tishko-wilma-52442

Bild: Privat.

Inrikes

Styckmördade Wilmas anhöriga överklagar – kräver livstid för Tishko Ahmed

Publicerad 11/24/2020
Annons

I tingsrätten dömdes 23-årige asylmigranten Tishko Ahmed till livstidsfängelse för det brutala styckmordet på 17-åriga flickvännen Wilma Andersson i Uddevalla i november 2019. Hovrätten ansåg dock att påföljden var för sträng och sänkte den till 18 års fängelse. I ett sista försök att få rättvisa för sin döda dotter överklagar nu Wilmas anhöriga domen till Högsta domstolen.

Även Tishko har överklagat till HD. Han nekar till brottet trots att Wilmas avhuggna huvud hittades i hans bostad. Han har heller inte velat medverka till att resten av Wilmas kropp återfinns så att hennes familj kan få ett avslut och en riktig begravning.

LÄS MER: Hovrätten sänker straffet mot Tishko Ahmed för mordet på Wilma

Familjen vill att Högsta Domstolen likt tingsrätten utdömer livstids fängelse för mordet. Tishko har i handskrivna brev yrkat på att bli frikänd.

HD prövar normalt endast fall av principiellt intresse som kan ge vägledning för framtida mål av samma typ. Endast längden på strafftiden brukar inte räcka för att prövningstillstånd ska beviljas. Inga nya omständigheter har heller framkommit som gör det sannolikt att HD ska hörsamma Tishkos överklagan.

LÄS MER: Tishko Ahmed döms till livstids fängelse för styckmordet på 17-åriga Wilma

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
590Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons