god-is-trans

Facebook / Calle Eklund/V-wolf, CC BY-SA 3.0

Inrikes

Svenska kyrkan anordnade ’Transblessing’-konferens

Publicerad 10/15/2022
Annons

Nyligen anordnades en digital hbtq-konferens med namnet Transblessing i Svenska kyrkan. Nu ifrågasätts evenemanget och en mamma till en son som genomgår könsbyte undrar om kyrkan uppmuntrar unga till könsbyte.

Det var i början av månaden som konferensen anordnades för andra gången i Västerås stift. Denna vänder sig till ”kristna personer under 30 år som är trans, icke-binära eller på annat sätt trotsar könsnormerna” och finansieras delvis av Svenska kyrkan.

En av talarna är en transperson som vill bli tilltalad med flera olika pronomen: de, han och hon.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrargäng förnedrar HBTQ-aktivist – ”Rätt åt trans-bög-rasist-fittan”

Cecilia Redner, stiftsadjunkt för barn och unga, är en av de drivande personerna bakom projektet.

– Guds mission utgår ifrån de marginaliserade, det räcker att öppna Nya testamentet för att se det, säger hon bland annat.

Uppmuntrar till könsbyte?

En kvinna vars son genomgår könsbyte har hört av sig till Världen idag och vittnar om hur ungdomar på internet hejar på och uppmuntrar varandra att byta kön och att bryta med sina föräldrar ifall de inte är positivt inställda till processen. Hon befarar att kyrkan okritiskt ska uppmuntra till könsbyte.

– Bara namnet Transblessing är anmärkningsvärt. Jag kan inte se hur detta går ihop med kyrkans ideologi. Alla ska kunna vara välkomna i kyrkan, men kyrkan ska inte leda någon på en väg som är så pass farlig, säger mamman.

LÄS ÄVEN: Präster inför Pride: Vill öppna Svenska kyrkan för månggifte och gruppsex

Hon konstaterar att behandlingarna är skadliga, i synnerhet för unga som inte riktigt har bestämt sig för vilka de är. De är inte mogna och könsdysfori går ofta över i puberteten med många som ångrar sig senare i livet, påpekar hon.

– Är det verkligen det här kyrkan ska hålla på med?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons