Afghaner "strejkar" mot utvisning. Foto: Samhällsnytt.

Svenska folket säger nej till afghanamnestin

1.7K Shares

I en färsk mätning Demoskop utfört på uppdrag av Expressen uppger 54 procent att förslaget är dåligt.

Siffrorna visar också att kritiken tilltagit under våren. I december var det bara 36 procent som ansåg att förslaget var dåligt.

59 procent anser också att frågan är ”mycket viktig”. Män är mer kritiska än kvinnor.

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, uppgav C-ledaren Annie Lööf som skäl för att säga ja och därmed få en majoritet i riksdagen för förslaget.

Bland alliansväljare anser 58 procent att förslaget är dåligt (27 procent positiva). Motsvarande andel hos de rödgröna ligger på 20 procent (69 procent positiva).

Centerpartiets väljare är det enda allianspartiet där en majoritet är positiva till förslaget – 62 procent mot 19 procent negativa.

Sverigedemokraternas väljare är klart mest negativa – 96 procent mot 2 procent positiva.

Nyligen framkom att 0 procent av afghanerna tillhandahållit giltiga id-handlingar, nästan 100 procent är män och 78 procent har fått åldern uppskriven av Migrationsverket.

LÄS MER: Detta är de 9 000 ‘ensamkommande’ utan asylskäl som får stanna

Paralleller kan dras till den förda invandringspolitiken generellt under de senaste decennierna där det aldrig funnits ett majoritetsstöd bland svenska folket för en hög invandring.

Nationalekonomen Tino Sanandaji har kallat politiken för ett ”experiment” och ”ett elitprojekt som aldrig förankrades utan drevs igenom tvärtemot folkviljan”.

1.7K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.