troll, ryska agenter och nazister som ruvar i varje buske och i varje garderob. – PK eliten är konspirationsteoretiker av monumentala dimensioner. (på gränsen till farliga) De lever i en självsegregerad sekt helt utan kontakt med verkligheten. GP är ändå under T en av de vettigaste som tänker själv. – Resten är okunniga karriärister, åsiktskloner och i bästa fall lobotomerade Borats. Södermalm kan jämföras med Borats hemby. Enda sättet för en rikstidning/media idag att överleva är att placera folk i tex Malmö och inte alla på samma plats på Södermalm. – Men det är intressant att se hur de sluter sig allt mer istället för att öppna debatten. Klassisk psykologi.

  • Ja helt klart. Det är ju som när ”finmedia” under en tid öppnade upp kommentarer på sina artiklar och fick så in i h-vete med mothugg av folk som bor i verkligheten.
   Lösningen föll sig för dom ganska naturlig. Dom klassade läsarna/följarna som nazister, rasister, okunniga bonnläppar och paranoida foliehattar. Samt naturligtvis införde förhandsmodererade kommentarer där bara dom goda kommentarerna släpptes igenom. När inte ens det fungerade eftersom vissa kommentarer släpptes igenom som var så överväldigande positiva att dom blev sarkastiska så stängde man resolut kommentarsfälten och återgick till att vara klubben för inbördes beundran.

 4. Just därför vill etablerad media strypa källor som skriver om vad som verkligen berör människor runt om i Sverige. De vill istället rikta folkets fokus mot Melodifestival, Whalgrens värld, vuxna människor i kroppsstrumpor som åker runt i ett skidspår bara för att komma först. Och det är skrämmande många i detta land som uppskattar den intellektuella stimulansen.

  • Jag gillar människorna i kroppsstrumpor! Tycker det är fantatsiska prestationer som de gör. Skidåkning är en del av vår svenska kultur. Ett område där vi utskiljer oss från resten av världen…

   • En fantastisk prestation är stamcellsforskning, det är det inte så många som följer. Sport och idrott är till för att hålla kroppen i form, tävling är till för att stärka små egon. Varje gång Sverige tar medalj så ska det ältas i all evighet, just bara för att påvisa hur duktiga vi är på att ta nässprej och åka skidor.

  • Vet du att Löfven tvingades att bli statsminister? Han ville inte och det är hans ”rådgivare” som radiostyr honom. – Löfvén är bara en målvakt. Löfven sitter i en ”gyllene bur” och förses bara med den info om verkligheten som hans ”rådgivare” önskar. – Deep State De Luxe

   • Rubriken vi sett: ”Löfven i trafikolycka”.
    Men… det var ju inte så lovande och vad har de för klantförare som kör statsråden?

  • Jag håller med dig i allt utom din raljerande attityd till skidåkningen. Betänk att Vasaloppet är den vite mannens sista utpost. I detta kraftprov ät det fortfarande en förkrossande majoritet vita män som deltar. SVT däremot gjorde förra året ett ömkligt försök att förstöra även detta då de ersatte den utomordentliga åkande reportern Richard Ohlsson med en stockholmsfeminist som började sin rapportering med ” Det var väldigt många vita CIS-män här” och fortsatte med idel idiotiska utspel som retade upp deltagarna. Detta retade upp mig oerhört och jag hoppas att Richard eller nån likvärdig har återtagit detta ämbete.

   • ???? Jag menar inte bara skidåkning, utan all idrott. Jag förstår att det kan provocera många, och jag vill inte ta idrottarens prestation från dem, och full respekt till den som även hållt på med sin idrott utan att tävla. Med andra ord, hatten av för de som åker Vasaloppet men de som tvunget ska tävla att komma först har något de måste bevisa. Lägg i stället samma energi på att göra något vettigt för landet, utöver att komma hem med en metallbit runt halsen.

 5. En journalist i Sverige som inte tycker och tänker som George Soros, LO, MP, Expo, Bonniers och Hannah på SVT om globalisering och mångkultur (one way street to Europe) är slut som artist.

 6. En självrannsakan hos medier såsom Oksanen företräder kanske kunde ge ett hum om varför alternativmedia växer medan msm läggs ner eller går i konkurs en efter en
  Men jag förstår om de har svårt att förstå sin egen situation då dessa av hybris drabbade erbarmliga låtsasjournalister i många fall inte förstår bättre och jag skulle inte på något sätt vilja byta med dem.
  Ty vem vill leva ett förståndshandikappat liv ?

  • I vissa lägen så tror jag inte dom VÅGAR rannsaka sig själva. Vem f-n vill se hela sin världsbild rämna framför ögonen, sådant gör ONT.

 7. Det här betyder att folk äntligen fått upp ögonen vad sanningen finns att hämta. Samtidigt minskar det den ruttna pressens effektivitet som propagandaaktörer.

 8. Man får den uppskattning som man förtjänar. Om man, likt Aftonbladet, idiotförklarar sina läsare genom att påstå en massa saker som vem som helst med kritiskt tänkande kan avgöra att det inte stämmer, bara använda källor som står på ena sidan om tvistefrågan, kallar folk och organisationer saker utan att närmare motivera varför, så kommer de flesta läsare att ta illa upp och lägga sitt förtroende någon annanstans.

 9. Det innebär att alternativmedia är nutidens och framtidens riktiga media. Hög tid att presstöd utbetalas för att upprätthålla ordning och reda i demokratins ärliga tjänst.

 10. Okunnighet om verkligheten, fördomar och självsegregering är MSMs svaghet. – Vilken driven bloggare som helst kan därför konkurrera ut dem.

 11. Anders Lindberg, Swedin är sänken för AB, TV4 går ju inte att titta på
  ständig reklam, Samnytt skulle ha en rubrik DIVERSE som alltid
  låg överst.
  Många fina uppslag blir aldrig av pga. den hårda rubrikstyrningen.

 12. Jag är förvånad att Flashback inte är med i undersökningen. Flashback är en otrolig maktfaktor idag i Sverige, (gissar på 3-4 hundratusen aktiva medlemar) En politiker som inte är med och debatterar på Flashback förlorar.

  MSM är svaga nu. På riktigt. De har börjat förstå att de inte fattar nånting och att de lever i en sekt.

  • Flashback saknar all trovärdighet. Ingen ansvarig utgivare, ingen redaktion, hittepåhistorier, våldsamma ad hominem angrepp mellan vilda kommentatorer. Medias Sydsudan. Bör utplånas. Kan jämföras med pornhub, de är mycket större.

  • Flashback räknas mer som forum än nyhetsförmedlare även om det som du säger ÄR en maktfaktor och nyhetsförmedlare av stora format. Men till skillnad från sk ”seriös” media och även ”fulmedia” som Samnytt och FT så skriver nyheterna sig själva på FB.

   • FB är en skattkista för de stackars poliser som försöker utreda
    brott i landet. Ingår i morgon-rutinen för dessa personer.

 13. Jag förstår inte vad det är som är så höger och så extremt med media som håller sig till sanningen ?

  • Höger/vänster är en avledare, det är låg/lägst. Se emotionella skalor. Låg/lägst leder alltid till självdestruktion och de drar med sig allt annat också, eftersom de är emotioner nära död!.

  • Det handlar inte om höger och vänster utan om de som vill bevara sitt land och folk och de som vill förinta landet och folket som likt boskap ska bli mikrochippade världsslavar i en världsfederation.

 14. De lär enbart att finna nya väger för världsordningen. En kriminell har ett mentalt tunnelseende och vid sidan av tunneln finns ingenting.

 15. Polisen i Stockholm har en hatgrupp som där många jobbar
  i som jag tycker i egen folkgrupp.
  Det får man väl tycka.

 16. Det kan möjligen inte vara så att vanligt folk hittar medier där man får se sina egna innersta tankar i skrift och dessutom fortfarande tillåts att idka sin lagfästa rättighet yttrandefriheten i de kommentarsfält som tack och lov finns kvar. Ingen MSM-tidning har väl kvar den möjligheten idag. Där konstaterade man att ”det bara var bruna åsikter” som dryftades utan att tänka på att alla hade samma tillgång till kommentarsfälten och det med allra största sannolikhet var folkets åsikter som slog igenom. Att sen den ”bruna” sidan, i min värld de tänkande människorna med kunskap och förnuft, är i majoritet har nog mest att göra med att där finns argumenten och förmågan att få fram dem med skärpa och humor.

 17. Förklaringen till att MSM förtvinar och tappar respekt är ganska enkel och kan
  lätt åtgärdas om
  MSM ÖPPNADE SIG FÖR ATT TILLÅTA SINA EV LÄSARE ATT
  KOMMENTERA DEN RAPPARKALJA DERAS S.K. JOURNALISTER
  ÄGNAR SIG ÅT ATT LEVERERA.
  Kan man inte balansera sin politiska propaganda mot synpunkter från sina
  läsare så har man, självpåtaget, kastat in handduken.
  Utan presstöd och annat ’bidrag’ från skattebetalarna, som politikerna stöder
  MSM med, så vore de redan borta från marknaden. Ingen svensk betalar för
  oförskämdheter och ’hitte-på-sagor’; när man förtvivlat konstaterar att man
  inte kan bli befriad från alla av vilsna politiker hyllade infektioner.
  Landet är kört. Tack alla inkompetenta s.k. politiker.
  Allah Akbar är snart svaret på alla frågor!

  • Tidigare fanns det kommentaren i blaskorna, men se det passade sig inte.
   Jag minns SVD:s fält när det dök upp om bankernas FIATpengar. Vips försvann fältet.

   • I vår lokaltidning som ingår i ett konsortium av tidningar är kommentarsfälten borttagna och det hänvisas till Facebook! Anmärkninsvärt med all gratis reklam detta skitforum får. I dag var jag hård i magen debatter o annan dynga, att folk ids. Har de själva helt ointressanta liv?

    • Det ingår i tekniken att introvertera folk att inte se längre än till hudens gränssnitt. Om en befolkning har ont i magen mm har de uppmärksamheten långt ifrån NWO-agendan. Doktorn blir den han är, överstepräst.

  • betänk att dom sitter i en rävsax dom vågar inte skriva något som inte håller sig inom PK ramen gör dom inte det så blir dom arbetslösa å vem vill ta den risken? fegheten är större än risken att förlora sitt levebröd

 18. Det här gäller MSM i ännu högre grad. ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda läsarna.

 19. God Morgon !
  Absolut lysande nyhet !
  Dagen börjar riktigt bra .
  Men TT – maffian/SR/SVT fattar fortfarande inte, vilket bara får dem, redaktörer mm at framstå som riktiga fommar !

  VI VILL HA ÄKTA, OPARTISKA OCH UTMÄRKANDE NYHETER !
  Inte lögn och propaganda.

  Vad gäller ovan nämnda företag :

  INTE KÖPA
  INTE LÄSA
  INTE KLICKA !

  Låt dem gå i graven som alla lögner .
  Och avskaffa presstödet omedelbart så köerna av arbetslösa vänsterjournalister blir ännu längre på A F….

 20. I Sverige bor nu cirka 500 000 utlänningar eller s.k. nysvenskar, migranter med rötter i fjärran länder som inte betalar sina hyror och boenden själva. Utlänningar och s.k. nysvenskar som helt eller delvis försörjs via olika generösa bidrag. OCH SAMTIDIGT FINNS DET INFÖDDA SVENSKAR SOM TVINGATS TILL ATT BLI UTELIGGARE OCH SOM VRÄKTS FRÅN SINA BOSTÄDER. Varför får flera 100 000- tals hitresta bo helt gratis samtidigt som 10 000-tals fattiga svenskar nekas boenden? Varför är infödda svenskar inte värda lika mycket som nysvenskar och som utlänningar? Varför gör 7-klöverns politiker så här mot infödda svenskar?
  /CC

 21. Det går framåt.
  Våra motståndare fattar inte, att de är utklassade både moraliskt och intellektuellt.
  Med sådana handikapp hjälper inga pengar i världen.

 22. Stackars PKmaffialögnarmedia. De fattar lika lite som Pravda gjorde på 70-talet. Till slut blir de en parodi på sig själva. Varför ska sanningen vara så svår att förstå?

  • De fattar helt och hållet vad de håller på med. Upprepning intill ”medvetslöshet” är receptet. Det gäller att ersatta allt i sinnet med lögn, så att inget finns att jämföra med.

 23. Ja det betyder alltså att Samhällsnytts tid som alternativmedia är förbi och Aftonbladet, Expressen, SvD med flera är att betrakta som dagens alternativmedia…
  Intressant spelplanen har alltså ändrats när tänkande människor flyr media censureren….

 24. Utgår från att den här tråden har ett antal mycket intresserade ubåtar. D v s som läser men inte skriver här – de ligger under ytan, enbart periskåpet uppe. Men… lär de sig något?

 25. Jag kan hjälpa Oksanen och övriga s k redaktörer och journalister på traven med deras problemanalys: Det handlar om sanning, relevans och trovärdighet, en total bristvara i msm. Hur svårt kan det vara.
  Det här var den bästa nyheten jag läst på mycket länge. Det skapar onekligen hopp inför framtiden och stundande val.
  Om inte demokraturens kreatur i form av just media och 7-partisterna släckt ner de fria kanalerna och den fria opinionsbildningen till dess vill säga.

 26. Självklart har Samhällsnytt, Nyheter I dag och Fria Tider större spridning i sociala medier
  än både Aftonbladet och Göteborgs-posten! Folket vill läsa sanna nyheter om den ytterst oroande samhällsutvecklingen och inga agendasättande och förskönande fejknyheter som sopar mardrömsutvecklingen med bränder, stenkastning, granater, misshandel, inbrott, rån, våldtäkter och mord under mattan, som beskriver invandrare som Guds – eller kanske snarare Allahs – gåva till Sverige och som kallar svenskar som opponerar sig mot att bli utbytta och ignorerade som folkslag och få sitt fosterland raserat som rasister-fascister-nazister. Dessutom tillåts folket att kommentera nyheterna, vilket är mer än man kan säga om maktens propagandamedier.

 27. Över 50% av journalisterna inom mainstream media röstar på Miljöpartiet, 15% röstar på Vänsterpartiet o 14% på sossarna,

  80% stöder det röd/gröna blocket o det säger allt som behövs sägas när det gäller svensk media.

  En media, som lever i ett parallellsamhälle till svenska folket o till svenska medborgare o det avspeglar sig naturligtvis i deras reportage, som är anpassade
  till detta faktum.

  Källa: Affärs Världen

  • Det där gäller byråkrater i Stockholms innerstad med. Tom regeringskansliet är genomsyrat av FI, MP och V. – Deep State.

 28. Det ironiska är att det är bl a ledare av den typ som Oksanen skriver som är en orsak till misstron mot traditionella media. Han kastar onyanserat omkring sig tillmälen, etiketter och okvädingsord, rakt i ansiktet på alla oss som läser t ex Samnytt. Att transparensen hos alternativmedia är långt större tack vare möjligheten att kommentera artiklar har han tydligen inte förstått, och det är inte speciellt förtroendeingivande.

 29. ”drivs av en agenda, inte skiljer på nyheter och åsikter och använder en
  ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda läsarna”… Tja, den svadan från Oksanen lät ju som en klockren beskrivning av Aftonbladet, DN och Expressen…

 30. Journalisterna insisterar på att gödas av genomkorrupta politiker.
  Inte så underligt att befolkningen tröttnar på socialistpropagandan.
  Kör hårt med Hanna Stjärne som ”sanningsministeriets” kvinnliga hövding, det om något kommer att borga för att socialisterna decimeras.

 31. Oksanen som tydligen representerar Centerpartiet skäms inte för att kalla överlägsna konkurrenter för hatmedia. Det skriver en man som representerar ett parti med i högsta grad nazistiskt förflutet med till och med nazistiska inslag i partiprogrammet. Nu vet inte jag om han själv är nazist men han borde känna till att hans parti har mycket nazism i bagaget.

  • Det största problemet med Centern är inte deras historik utan all den galenskap dom representerar idag. Det får en och annan nazist i det förflutna att framstå som något positivt.

 32. Det är sunt i en demokrati att det finns en motvikt till MSM som har en överenskommelse om att undanhålla vissa nyheter och framhålla andra och dessutom vinkla. När det förekommer i t.ex. Ryssland så framhålls samma sak som något positivt.

  • OM MSM (världen över) gjort sitt jobb så hade vi inte befunnit oss i denna situation. Globalister/kultmarxister/liberaler/nyfemnister etc hade då suttit bakom lås och bom och varit förpassade till historiens skräphög.

 33. Alla är inte Socialister och Kommunister i Sverige som
  ledarskribenter och kulturtyckare tror utan vi lever fortfarande
  i ett fritt land där folkets åsikter fortfarande gäller.

 34. Intressant att man kalla Fritider och och samnytt för hatsajter. Dom sprider inte mer hat än t.ex. Aftonbladet gör. Däremot är alternativ media duktiga på att belysa samhälle ur en annan vinkel.

  Det är alldeles för lätt att få asyl i Sverige, vi behöver en tuffare asylpolitik för att göra Sverifge tryggt ingen.

  • Om Migrationsverket följde sina egna regler för asyl skulle endast ca 3% av alla sökande beviljas asyl. Fler än så är de inte som klassas som flyktingar.

 35. Det finns bara ett parti i Sverige, som anpassar sin politik efter hursamhället faktiskt ser ut o det är Sverige-demokraterna, Övriga partiers politik handlar om en ideologisk utopi, där ”mångkultur” är målet, oavsett konsekvenser.

  O samma utopiska ideologi råder inom svensk media, där alla problem sopas under mattan, när det gäller samma målsättning.

  Svensk politik är uppbyggt på ett luftslott, utan verklighets-förankring, en politik som staplar utredningar på varandra,
  bara för att gripa efter ett halmstrå i sin samhällsbubbla.

 36. Bondeförbundaren av hela Hälsingland, hr Oksanen, har fått baktändning efter
  att ha lyssnat på hen Lööf lite för ofta.
  Dags att tänka om. Kan ingen ta Oksanen på en promenad i det yra vinter-
  vädret, kyla ned honom och få honom fri från sitt nonchalanta hat mot landet
  och dess folk.
  Hur var det nu. 30 miljoner – räcker inte det? C bör kanske fusionera med F! –
  där är det helt öppna dörrar! (Och dom tanterna tror att dom skall få plats i
  Riksdagen! – utan C!)
  Svenska folket kan inte undgå att se i vilka huvuden problemen sitter.

 37. Nu har vi fått de kosmopolitiska kaos samhället med sky kriminalitet och skatter som chockhöjs för att rädda välfärden. Att vi inte lär av historien. Om man ser vilken piss samhälle Wien var runt 1910 talet, så förstår man att det mångkulturella samhället fungera inte,.

 38. Oksanen vill ju som centerpartist precis som Lööf ta hit 30 miljoner nya bidrags-muslimer från främst Afrika ( som om detta skulle behövas- fängelserna är redan överfulla ). Hur man kan beteckna Samhällsnytt, Fria Tider, Nyheter Idag som ”hatsajter” är en gåta! Kanske beroende på bristande läsförståelse?? Korrekta beskrivningar av verkligheten kan väl inte betecknas som hat? Internationell press skriver dagligen om Sveriges totala förfall och 100 NO GO-zoner, är int. press också hatisk??

  • Okunskap är styrka
   Sanning är lögn
   Frihet är slaveri

   Hatsajt är nyspråk för nya medier som tar fokus från gammelmedias finrum. Publiken och läsarna ser med egna ögon att kejsaren är naken. Sanningsministeriet kollapsar.

 39. Studie: Samhällsnytt större i sociala medier än Aftonbladet och Göteborgs-Posten
  detta är inte så konstigt,folk vill läsa vad som händer i samhället inte Fake News varje dag och detta mörkandet hela tiden från övriga tidningar.nu kommer Samhällsnytt att öka ännu mera.

  • Och så vill man kommentera och läsa andras kommentarer och fundera på vad de säger, lära sig och förstå vad vanligt folks konsensus ligger.

 40. Varför behövs det 1.000-tals fler poliser i Sverige ?
  Nej media har försett sig med munkavle, när det
  gäller konsekvenserna av Migrationspolitiken,
  det är den bistra sanningen.

  Vi har aldrig haft större motsättningar än idag. Där orsaken är kulturkrocken mellan klansamhället o rättsstaten.

  En kulturkrock, som okunniga politiker/journalister skapat i sin politiska bubbla o ankdamm.

 41. MSM, är på dekis och klagar på att vem som helst numera får tycka vad som helst. De vill fortsätta och begränsa det fria ordet nu när den antidemokratiska hets mot folkgrupps- lagstiftningen inte tycks stänga flödet av fria tankar och ord. Demokratin och dess vänner tycks vara MSMs största fiende på ledarredaktionerna runt om i landet, som alltid finns det undantag.

 42. ”Inte skiljer på nyheter och åsikter”. Den där Oksanen ska nog vara försiktig när det gäller sådana uttalanden eftersom det ju är gammelmedia som i mångas ögon är de som inte gör just det…

 43. Jag har alltid förvånats över hur få meningsmotståndare som vill ta debatten här i kommentarsfältet. Ibland har det väl under årens lopp dykt upp någon enstaka individ. Men dom har oftast inte blivit långvariga. Ofta har det väl berott på att dom inte diskuterat i sak och spammat tråden och därmed blivit avstängda av Mittlandet & Co. Eller så har dom nog tröttnat när dom blivit överbevisade av så många med andra åsikter än dom själva.

  Hur som helst är det lite tråkigt. Eftersom det ju i en diskussion man kan se om ens argument håller eller inte. En diskussion är ju ofta också lärorik eftersom man tvingas ta reda på hur saker och ting verkligen ligger till. Men kanske är det det som är anledningen till att så få meningsmotståndare vill ta debatten här. Man ids helt enkelt inte ta reda på hur saker och tung verkligen ligger till och gör man det så träder förnekelsen och faktaresistensen in och man väljer istället det enklaste alternativet och lämnar diskussionen.

  • Instämmer. Utan olika åsikter blir det ingen debatt. Men de fåtal man hittills har identifierat som representanter för ”den andra sidan” har hittills visat sig totalt oförmögna att debattera med argument och motivation. Det enda som kommer fram är hatretoriken och det infantilt barnsliga språket som ingen tar på allvar. Jag väntar också ivrigt på sakargument som överbevisar oss om till exempel massinvandringens förträfflighet.

 44. Kanske vanligt folk skulle börja att läsa Gammelmedia igen, om de höll sig till sanningen och rapporterade sanningen om Sverige.

  Ett bra tips till Gammelmedia vad de skall skriva om för att få tillbaka förtroendet bland läsarna och folket!

  -Vilka gärningsmän som begår brotten?
  -Signalementen på förövarna?
  -Vad mångkulturen kostar för Sverige och Europa?
  -Vill alla i Sverige leva i och med mångkultur?

  Ja denna lista kan göras nästan oändlig till Gammelmedia.

  Har också en fråga till Patrik Oksanen.

  -Blir det automatiskt en hat sajt när sanning kommer fram?
  -Alla våldtäkter och övriga brott som det skrivs om på Fria Tider, Samhällsnytt och nyheter idag är dom påhittade? Har detta aldrig hänt i verkligheten?

  Tacksam om du Patrik Oksanen kan besvara dessa frågor till alla läsare i Sverige?

 45. Ja folket är trötta helt enkelt på att läsa skit tidningar som exempel Aftonbladet å Expressen det är mer lögner i dessa tidningar än sann fakta å mycket av det som skrivs i tidningarna är mörkat för mycket inte konstigt att ingen vill lösa dem istället skulle dem ha skriv sanningen rakt av istället !

 46. Att yrkespolitiker kallar konkurrerande politiska åskådningar för hatsajter, är helt naturligt.

  Yrkespolitiker ägnar sig åt politik för att tjäna pengar. Ju större marknadsandelar konkurrenterna tar, dessto mindre pengar till människor som Patrik Oksanen.

  Dagens partier representerar vare sig väljare eller ideologier – Markus Allard
  https://ledarsidorna.se/2018/01/dagens-partier-representerar-vare-sig-valjare-eller-ideologier

  Det vore bättre att skandera ”BORT MED VINSTER I POLITIKEN”!

 47. Tro fan att världens sämsta journalister blir livrädda och därmed aggressiva när alternativmedia ger sig in i leken med sanningen och lite verklighet.

  • Det finns en massiv avsky för journalister som tror att de kan ta betalt för sin personliga syn på nyheter. Det är inte bara SD-sympatisörer som är förbannade.

   Journalisterna skall rapportera, så sköter vi tänkandet.

 48. Att just GP sticker ut bland de borgerliga tidningarna förklaras av att den också har den förmodligen intressantaste ledarskribenten inom MSM, Alice Teodorescu. Faktum är att hon ofta ligger ganska nära alternativmedia i sina analyser.

  Resultatet är förstås inte bara något för MSM att självrannsaka sig över, men även SD-ledningen borde kanske fundera över sin njugga inställning till alternativmedia och Kent Ekeroth. SD skulle inte ha i närheten av de här opinionssiffrorna om inte alternativmedia dagligen drev den politiska debatten i Sverigevänlig riktning.

   • Snart ryktas det väl att Sandvik är till salu – svårt att få tag
    i anställda med kompetens. Alla invällare vill hellre jobba
    på Kommunkontoret – där slipper dom jobba på fredagar.

 49. Bra. Det märks att slask media darrar.
  Får se hur det kommer att gå med Svts polisanmälan mot Samnytt. Ännu ett desperat agerande.

 50. ”The further the society drifts from truth, the more it will hate those who speak it. Truth it’s the New Hate Speech. During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”

  George Orwell

 51. Granska alla msm pissmedia. Dra in alla bidrag. Fängsla Sossen som lurade skattebetalarna med uppsåt med flera tidningar för att få pressstöd. Nuförtiden vet de flesta vilka som skriver med blodröd agenda och undviker att läsa deras dynga. Samma sak med Svt och SR och Tv4.

 52. Oksanens yrande om ”hatsajter” är ännu ett självmål. – Eliten förstår inte någonting. Det är deras akilleshäl och svaghet. Expoitiska stämplingar fungerar inte. Ingen normal människa utanför Eliten i Sverige tycker eller anser att Samnytt är en hatsajt. Så desperat, så svagt, så okunnigt, så infantilt. – Svaga töntar.

  • Ja, att förolämpa och nedvärdera läsarna av alternativmedia genom att kalla dem för hatsajter är inte direkt något intelligent drag om de försöker vända utvecklingen. Det visar bara tydligt vilken nivå de befinner sig på och bekräftar att det är dags för slaskedia att gå i graven.

 53. Det finns bara en väg ut för gammelmedia, sluta snacka skit, sluta ljug, sluta förfölja, sluta stigmatisera mm. Frågan är om de någonsin kommer att lyckas inse och om man tittar i backspegeln så är det inte troligt. Det enda som kan få dom att ändra sig är att pengarna tar slut. Då först kommer förändringen, som en alkoholist som gått in i väggen.

  • När hela Sverige är ett Ghetto som de sk utanförskapsområdena så kommer MSM att skylla på politikerna och helt glömma sitt eget ansvar.

  • Deras okunnighet och fördomar är deras akilleshäl och de har börjat förstå det själva nu. Mediehusens chefer och ägare har envist anställt åsiktskloner av dem själva i decennier. Nu kommer konsekvenserna. SVT och Aftonbladet, Expressen, DN har misslyckade chefer som bara anställer sekteritiska PKiter och kloner. Hannah Stjärne på SVT/SR är ett skräckexempel på totalt fiasko. Totalt misslyckande.

 54. Läser jag en artikel så har jag oftast en åsikt så jag högaktar medier som har kommentatorsfunktion då kan även jag lufta mina synpunkter och bolla idéer med andra läsare.
  Denna funktion är borta på 99,9% av den Svenska MSM-marknaden men även en del alternativmedia så som Nyheter idag och Fria Tider…och då går dom bort helt enkelt.
  Så för min del blir det mycket Samnytt,Pettersson och Thorals sajter för där kan jag säga mitt.

  • Man kommer ju ihåg varningen om att det inte kommer att gå att köra/genomföra Vasaloppet i framtiden på grund av den globala uppvärmningen…en Svensk meteorolog tror jag det var..:-)

  • Det börjar bli jobbigt att gå svettig hela dagarna. Eller hur, Rockström?
   Konstigt förresten – för många år sedan fanns det bara 15-20000 is-
   björnar i Arktis, nu är de klart över 30.000. Varför? Jo, inuiterna
   accepterade att upphöra med björnjakten.
   Nu får vi se bilder på överåriga ’svältande’ isbjörnar som dör helt naturligt –
   då är det nån dåre som tror att det är den globala uppvärmningen som
   är skyldig! Och inuiten får ingen ersättning; han kunde ju med ett skott
   tidigare få ett bra skin att sälja.

 55. Vem är det som hatar? Oksanen hatar alternativmedia. Det fina hatet. Allt handlar syvende o sist om vem/vilka som är ledande över ordets makt. Där tappar Msm. Centerpartister i alla läger, var beredda att käka skor likt er ledare.

 56. Oksanen menar att alternativmedia ”…..drivs av en agenda, inte skiljer på nyheter och åsikter”

  Nu ska jag förklara en liten detalj här för den okunnige Oksanen. Undersökningen gällde GPs och Aftonbladets ledarsidor kontra alternativmedia där alternativmedia slår GP och AB med hästlängder när det kommer till spridningen.

  Då försöker lille Oksanen att göra gällande att alternativmedia drivs av agenda och sprider åsikter. Var på motfrågan då blir: Vad fan gör inte ledarsidorna i GP, AB, DN, SvD, etc, etc, ad nauseum?!?

  Oksanen verkar vara så insnöad i Hälsingland att han uppkopplingen till stora världen inte fungerar för då hade han nog insett att den som först började prata om agendajournalistik och basera sin publikation på detta var DN.

 57. Nu kommer det skrik på nedsläckning av all media som inte går i vänsterliberalernas led. Vi ska helt enkelt inte ha en motbild till MSMs agendor. Agendaskrivande är en accepterad modell. Bara den utförs av Wolodarskis godkända journalister.
  Man får gratulera Samhällsnytt för ett utmärkt och framgångsrikt arbete.

 58. Det är ganska enkelt egentligen…. De journalister som beskriver den verklighet jag ser får också mitt förtroende. Har man i många år valt att blunda för verkligheten har man självmant valt att stå kvar på perrongen när tåget går.

  • Jo.. en riktig höjdare i kategori mänskligt oförstånd… och nu ser en fram emot uppföljaren..Klapp och klang med batikhäxornas vaktparad…

   • Kommer inte vara ett torrt öga efter den filmen.
    Medelålders kärringar med fula frisyrer och näbbkängor som gnider sig mot utsatta unga män.
    Anförda av rödhåriga gapiga kvinnor med HBTQ flaggor som glatt viftar mot vinden.
    Yes we can..

 59. Skillnaderna mellan norska medier och svenska är total.
  Om jag vill ha balanserade nyheter om utlandet så väljer man inte att sitta och lyssna på SVTs Trump-repotage.
  I Norge visar medborgarna glädje och har framtidstro. I Norge finns det inga som kastar handgranater på polisen eller springer runt i gäng och våldtar flickor och kvinnor eller gäng som skjuter ihjäl varandra med insmugglade olagliga vapen i landets förorter.
  Vad är det som har hänt med Sverige?

  • Det är mycket i SVT och TV4 m fl man inte lyssnar eller tittar på längre. Nästan allt faktiskt. När indoktrineringskampanjerna avlöser varann och det är så uppenbart så det räcker med att knäppa på dumburken för att bli förbannad har det gått alldeles för långt.

 60. Hatsajter är det någon som går på det längre ens. Utan det är bara ful politik att få igenom sin vilja i en demokratur utan att visa det.

 61. Misstro mot etablerade medier och deras tillrättalagda världsbild-är anledningen till att jag gärna läser alternativa medier oxå!
  Det enda jag hatar är att bli förd bakom ljuset och inte få hela bilden!

 62. Självklart kommer alternativa medier att växa. Ska man få sanningen får man vända sig hit. När skall det gå upp för de PK att nu kan de inte hålla på och manipulera nyheter utifrån deras inskränkta PK tankebanor.
  SD 2018 för ett bättre Sverige

 63. Det är helt enkelt skitlätt att rätta till ditt o dina fake news kollegors brister i Era ”nyheter”, sluta ljug om fördelarna med ett muslimskt Sverige. Ställ upp för fattigpensionärer, de rånade, misshandlade, våldtagna, samt engagera Er i bilbränder, simhallsterror, biblioteksterror o terror i skolor o på akuten hedersbrott- våld och framför allt skippa Era favoritskuld ämnen, ” ”Socioekonomiska” ”utanförskap” o allt annat skitsnack i stället för sanningen. Tyvärr ha jag inget hopp om att Ni fattar, så jag ser fram emot Er undergång, skapad helt av Er själva och inga andra.

 64. Anders ”Foliehatt” Lindberg (AB) tror att kritiken mot honom i sociala medier (twitter ffa.), är en konspiration av koordinerade högerextremister, som styrs centralt någonstans. Han verkar ha svårt att inse att det skulle finnas en större antal enskilda mediekonsumenter, som följer den svenska debatten, och som individuellt tycker att han är en fullständigt värdelös propagandist & krönikör.

  Som en patrullerande väktare i åsiktskorridoren har han vandrat upp & ner i densamma i snart ett decennium, och med sin ”batong” retoriskt ”slagit in skallen” på varenda samhällsdebattör som försökt trampa utanför nämnda korridor. Han tycks ha svårt att förstå att det kanske förhåller sig som så att, han har ackumulerat en animositet från gemene man genom åren, med sitt agerande, som gör att folk ledsnat. Så istället så fantiserar han ihop om att;

  ”…den högerpopulistiska rörelsen använder sig av hatsvansar till att tysta människor och angripa motståndare. Det är tyvärr många som inte inser att dessa fejkade folkstormar bara är ett politiskt trick.”
  (Dagens Media 2018-02-24 )

  ”Alla ”vet” ju att om man skriver om invandring, romer och islam eller granskar SD blir man utsatt för väloljade, [organiserade], högerextrema nätdrev. (Aftonbladet 05 – 03-2015

 65. Jag och min sambo närmar oss pensionsåldern,vi funderar då på att bosätta oss i Somalia ett halvår och få medborgarskap där .Sedan kan vi fly till Sverige och bo och leva på gratis bidrag som alla andra Somalier,samtidigt som vi uppbär pension.

 66. Nu när vi gått från Avpixlat till Samhällsnytt till Digitala makthavare är det minsann värt att ta en smutt ur finwhiskeyflaskan ikväll.

 67. Oksanen svamlar något om att alternativmedia vilseleder läsarna. Oj oj oj, nu börjar det brännas under fötterna på den rättrogna PK median !

 68. Hatsajter? Är inte det tex AB och Expressen som inte kan skilja mellan rasism och folk som är arga på utländsk kriminalitet och tiggeri. De är så enögda direkt och dumma i huvudet så man undrar hur de hittar till jobbet på morgonen.
  Deras dumhet avspeglar sig i att stoppa in folk från en massa kulturer på en begränsad yta utan kontakt med svenskar. Sedan tro att integrationen kommer av sig själv. Politikerna är så korkade att de plockar in vem som helst även IS sympatisörer. Vi hade inte haft behov av tusentals nya lärare, poliser eller sjuksyrror. Om vi hade haft en normal invandring av normala personer. Situationen är ett direkt resultat av inkompetenta politiker. Terrorhotet har de skapat på köpet. Sedan blir de så förbannade när man kritiserar deras imbecilla dumhet. Att de vill stänga ner all kritik. Inte undra på att folk blir förbannade.

 69. Monopol på sanningen är en av de viktigaste pusselbitarna i den omfattande hjärntvätten som pågår. Så det är inte svårt att förstå att eliten gör allt för att få bort alternativmedia och yttrandefrihet.

 70. Inte helt förvånande. Jag blir alltid lika häpen över hur mycket skit och hur lite intressanta nyheter det är i Aftonbladet.

  Nyheter Idag, att den kommunistblaskan fått någon större spridning är ju rätt konstigt. Folk vet väl inte vilken brokig skara människor redaktionen består av. Markus Allard är marxist med ett förflutet som ordförande i Ung Vänster.

 71. Vet inte vad syftet är, men signatur ”Anastasia_photo_click_HERE” kommenterar alla artiklar med att bara rakt av citera rubrikerna.

  Något slags troll?

 72. slaskSverihes största terrormål, den pågående mot Akilov har helt slutats att beskrivas av PK media. I stället fokuserar man nu på Trumps matvanor samt att det snöar i slaskSverige under februari månad.

  Och ni kallar andra ”hatsajter” ?

  När ABB målet fördes i Norge för ett par år sedan, skrevs det, dagligen, spaltmeter om rättegången.

  Men inte när ett terrordåd har utförts i slaskSverige.

  • När ABB-målet var aktuellt skrevs det i svensk media sisådär 1000 artiklar om att ABB hade chattat med någon person på nätet som hette fjordman.
   Samma media anser nu när Akilov-målet pågår att det inte är värt att nämna med ett enda ord att en känd komiker och krönikör och ”debattör/opinionsbildare” tillsammans med sin släkt har smällt in 85.000 kronor till terroristen.

   Och sedan kliar dom sig i huvudet och undrar vad det kan bero på att folk inte har förtroende för dom… :/

 73. Detta är i princip förutsagt av bland andra Alexander Bard. I Söndagsintervjun i SR P1 för två dagar sen hänvisade han till ett tal han höll i Almedalen där han tog upp att folk i allt mindre utsträckning tror på systemmedia. Detta får naturligtvis konsekvenser.
  Det som Oksanen anklagar alternativmedia slår direkt tillbaka på systemmedia. Den systematiska verklighetsförfalskning de sysslat med i decennier slår nu tillbaka mot dem själva. Välförtjänt men detta borde ha skett långt tidigare.

 74. Tja, det finns väl en hel del insikter och lärdomar som det gamla mediaetablissemanget behöver göra och dra.
  En bra början är kanske att :
  * Sluta beskriva 27 åringar som ”barn”.
  * Sluta beskriva import av arbetslöshet som någonting som gynnar välfärden och räddar pensionerna
  * Sluta publicera fake news av typen ”Margot Wallström ringer ett telefonsamtal så nu har hon skapat världsfred”
  * Sluta beskriva de som inte vill ha en extrem invandring som ”extremister” .

  Och framför allt ;
  * Sluta kalla kritik och åsikter för ”hat”.

  Om det gamla mediaetablissemanget slutar med allt detta kan dom ändå inte få något som helst förtroende från mig, men kanske kan dom få det från en del som inte föraktar dom lika djupt som jag gör.

 75. Tack Mats Dagerlind för den informationen!
  Grattis till framgången!
  Och vet du vad, jag tror det beror på att folk får kommentera och avreagera sig i kommentarsfältet som gör att de återkommer.
  Och naturligtvis också för att Samhällsnytt publicerar sanningen om sakernas tillstånd och beskriver verkligheten så som den faktiskt är.
  Åter igen TACK!
  FLER BORDE MÅNADSDONERA TILL SAMHÄLLSNYTT!

 76. Intressant hur den vänsterliberala makteliten reagera på sitt utmanade åsiktsmonopol. De slår in på samma väg som Erdogan i Turkiet och kommunistdiktaturen Vietnam: censur, blockeringar, nedsvärtning, falska rykten, ekonomisk isolering och mycket mera stödjande skattepengar åt sig själva. Men handen på hjärtat: att konkurrera med de s. k. opinionssidorna i gammalmedia är som när en elitidrottare tampas mot en brukare på långvården.

 77. Kan medge att vissa kommentarer här är lite väl mycket, men skulle inte kalla detta en hatsajt, mer en reflektion av ett folk i disträ och frustration över en kaotisk invandring, och ledare som lever och utgår från en utopisk fantasivärld, där alla människor är likasinnade och fredliga (typ som oss i Sverige), men där verkligheten är en helt annan. Jag läser här för att få veta vad som VERKLIGEN händer, utan censur, dock räcker det med att gå utanför dörren för att få den verkliga bilden, men jag kan landa i en trygghet att jag inte är ensam i att känna att något är riktigt galet i detta landet.

 78. Jag läser Expressen och SVT nyheter på nätet för att få veta vad som hänt. Därefter läser jag alternativ media för att få veta vad som EGENTLIGEN har hänt.

  Och sen, Oksanen, Lindberg och allt vad ni heter, försök föra ett något mer vuxet samtal när ni kritiserar era motståndare i era ledarartiklar. Det där med ”hatsajter” blev nog överspelat för ett bra tag sedan.

 79. Oksanen så klart. Sveriges största NATO-lobbyist vill hindra alternativa medier från att nå till folket.

  Inget nytt under solen.

  Jag undrar bara hur mycket NATO har betalat den mannen, eller om det kanske handlar om utpressning.

 80. Svensk media vill ersätta den svenska rättsstaten med klansamhällets ideologi. Anarkister o polishatare har fått obegränsad till gång till dessa redaktioner, som
  egentligen är renodlade anarkistcentraler.

 81. Även om Samhällsnytt läses av många, så behöver den läsas av fler!
  Hjälp till att på olika sätt sprida artiklar till de som inte är så företagsamma, utan tror på allt SVT säger, eller vad de läser i Aftonbladet och Expressen!
  Glöm inte att det är valår och det blir ett ödesval, vad avser VÅR framtid!!!
  Lär av Danmarks politik, de har förstått allvaret i nuvarande utveckling och går nu mot samma politik som SD förespråkar i Sverige!!!

 82. Ingenting om hur mycket de minskat sen kommentatorsfälten togs bort..I AB t.ex var det ett nöje att läsa kommentarerna till Anders Lindbergs artiklar.

 83. ”Oksanen: Hatsajterna vinner kampen om engagemanget”

  Att beskriva verkligheten på ett korrekt sätt är inte hat. Det är så ”äkta” journalistik ska se ut. Allt annat är opinionsbildning och propaganda.

 84. Glädjande men ännu viktigare är att agera och se till att uppmana fler gamla soffpotatisar som bara läst om, men aldrig skulle läsa ”hatmedia” att hitta hit, till
  Ledarsidorna, till Katerina och kanske även till ovan ytterligare nämnda sidor.

  Inte för att de behöver hålla med om allt (vilken kritiskt tänkande människa gör det, någonstans?) men för att skaffa sig en större bild och sedan kan de själva avgöra vad de tror och tycker är riktigt. Om inte annat kan de ju lockas att titta in för att själva se vad ”idioterna” skriver.

  Bli inte irriterad! Oavsett hur hjärntvättade och verklighetsfrånvarande de är och inte fattar hur det verkligen ser ut på gator och torg! Det här är en karamell som måste smälta långsamt. Det gör ont att få hela sin förljugna världsbild raserad.

  Det riktigt vassa argumentet är att det alltid är viktigt att det finns bra källangivelser när fakta diskuteras och att det inte bara hänvisas till en ”expert” med politisk agenda. Där någonstans börjar eventuellt även hårdnackade livstidsindoktrinerade gamla råsossar svaja lite i sitt trygga åsiktsfort.

  Förhoppningsvis fortsätter de sedan att parallellt till AB och SVT titta in bl.a. här regelbundet och kanske, kanske sviker de sitt gamla (S) för första gången i sitt
  liv. För att man insett att det man trodde på inte längre finns.

  • Så försöker jag arbeta mot mina släktingar, sakta skall informationen fördelas i små portioner, likt när man matar en bebis.

 85. Tänka sig att det inte hjälper att smutskasta alternativt media. Inte ens om man gormar om ”Hatmedia” och ”Fake News” morgon, middag och kväll. Folk kan tänka själva verkar det som, huvvaligen! Nu är man nervös inom MSM vill jag lova och sitter i krismöten för att kunna räkna ut hur man ska kunna ljuga folket fullt av propaganda inför valet. Tänka sig också att det av media påhittade uttrycket ”Fake News” exploderade rakt i nyllet på dem.

 86. Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg (vars enda ”förtjänst” är att han har klippkort på SVT för att sprida sina åsikter och med sina pajaskonster förstöra alla sakliga debatter som inte passar pk-maffians agenda) blev nyligen tidningens nya politiska chefredaktör.Detta ett valår, vilket betyder att dom inte hade något bättre alternativ att kasta fram.Alltså Anders Lindberg mannen som anklagade vissa politiker för att vara parasiter och inte verkade ha en aning om att han enligt sin egen retorik var gift med EU-parlamentets största parasit. Valet av honom måste betyda
  att sossarna redan givit upp sakdebatterna och kommer att
  ägna sej åt pajaskonster och nazist/rasist anspelningar för att ta udden ur dessa i valrörelsen.

  • Lindberg är en draghäst åt SD. Mera Lindberg i TV sofforna. – Han är lite skrämmande. Lindberg representerar Eliten. I Elitens ögon och öron är det Lindberg säger fullkomligt normalt fast han är i Arnstadklass. Karl vet ingenting om nånting om verklighetens Sverige.

 87. – Det bästa motmedlet mot sk fake news är kunskap.
  – Den bästa förutsättningen för kunskap är god utbildning.
  – De bästa möjligheterna för god utbildning är ett samhälle i harmoni.
  – De bästa möjligheterna till ett samhälle i harmoni är att lyfta fram SD i valet i höst.

 88. Oksanens orerande om ”hatsajter” är ännu ett klassiskt självmål han inte tänker sluta med. – Han verkar i sådana lägen faktiskt direkt korkad. – Skriver han för den egna eliten eller för läsarna? Att stämpla oliktänkare är Elitens tröstrunkande. Alla förstår det utom Eliten själva.

 89. Mycket bra nyheter!
  Det märks på ett rent personligt plan, att det lönar sig att inte besöka kloakmedia! 🙂
  Förhoppningsvis kan vi få dom att sakta tyna bort och förpassas till historiens soptipp, där de hör hemma!

  • Ja eller om MSM gör följande så kan de behålla varumärket och försöka restaurerad det
   1. byter ägare
   2. byter ledning
   3. byter redaktion

 90. Folk är trötta på att andra ska ”tänka” och tycka åt dem. Man är mera ute efter den nakna sanningen utan några filter och sedan bilda sig en egen uppfattning.
  Gammelmedia levererar inte längre det folket vill. Därför tappar dom. Därför är de så rädda och ängsliga. Färre och färre lyssnar på dom.

 91. Samma trend som i USA. Där vill CNN och övrig massmedia stoppa alternativa kanaler som Infowars m.m. Sverige skulle behöva en daglig nyhetskanal som Infowars för att sätta blåslampa i häcken på makthavarna. Dom skall jagas dagligen och hängas ut som dom Quislingar dom är.

 92. Den grävande journalisten Janne Josefsson framförde i SVT-program i Almedalen i somras att han inte ställer upp på att svartmåla nya nätmedier.
  De behövs i tider då media har fått en ledande maktposition i samhället, menar han.
  Josefsson sa att han varit med om en otrolig resa där den tredje statsmakten blivit den första statsmakten, där politiker och PR-konsulter svassar runt journalisterna eftersom bilden i media är helt avgörande.
  — Men nu har vi fått konkurrens. Det är inte bara av ondo. Det är jättebra att folk kan vända sig till alternativa media, kan kolla oss att inte vi kan påstå precis vad som helst.
  https://youtu.be/kKykP6IjnB0

   • Kanske inte så ironiskt trots allt. SD bryr sig om svenska arbetare, medan övriga partier slåss om muslimrösterna.

    Statsvetaren Magnus Hagevi vid Linneuniversitetet beskriver sossarnas resa, från att vara ett arbetarparti, till att fokusera på muslimer som nästa stora projekt.

    Från 1980-talet och framåt hände något som Socialdemokraterna inte tidigare varit med om. De fick ett enormt stöd i en växande väljargrupp vars gemensamma identitet var religiös. En majoritet av de svenska muslimerna kom att sympatisera med Socialdemokraterna. Detta, tillsammans med viljan att få fler röster, passade in på den socialdemokratiska självbilden av att vara partiet som arbetar för att integrera nya grupper i samhället. Arbetare var deras första projekt, svenska muslimer ett av deras senaste. Detta kan ha inneburit att många socialdemokrater var beredda att på ett annat sätt än tidigare ta ut svängarna gentemot en religiös grupp.
    http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/05/17/11315289-sa-rostar-muslimerna-i-sverige/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter/

 93. Ett litet tips om någon till äventyrs vill läsa Aftonbladet. Högerklicka på en rubrik. Öppna i inkognitofönster, i Google, öppna i privat fönster i Firefox. Så slipper ni bidra till den blaskans överlevnad.

 94. OT: Regerande konservativa ÖVP vann delstatsvalet i Tyrolen.

  Störst framgång hade dock nationalkonservativa FPÖ som upplevde en 66%-ig ökning av stödet.

 95. Redan i slutet av 60 o i början på 70-talet satt stockholms journalistkår på restaurangerna o pubarna runt Stureplan, halvfulla o aspackade.

  Jobbade själv i Klara som polis o fick ofta ärenden även inom Norrmalms polisdistrikt.

  När man besökte dessa restauranger o pubar, satt det många journalister på barstolarna. Nazistsvin o andra epitet, användes ofta o flitigt av denna yrkesgrupp mot poliser o den synen genomsyrar mediakåren nästan än mer idag.

  Det är bara att läsa rubriksättningen i media, den säger allt o än mer, om man har upplevt mediahatet inifrån

  • Det sägs att när Vietnamkriget slutade så gick hälften av demonstranterna till SVT och tidningarna och andra hälften blev politiker.

    • Att överklass-pojken Palme blev sosse handlade bara om de politiska vindarna. Där han kunde komma längst. Falsk jävel det där.

   • Det ligger säkert mycket i den analysen.
    Sverige med Palme. var det enda landet,
    som tog emot amerikanska desertörer.
    Många afroamerikaner bedrev även omfattande hallickverksamhet i Sverige.

  • Journalistyrket har varit en skyddad verkstad för dem med vänstersympatier. SVT och SR fungerar fortfarande som en skyddad verkstad.

   Journalisterna dricker mer än genomsnittet och verkar anses sig smartare än andra yrkesgrupper.

   Ölförsäljning på redaktionen, sexuella trakasserier i samband med alkoholbruk, sjukskrivningar på grund av måndagsbakfylla och spritflaskor i skrivbordslådorna. Berättelserna om svunna tiders alkoholtörstande journalister finns i överflöd.

   Journalisten Susanna Lundell började sin journalistkarriär på Sveriges Television på 90-talet. Det var en tid då alkoholen var ständigt närvarande på arbetsplatsen. Avslutade projekt firades med alkohol. Det var också vanligt att personalen verkade sliten på måndagarna eller att vissa var sjukskrivna efter helgens drickande.

   – I efterhand har jag reflekterat över att vissa chefer verkade tycka att det var lite roligt om folk inte kunde komma till jobbet dagen efter för att de druckit för mycket.
   http://www.accentmagasin.se/missbruk/journalisterna-och-alkoholen/

 96. Som vanligt förklaras inte vad hatet består i.

  Eller vad högerextremt betyder.

  Att vara kritisk till massinvandring och förorda en ansvarsfull invandringspolitik är varken hat eller högerextremt.

  De etablerade medierna känner flåset i nacken och är,med all rätt,skräckslagna över att förlora åsiktsmonopolet och att sätta agendan för vad folk ska tycka.

  Ett tips till de regimtrogna mediernas journalister:

  Gör ert jobb.

  Granska och kritisera makten.

  • Enligt vänsterextrem logik måste fiendens åsikter vara diametralt motsatt. Alltså högerextrema. Längre än så har man inte analyserat frågan.

 97. Ledarsidorna.se levererar mer ”hat” i form av fakta. Johan Westerholm konstaterar att den genomsnittliga utbildningstiden som en svensk i arbetsför ålder har sjunker . Den ligger idag på 11,3 år i snitt. En genomsnittlig svensk löntagare har med andra ord inte fullföljt gymnasiestudierna.
  https://ledarsidorna.se/2018/02/valrorelse-overbudens-tid-ar-nu/

  Hur länge tror de folhögskoleutbildade journalisterna att Sverige kan bevara sin konkurrenskraft med denna utveckling? Skulle man enbart räkna den genomsnittliga utbildningstiden inom offentlig sektor ligger man förmodligen strax under grundskolenivå.

 98. En lärdom man skulle kunna dra är att mainstream-media har åsikter som inte speglar folkets åsikter eller att man istället skriver artiklar på fel sätt om HUR och VAD man skall tycka och känna osv osv …. eller kan man även tolka det som sådant att de människor som delar alternativmedias nyheter är väldigt mer aktiva än den genomsnittlige vanlige svensken.

 99. Pravda systemets nyhetskanaler har uppenbara problem att hålla upp fasaden då färgen flagnar okontrollerat snabbt.

  Grattis Samhällsnytt för att påvisa alla galenskaper gammelmedia försöker cencurera för oss svenskar

 100. Media som ljuger, berättar en falsk bild av verkligheten är de riktiga hat-sajterna. De utövar ett enormt folkförakt genom sin propaganda.

 101. Hahaha!
  Patrik Oksanen menar hävdar att alternativmedia drivs av en agenda, som om nu inte SVT, DN och Aftonbladet mfl själva gör det?
  Bara det faktum att han själv kallar samhällsnytt och Fria tider mfl för ”hatsajter” visar ju på detta!
  Vidare så sökte Hallpressen ( Jönköpings Posten, Värnamo Nyheter och Smålänningen mfl ) nyligen nya journalister, i annosen stod det att man sökte politiska krönikörer och journalister för ”POLITISKT AGENDASÄTTANDE” eller ngt liknande, minns inte den exakta formuleringen men ngt i stil med ovanstende var det!
  I övrigt så undrar man ju varför alternativmedia inte får vara invandringskritiska när PK-etablissemanget tillåts att vara det motsatta?

 102. Vänster-tidningarna är långt borta från sina läsare. Och tycks stolta över att vara det. Att inte behöva skriva sådant dessa håller med om eller intresserar sig för verkar vara drivkraften. Och press-stödet gör det möjligt. Hur är det möjligt?

  • japp, dom är oss moraliskt överlägsna … vissa spörsmål behövs inte ens diskuteras för man vill inte sjunka så lågt så att man tar dessa frågor eller ämnen i sin mun … för en rätt tänkande människa funderar inte ens på denna typen av frågor och en rätt tänkande människa har nått en högre mental nivå och medvetande.

 103. Ja,det är nya tider nu.

  Internet har öppnat upp för gemene man att vädra sina åsikter.

  Tiden då makten kontrollerade åsiktsbildningen och lade locket på för kritiska röster,är förbi.

  Om nu inte cencurlagarna och grundlagen om yttrandefrihet begränsar medborgarnas åsiktsfrihet.

  Man vet hur desperat Löfvénregeringen är.

  Se upp!

 104. Sakfrågor har förpassats till historiens skräphög. Nu gäller identitetspolitik.
  En könsbytt bosättare med läppstift, högklackat och svart helskägg går alltid före kunskap och sanning.

 105. Centerpartiet som vill öppna upp Sveriges gräns för fri invandring.

  Talar om hat och högerextremt,när folk motsätter sig en invasion av personer från kulturer som hör hemma i medeltiden och som fanatiskt motsätter sig västerländska värderingar och demokrati.

  Makten har blivit det svenska folkets fiende.

  Dags att reversera maktfördelningen och införa verklig demokrati.

 106. Journalister (läs: vänsteraktivister) och medier är frustrerade över att deras maktposition i samhället har luckrats upp allt mer de senaste åren, och har ingen aning om hur de ska hantera detta.

 107. I en saga trodde en skrivande, stirrig fanatiker att han var någon slags martyr med gloria runt skallen. Han prövade att läsa upp sin senaste nobla ledarsida för några byggarbetare. De glodde på honom som om han var ett ufo från planeten Mars. Han lovade sig själv att aldrig bli så verklighetsnära igen..

 108. Det verkar inte ha skett några avhopp till Nordkorea under OS vilket jag tolkar som att åsiktsfrihet och demokrati står högt på människors lista.

 109. Lika illa som fake news är fake search results.

  Gör ett experiment och kör Google bildsök på:

  White man White woman 

  White people.

  Black couple. 

  Black man, black woman. 

  Happy American white couple

  Unhappy couple

  American father

  European inventor

  American scientist

  Rapist

  Lazy man

  Burglar

  Prisoner

 110. Jag tror att Samhällsnytt succe till stor del beror på de öppna kommentarfälten. Sajten är på så vis levande. Fria Tider har en bra redaktion och väldigt produktiva och ”up to date”, däremot blir de lite tråkigare p.g.a. att man inte kan kommentera.

  En stor del av läsarna är säkerligen journalister i MSM, politiska rådgivare och politiker (tysta läsare).

  • Kombinationen av ocensurerade nyheter och kommentarsfälten är och har visat sig vara en oslagbar kombination!
   Men, det får vi tala tyst om så att gammelmedia inte får nys om det ????

  • Att låta läsarna kommentera är inget för gammelmedia. Då får de ju reda på att läsarna inte alla har samma uppfattning som de marionetter till journalister som är satta att skriva en bestämd uppfattning.

    • Det finns väl en ansvarig svensk utgivare som riskerar fängelse om svensk lag inte efterlevs? Någon med juridiska kunskaper får gärna klargöra.

   • Det tror jag inte, då allt dyker upp på annat sätt. Servar kan stå i många länder och de kan byta plats snabbt. Vad gränser går mellan privata forum och web-tidningar kan vara svårt att dra och speciellt om olika länders lagstiftning kopplas in.

  • Ja! Till och med jag tolereras fast jag förespråkar korståg mot islam. Och under mitt riktiga namn, för att påminna mig själv om att ingen kan vara anonym längre. Jag har ändå ingen anledning att skriva något som jag inte står för. Om någon ”anmäler” mig eller knackar på dörren så skulle det gå ungefär så här:
   https://youtu.be/wzJv2dCJ2xk?t=34

 111. Paniken över förlorad mark dallrar nu i direktörsrummen på msm, där krismöte efter krismöte avlöser varandra.
  ”Hur ska man få stopp på kanaler som säger som det är?”

 112. Centerpartisten Patrik Oksanen gillar inte att folk frivilligt väljer att läsa på de alternativa medierna.

  Ska han tvinga svenskarna att läsa hans blaska,trots att de ogillar de åsikter som tidningen för fram?

  Tvång och och hot om repressalier hör hemma i diktaturstater.

  Är vi på väg dit?

 113. Vem har skapat behovet av fler poliser o det gränslösa våldet i Sverige ??

  Elefanten i rummet är lika helig för politiker/journalister som korna är i Indien .

  Det är helt meningslöst med debatter o debattprogram. om man inte vågar prata om den heliga elefenten, nämligen den okontrollerade Migrationspolitiken o
  konsekvenserna av denna.

 114. Patrik Oksanen beskriver alternativa media (fria media är en bättre benämning) som
  ”drivs av en agenda, inte skiljer på nyheter och åsikter och använder en ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda läsarna.”

  Men herregud!! detta är ju en klockren beskrivning på gammelmedia.
  Orsaken till att jag sagt upp min lokalblaska och inte längre ser på SVT.
  Politiskt korrekta ledarskribenter är inte journalister utan simpla propagandamakare
  som ljuger och förfalskar.

 115. Man förstår att lögnmedia känner sig trängda när chefen för CNN går ut i media och uppmanar att amerikanska FED ska undersöka Google och Facebooks monopolsituation ( Google och Facebook stjäl nämligen alla annonsintäkter från annan lögnmedia)

  Alltså börjar vargarna bita varandra i baken i ren desperation och överlevnad

  De som vill läsa vad amerikanare och europeer tycker om CNN kan läsa kommentarsfältet under artikeln

  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-26/cnn-president-feds-should-investigate-monopolies-google-and-facebook

 116. Kommer ihåg under migrantkrisen 2015. Jag var i Frankrike på väg hem till Sverige. När jag kom hem så hade alla etablerade media en bild på hur brutala den Ungerska gränspolisen var.Man visade en bild på hur en gränsvakt slog sin batong på huvudet på en migrant. Men EXAKT samma bild förekom i Frankrike och då såg man att migranten som fick slag mot sig satt gränsle över en annan gränsvakt och häll ett strypgreppp. Det hade man redigerat bort i svensk massmedia…..
  Så jag litar aldrig på dom etablerade medierna efter detta – önskar bara att fler i Sverige kunde se så tydligt och konkret hur förljuget allt om migrationspolitiken är.

 117. Vad trött jag blir på uttrycket ”hatsajter” och högerpopulistiska! Är detta det enda dessa tjommar kan komma med? Har de inte förstått vitsen med nyheter? Vi som läser dessa alternativmedier vill ha just det: Nyheter! Inte en massa trams om vem som snubblade på mattan på mello, eller vem som beter sig värst på Farmen. Totalt ointressant för mig. Är dessutom ointresserad av sport och kändisskvaller, så vad blir kvar? Jo nyheter om vad som händer i HELA SVERIGE, inte bara i Stockholm, Göteborg och Malmö, även om det händer mest där. Det är vad det handlar om. Nyheter!

 118. Politiker/media går som katten kring het gröt. Man har satt munkavle på sig själva, när det gäller det största samhällsproblemet som Sverige varit utsatt
  för under århundraden.

 119. Och anledningen till att samhällsnytt är större än gammelmedia är för att de förmedlar enbart fakta utan kommunistiska vinklingar, och det viktigaste är att de står upp för det fria ordet och yttrandefriheten genom att svenska folket får kommentera.
  Så allt handlar om de mest basala solidariska demokratiska frågorna som numera endast finns inom alternativmedia.
  Så Patrik Oksanen det jag förfasar mig över är att du inte ens förstår de grundläggande demokratiska grunderna, men det är kanske inte så konstigt för du är ju Centerpartist.

 120. Patrik Oksanen har misslyckats i sin roll som ledarskribent.

  Att övertyga läsarna om att han har rätt och de alltfler alternativa medierna har fel.

  En dålig ledarskribent helt enkelt.

  Att skylla sin misslyckade journalistik på andra.

  Är typiskt för en dålig förlorare.

  Löfvén lider av samma åkomma.

 121. HATSAJTER= Information o Upplysningssajter

  Oksanen och andra Politikers våta Dröm ÄR en VÄLJARE
  som JOBBAR sej trött på jobbet och i Familjen samt Äter och Sover…sej igenom Livet och INTE orkar TÄNKA…

  Så var det en gång…..
  Och då fanns INGA Rum att diskutera Livet o Politiken..

  Nu finns NÄTET en Politikers värsta Mardröm att Väljaren får information från sina medmänniskor och DERAS Makt att Styra Tankar och Handlingar hos Folket har Försvunnit..!

  Då blir dessa HATSAJTER och RASISTER de som Styr dem
  och Folkets Förlösning att ÄNTLIGEN få Agera och Reagera på vad som Sker i deras Land och som tidigare varit dolda kunskaper eftersom INGA Medier tidigare Vinklat Sanningen utan varit STYRDA av MAKTEN..

  OBEROENDET var m a o NOLL

  Vi ÄR bara i början av det NYA Nätlivet och varje dag Är en Ny överraskning av Nya Avslöjande av Nya Redovisningar och av Analyseringar av vårt LIV i SVÄRIGÄ i Vårt Land och övriga Världen…

  Idag kan VEM som helst FIKA med Trump eller Putin utan att fråga Om lov från någon Politiker och Makten..

  TACK alla Ni Föregångare som gjort det möjligt på Nätet…

 122. Klart det är större i sociala media när det är mest clickbait till extremåsikter och populistiska vridningar av studier. Aftonbladet har också fördummande clickbait, men med skvallerpress och det förlorar de delningar på.

  Hade varit intressant att se sammanhanget på varför delningar sker med en uppdelning mot positiva reaktioner och negativa reaktioner; helst med en bedömning om det är seriös journalistik. Dvs allt om vem som gjorde vad på röda mattan går bort tillsammans med Newsner-liknande feltolkningar av studier.

 123. ””Han menar att det han kallar ”hatsajter”, ”högerpopulistiska och högerextrema” – i motsats till de gamla medierna – drivs av en agenda, inte skiljer på nyheter och åsikter och använder en ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda läsarna.””
  Patrik Oksanen missar, sittandes på sina höga hästar, en liten dock en helt avgörande detalj nämligen att läsare av alternativa medier KAN TÄNKA SJÄLVA och därmed kan avgöra skillnaden mellan faktabaserade nyheter och propaganda.
  Jag njuter av att den ena propagandisten efter den andra går i taket när folket har vaknat och inte köper längre deras
  vänsterpopulistiska och vänsterextrema känslopjuck. De har på kuppen vilseledd sig själva, hahaaa!

 124. När MSM tog bort kommentarsfunktionen visade man att MSM inte var i fas med läsarna. En fri debatt synkar dåligt med att vara en propagandainstrument. Enklast att bemöta alla oliktänkare med personangrepp som att de är rasister och nazister. Det blir dålig debatt av denna hållning, vilket också är syftet. Propaganda är syftet.

 125. Det är genom dessa ”alternativa” medier som den verkliga sanningen sprids. Här sitter helt ”vanligt folk” och beskriver sin vardag där dom bor, dvs i orter, byar och storstäder. Som en slags offentlig dagbok. En dagbok som i framtiden kommer att visa hur svenska politiker och medier gjort sitt bästa för att förstöra och ljuga för det svenska folket. Att dom stora medieföretagen gör allt för att smutskasta oss gör mig ännu mera säker på att vi verkligen behövs för vi låter oss inte luras av någon som med en snedvriden agenda. Jag förstår faktiskt inte alls varför man är så angelägen om att ljuga som medieföretag och politiker. Men tyvärr är väl samhällsituationen nu så bedrövlig att man gör allt för att förhindra spridningen av den sanna bilden för oss och övriga världen.

  • Anledningen är att de är rädda för varandra. Minsta felstavning kan leda till att man inte längre platsar i gänget utan hamnar ute i kylan. Mister jobb och försörjning. Blir irrelevant.

 126. ”inte skiljer på nyheter och åsikter och använder en ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda läsarna.”

  Detta är väl snarare en beskrivning av gammelmedia, agendajournalistik.

 127. Det är uppmuntrande att se att David har chans att vinna över Goliat och att myggorna håller på att få mer inflytande än elefanterna.

  Därför så ljuder globalisternas klagosångerna nu i hela EU och USA och man ropar på censur.
  Det har länge pågått ett intensivt krig mot alternativ media där första steget var att beröva alternativ media dess annonsintäkter i sociala medier och
  att låta dem hamna längst ner i sökresultaten till att nu slå till med storsläggan och resolut radera viktiga samhällsdebattörer från sociala forum som har haft hundratusentals anhängare och tusentals uppladdade videointervjuer.

  Om censurivrarna vinner så återstår bara total diktatur så detta är nog ett av de viktigaste krig som har utspelats i detta århundrade

 128. Tänk att sanningen ska vara så svår för somliga. Den svenska journalistkåren ,på några få när, kan se tillbaka på denna tid som ett enda stort debacle. Deras förtroende är i mycket förlorat.Tyvärr lär vi få se en rasande flod av angrepp på sk hatsajter och stora ansträngningar att täppa igen truten på oss. Men se vad som hände när Putin försökte tysta ner filmen Stalins död. Success !!

 129. Bara att gratulera, bra jobbat!
  Och modigt. Som Karl XII sade i motgång: Vi måste våga för att lyckas! Och i framgång: Vi måste våga medan vi är i lyckan! 😀

 130. Mejlat till [email protected]

  MEJLA NÅT DU MED SÅ VISAR VI VÅR POWER

  Hej Patrik,

  Vi som kommenterar eller jobbar i alternativa medier önskar vara pseudo-anonyma eftersom vi är dissidenter.

  Vi går som du vet mot Turkiets ordning med censurerade media där fel åsikter som strider mot värdegrunden lagförs.

  Det är korrekt att vi är hatsajter, eftersom vi hatar era lögner och er illvilja.

  Vi älskar sanningen och det goda samhället.

  Vänliga Hälsningar

 131. Alltså, fakta slår propaganda.

  Annars är faktiskt Göteborgspostens ledarsidor den minst verklighetsfrånvända, av pk-medierna.

 132. De nämnda nya media anstränger sig nästan konstlat just för att formulera sig objektivt och åsiktsfritt. PK anser sig vara sakliga bara i kraft av sin formella titel. Kännetecknet för en degenererad adel.

 133. Jag är uppväxt med att läsa dagstidningarnas debattsidor. Makthavares och experters egna ord utan journalistiska mellanhänder som i intervjuer och reportage. Men senaste fem åren har jag i stort sett slutat. Dels för att de vill ta betalt (igen) för att sprida sina åsikter (det normala är annars att man betalar för reklamutrymmet). Dels för att alla politiska inlägg blivit komplett intetsägande helt utan någon konkretion. Våran ”Det SKA”-statsminister idag är en fulländad slutprodukt av den trenden. Göran Persson kunde fortfarande slänga ur sig nånting nytt, det kan inte någon enda politiker i dagens PK-adel.

  En favorit bland lyteskomiken på debattsidorna var alliansregeringens särskilda utredare av nanoteknologi, f.d. GD för Kemikalieinspektionen, så hon om någon borde vara van vid att slänga sig med prefixet ”nano”. Hon skrev en debattartikel i SvD där hon redovisade slutsatsen av sin utredning, ett förslag till statlig finansiering av en satsning på forskning om nanoteknologi. Så här skrev hon:
  ”Nano betyder miljarddel. Jag föreslår att staten satsar en procent av en nanodel av BNP på nanoforskning!”
  Alltså 44 kronor om året…

 134. ”drivs av en agenda, inte skiljer på nyheter och åsikter och använder en
  ”skenbar nyhetsdräkt” för att ”medvetet och metodiskt” vilseleda
  läsarna”

  Menar han, herr Oksanen, inte tvärt om nu?
  Att det är ”gammelmedia” som vilseför, förtiger och rent av ljuger läsarna rätt i ansiktet.

  • Den ledarskribent,som inte drivs av en agenda.

   Den finns inte.

   Oksanen verkar vara omedveten om sin roll.

   Eller troligare.

   Han vilseleder läsarna med medvetna lögner.

   • Precis, Det är ju meningen med en ledarskribent, att sätta den politiska tonen för tidningen.

    Och som många andra PK-”journalister” verkar inte heller Oksanen begripa hur samhället fungerar.

  • Så skickliga som PK är så finns föga att frukta. PK skyddar sitt manskap bakom stadsmurarna, medan nya verkliga journalistiska media skyddar stadsmurarna med manskap.

 135. Aftonbladet som är hetsar mot sverige och svenskarna, borde naturligtvis skämmas..

  Demokrati innebär även yttrandefrihet och åsiltsfrihet.. det är något som Aftonbladet bör lära sig, vi är inte intresserade av deras politiska propaganda.

 136. Det kan vara lätt att jubla men samtidigt dags att förbereda en kraftig motoffensiv från MSM. Tidigare anfall på privatpersoner, alternativ media borde har fått dom flesta att vakna.
  Kanske dags att ta fram en artikel Samnytt, med juridisk hjälp hur/vad man får uttrycka sig utan att det blir åtal. Att byta ut några ord som ”man kan anta.. ”, ”baserat på vad jag hört..” kan göra en skillnad, även vilka ord som blivit förbjudna t.ex. N-ordet m.m. Det är i utbildningssyfte samt ett skydd för dom som vill uttrycka sin medborgerliga åsikt men inte är expert på hur man får formulera sig enligt den nya censuren.

  • Bra förslag men trist att känsligheten ska vara så hög, onödigt hög.
   Väldigt många med mig uppfattar exempelvis inte ”negerboll” som någon värdering eller negativt, den är ju söt och god och har alltid hetat det sedan barnsben. Det är ”onda” människor som hela tiden förstör ords betydelse.

   • Om spelreglerna ändras så gäller det att känna till dom nya reglerna.
    Spelar du t.ex. basket och någon säger att det är fotbollsregler som gäller så kan du inte fortsätta att bara använda händerna om du vill vinna, det är OK att sparka bollen.

   • Så är det tyvärr. Dessutom lämnar lagarna stort utrymme för godtycke. Vårt rättssystem kan man inte heller lita på.

    Är rädd för att skribenterna snart inte vågar framträda med sina riktiga namn. Ett utgivarbevis, som Samnytt har, ger visserligen ett grundlagsskydd. Men frågan är hur mycket det är värt när politikerna nu vill peta i grundlagarna igen.

    • Pressfrihet, åsiktsfrihet kan inte s.k förespråkarna för demokrati ta bort utan att skjuta sig i foten.
     Däremot kan man dom använda andra metoder som att anklaga användandet av ”hat”, ”diskriminering” och senast ”fake news”.
     Om systemet sätter nya gränser, då gäller det att hitta det som systemet vill ha men fortfarande kunna få ut sin åsikt, kanske genom en ändring av ordval, stöd av statistik etc.
     Men personlig förföljelse som AB sysslat med kan bli svårt att hantera och därför kommer anonymitet (VPN) för skribenter att bli allt viktigare.

 137. Det är bara proffstyckare och lobbyister som får komma till tals på de etablerade mediernas debattsidor. Kommentarsfälten har de stängt ner. Sidor som är så hårt styrda och tillrättalagda engagerar naturligtvis inte.

  Alternativa medier finns för att de gamla har svikit sin uppgift.

 138. Ser ett mönster i Media rapporteringen som alltid väljer ”fel” sida.
  Man tar parti för rebeller, maffia, knarkligor, dissidenter och säger att regeringstrupper använder våldsmetoder.
  Knarkligor i Filippinerna, tamilska tigrarna i Sri Lanka, jihadister i öster.
  Har länge frågat mig hur journalisterna tycker att man skall åtgärda problemet om inte regeringen gör något när muntliga förhandlingar inte fungerar. Titta vad som hände i Sverige med kriminella gäng, regeringen gjorde ingenting, bjöd på kaffe o bullar, hur bra gick det ?
  Dags att använda riktig medicin på problemen och sluta med med placebo

  • Knarkligor i Filippinerna

   Att världens alla politiskt korrekta inte fattar nåt. Jag har bott i Filippinerna i 15 år så jag vet att det är inte bara knarkligor. Alla är inblandade; militären, politiker, kyrkan, kineserna, muslimerna.

   När en inre fiende försöker förgöra de goda människorna och göra alla till knarkare så måste det bli inbördeskrig. Och i krig så dör människor. Precis som de onda japanerna och tyskarna blev bombade i andra världskriget. Massor dör i krig för att det goda till sist ska segra.

   President Duterte är det bästa som hänt Filippinerna sedan amerikanerna spöade spanjorerna 1898.

 139. Samhällsnytt borde göra den där undersökningen till en permanent ”banner” överst på startsidan. Jag tror de flesta läsare blir överraskade och imponerade. Hur bra reklam som helst.

 140. MSM forlorade när dom stängde kommentarsfälten, läsarna tröttnade på att bli matade sådant som inte smakade gott och att inget annat fanns på menyn.
  Kundnöjdheten brydde man sig inte om, journalisterna personliga budskap var viktigare.

 141. Något som ska bli intressant att följa är hur ”finmedia” kommer förhålla sig till det här.

  Tidigare har dom ansett att alternativmedia som Samnytt och andra var obskyra bloggar med en begränsad spridning som predikade för redan frälsta.

  Den linjen kan bli något problematisk att följa när den där lilla obskyra bloggen har större läsarkrets än vad dom själva har.

  • Även om ”systemmedia” försöker plagiera alternativmedias sätt att kommunicera, kommer de ändå aldrig att lyckas då alla förstår det bara blir ett nytt sätt att föra ut sina ”fake news”!

   Alternativmedia kom ju till för att vanligt folk inte fick tillåtelse att fritt uttrycka sig i diverse mediaforum och ifrågasätta det som skedde i vårt land, sånt man inte fick prata om!

   Nu sitter de och gråter över sitt misstag och försöker ta efter alternativmedia!

   Så länge folket inte får uttrycka sig fritt kommer de aldrig att lyckas!

 142. Bådar gott att folk alltmer tar del av vad som står i alternativmedia! Det är ju här svenska folket kan få reda på sanningen om Sverige!

 143. Hur kan någon bli förvånad över detta.
  För när folket ser att statsmedians lakejer visar upp ett annat samhälle ( Fantasisamhälle) än vad folket själva ser och upplever, så söker människor andra medier som visar och beskriver hur det ser ut i verkligheten.

 144. ”Hatsajter”?
  Vi hatar ingen (med några undantag) men vi vet och föreslår hur problemen ska lösas.
  Det vet ju inte gammelmedia.

 145. När Fria Tider, Samhällsnytt och Nyheter Idag har större spridning än Göteborgs-Postens och Aftonbladets ledarsidor, försöker man förbjuda de förstnämnda.

  När brotten ökar mörkar man tillgången till brottsstatistiken.

  När sossarna inte litar på sina väljare försöker man väl förbjuda allmäna val.

 146. Hatsajt låter som något ont.
  Som om dessa sajter är uppfyllda med hat mot allt och alla.
  Så är det naturligtvis inte.
  En synonym till hata är ogilla starkt.
  Det låter genast mer acceptabelt.
  Och vi som läser fria media ogillar starkt den politiska korrekthetens hycklande lögnare eller ljugande hycklare.
  Vissa saker och företeelser är det helt enkelt bara sunt att hata.

 147. Min voodoo-tag, en relik från numera nedlagda Aftontidningen och dito snart nedlagda Aftonbladet är snart det enda som finns kvar av den tiden, nu när dagens nyheter bäst läses hos Samhällsnytt & al.

 148. Är det en hat-sajt enligt medias definition om en sajt bekämpar Nazism och säger sig hata allt som nazismen står för … !?

  Är det en hat-sajt enligt medias definition om en sajt bekämpar Kommunism och säger sig hata allt som kommunismen står för … !?

 149. Skribenter typ Oksanen stod högt i kurs i de kommunistiska länderna när makten använde dylika journalister för att gå till angrepp mot vanligt folks uppfattning. Ändå gick det åt helsefyr för makten. Eller det kanske var därför eftersom vanligt folk kunde tänka själv! Något för Oksanen att grunna på.

 150. Sanningen segrar alltid. Skulle gammelmedia börja skriva ärligt och inte mörka och ljuga så skulle de få fler läsare, så enkelt är det.

 151. Kanske de gamla drakarna nu börjar fatta att folk
  vill veta sanningen om vad som händer ute i
  samhället och inte bara halvsanningar och floskler
  och det är bra att folk börjar läsa alternativen istället
  så kanske valet får ett vettigare resultat.

  • Bra sagt.

   Lite tråkigt dock om Samhällsnytt skulle mer och mer bli en ny Kriminaljornalen som lockade sensationslystna tonårskillar på 1950-talet med smaskiga våldsbrott och andra sensationer.

   • Ja det är väl risk att det
    blir en ny kriminaljournal om man skriver om detta
    gangstersamhälle som blir
    värre för varje dag men det går ju heller inte att tiga om det för då blir de
    ju lik de andra som mörkar
    allting så det är en risk man får ta.

    • Ja det måste finnas alla sorter i vår Herres hage.

     Vad superentusiasterna för alternativmedia förbigår är att vi skulle inte ha någon nyhetsförmedling utan de s k gammelmedia. Om vi bara hade alternativmedia så skulle vi inte veta vad som händer alls i Sverige och i världen, utom senaste invandringsrelaterade shocking news.

     Om vi bara hade alternativmedia så skulle vi vara lika välinformerade som i NordKorea, d.v.s. inte alls.

   • Häng med – tonårskillar idag är utsatta för att dagligen fundera
    över vad dom/hen har för kön.
    Fröken i katedern brukar ju ställa den frågan. Svarslös blir
    underkänd, naturligtvis!

 152. En av orsakerna är journalisters agerande:

  Hanif Bali‏ @hanifbali
  Plötsligt stod samma journalister som 2013 tryckte mic:en i nyllet på mig och frågade varför jag vill ”splittra flyktingfamiljer”, ”undergräva asylrätten” etc etc och läste samma förslag och istället frågade: ”Kommer det räcka?”

 153. 77 000 Sjukskrivna personer i SVÄRIGÄ säger Löfven MEN inte att det ÄR 90% SKL anställda alltså Individer direkt nedstigande under HANS och övriga Politikers ANSVARS område……….. M a o
  Staten-Kommunen-Landstingsanställda…..

  Vad Är ORSAKEN
  Dåligt Ledarskap…?
  Dåliga Lokaler….??
  Dåliga Löner…??
  Dålig Logistik….???
  Eller Vad….??

  Och Hur kan mer SKATT från det PRIVATA lösa dessa Katastrofala Problem…knappast…!

  MEN gm att lyssna och Lära HUR
  Gör Djuren i det Privata, och Varför tycker dom det är Roligare och mer Stimulerande att Jobba där…?!?

  Högst En Chef och inte en massa mellanchefer ÄR också en lösning…!

 154. Detta är glädjande nyheter. Och det roliga är att det är lite med dessa sidor som med porr… Ingen läser dessa sidor, precis som ingen tittar. Men ändå är det högre procenttal, precis som porren har flest sökningar.

  Men fortsätt detta utmärkta arbete med att leverera goda nyheter, så ska jag tala om för alla att denna sida finns… Ifall de, mot all förmodan, har missat det.

 155. Att försöka strypa folks åsikter gör endast nationer som inte längre har invånarnas förtroende. När du inte längre får säga din mening finns endast uppror att ta till. Det gjorde arbetarna i Ådalen och även de förtryckta massorna i Ryssland den 9 januari 1905. Det kostade många liv och stor blodspillan. Makten ansåg sig så hotad att de måste skjuta skarpt mot sin egen befolkning.
  Här ser vi inledningen till samma provokationer

  • Det här är ett huvudskäl till att en del uländer inte vill ta emot sina medborgare: pengarna de sänder hem – i stor utsträckning värdländers bidrag – utgör en inte föraktlig del av deras ekonomier. Och så under någon över varför göken lägger sina ägg i andra fåglars bon.

  • Remittering är en av hörnstenarna i hela folkvandringen.
   1 tusen lapp blir 20 när den skickas ner.
   Att bidragspengar skickas är skamligt rån!

 156. När MSM lär sig att beskriva mer än en sida av händelser utan vinkling kan repekten kanske återvinnas. Dock verkar det ofta som om man bedriver kampanjer istället för journalistik. Se hur man okritiskt följt John och hjälpt till att störta regimer betydligt humanare än Saudi Arabien som Irak och Libyen och nu Syrien. Från bärjan baserat på rena lögner som repeterats som om de vore fakta. Saddam har köpt Uranium i Afrika, har massförstörelsevapen, låg bakom 911, stöder Al-queda. Hur kan man räkna med att inte bli avskriven som seriös efter att okritiskt repeterat lögn efter lögn? Pojken som skrek vargen kommer blev alldrig trodd igen.

 157. Heja Samhällsnytt !! Min hjärna mår bra av verkligheten och sanningsenliga nyheter… Då känner jag mig tryggare !!

  • När jag förr läste min PK morgontidning så tänkte jag ofta.
   Usch jag mår helt enkelt inte bra av av alla dessa lögner och
   verklighetsförfalskningar.
   Så nu har jag avslutat min prenumeration av PK-blaskan.
   Och betalar till Samhällsnytt motsvarande en prenumeration.
   Ett bra beslut.

 158. Rashygien och Socialdemokrati
  Hjalmar Branting motionerade om inrättandet av ett Statligt Institut för Rashygien 1920 och ett sådant upprättades i Uppsala året därpå med Professor Herman Lundborg som chef. Denne ansåg bl annat att ” åt invandringen måste vi också ägna stor uppmärksamhet ,så att ej undermåliga individer av främmande folkslag obehindrat få inflytta och bosätta sig i landet. Blandningen mellan rasbiologiskt högt stående folk( som de skandinaviska) och sämre kvalificerade folkelement t ec zigenare,galizier,vissa ryska folkslag o.d.är avgjort förkastlig.
  Riksdagsdebatten 1921 blev livlig. Den blivande socialdemokratiske ecklesiastikministern Artur Engberg sade: ” Vi hava ju lyckan att äga en ras,som ännu är ganska oförstörd,en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper.Det underliga är ju,att medan vi äro ytterst angelägna om att föra stamtavlor över våra hundar och hästar,så äro vi icke alls angelägna om att se till,huru vi skola bevara vår egen svenska folkstock”
  Socialdemokraterns regering under Per Albin Hansson lade 1934 fram ett förslag till steriliseringslag ,lagen antogs av riksdagen. Denna lag tillät sterilisering av psykiskt sjuka och efterblivna utan vederbörandes samtycke. Man skulle som justitieminister Karl Schlyter( s) förhindra tillkomsten av ”mindervärdig avkomma”.Steriliseringslagen utvidgades 1941 för det ansågs viktigt att förhindra undermåliga elements fortplantning.Jusatitieminister K.G Westman(s) ansåg att det var viktigt”att sanera den svenska folkstammen”.Socialdemokraten Karl Johan Olsson hävdade i riksdagen att” jag tror att det är bättre att man går något för långt……. än att man riskerar att få en olämplig och mindervärdig avkomma till världen. Fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter föreslog dessutom att steriliseringslagen kompletterades med ett handräckningsförfarande för” den som trots beslut om sterilisering vägrade att låta opereras borde hämtas av polis(andrakammarmotion no 37,1941).Som mest steriliserades 2351 personer(1949) därefter minskade antalet ingrepp till 1500-1900)fall per år.fram till 1975 då 1941 års steriliseringslag avskaffades av den tillträdande borgerliga regeringen!Totalt steriliserades 63000 personer i Sverige 1935-1975,detta skall jämföras med totalt cirka 400000 ingrepp i Tredje Riket där steriliseringarna avskaffades 1945!! Vidare hade Sverige äktenskapsförbud mot epileptiker(sjukdomen ej ärftlig!!) fram till 1968 och för psyktiskt sjuka och utvecklingsstörda fram till 1973. Men om en epileptiker lät sterilisera sig fick vederbörande gifta sig.Man steriliserad även många vanliga svenskar ex blev många raggarbrudar utsatta före detta övergrepp. När jag vikarierade som provinsialläkare 1967 bad min chef att begära tvångssterilisering av en gift kvinna som fött 4 barn!! Givetvis vägrade jag!
  Socialdemokraterna har varit drivande i Sverige inom rashygien och tvångssteriliseringar.Ledande företrädare som Ingvar Karlsson beskyllde Ny Demokrati för att vara rasistiskt.Och nyligen gjorde Löfven likadant vad beträffar SD.Jag uppmanar socialdemokraterna att studera sin egen partihistoria innan de tar ton i denna fråga.Partiet är det överlägset mest rasistiska i Sveriges Riksdags historia!

   • Men på Bommersvik och (S)Högskolan i Brunnsvik där har man
    aldrig lärt ut något om (S) historia.
    Hur skulle det sett ut!
    Nej. Däremot har man alltid lärt ut att en socialist kan inte ha fel –
    så därför var det helt rätt det som (S)kett, oavsett om det
    var sterilisering av svenskar eller t.ex. pengar till Yasser Arafat
    och Mugabe!

 159. Skillnaden är ju så liten mellan dessa sk hatsidor och propagandamedia a’la msm men ack så betydelsefullt detta lilla ord är. ”Sanning” – Samhälllsnytt-ig sanning är bäst för hälsan…

 160. Felet på folk överlag som blir kallade rasist när dom säger vad dom tycker om dagens samhället är att dom inte öppnar käften och frågar vad som är rasistiskt med frågan.Kräv svar för f-n.

 161. Nu satt en individ på Kulturnyheterna SVT1 och påstod att det är så mycket hat mot nya Fi ledaren.
  Obegripligt, hon är ju otroligt rolig, varenda gång det kommer ett ljud ur henne så skrattar jag. Ren underhållning.

 162. Vem behöver propaganda , vinklingar och lögner i sina liv ?

  Vilken vettig människa vill trassla till och bygga sina liv på lögner ?

  Slaskmedia kan man ”scanna igenom” ett par gånger i veckan medan man läser det viktiga hos de små alternativmedierna med blygsam ekonomi som därmed inte har råd att förlora sitt förtroende p.g.a just lögner !

  Se bara hur det går för våra stora ”fina” mediehus som sprider sin desinformation .

  Se sedan hur det går för de små alternativen som har startat sin verksamhet med småslantar , ihärdighet och spänningssökande !

  Kontrast ?

  • MSM vågar ofta inte längre ta in sådana här kommentarfält. Men det förstår man då dom som fortfarande gör det kan ha 75% av kommentarerna som tycker tvärtemot artiklen! Med ett agenda blir det alltså DIREKT förfelat med kommentarer. Alltså inga kommentarer,eller redigering, som lätt syns. MSM har kört i diket, men finansiärerna fortsätter då det är deras agenda!

 163. Hatsajterna levererar ”medvetet och metodiskt” undanhållna och relevanta nyheter i ”faktisk nyhetsdräkt” för att informera läsarna.
  Ordet ’hatsajter’ tar jag som en utnött och komisk (och ärofull) beteckning; visar hur onyanserade de som hittat på den är. Den som sa det han va det.

 164. Kanske till sist Svenska folket har börjat fatta att vänstermedia mörkar allt negativt om migranter,vad skattepengarna går till m.m och vill ha reda på sanningen!!?? Ser fram emot dagen (Hoppas den kommer snart) då aftonbladet o alla andra vänstervridna tidningar går i graven. Stort tack till er på samhällsnytt och andra sannings sägande tidskrifter som vänstern kallar ”hatmedia” att ni finns och orkar kämpa på!! Fortsätt gräv som satan i det ruttna P.K samhällets och vänstermedias uppmålade låtsasvärld.

LÄMNA ETT SVAR