En svensk kvinna, som arbetar för en internationell organisation i den pakistanska huvudstaden Islamabad, har anmält sin livvakt för våldtäkt. Våldtäkten ska ha skett i kvinnans hus sent på tisdagskvällen.

Kvinnan som anmält våldtäkten är en svensk medborgare som har bott i Islamabad sedan början av året.

När kvinnan anmälde händelsen berättade hon att hon legat och sovit i sitt sovrum omkring klockan 23.30 när hon vaknade av ett ljud – och att hon fick en känsla av att någon befann sig i rummet med henne. Det rapporterar The News International.

– Sedan attackerade någon mig bakifrån. Jag kände inte igen angriparen eftersom det var mörkt. Han var mycket starkare än mig. Han satte munkavle på mig med sina händer och jag kände mig så kvävd att jag kunde ha dött. Sedan våldtog han mig, sade kvinnan.

LÄS ÄVEN: Våldtäktsman får stanna i Sverige – ”riskerar” värnplikt i hemlandet

Kvinnan lyckades identifiera förövaren

Kvinnan uppgav även att förövaren lät henne gå på toaletten.

– Det var då jag identifierade våldtäktsmannen; han var min säkerhetsvakt, som var utplacerad av ett säkerhetsföretag hemma hos mig, sade hon.

Polisstationen i området Aabpara har registrerat en första informationsrapport enligt den pakistanska strafflagen – och har frihetsberövat den anklagade mannen för fortsatt utredning.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Två sossar och en centerpartist STOPPADE utvisning av våldtäktsman