Foto: Samhällsnytt.

Svenska folket säger nej till afghanamnestin

Delningar

I en färsk mätning Demoskop utfört på uppdrag av Expressen uppger 54 procent att förslaget är dåligt.

Siffrorna visar också att kritiken tilltagit under våren. I december var det bara 36 procent som ansåg att förslaget var dåligt.

59 procent anser också att frågan är ”mycket viktig”. Män är mer kritiska än kvinnor.

– De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, uppgav C-ledaren Annie Lööf som skäl för att säga ja och därmed få en majoritet i riksdagen för förslaget.

Bland alliansväljare anser 58 procent att förslaget är dåligt (27 procent positiva). Motsvarande andel hos de rödgröna ligger på 20 procent (69 procent positiva).

Centerpartiets väljare är det enda allianspartiet där en majoritet är positiva till förslaget – 62 procent mot 19 procent negativa.

Sverigedemokraternas väljare är klart mest negativa – 96 procent mot 2 procent positiva.

Nyligen framkom att 0 procent av afghanerna tillhandahållit giltiga id-handlingar, nästan 100 procent är män och 78 procent har fått åldern uppskriven av Migrationsverket.

LÄS MER: Detta är de 9 000 ‘ensamkommande’ utan asylskäl som får stanna

Paralleller kan dras till den förda invandringspolitiken generellt under de senaste decennierna där det aldrig funnits ett majoritetsstöd bland svenska folket för en hög invandring.

Nationalekonomen Tino Sanandaji har kallat politiken för ett ”experiment” och ”ett elitprojekt som aldrig förankrades utan drevs igenom tvärtemot folkviljan”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

250 KOMMENTARER

 1. Svenska folket är inte dumma endast våra folkvalda som sitter i riksdagen och de som tror på att Sverige kan rädda folk från hela världen genom att ta hit dom samt för all tid föda och försörja alla lycksökare

  Detta är för mig Never Ending Story och måste stoppas och GÖKUNGARNA skall hem

 2. Är det konstigt att folket säger nej? De är utredda och har EJ asylskäl….!! Dyra gymnasieplatser till människor som ej kan tillgodogöra sig denna p.g.a språkförbistringar, missbruksproblematik, och psykisk ohälsa. Ej heller krav på resultat på gymnasieutbildningen…..pinsamt!

  • Ja när folk villigt börjar ta rasist-stämplar för att få till en förändring, så har det gått väldigt långt.

    • Eller så kan man svara:
     ”-Det säger du bara för att jag är vit.”
     (Om du nu inte är brun, gul eller svart och blivit kallad rasist, för det har också hänt…)

     • Om du är rasifierad, dvs icke-vit, så förväntas du vara anti-rasist, dvs rasist mot de vita. Dock tror jag att de gula (som är smartare än vi vita) håller sig utanför rasistdebatten. Ashkenazi kan knappt hålla sig för skratt.
      Om du är vit och antirasist så fattas det ett par skruvar i ditt huvud. Det är jämförbart med när en ”man” (hum) kallar sig för feminist.

    • latmask: Om någon skriker kapitalist så kan man ju svara så, men på vilket sätt skulle det vara fyndigt att svara så när någon skriker rasist?

 3. Sverige står inför ett val mellan humanism och vänsterdiktatur, en vänsterdiktatur som importerar väljare som passar deras politik.

  Att besluta i strid mot folkviljan, att dölja statistik och att producera falsk information har blivit en prestigesak för svenska yrkespolitiker, med stöd av propagandaorganet SVT.

 4. Åter igen, det kom cirka 50 000 ”Ensamkommande stackars småbarn från Afghanistan”.

  Av dessa har 41 000 fått PUT, och påbörjat återföreningen med sina familjer, på vår bekostnad, naturligtvis.

  https://www.sydsvenskan.se/2018-05-26/fembarnsfamiljen-aterforenades-efter-tre-ar-nu-ar-de-hemlosa?utm_source=tw&utm_term=389f2818-81ef-45aa-bc64-58cecb270da2&utm_medium=list-bottom&utm_campaign=ushares

  Återstår nu ”bara” 9 000 skäggiga småbarn, som även den mest asylkramande handläggare inte hittat ett enda vettigt skäl till att få stanna.

 5. Det är inte 9000 utlänningar, som vi ska vända ryggen.
  Det är 100000-tals om inte ännu fler.

  • De som tar maten ur munnen på behövande, för att ha råd med att importera valboskap, är sannerligen inga humanister.

 6. Hela denna diskussion om ”afgahnbarnen” har urartat till ett skådespel som visar vår regerings tafatthet i ett spörsmål som enligt svensk lag aldrig skulle ha uppstått . Tar man då hänsyn till att de flesta av dessa ”barn” kommit hit på oriktiga grunder och med enda avsikt att på föräldrars och andra anhörigas önskan att även de skall få uppleva våra underbara gåvor till vilt främmande människor . Att sedan denna regering har tagit till sin uppgift att med goda råd ge beskäftiga råd och anvisningar hur individen skall kunna skydda sig om något allvarligt skulle hända , väl vetande att detta skulle bli ett fullständigt kaos i realiteten . Medel för att vi skall kunna försvara oss har i stället lagts på sociala utgifter för den steglösa invandringen .

 7. läste nånstans om ett ensamkommande som fick Sverige betala en 3 månader lång semester till hemlandet mitt i asylväntandet här i Sverige. tror han hade begått massa brott här också. men han kom tillbaka sen…

 8. Regeringens fumlande dubbelhet med hemvändandet & tiggeriet har antagligen en hel del att göra med opinionsläget.

  • Mrd tanke på det borde regimens opinionsläge vara ännu sämre.Svensken verkar förhållandevis tillfreds ändå.

 9. Den vänsterextrema aktivistkoncernen Ben&Jerrys säger ja.Bojkotta Ben&Jerrys glass för all framtid om du är humanist och värnar Sverige!

  • Dom är bara en i raden som borde bojkottas!
   Det borde alltid ligga en uppdaterad lista på väl synlig plats här på samällsnytt så att så många som möjligt vet vilka företag och organisationer som ska undvikas!

   • Eller att Fridolin öppnar munnen och försöker försvara sina vansinnigheter. Vi får hoppas på det bästa!

  • EU:s konventioner? Att ge asyl mm till vuxna män utan skyddsbehov, när dom inte ens kommer fån Afghanistan.. vilka lyckosökare dessa falska människor är!

 10. Vad har vi i Sverige för nytta och glädje av dessa karlar vars största intresse är att demonstrera på gator och torg och hugga poliser i ryggen?
  Varför ser inte politikerna hur galet det är att låta dessa människor stanna i Sverige?
  Var är det sunda förnuftet? Det är många varför, tyvärr.

 11. Gymnasiestudier…utan att ha gått grundskola i Sverige o utan att kunna språket…
  Sen ska de bli läkare, ingenjörer och annan kvalificerad arbetskraft med spetskompetens?

  • Ja du hör ju själv va galet det låter men inte ens politikerna begriper detta.och dom ska då styra ett land,bedrövligt är ett för enkelt ord.

  • Ja när dom kommer hit förväntar dom sig ”få” ett bra betalt lätt arbete.

   För precis så går det till i deras hemländer, genom släkt och kontakter får man ett fint välbetalt arbete.

   Detta med att plugga i årtionden, sedan kriga om arbetena på öppna marknaden har dom aldrig hört talas om.

 12. När lyssnade politikerna på svenska folket? Deras egoistiska ideologi går före ett sunt tänkande.

 13. Ännu roligare blir det väl man kommer att redovisa resultatet. Man satsar 3-4 Miljarder för att dessa ska få gå klart gymnasiet… kommer 10% att klarar det ??? Och vad händer sedan, 90% socialfall ?? Väljarna kommer nog vara mäkta imponerade av resultatet.

  • De har långt ifrån grundläggande behörighet för att ens komma i närheten av ett svenskt gymnasium.

   • Det spelar ingen roll. Redan nu gapar Maria Ferm, MP, och andra politiker om att afghanmännen redan hunnit rotat sig här i Sverige. Hur ska det då låta om ytterligare ett par år. Dom kommer aldrig att skickas tillbaka oavsett studieresultat eller brist på studieresultat. Det är bara inse fakta.

 14. 9000 som rotar sig ytterligare. Folk begriper inte att det innebär minst 3ggr så många anhöriginvandrare. Allt som behövs är ett fejk-jobb.

  • Du har tyvärr fel, det behövs inte ens ett fejk-jobb.

   Detta då dom är barn, så behövs inte någon inkomst för att flyga hit familjen på vår bekostnad.

 15. Frågan är inte speciellt viktig. Skall vi låta dessa vuxna män utan tillstånd att vara i landet, och vars enda möjlighet att försörja sig är antingen bidrag eller brottslighet, få lov att stanna och leva på den redan tyngda välfärden, medans vi låter våra egna pensionärer leva på svältgränsen???
  En ganska enkel fråga. Vad svarar Sveriges befolkning på den?
  Så ni politiker, följ folkets vilja.

  • Du får ju 9000 muslimer och hundratusental fler därutöver, är inte det meningen med att betala skatt? 🙁

 16. Intressant är samtidigt att det befinner sig ytterligare ett par hundra tusen personer i Sverige som getts avslag på sina flyktingansökningar.

  Vad sker med denna enorma grupp? Staten försöker knappast få dem att resa hem till sina länder, för att där söka arbete eller utbildning.

  Dessa 9000 afghaner fungerar som en medveten fokusgrupp som media och folket ska tala om, så att den andra – den enorma gruppen – i tysthet kan tilldelas amnesti.

  • Och åter som sagt – det kom cirka 50 000 skäggiga småbarn från Afghanistan, 41 000 har redan PUT och familjen flygs nu hit på vår bekostnad.

   Så dom där 9 000 är helt riktigt lurendrejeri – 100 000 + väntas få PUT i år.

 17. Skicka hem dem. Varför detta velande? De borde ha varit hemma för flera år sedan i en fungerande demokrati. Deep State gör dock allt för att förhala besluten. Våra ledare är handlingförlamade mesproppar.

 18. Stockholms innerstad är 10% av Sveriges befolkning trots detta så har de inte tagit emot en enda flykting permanent på 30 år. OM Södermalm fick tex 900 av dessa 9000 eftersom det är deras kvot helt enkelt så skulle de ha varit utslängda för länge sedan. Södermalm är som Israel. Mångkultur överallt utom där de bor eftersom de redan är så otroligt goda människor.

  • Det vimlar av afghaner, araber och svarta på hela söder. Det börjar bli riktigt illa. På förskolan där min dotter går och min son gått blir det färre svenskar och fler invandrarungar för varje år som går.

 19. Hur kan de klassas som ensamkommande barn när deras pappor uppenbarligen är här och demonstrerar för dem?

 20. – De medmänskliga konsekvenserna av att stoppa förslaget är alldeles för stora, uppgav C-ledaren Annie Lööf som skäl för att säga ja och därmed få en majoritet i riksdagen för förslaget.
  MEN HAR HON ALDRIG TÄNKT OM MEDMÄNSKLIGT ANG VÅRA FATTIGPENSIONÄRER

   • Hoppas att hon på sin ålderdom på ett äldreboende blir omhändertagen av nyanlända migranter som knappast kan prata svenska, än mindre engelska. Det är så hon vill att dagens brukare inom äldreomsorgen ska ha det. Utlämnade till människor med bristfällig svenska, en helt annan kultur och med en negativ syn på svenskar.

    • Glöm det.. denna falska hycklande politiker kommer se till att hamna på något privat exklusivt vårdhem…typ Sthlms sjukhem eller nåt liknande…

 21. Hoppas vi får namn och bilder på alla dessa politiker som röstar för att 9000 kriminella invandrare ska få stanna och ligga det svenska samhället till last, och bli försörjda av redan utfattiga pensionärer!

 22. Hade dom frågat svenska folket när den första invandraren från africa ele mellanöstern så hade dom sakt NEJ

 23. Regeringen vågar inte utvisa dem med risk för terrorattacker under valrörelsen. Det handlar enbart om röstmaximering.

  • Ja, det har ju blivit en ful ovana, att dra till med en terrorattack, när de inte får som de vill. Undrar vad en terrorattack nu under valrörelsen skulle innebära för valrörelsen.

  • Dom varken vågar eller vill. Hur ska dom dom få iväg afghanmännen? Troligtvis skulle regeringen hänvisa till verkställighetshinder och då blir dom kvar ändå. En mer handlingsförlamad regering går knappast att hitta, historiskt sett.

 24. Annie kanske vill göra ett studiebesök hos Boko Haram och se om det inte finns några fina pojkar att hämta hem därifrån också?!

 25. Sen när skulle vad svenska folket säger betyda något? Det gäller bara en dag vart fjärde år och så gör s allt för att det inte ens då ska vara juste. Men den dagen är i september, så se till att rösta rätt då.

 26. OT:
  Angela Merkel befinner sig nu i en mycket knepig situation som ett resultat av en uppdagad misstänkt migrationskorruptionsskanadal i Tyskland.

  ”German Chancellor Angela Merkel has been implicated in the ongoing Federal Office for Migration and Refugees (BAMF) scandal with the former president of the agency claiming to have informed Merkel twice about the ongoing problems.”

  ”The scandal, which has rocked the German federal government over the past month, emerged from a BAMF office in Bremen which has been accused of corruption and taking bribes for granting 1,200 asylum claims to migrants who did not qualify between 2013 and 2016.”
  http://www.breitbart.com/london/2018/06/05/merkel-implicated-migration-agency-scandal-radical-islamic-extremists-granted-asylum/

  I denna skandal där den tyska motsvarigheten till Migrationsverket misstänks ha sålt uppehållstillstånd så har dessutom ett stort antal våldsislamister fått köpa uppehållstillstånd (misstänkt).

 27. Det spelar ingen roll, om det har gjort någonsin, vad svenska folket tycker. Politikerna kör över folkviljan. Det ligger i deras natur. Inte ens nu när det går så dåligt för ”traditionella partierna” kan de inte låta bli.

 28. Man undrar stillsamt var i Svea Rike Lag det står, att varje person som dräller in över landsgränsen skall ovillkorligen försörjas till döddagar?

 29. Har utländska bulvaner utfört en lyckad påverkansoperation där svenska beslutsfattare emottagit ekonomiska belöningar i utbyte mot att genomdriva främmande utländsk makts politik i Sverige?

  Det finns en del som talar för att så kan vara fallet. Inte minst det faktum att det inte är den svenska opinionen som ligger som grund till förslaget.

 30. Dom där 80 tusen av 160 tusen som kom hösten 2015 och fick avslag… blev dom hemskickade… Jasså inte.

 31. Undersökningen bygger säkert på att de tillfrågade inte har någon information om det hela. De flesta vet not inte att de kommer från Iran, att risken att dö Afghanistan är lite idag, att de har ljugit om sin ålder, att de har slängt bor sina id-handlingar och ljuget om en massa andra sker också.

  Det skulle vara intressant att först fråga folk vad de tycker och därefter ger dem information och fråga dem igen vad de anser när de har fått mer information.

  Sedan så tycker jag att de som vill att de ska få stanna inte ska höja sin röst det minsta mot sämre förhållanden för pensionärer, sämre skolor, sämre vård m.m. De röstar för det. Håll käft och betala. Det enda som retar mig är att jag ska få lida för deras förbaskade okunnighet och ignorans att ens vilja lära sig något.

 32. Hur man kan vara positiva till att man betalar för att utländska personer som fått 3 avslag på att få stanna i Sverige till en faktisk kostnad på 4-5 miljarder, skall få stanna! Pengar som t.ex hade räckt till att höja garantipensionen med 1000:-/månaden för våra sämst ställda pensionärer!!!
  Det är en stor djävla skandal!!!!!!!

 33. I Afghanistan och Iran kan dessa män spela kungar över flickorna och kvinnorna. Men tyvärr får de mestadels göra det i Sverige också. Och i Afganistan behöver de inte vara lika mycket oroliga och rädda för att bli överfallna eller dödade (inte i Sveige heller) som svenska flickor och kvinnor får vara oroliga och rädda för att bli överfallna, misshandlade och våldtagna av den kvinnoförtryckande islamiseringen som afghanerna repesenterar.

 34. Att prioritera sitt eget folk anses vara ”nationalism”, och det brukar man ju avfärda med en förnäm axelryckning.

 35. Snart kommer Steffe med ett pressuttalande gällande de snålskjutsande lycksökarna…

  ”Vi har varit naiva, dessa 9000 obehöriga invånare måste lämna Sverige BUMS!”

  Leta upp ordet desperat i svenska ordboken och en stor fet bild på Löfven på hela sidan!

 36. Fine! Då kan de 46% ta hand om och betala för skiten.
  Den där afghankvinnan blev bara för mycket för mig under protesterna. Blir det hon som tar över efter Löfven i S?

  • Hon är hemsk, en uppviglare av rang. Kontrollera hur mycket pengar hon har på banken innan socialbidraget betalas ut.

 37. -Det ska vara ordning och reda i immigrationspolitiken. Har man fått ett nej ska man åka hem.
  Ungefär så uttryckte sig en viss statsminister, innan han kort därefter glömt vad det var han tidigare tyckte.
  Men å andra sidan har han ju för vana att glömma vad han sagt och tyckt.
  Bara ett par exempel:
  – I mitt Europa byggs inga murar, varpå han ”byggde” en mur.
  – Det finns inga gränser för hur många vi kan ta emot, varpå han kom på att det visst var fullt i Sverige.
  Undrar om han ändå inte i smyg beundrar Sverigedemokraterna, som hela tiden kunnat förutse vad som skulle hända.
  Visst har statsministern varit väldigt naiv. Tänk om vi ändå hade haft en statsledning utrustad med sunt förnuft. Då hade landet haft en ljusare framtid.

  • Kom ihåg att ”Vi har varit naiva” är nyspråk och betyder ”Jag har varit en idiot ”. Men jag uppfattar honom snarare som hjärntvättad. Citaten är inget som han själv har kommit på eller själv tror på eller förstår konsekvenserna av. Snarare blir han ”matad” med motsägelsefulla repliker av sina rådgivare.

 38. Inte en enda skattekrona bör gör gå till bedragarna. Låt ”Vi står inte ut” kärringarna stå för alla kostnader om bedragarna ska vara kvar i Sverige.

 39. Den feminina ”elit” som har fått förtroende och mandat att stifta våra lagar har missbrukat sin makt på ett fullständigt destruktivt sätt så att hela landet håller på att gå under.

  De kan inte ens följa ska egna lagar. Den här feminina ”eliten” måste väljas bort i höstens val, annars är det över för vårt land!

  • Vill man bara så finns de flesta lagar redan för att sätta fart på återvändandet. Tolkningen däremot står feminister och djrikvänster för via förslagna och giriga advokater. Och ingen säger emot!!!

 40. Beslutet att låta de 9000 bedragarna stanna i Sverige fast man inte ens kan fastställa identitet eller ens med säkerhet var de kommer ifrån eller något överhuvudtaget är ett hån mot skattebetalarna och triggat av politiker möjligen med hjärta men utan hjärna.

  • …… de har varken hjärta eller hjärna till att värna om kommande generationer .!
   Sina barnBarns lyckliga framtid . Skandal ,!

  • Varför är det bara Afghanska män? Var är de Afghanska tjejerna?
   Ser ingen anledning till att Afghaner utan skyddsskäl ska stanna i Sverige. Sverige har redan tillräckligt med ”nyanlända” som skall assimileras. (Om det nu går). Många verkar vara oanpassningsbara.

   • Bra fråga. Hela lurendrejeriet domineras fullständigt av vuxna män som kör stenhårt med ensamkommande barnbluffen.

 41. Ett grundläggande exempel i någon lärobok i statskunskap hur man INTE ska agera genom att vända nation och befolkning ryggen,utan att lyssna på opinionen……som här är så pass skadskjuten av decenniers ylande om rasism.
  Vi i eliten vet bäst ! Alla ni andra ska bara hålla käft !

 42. Jag förstår varför de kvinnor som röstar för att dessa ”barn” ska få stanna, men männen?

  Nå, hoppas politikerna lyssnar på svenska folket. Eller om de inte gör det, att svenska folket hämnas genom att rösta SD.

 43. Varför ska dessa vuxna män få stanna? De har ju ljugit, bluffat och bedragit. På vilket sätt blir Sverige ett bättre land med dessa individer? Hur kan de bidra till landets uppbyggelse?

 44. Den svenska regeringen bryter mot lagen, mot moralen gentemot sina egna medborgare som ska betala kalaset i 50 år framåt.

 45. 7000 har fått ålder uppskriven,bara 2000 att ge verkställighetsbeslut om utvisning, och de som kommer att leva som gömda tar man en efter en och skickar hem i chartrat flygplan,vilket blir den billigaste alternativet för sverige och vår finansiella framtid, och börja sen med de som åker hem på semester till sitt krigsdrabbade område, ogiltigförklara passen när de är ”HEMMA” !!! Gud vad skönt om det kunde gå denna vägen,och sätt resten på existens minimum enligt KFM så blir det nog en bra hemvändarskara som försvinner.

 46. Spelar ingen roll vilken ålder de är. Ut skall de, varenda en. De har inget i Europa att göra. Europa är européernas habitat och ingen annans. Allra minst behöver vi massa trojanska hästar som invaderar, bara för att förrädare öppnat våra portar öppna. Dränera träsket, bygg en en jättemur runt i Europa med tungt beväpnad militär, som Israel har gjort i sitt land.

 47. Kretinerna i riksdagen kunde inte bry sig mindre om ”vad svenskarna säger”, det har vi lärt oss sen gammalt.

  Den så kallade ”värdegrunden” är gemensamt framarbetad och när vi inte hör på resonerar sjuklöverpartisten i gemen ungefär så här –> ”dom där jävla svenskarna ska inte komma här och tro dom är något, oavsett vem som vinner valet ska gränserna stå vidöppna” – någon tvekar lätt, drabbas av gnagande samvete, och invänder ”men är det verkligen rätt, det kommer ju mest islamister, analfabeter och människor med onda avsikter” – varpå repliken från övriga inte låter vänta på sig – ”förvisso, men tänk efter nu, dessa vildar kan vi sen nyttja när sista stöten ska sättas in”- haha, allmänna skratt och ryggdunkningar.

 48. Tänker man på vad denna s.k regering har åstadkommit hittills så blir man bara förbannad och blodtrycket stiger och tänker man på vad den s.k alliansen gjort så blir man bara förbannad och blodtrycket stiger ytterligare. Ser man Löfven, Frigolit, Isabollan och Jonas Rödräv på samma gång i TV, jadå är risken för blodstörtning total. På blodtrycksmediciner betalar man skatt och då —- !!

 49. Det gäller att bestämma sej Här och NU, de Partier som Röstar För blir utan röster i VALET…

  Ett Enkelt VAL för de som inte redan röstar på SD så finns det plats för NYA Väljare Här…!

 50. Nu är det viktigt att politikerna byter ut det rasistiska, barbariska svenska folket. Och, tja… det pågår som bäst med massinvandringen och islamiseringen.

  • och utvandringen! Du får inte glömma alla vi som redan har lämnat eller är på väg att lämna dårhuset.

   • Kom tillbaka och kämpa istället. Fast i globalismens era det kanske går att strida på distans…

    • Bättre att tjäna bra pengar utomlands, se till att sina småflickor inte blir antastade när de fyller 7 och sedan komma tillbaka med en förmögenhet den dagen Svensson inser att de är dags att kämpa för sin överlevnad.

 51. Att gemene man nu börjar reagera mot vår lagstiftande ”elits” dysfunktionella beslut är ett stort sundhetstecken och tillfrisknande.

 52. Svenska folket bestämmer INTE!
  Det gör 7k, som gärna kliver över lagen.
  Mentalt friska medborgare kallar detta för DIKTATUR!!

 53. De är visserligen fattiga saknar utbildning och det är synd om dem men det är också i allra högsta grad synd om svenska skattebetalare som har försörjningsbördan. Dessa vuxna afghanska män (de flesta är män) har ljugit för att få stanna i Sverige och har redan kostat skattebetalarna mycket. Det skulle bli intressant att veta hur mycket. Nu lovar S MP V och C uppehållstillstånd samt fortsatt försörjning och utbildning till dessa personer som faktiskt saknar skyddsbehov, trots den astronomiska kostnaden för skattebetalare. Den inre fienden som sitter i vår egen riksdag känner sig berättigad att utsätta oss för denna plundring.

  • Ja, det är de facto så att många av våra riksdagsmän och -kvinnor börjar bli fiender till svenskarna! Hur det kunde bli så här är en gåta. Hur det kommer att bli är dock ingen gåta. Det står klart för många att det här landet inom blott några år kommer att kastas ut i kaos. Vilka kommer att ta på sig skulden för detta? Kommer de som orsakade kaoset att göra det? Svaret är nej. Det är alltid någon annans fel!
   Vi har ju sett ett annat exempel på ofelbarhet. Har någon hört någon av våra politiker ta på sig skulden för det nedlagda försvaret, det försvar som nu till orimliga kostnader måste byggas upp igen?
   Ytterligare ett exempel är det bristande underhållet av våra järnvägar och vägar. Har någon hört någon politiker ta på sig skulden för att man ”sparat”?
   Bli politiker och du är ofelbar för resten av livet – tror du i alla fall…

  • Antagligen dementa NSD-läsare som tror att SD är en riksorganisation för socialdemokratiska tidningar.

 54. Släng ut dessa kuffers dom har ju för helvete inget asyl skäl ! Passa på och släng ut dom ca 160000 som ljugit om sina asyl skäl!

  • Och så jagar man plastpåsar. Jaga illegala invandrare istället.
   Jag vil inte bo i ett land som inte värnar om sin egen befolkning.
   Löfven har sålt sig för makten. Vore det någon stake i honom så skulle han rösta nej. Han som har varit naiv.

 55. De 9000 afghanernas öden är av intresse eftersom det kommer att bevisa eller motbevisa att svenska lagar gäller i Sverige.

  • Ja 9000 afgh blir 300 klasser med 30 i varje klass. Det ger 300 lärare minst sjukdom och sånt säg 350 lärare ggr 30000 i lön ger 10 500 000kr/mån i lärarekostnad på ett år. Jo jo

 56. bara det faktum att det går att söka upphållstillstånd utan giltiga ID-handlingar är skandal!
  Bara I vänsterns Sverige…..

 57. Är det nån som hört nåt parti sagt att de ska göra nåt för svenskarna
  senaste åren? Pensionärerna t.ex. Eller har ni hört det på SVT nyheter? Det handlar bara om invandring, integration, de som vill komma in i EU, de invandrare som blivit felbehandlade, deras krav ja fyll i listan själv. Stängsel mot EU. Ungerns invandringspolitik. Böneutrop javisst det är en mänsklig rättighet. Men var tog svenskarnas rättigheter vägen? Finns vi överhuvudtaget? Politikernas
  politik har för länge sen slutat att handla om svenskar.

 58. Det är en ytterst liten skara av svenskar som är för att afghanerna stannar. Vad är svenska staten rädd för? Kör ut dem bara.

 59. Skulle tro att många fler kommer rösta på SD om förslaget går igenom. Så varsegod centern. Det är bara att upphäva beslutet efter valet.

 60. – De medborgerliga konsekvenserna av att bifalla förslaget är alldeles för stora, fru Rödhätta. För dem du är satt – vald – och avlönad för att representera.

 61. Man lär muslimerna att skapa no-go zoner då de blir belönade med exempelvis en moske värd 100 miljoner exklusive driftskostnad. Man lär dom att dom får ha sin egna lag på orten bara dom bränner tillräckligt med bilar och attackerar Polisstationer. Då FLYR lagen, FLYR. Här i detta fall lär man dom att får du inte uppehållstillstånd, sätt er och gnäll på torget tills galenskaparna ger amnesti. Lagen är inte sträng om det DVS inte gäller att jaga hederliga kommentatorer som kritiserar politiken som bedrivs. Med denna taktik kommer vi aldrig att kunna säga nej till något PUT. I det stora hela importerar vi ett U-land. Dom lär sig inte språket, inte landet. Man skriver om vetenskap, fakta och historia med införsel av dadaistiska fabler och pseudo-vetenskaper, median tystar verkligheten, folket fördummas generellt. Även svenskar fördummas med falsk vetenskap i den nya skolans litteratur. Vi kommer inte att klara av att vara ett I-Land i framtiden, inte kunna utveckla ny vetenskap. En mental öken kommer att råda. Den expertis framtiden kommer att ha, måste då importeras, för här kommer det bara att finnas inkompetens. Tänk vad detta lilla land gjort för världen förr, alla fantastika koncept och produkter, vetenskaper. Vad går framtidens Nobelpris till? Vem som grillar den bästa Kycklingen?

  • Och sedan klagar Jonas över att ”ojämlikheten” ökar i landet…”.klyftorna ökar” haha ja av två skäl man importerar utblottade muslimer (dock en del med pengar) samt man betalar SKAMLIGA pensioner UNDER fattigdomsnivån ..(ingen skäms inte ens JIMMIE)

 62. Så mkt enklare det vore för vår regering om de stod upp för svenska regler och lagar! Liksom avslag på asylansökan, och sannolikt flera överklaganden och ÄNDÅ avslag…………………………liksom då ska det väl vara NEJ!? BORDE ju vara glasklart.

 63. Läs vad Karina Magasin har för uppgifter om ledarinnan av Afghanerna.
  Hon bor tillsammans med en chef för det glassbolag , som gör reklam för Afghanerna!…..

 64. Så har det återigen hänt! Gatans Parlament, de illegalt vistandes icke svenska medborgarna, de på gator och torg i Stockholm, skrikande och vrålande afghanerna har större makt över svensk lagstiftning än både Sveriges regering och riksdagsledamöterna, som vi gett vårt förtroende till i Allmänna val. Regeringen kryper undan och ändrar lagar så att denna pöbel får sin vilja tillgodosedd. Fri vistelse och försörjning av svenska skattebetalare, trots att de dömts sakna rätt att vistas i Sverige och skall utvisas. Nu är Sverige mer än laglöst. Måtte S-tan ta Löfven och dessa Miljöpartister

  • Vi skall aldrig glömma Annie Löövs svek mot Sverige och den allians hon säger sig tillhöra. Annie Lööv är Svensk-och Sverigefientlig och för henne finns också reserverad plats i helvetet bland Löfven och miljöparasiterna.
   Hon finns numera ibland största hatobjekten i Svensk politik.

 65. Svenska folket säger nej till afghanamnestin. Då får vi hoppas att följden blir att de säger nej till 7-klöver partierna också. SD och Sverige skulle behöva de 54% väljarna…

 66. Man kan bara hoppas efter SCB undersökning att medborgare inser att man bör rösta på SD den 9 september för att göra det möjligt att få till en ändring och stoppa försämringen av vårt land. Sverige behöver en regering som värnar om Sverige. De resterande partiernas intresse är inte Sverige. Alla ni pensionärer tänk noga på vad det skulle innebära för er om SD kunde bestämma. Alla problem, när man analyserar leder till samma svar, med skola sjukvård kriminalitet skjutningar narkotika arbetslöshet islamisering, skulle inte finnas i större omfattning om vi inte påverkas av en invandring av ekonomiska in vällare, enligt FN över 90% som vi tagit emot.

  • Helt rätt men när det finns sverigefientliga som lägger sin röst på AfS då är det som att rösta för massinvandringspartierna. SD är enda valet för sveriges framtid.

   • Mycket prat om att en röst på AFS skulle bli så negativt för landet om de inte kommer in i riksdagen. Som jag ser det så behövs det en riksdagsmajoritet för Sverigevänliga partier i riksdagen för att på allvar börja att återställa landet som det en gång var. Så om de får 23% istället för 26% spelar nog ingen roll alls om man ser på sikt. Folk måste vakna upp och frågan är om de gör det lättare om nu SD lyckas förbättra läget något. Tyvärr tror jag det måste bli ännu sämre i vårt land innan tillräckligt många har vaknat.

 67. Kasta ut dem…Från Afghanistan kan de åka till USA ..Det var USA som krigade där…De saknar asylskäl …hejdå…

  • Eller Ryssland det var Sovjet som krigade där….men de kommer från Iran och Pakistan där de var fullt ut ”säkra”…men de ville förbättra sina liv såklart….detta är dock inget asylskäl

  • Alltså släpp nu USA från din förvirrade tankevärld. Från Afghanistan flyr man inte pg krig utan man flyttar av försörjningsskäl inget annat. De flesta som säger sig fly från Afghanistan har redan beskydd i Iran där man lever i trygghet. Sveriges sokerbitspolitik gör att man tar chansen att komma hit inte för att rädda sitt liv utan av ekonomiska skäl. När till o med Expressen talar om att det är tryggt både i Iran o Afghanistan så borde det väl vara fakta nog.

   • Jag är också iransk medborgare och jag kan tala om för dig att Iran är inte tryggt för någon just nu..Jag läser de iranska nyheterna på persiska..Kanske du är förvirrad..Vem läser Aftonblaskan ?? De vet ingenting..Vill ha en afghan en bra framtid åker till USA…Sverige är inte en sockerbit för dem ..Batiktanter utnyttjar afghaner…

 68. Läste precis att MP och S ska hjälpa C och V att rösta så dom 9 tusen dårarna ska få stanna ne detta va sista stråt

 69. Vuxna män utan skyddsbehov där stora grupper beter sig fruktansvärt mot svenska totalt oskyldiga tjejer.

  Dom skall UT.

  • Dom vuxna fusk-barnen från Afghanistan har ingen heder. Unga män som beter sig som barn och små flickor.. Sveriges framtid?

 70. Tyvärr är vi i Sverige väldigt dåliga på att hålla samman. Dom härskar
  genom söndring. Är Sverige samlat. Då åker Afghanerna ut!
  Sen tar vi hand om böneutropen..!

LÄMNA ETT SVAR