issa
Inrikes

Svensk medborgare död i bilbombsdåd – ”martyr” enligt Muslimska brödraskapet

Publicerad 3/3/2018
Annons

Issa blev svensk medborgare 2005 men beslöt 2013 att bosätta sig i Idlib i Syrien igen.

Islamisten Tarif al-Sayyed Issa, som flyttade till Sverige och Eskilstuna för 30 år sen, dog nyligen i sviterna efter en bilbomb i Syrien i januari, skriver Expressen.

Sedan flera år tillbaka bodde Issa i Syrien där han ska ha varit med i gruppen Jaish al-Fatah som militärt tagit över staden Idlib där han växte upp.

Issa var länge även aktiv i Muslimska brödraskapet som i Syrien samarbetar med jihadistiska miliser.

”Vi gratulerar vår broder Tarif martyrskapet som han önskade och som han strävade efter”, skriver Muslimska brödraskapet på Twitter efter att Issa avlidit på ett turkiskt sjukhus.

Twitter skriver Hanna Gadban, känd för sitt arbete mot så kallat hedersförtryck: ”Jag undrar hur det känns för @svtnyheter @Nyheterna @SR_Nyheter idag när de inser att de,i åratal, har gästat sonen till en känd islamist i #MB och presenterat honom som Syrienkännare?”

Vidare:

Det handlar inte om naivitet, det är lätt att få tag på information om man googlar på arabiska ( vilket ni har kompetenser i). Det handlar om mkt annat. Dessvärre Sveriges debattklimat har aldrig varit friskt!

Utöver att fadern var ledande person i den Syriska Muslimska broderskapet så har en av sönerna, Fidaalden Al-Sayed Issa, varit en av de ledande (unga ledarna i MB) som förklarade #jihad mot Syriska regimen 2011, där eländet i #Syrien började!

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons