svenska kyrkan flagga

Photo av Jonatan Svensson Glad. Licens: Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International.

Utrikes

Svenska kyrkan erbjuder Brexit-terapi för svenskar i London

Publicerad 12/10/2018
Annons

Enligt Svenska kyrkan i London har svenskar i staden så pass stor ångest inför Storbritanniens utträde ur EU att man kallat in en psykoterapeut som ska reda ut vad som gäller kring Brexit.

Enligt TT är frågan ”mycket känslig för många svenskar”.

– Jag känner mig inte lika välkommen längre, säger den 25-åriga göteborgskan Louise Kindström.
– Britterna tycker att det är okej att jag hälsar på, men ska man bo här känns det som att de ser ner på en.

I januari kommer psykoterapeuten och Guardian-journalisten Susie Orbach till undsättning med ett föredrag om Brexits psykologiska effekter på EU-medborgare i landet och i predikstolen har kyrkoherde Eric Muhl tagit upp utträdet vid ett flertal tillfällen.

– Dem pratar jag inte med längre. Jag hade till och med en pojkvän som jag gjorde slut med på grund av detta. Det gick bara inte. Jag kan inte umgås med sådana, säger 71-åriga Eva Sedgwick om britterna som röstade för Brexit.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons