Photo av Jonatan Svensson Glad. Licens: Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International.

Svenska kyrkan erbjuder Brexit-terapi för svenskar i London

Delningar

Enligt Svenska kyrkan i London har svenskar i staden så pass stor ångest inför Storbritanniens utträde ur EU att man kallat in en psykoterapeut som ska reda ut vad som gäller kring Brexit.

Enligt TT är frågan ”mycket känslig för många svenskar”.

– Jag känner mig inte lika välkommen längre, säger den 25-åriga göteborgskan Louise Kindström.
– Britterna tycker att det är okej att jag hälsar på, men ska man bo här känns det som att de ser ner på en.

I januari kommer psykoterapeuten och Guardian-journalisten Susie Orbach till undsättning med ett föredrag om Brexits psykologiska effekter på EU-medborgare i landet och i predikstolen har kyrkoherde Eric Muhl tagit upp utträdet vid ett flertal tillfällen.

– Dem pratar jag inte med längre. Jag hade till och med en pojkvän som jag gjorde slut med på grund av detta. Det gick bara inte. Jag kan inte umgås med sådana, säger 71-åriga Eva Sedgwick om britterna som röstade för Brexit.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

144 KOMMENTARER

  • jo men det är skillnad, dessa mord har ett gott syfte och är en vinst i längden … mångkulturellla mord är något väldigt fint som vi skall uppskatta

 1. Men då kanske Louise får försöka lära sig ett annat språk än engelska så har hon fler (och trevligare) länder att välja på. Svenskar är helt fixerade vid engelska och engelskspråkiga länder och missar på så sätt så många andra privata och yrkesmässiga möjligheter inom övriga EU.

  • Kan tänka mig återgå till Svenska kyrkan den dagen de avsätter nuvarande Ärkebiskop och ersätter med en ledare som tar nationalism på allvar och Svenska kyrkan går ut och tar avstånd från Islam och religionsfrihet och påbörjar att bränna ner Moskeer och Synagoger.

   Så aldrig då antar jag. Utgår från att Svenska regeringen kommer snart göra det obligatoriskt att vara medlem i Svenska kyrkan och betala in 10 kronor per 100-lapp i extraskatt för denna ”äran”. Samma lösning som TV-avgiften, vill inte folk ha något frivilligt så är det bara att tvinga dem på det och skicka räkningen.

 2. 25-åriga Louise Kindström ser hela sin instagram- facebookstyrda tillvaro i ”coola och häftiga” London riskera att slås i spillror.Magin och statusen bryts.Där i ligger hennes oro och störda känsloliv.#CurladSnowflake

  • London slås i spillror på grund av invandringen. Över 50 % är invandrare i London och det ökar. Det pågår en vit utflyttning från London. Sedan muslimen Sadiq Kahn blev borgmästare år 2015 har brottsligheten ökat med 50 %.

   London skulle aldrig slås i spillror om det bodde engelsmän och i stort vita i London.

   Hon kan inte ha många hjärnceller den där Louisa som inte kan se det. De lever in sina små bubblor och kan inte se någon som helst helhet.

 3. Detta är löjligt. Jag har inga som helst problem med att umgås med britter. De har alltid sagt att jag är välkommen att bo i England med eller utan Brexit.

  Jag kan dock förstå de britter som upptäcker att de svenskar de har umgåtts med visar sig vara en samling idioter från Sverige och inte längre vill umgås med dem.

  • När man presenterar sig som ”från Sverige” märker man hur folk från andra länder skruvar på sig.
   Så man får lägga till några rasistiska, högerextrema och antisemitiska kommentarer så de lugnar sig och förstår att man är normal.
   -Och inte kommer ange dem.

 4. Varför är så många svenskar känsliga och psykiskt klena i en jämförelse med övriga världen?
  Katten blev överkörd av en bil och avled = sjukskrivning i 3 veckor. osv. osv. osv.
  Klimatångest terapi?

  • Eller han som satt bredvid en svart man som tog fram lemmen på bussen. Svensken fick gå i terapi. Hur kan man vara så psykiskt svag? Hur fasen blir man det?

  • Läste i tidningen att det var någons arbetskamrat som råkade ut för någon olycka på jobbet och denna arbetskamrat dog.Denna gnällande person var/ är sjukskriven i 20 år (!) på grund av detta.Obegripligt.Hur kan någon vara sjukskriven i 20 år ? På grund av att någons arbetskamrat dog.Det är något i de samhälleliga normerna som gör att detta reaktions sätt premieras.Helgalet.

 5. Skadan är inte brexit, utan den brutala propagandan.
  Samma sak med Trump, ”alla” hatar honom men vet inte varför.
  Hjärntvätt på goyim.

 6. Dessa mesiga människor som går ner sig för bagateller. Har inte haft någon inkomst på två månader, har de senaste 10 dagarna levt på lite buljong och några kanelbullar, är snart utan bostad, har inget missbruksproblem, varken röker eller dricker alkohol och jag vägrar att gå till socialen. Har jobbat hela livet men har skador på min kropp och hjärta, svårt att få jobb när man är gammal och skjukskrivning kan jag glömma. Så det svenska samhället kan dra dit pepparn växer.

  • Det är jag överygad om.

   Jag skulle våga gå så långt att påstå att svenska folket är dom mest mentalt svaga i världen.

   • MEN de är ett perfekt folk att styra över, frodiga och passiva rent av fega. Du kan få dem att dansa lätt till flöjten.

 7. Är man PK matat i Sverige sedan decennier så får man en chock när det finns människor som går mot strömmen.

  Psykvård behövs..

 8. Djävla trams.
  Skulle svenskar vara mindre välkomna än ex. araber??
  Alla Engelsmännen jag träffat förbryllades av min fråga.
  De vill ha ut kriminella och bidragstagare.
  Så enkelt är det.

 9. ”-Jag känner mig inte lika välkommen längre”…”Känns det att de ser ner på en…” Puttinuttan då.Det verkar som så att vissa saknar gullegullandet från Sverige.Fast nu är dom ju Engelskhen . I Sverige gäller ju principen att vem som helst som har åkt tunnelbanan eller använt busskortet är Svenskar enligt PK logik.Så det betyder ju att dessa fd svenskar är britter numera.Dom får helt enkelt stå sitt kast.Case closed.

 10. F-n, jag måste nog åka till Skandinaviska kyrkan i Rio och be om stödterapi, Bolsonaro tillträder som president den 1:a januari.

 11. När man är som tröttast på allt trams är det härligt att istället läsa om folk som tar ansvar för sig själva och sitt land. Ett exempel på det är Texas Minutemen, en civil, beväpnad vaktstyrka som hjälper till att bevaka gränsen mot Mexiko. Minutemen har anor ända tillbaka till 1600-talet, och utgjordes av civil militia som bevakade koloniernas gränser och som i praktiken var koloniernas snabbinsatsstyrka. Hellre det än att sitta och tycka synd om sig själv.

 12. Haha. Det blir ju bara sjukare och sjukare allt som härstammar från sverige.
  Man törs inte nämna att man är svensk för att riskera att bli klassad som världs mongo…

   • Påminner inte detta om sossarnas tidigare historia, nu skall de igen manipulera och kanske sterilisera oliktänkande, de börjar lite smått med att måla SD väljare som hemska och snart är det förbjudet för SD anhängare att prata öppet…… Har jag rätt eller fel ???

 13. verkar vara majoritet till fruntimmer, varför ej förvånad…
  en kommentar för en hjärndöd svenne kärring

  ”– Dem pratar jag inte med längre. Jag hade till och med en pojkvän som jag gjorde slut med på grund av detta. Det gick bara inte. Jag kan inte umgås med sådana. ”

 14. De kanske skulle ge premiärministern första hjälpen istället för där tycks det råda May Day situation. Hon är färdig för hispan inom snar framtid.

 15. Som svar till en kommentar som försvann precis:

  ligger det inte lite i kvinnans natur att oroa sig för allt, även det som inte hänt än eller det som kunde ha hänt om skaer hade varit helt annorlunda 🙂

 16. Buuuuuu – ingen vill prata med mig! Klart de misstänker en svensk vänstervriden idiot som röstar på totalitet och främjar islam!

  • men om du är orolig för en ev terrorattack, då är man ologisk och chansen väldigt liten att man kan dö eller bli skadad.

  • Dom är nog lite ängsliga bara .

   Dom är inte vana att människor står upp för vad dom tycker..

 17. För varje gång man ser svenska kyrkans förvirring så blir jag glad att jag lämnade den för 15 år sedan, räcker med att betala den högsta skatten i världen till totalt förvirrade politiker och deras uppehälle

 18. Som min morfar brukade säga då jag var ung:
  ” … nä, ett rejält krig är vad vi behöver, för att få ordning på saker och ting igen …”

  Och när man hör dessa människors uttalande blir det blir det patetiskt i jämförelse.

  • Din morfar ser ut att bli sannspådd. Ett rejält krig är under uppsegling. Utländska trupper är redan på plats.

 19. Förstår inte hur detta kommer förändra något i praktiken för dem som redan är där. Det är väl bara skaffa ett visum? Verkar lite bortskämt att ta det för givet att du ska kunna komma och gå hur som helst i ett annat land.

  • Det blir nog inget Brexit. Monopolkapitalet har nog mutat tillräckligt med politiker i England nu för att det aldrig ska ske. De mutade politikerna kommer sannolikt ge britterna valet mellan Mays/Bryssels bullshit-förslag, samt stanna i EU, d.v.s. valet mellan pest eller kolera. Fastän folket i Storbrittannien röstat för ett Brexit, och många länder fungerar utmärkt utan EU, ex. Schweiz eller Norge, så kommer britterna sannolikt inte få sitt Brexit.
   Det kommer bli det yttersta evidenset för att Storbrittannien inte är en demokrati. Det andra evidenset är naturligtvis att Storbrittanniens regim ständigt ljuger det engelska folket rakt upp i ansiktet om all möjlig skit.

 20. jag tror dom flesta får ångest över att sverige representeras av ett stolpskott som ska skriva under ngt han inte har en blekaaste anning om vad det innebär…

  • De vet vad de skriver på annars skriver man inte på. Å andra sidan är kanske Sverige så illa tvingade att skriva på… Kommunister är ju inte så snälla. Inte ens mot sina egna.

  • Vi svenskar har en ganska informell stil, och avtal ’tolkar’ man gärna som att solen skiner och allt är bra. Advokater har man inte gärna med. Har sett det gång på gång i avtals och förvärvs-sammanhang. Så svar ’nej’ , vi kan lugnt anta att avtalet ’granskats’ på Mickey Mouse vis. ’Det är ju heller inte bindande’, har vi fått höra flera gånger. Det är ingen djävla ursäkt för att slarva med avtal. Bevare oss väl!

  • jag vill rätta mig själv här o tilläga för scheis o arne.. en annan sak som är typisk svensk.. är ju att man får lätt o då menar jag skit lätt ångest över att inte få vara med o leka…!!! man är faktiskt extremt social behov i sverige.. att få vara med .. o då spelar ingen roll om dom spottar på denne eller driver med denne.. bara man skrattar.. med eller åt.. har ringa betydelse… ska utveckla det vidare som en kommentar ..

 21. När ska Svenska kyrkan börja erbjuda terapi mot exempelvis EU-medlemskap, FN-medlemskap, globalism, massinvandring, marxism, liberalism, feminism, etnomasochism och vit skuld?

 22. ”– Britterna tycker att det är okej att jag hälsar på, men ska man bo här känns det som att de ser ner på en”
  Ja du Louise, det är väl ändå ganska logiskt. Alla länder borde vara just suveräna länder med en riktig gräns som kontrollerar vem som vill in i landet, det är inget konstigt med det alls. Jag misstänker starkt att du gör precis likadant hemma hos dig själv och inte låter vilt främmande människor kliva in och ut ur din bostad?

 23. ”– Dem pratar jag inte med längre. Jag hade till och med en pojkvän som
  jag gjorde slut med på grund av detta. Det gick bara inte. Jag kan inte
  umgås med sådana, säger 71-åriga Eva Sedgwick om britterna som röstade
  för Brexit.”

  Samma visa hela tiden. Det är hypnotiserade do gooders som står för samhällssplittringen och polariseringen. Som är för ”goda” för att ha något att göra med folk som har ”fel åsikt”. Som på något vis är kritiska mot folkmordet. Globalisterna har gjort ett enastående jobb med hjärntvätten, och man blir väldigt orolig för framtiden.

   • De har alltid jättebra ursäkter. De vill leva i Sverige bland svenskar, och segregationen är fortfarande så stor att det är möjligt att göra det. De tror att alla som är emot massmigrationen är ogina rasister, eftersom de tror på infon att det bara finns en handfull invandrare i Sverige. Och att dessa invandrare dessutom är svårt diskriminerade av alla elaka rasister.

    De tror att vi är rika, fast vi är överbelånade. De tror att vi har alla resurser, eftersom ICA är fullt med mat och det kommer vatten ur kranen. De tror också att svenskar alltid kommer att vara i majoritet så att svenska lagar alltid kommer att gälla, och skydda dem.

 24. Sicka ärkepsykfall alltså. Det är något svenskt över detta vansinne som bryter ut i Europa. PKsjukdomen sitter med ett järngrepp här och jag kan inte fattar varför de inte sätter hela Sverige i karantän så att skiten inte sprider sig mer än det gjort.

 25. Sluta vara så jävla jönsiga och överkänsliga. Det här har väl för fan inget med vita Europeer att göra. Det är väl knappast dom som dragit ner GB i slasket?
  Nä – det här har med nåt helt annat att göra – Regnbågs och PK-ångest. Och är ni såna så hoppas jag att ni lider era hjärntvättade jävlar. Ni förtjänar att ses ner på.

 26. Varför tar inte Svenska sitt förnuft till fång och börjar att ta en titt på UFO frågan som både Trump och Putin är skrämda utav att vår Planet kan bli anfallna av främmande världar?
  Detta hot var det Donald Reagan den första Presidenten som oroade sig för!
  Sanningen om våra ständiga besök ifrån andra världar talar för, detta som massmedia på order försöker att tysta ned!

  • Svenska Kyrkan borde se över vilken Boss de har? Hon den förra DDR invånaren som fortsatte sin kommunistiska karriär i Sverige som Ärkebiskop.

 27. Är verkligen alla idioter Svenskar?

  Ja, kanske när det gäller i-landsproblem som shopping och snyfthistorier om boende i andra länder.

  Kom hem och bo i Sverige… vi som bor i Sverige har det likadant!

  Vi får inga jobb pga diskriminering, inga bostäder pga diskriminering, inga präster hjälper oss inne i Sverige!

  Men kyrkans företrädare vill gärna pilla i våra plånböcker… har även hänt att de har pillat på konfirmander enligt olika medier?

  BREXIT-terapi?

  Vilka terapier skulle behövas för boende i England, om BREXIT inte sker???

 28. För att rätta svenska kyrkans och deras försök till Fake news: De menar alltså ”svenskar”, alltså mena eller andra från tredje världens skitländer som fått permanenta uppehållstillstånd, och reser till London. Och när de menar riktiga svenskar, så menar de människor med åsikter som tex vägra sätta sig ner på flygplan för kvinnomisshandlande brottsdömda män. Dessa är ej välkomna, vilket är förståeligt.

 29. lite OT:
  en sak somm är typisk svensk.. är ju att man får lätt o då menar jag

  skit lätt ångest över att inte få vara med o leka…!!! man är faktiskt extremt social behov i sverige. mer extremt än i andra europiska länder.. kan bero på att man bor så glest men det är min teori…. faktum är det att i sverige.. så är den sociala biten den viktigaste.. därav fika.. fika hit o ditt.. det är ren o skär mingel/skvaller etc.. att få veta.. måste få veta.. måste vara med..varför har just i sv. så stora problem med utfrysning på arb. platser.. .. jo för attt det är så extremt viktigt attt vara med för en ensam svensk är sååå liten sååå rädd o sååå full av ångest.. så det första han skulle göra är begå självmord!!! o det sker oxå..

  det är så typisk svensk just detta med att få ångest .. av att vara med.. av att inte vara med att existera sv. staten har dribblat sin egen befolkning så hårt att utan staten o plitiker präster.. forskare o läkare.. så är den lille svensken sååå full av ångest att dom begår hellre självmord.. än tar o börjar skita i allt o börjar ifrågasätta…. därför… blir.. o nu kommer jag till fn-avtalet.. underskrivet.. utan tvekan.. för att vara utanför är inget alternativ.. då är man utfrusen.. att vara med o leka.. med den största gruppen.. dvs dom som skriver på..

  lite ha det att göra med globalism .. bildeberg.. etc.. men den största orsaken är ångesten.. o bristen att tänka fritt hos svensken..

  man kan jämföra pol.o sv. på ett littet futtigt sätt.. i pol är den biten störst.. o därför blev det oxå pol. fall då polen försvann….i 123 år… jag skulle så gärna vilja att sv. o pol. lär sig ngt av varandra.. lite mer sv. mentalitet i polen.. o lite mer polsk solidaritet o ifrågasättande i sverige… då skulle sv. bli ett fantastisk land.. men men man kan drömma…. det är mkt mer jag vill skriva ut om denna sak.. men då blir det mer en artikel än kommentar.. .. så jag ser gärna emot kommentarer .. vad ni tycker.. o hur…. tack…

 30. en annan sak som borde ge svenskar ångest är ju att polens flagga finns med på mars… men inte den svenska… så ?? nu blir det ångest piller!!!

LÄMNA ETT SVAR