Källa: Facebook - Frälsningsarmén

Svenska pensionärer vänder sig till soppkök – över 300 000 på fattigdomsgränsen

Delningar

Pengarna räcker inte till att köpa mat för många äldre i Sverige. Allt fler pensionärer vittnar om att de har svårt att få livet att gå runt. Många av dem söker sig därför till soppkök.

Enligt Pensionsmyndighetens rapport för 2017 befinner sig 245 000 svenskar över 65 år under gränsen för ”relativt låg ekonomisk standard”. Det innebär att dessa har en disponibel inkomst under 12 100 kronor per månad.

LÄS MER: Pensionsmyndighetens larmrapport: Kvarts miljon svenska pensionärer under fattigdomsgränsen

I tidningsartiklar och i sociala medier vittnar fler pensionärer om svåra förhållanden. I somras belyste Samhällsnytt en insändare i tidningen Hemmets Veckotidning från den 21 maj. Där skrev pensionären Anna om sin situation och bad redaktionen om råd:

”Jag har en fistel i gommen sedan ett år tillbaka. Tandläkaren sa att det beror på att jag har en död tand och han vill dra ut den. Men på grund av min låga pension kan jag inte ordna de 1500:- kronor som det kostar. Tandsköterskan försökte på alla sätt övertala mig att ordna pengar, för det var ”farligt” om det inte blev åtgärdat. Är det på grund av bakterierna som eventuellt kan påverka hjärtat?”

LÄS MER: Pensionär går med fistel i gommen i ett år: kan inte ordna 1500 kronor för behandlingen

I förra veckan skrev Expressen om Gullis Soppkök vid Gullmarsplan i Stockholm. Varje vecka är det omkring 50 personer som besöker soppköket och många av besökarna är svenska pensionärer som lever under knappa ekonomiska omständigheter.

En 76-årig dam som ofta besöker soppköket förklarar att besöken är viktiga för att få den ansträngda ekonomin att gå ihop varje månad. Trots att hon arbetat hela sitt vuxna liv som barnskötare inom förskola och socialen är hon tvungen att planera för att kunna äta mat.

När hyran för lägenheten i Stockholm är betald är det inte särskilt mycket kvar av pensionspengarna. Trots det väljer hon att inte klaga. Istället beskriver hon sig som envis och menar att det finns andra pensionärer som har det betydligt sämre.

Samtidigt förklarar damen att hon önskade att hon kunde handla utan att planera sina inköp.

– Också skulle jag vilja kunna gå ut och handla utan att tänka ‘vad ska jag leta efter i dag?’ eller ’vad är det som är billigt i dag?”, förklarar 76-åringen.

LÄS MER: 150 000 pensionärer har inte råd med tandvård

Fler fattiga enligt EU
EU:s statistikinstitut Eurostat har räknat på antalet fattigpensionärer och kommer fram till att antalet är större än vad den svenska officiella siffran visar.

Eurostat räknar på ett annat sätt än Pensionsmyndigheten. Andelen svenska pensionärer som lever under vad EU kallar för ”risk för fattigdom” är de människor som lever under 60 % av medianinkomsten, omkring 12 000 kronor per månad.

Enligt seniororganisationen SPF är det totalt 312 000 svenskar som är 65 år eller äldres om befinner sig i den situationen. Det innebär att ungefär var sjätte pensionär har en svår ekonomisk situation.

LÄS MER: Bostadsbristen bakom ökning av antalet äldre hemlösa

Högre än grannländerna
Tidigare har Sverige varit ledande i Norden när det kommer till pensionärers ekonomiska standard. Siffrorna från Eurostat visar en utveckling där de nordiska grannländerna har kommit ikapp och även gått förbi Sverige på senare år. Nedanstående bilder från SPF visar utvecklingen mellan grannländerna och bygger på statistiken från Eurostat.

Måltider till behövande
Enligt Frälsningsarméns Facebooksida hjälpte rörelsen 221 779 behövande personer med mat eller fika under år 2017.

Visste du att?…

Posted by Frälsningsarmén on Saturday, February 17, 2018

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

333 KOMMENTARER

 1. Dubbla procenttalen, för lika många ligger 20 – 50 kr över fattigdomsgränsen. Gränserna är satta på ett så infernaliskt vis så det inte ska synas hur illa det verkligen är.

  • Det finns ingen buffert för oväntade utgifter tex. tandläkarbesök, nya glasögon, skor. Mediciner och läkarbesök borde vara gratis för de över 70 eller 75 år

  • Exakt så är det den, s ledda regeringen
   gör allt för att trolla med statistiken
   på känt s maner.Det är ovärdigt i
   en modern stat att människor
   Som arbetat och betalat skatt
   Ska få en torftig ålderdom.

 2. Folkvandringen från Mellanöstern o Nordafrika, har företräde till socialförsäkringssystemet i Sverige.

  När skall svenska folket vakna o inse att man håller på att bli grundlurade av det politiska o mediala etablissemanget.

 3. Det politiskt korrekta samhället med värdegrunden ”alla är lika mycket värda”, oavsett varifrån man kommer, håller på att slå sönder hela samhället.

  Det är en statskupp, som saknar motstycke i svensk historia.

 4. Sverige har en egen syn på vilka som har det svårt o behöver alla resurser o det är ensamkommande guldutsmyckade åldersbedragare med senaste mobilen märkeskläder mm. Vi gamlingar inkluderat mig själv skall inte klaga så länge det finns soppkök även om vi står sist i kön för framför oss trängs utsatt grupp som drygar ut tiggeriet med gratis mat. Kanske man skulle kunna få stå i köket o slicka tallrikarna efter utsatt grupp i värsta fall för man skall inte vara otacksam över det lilla.

 5. Sverige har fallit som humanitär stat och rättsstat samt föregångsland. Det är bara toppen på ett isberg som kommer fram och det mörkas hur verkligheten ser ut.
  Därför inte konstigt att drygt en pensionär varje dag tar sitt liv i förtvivlan.

 6. Samtidig som man vräker pengar på nyanlända. Avskaffa asylrätten , så har vi råd att ge pensionärerna en anständig pension. Ta även bort skatten för dom längst pensioner.

  Det finns pengar att spara.

  Kriminalvården kostnadtak för varje fånge max 10:- om dagen . Avgift anhörighetbesök, låt en besök 10 0000:- . 24 timmar isolering , vill fånge har rastgård vistelse, så får fånge köpa till det som en premiumtjänst.

  Asylindustri, den asylsökande betala ifrån första krona. Ifrån tolkbehov till boende, betala den asylsökande själv för. Samtidig ta man bort dagpenningen för asylsökande och självklart juristhjälp. Kan man inte betala, så kan man inte söka om asyl.

  Ops! Skakade man fram några miljarder som kan gå till dem som har mer rätt till pengarna.

 7. 300000 pensionärer svälter medans 1 miljon invällare har med guldkantade bidrag och sedan påstår Löfven att SD är rasistiskt?

 8. Jag blir så förbannad när jag läser detta, att det nästan snurrar för ögonen. På allt, på alla. Vi har 300 000 fattigpensionärer i Sverige. Hur många är hemlösa? Ja, jag vet de som cyniskt hävdar att de hemlösa har sig själva att skylla. De är missbrukare osv. Men långt ifrån alla hemlösa är missbrukare. De har bara inte pension att betala hyra för…

  På det har vi en stor grupp vänsterhängda, som anser att vi ska göra allt, Allt, ALLT för ”EU-migranter”, ”flyktingar” osv. Vi bara MÅSTE ordna fram boende åt dem, ge dem möbler, kläder, snabbt internet, senaste elektroniken, bidrag. För det är ju ”så synd om dem”… Men våra äldre, dem skiter de föraktfullt i. Och de som försöker hjälpa och ta hand om dem är ”rasister” som ”prioriterar fel”. Fast, när hörde ni om några vänsterhängda som tog hand om några migranter, senast? De är snabba med att vara givmilda, men det ska alltid vara någon annans pengar, aldrig deras. Så de ska tala om vem som ska få pengarna, men de ska aldrig bidra.

  Och vi har organisationer som anklagar Sverige för att vi inte bygger boende fort nog åt alla de som kommer hit. Att tiggare inte får eget boende, medan de är här. Men när hörde ni att de beklagade situationen för våra äldre? Jag har aldrig hört det.

  Och detta är Sverige… Trodde aldrig jag skulle behöva se mitt älskade land sjunka ner så lågt som det är nu. Behöva skämmas över hur illa vi behandlar våra egna, för att skämma bort andra. Inte undra på att MILJONER vill flytta. Inte behöva bygga upp sitt land, sitt samhälle, sin välfärd. De behöver bara komma hit, få uppehållstillstånd, sen luta sig tillbaka och börja suga ur oss. Pengar som våra fattiga pensionärer betalade in för oss, ska gå till dem. De pengar vi betalar in för våra äldre, för oss och för kommande generation ska gå till dem.

  Tänk er hur många av oss som kommer att stå där i köerna… Jag tror inte det kommer att bli många, för risken är stor att ”flyktingarna” har tagit över allt, inklusive våra pensioner. Och vi då får svälta ihjäl. OM vi inte gör något åt detta elände.

  • Tiggarna vurmar kommunen för här genom att låta kommunala batikhäxor dra omkring med en kärra med fika och varmt kaffe som de bjussar på. Efter fikapausen i tiggeriet drar sig tiggarna undan bakom knuten med en cigg och babbel i mobiltelefonen. På natten ordnar kommunen sovplatser och på morgonen är det frukost i en samlingssal. Detta är inte något som våra egna utsatta får delta i. Alla är inte lika så floskeln om allas lika värde är bara socialistiskt munväder.

   • Det var väl länge sedan vi såg – och insåg – att den här floskeln om ”allas lika värde” är lika falsk som en 268 kronors sedel med seriefiguren Alfred E Neuman på framsidan. Med den skillnaden att troligtvis medföljer ett roligt spel den sedeln, så man får sig ett gott skratt och lite nöje. Det får vi aldrig av de floskler vår regering försöker pracka på oss.

 9. håller med max.. det svartnar för ögonen… 300 000 i ett land med ca 8 miljoner…
  för 9 miljoner räknas knappt.. då dessa är bara import…1 mille…

  det är många procent.. det svartnar för ögonen.. för med tanke på dagens politik så kommer… det bli många fler !!! för inga pengar kommer det finnas kvar o sv. går i konkurs…

  men en annan sak jag undrar över .. får inte dessa bostadstillägg??? har dom sparade eller investerignar.. eller äger dom ngt.???
  har träffat

 10. Nya standarden. 82% vill att våra äldre ska få det värre och att dessa Afghaner som kommer in via Gymnasielagen ska få det bättre. 82% valde detta.

  • ja men stackars dom nyanlända .. dom kommer ju från ingetting.. klart dom ska ha det bra…. här.. får du en tusing från min pension!!! så är det…

 11. Nu är det som så, att vi har ensamkommande män som behöver mat och kärlek. Bara att välja och nu har vi valt männen, och rösta på oss sossar igen så kommer vi ta in än mer män som behöver närhet och omtanke. Och allvarligt talat hur många år har dessa pensionärer kvar.
  / Socialdemokraterna

  • att det ser kosmetiskt fult ut.. är en sak som inte har betydelse..
   men att nervtrådarna.. är trasliga pga bränd hud.. det ger smärta.. o men för hela livet.. man kan inte äns gå i solljus med sådant då det bräns.. så man blir tvungen att undvika bad. strand.. vatten gör ont.. etc… livet är en pina . pga smärta ….. man kan inte äns tvätta sig…….

   så det kosmetiska är det minsta .. men alla ser bara bränd hud..

   det är smärtan hos dom som är värst!!! o det finns inga mediciner .. det enda är operationer.. så nervtrådarna läker ihop sig o det gör mindre ont att leva… men det lyckas i få fall o bara lite lindring….

  • Exakt, ett pensionärsparti är vad som behövs!
   Inte organisationer som lever på medlemsavgifter och arrangerar trevliga möten mm…

 12. De som haft makten senaste fyra åren tycker det här är skitsaker, låt folk svälta ihjäl. Nä, värdegrundsarbetet handlar om att inte ge SD inflytande. inget annat är viktigare.

 13. Detta är sju politiska partiers fel.

  De prioriterar migration från Afrika och Mellanöstern. De äldres skattepengar går till att försörja migranter.

  Var är FN, Soros, EU nu? Varför inte dela ut fyllda Visa-kort till fattigpensionärerna?

  Stadsmissionen sa 2017 NEJ till 85 000 kr från SD – i ”godhetens” namn. Pengarna hade räckt länge till frusna, svältande pensionärer.

  Man blir rasande över armodet dessa politiker och organisationer utsätter gamla för…

  • därmed hjälper det inte att planera vart man ska bo när man blir pensionär.. för frågan är om man får några pengar överhuvudtaget…

   • Hemlösa fattigpensionärer sover på nattbussar – 2018 i Sverige. Ett land som inte tre månader efter valet har en regering. Och politiker som prioriterar mer kostnadskrävande migration…

    • hm.. det är ju lustigt att dom får göra det.. för när jag var ugn o luffade lite runt s-holm så fick jag inte sova. ..
     men men .. kanske beror det på att jag är polack?

     o så rasist kortet fram hehehhee

     • Tiderna förändras istalku! När du var ung kanske pensionärerna inte behövde gå till soppkök för att äta sig mätta. Kanske hade pensionärerna bostäder och slapp sova på nattbussar. Om det var så väckte det kanske nyfikenhet och rädsla hos chauffören om någon ville ha sin nattsömn på hans/hennes buss. Att du var polack tror jag inte någon brydde sig om…

     • jag var lite ironisk vendela.. lol.. de där med rasist kortet.. nää tvärt om jag träffade mååånga trevliga svenskar…
      gästfria generösa.. ja jag måste erkänna.. att svenskar är som alla andra folk. o jag har gooda erfarenheter.. så alla som skriver skit om svenskar .. tja.. visst ingen är perfekt. men då ska man uppväga det med positiva saker oxå.. !!! näää jag förstår …. det är tragedi det som sker i sv…

      att promenera ute kl 3 på natten.. osv.. det kommer våra barn barn höra om o tro att vi ljuger…

  • Just i dag skriver SvD på ledarplats om migranter,från Afrika.Kvinnorna därifrån uppvisar att bara tre (!) procent jobbar,efter tio år här har tio procent jobb.De övriga betalar vi mat o boende m m för…..

 14. I princip har landsssförrädarna redan skänkt bort landet till gratisätande muslimer.
  När gräshopporna har ätit rent kommer det varken att finnas några välfärdssystem eller allmänna pensioner kvar åt svenska folket.

  19 av 21 landsting är redan konkursmässiga och kommer att ha svårt att betala pensioner till tidigare anställda

  http://www.friatider.se/19-av-21-landsting-klassas-som-konkursm-ssiga

  Antalet kommuner som är
  skuldsatta upp över öronen och som har svårt att betala räntor på sina lån ökar hela tiden

  När lågkonjunkturen slår till kommer välfärdsbygget att börja rasa eftersom fördröjningseffektetna på senaste årens massimmigration på svenska ekonomin är förhållandevis lång.

  Det är lika bra att börja vänja dig vid tanken att det inte kommer att finnas varken åldringsvård, pensioner eller några välfärdssystem i framtiden.

  En undersökning i Italien visar att 60% av de immigranter som går i pension, aldrig har bidragit med en enda skattekrona till systemet.

  I Sverige kommer vi att ha flera miljoner gökungar i samma situation.

  • Kommunernas skuldproblem ökade markant efter att den tvingande lagen om mottagning av bidragskrävande trädde i kraft.

   Det är nog ett ganska smart att räkna med sämre tider framöver. Frågan är om de sämre tiderna bara är för oss genuina svenskar eller om de även drabbar dem som inte skall vara här?

   Det de bidrar till samhället är ungefär som en flugskit i marginalen.

 15. jag skulle vilja se några uträkningar.. privat ekonomin… om det är verkligen så eller om det finns bunden kapital därav dom inte får bostadstilläg…
  för jag har väldig svråt att tro på att det är så.. trots.. nyheten… bakomliggande orsaker???

 16. Tack och lov att vi är en Humanitär stormakt.
  Tack och lov för att vi är på toppen av en brinnande högkonjunktur
  HUR FAN SKULLE DET SE UT ANNARS??????????????

 17. Ytterligare en konsekvens av den omhuldade men totalt okontrollerade massinvandringens negativa effekter på samhället!

  Artikeln visar här upp vänster- samhället i sin totala nakenhet.
  Med detta som grund, blir det hart när obegripligt när statsministern på medborgarplatsen välkomnar flyktingar och att hans Europa minsann inte bygger murar.

  Tyvärr så glömde han vid det tillfället de de hungriga pensionärerna. Eller också sket han helt enkelt i dem. Alla vi skall veta att det är deras pengar som är med och finansiellt välkomna de här s.k. flyktingarna?.

  Fy Fan vilken Djävla politik 7- klöver-sossarna står för som låter gamla svälta. Det var faktiskt de som byggde landet!

 18. men eftersom sv. ska anpassa sig till omvärlden.. som de facto sker på många håll.. s¨å blir ju saken samma. här.. föräldrar bor kvar med barnen för deras pension inte räcker till.. barnen bor kvar med föräldrar för det finns inga lediga lgheter som dom har råd med…. så var det i polen .. under kommunismen.. o med tanke på att i sv. har vi ”kommunism” så blir det väl denne effekt.. summan av kardemumman är .. att skapa prognos för sve. är enkelt.. bara titta på hur det var i sovjet… så vet vi vart vi är på väg…

  sedan är frågan… vad gör ni åt det???

 19. När får vi äntligen höra den förste partiledaren säga ”Svenskarna först” – hoppsan nu svor jag i kyrkan – det är endast ”populister” som är så fräcka…..

 20. De som arbetat hårdast för att bygga upp Sverige och vår moderna välfärd, värderas lägst. Hur har det kunnat bli så?

  • Kanske för att samma pensionärer röstat för mer invandring och vänsterpolitik de senaste 40 åren? Som man bäddar får man ligga.

  • Är man arbetare röstar man på sossarna. Sen när sossarna svek svensken och blev globalist o liberal. Där har du svaret svikna av partiet som dom är fostrade att rösta på.

  • Orsaken till detta spörsmål är helt enkelt på tok för lite av Nationalism.
   Med mera av den varan skulle vi låsa om oss lite oftare och samtidigt slippa många av de problem vi sliter tarmarna ur kroppen på oss nu för att finansiera.

   Men är man vänster så är man och det är ju Löfven, han är också en självutnämnd feminist.
   Jag tycker det säger allt om den statsminister vi inte längre vill ha på taburetten. Där skall självklart SD trona.

 21. …men Sverige har råd att vräka ut miljarder i s.k bistånd till primitiva, efterblivna länder eller stödja terroristländer i sitt mördande…

 22. Buhu, vem bryr sig? Pensionärerna kanske skulle ha tänkt på detta någon gång under de cirka 40 år de röstade för ökad invandring, mer vänsterpolitik och ytterligare degenerering av samhället.

  Som man bäddar får man ligga. Rätt åt er.

 23. Inte ett enda av landssförrädarpartierna i 7K har kommit med en långtidsprognos på massimmigrationens effekter på välfärds- och pensionssystem.
  Tror ni att det är en slump?

  Höjden av hyckleri var väl ändå när FNs generalsekreterare på mötet i Marrakesh uppmanade EU att ta emot miljoner mer immigranter som han påstod skulle rädda välfärdssystemen i EUs länder.
  FN måste tro att folk är fullkomliga idioter.

  De kan ju gärna börja med att ta fram exempel på en enda nation i EU där immigrationen har gynnar värdlandets ekonomi

 24. bara o vänja sig ..1 var det tiggare .. i början var det reaktoner..
  nu är det normalt.. att se en affär utan tiggare är ju skandal .. var
  har tiggaren tagit vägen.. undrar alla… nää lika självklar som
  jultomten….

  att se en gamling rotta i soporna.. blir ju om
  någt år normalt.. när vi går förbi en konteiner.. eller sopkorg..
  utan att en gamling står där o rotar.. blir ju lika avigt som att se den
  där tiggaren som lyser med sin frånvaro….

  frågan är vad är nästa .. vilken grupp kommer nu??? vad kommer normaliseras som bara för 20 år sedan fanns ingen tanke på??? ja vi har ju
  hemlösa, sv. kultur utbytt, äldre som rotar i sopor, tiggare, våldtäckter, otrygghet, överfall, bilbränder, cykelstölder fanns ju innan oxå .. men inte så mkt.. tja.. vad kan man lägga till listan?? .. mord har vi.. ehh .. omvänd lag skyddande av brotslingar.. tja.. snart kommer väl ngt nytt som vi får ny aha upplevelse till….

  hur kan man förstöra ett land på några år?? varför bryr politiker inte sig om sitt eget land.. där deras familjer o vänner bor???

 25. Pensionärer ses enbart som en belastning och regeringen bryr sig egentligen bara före valet. Det finns viktigare utgiftsområden särskilt nu när GlobalCompact är undertecknad.

 26. När man ser vilka pajasar som styr svensk samhälls-utveckling, blir man mörkrädd.

  Dessa individer kan inte ens följa valresultatet o bilda
  regering därefter.

  Hur svårt kan det vara egentligen ?? Nej, svenska folket måste vakna o inse att dom styrande har en intellegens, som ligger långt under snittet hos landets medborgare.

  • Problemet är inte de styrande, problemet är folket. Det är HELT UPPENBART hur inkompetenta våra politiker är. Fråga gemene man på gatan så kommer du få till svar att Kristersson är korrupt och Löfven är en clown. Men ÄNDÅ fortsätter dessa människor att rösta på dessa partier.

   Det är inte det minsta synd om dagens fattigpensionärer. De har haft 10 val de senaste 40 åren som de via sin röst har kunnat förändra och förhindra dagens situation på. Men ändå valde de att fortsätta rösta utan att tänka först.

   Som man bäddar får man ligga. Jag är mer förbannad över att deras idiotiska val även påverkar mig negativt, trots att jag har röstat SD och AFS hela livet.

   • Mandatfördelning i Riksdagen:
    Socialdemokraterna: 100 mandat
    Vänsterpartiet 28 mandat
    Miljöpartiet 16 mandat
    ………………………………………………
    Totalt 144 mndat

    Moderaterna 70 mandat
    Centerpartiet 31 mandat
    Kristdemokraterna 22 mandat
    Liberalerna 20 mandat
    Sverigedemokraterna 62 mandat
    ————————————————
    Totalt 183 mandat

    Det visar valresultatet. Att politikerna vägrar följa varresultatet, är ett
    oerhört brott mot grundlagen o
    demokratin.

    • Nah, jag tror inte det var valfusk. Kanske till viss del, men max någon procent i så fall. Inget som hade påverkat utgången av valet i alla fall, då det är svårt att organisera valfusk på den nivån. Jag tycker valresultatet speglar vad folk säger ute i samhället. Det finns massvis med supernaiva människor som bara röstar ”för att man måste”.

     Personligen lämnar jag Sverige permanent till våren. Jag ser ingen möjlighet att längre vända på utvecklingen. Sverige kommer bli ett land som plågas av kaos, dålig ekonomi, våld och utbredd fattighet. Jag vill inte att mina framtida barn ska växa upp här, och det är inte heller ett samhälle jag vill bli gammal i.

 27. Det kvittar hur mycket får höjd pension då tar kommunerna höjd taxa på olika tjänster inom hemtjänsten för kunna betala lyxflyktingar olika bidrag

  • Nu inför hemtjänsten övervakningskameror och avgiften betalas av ”brukaren” själv till en övervakningsfirma! Sverige, Sverige…..

 28. Tänk om Fredrik Reinfeldt kunde dela med sig av de 22.500.000:kr?
  För att inte tala om SVENSKA DAGBLADETS hyllningskör för Löfvensocialisterna som åtnjuter 50.000.000.:kr av utplundrade skattepengar?

 29. Jag pratade med en person som får ut runt 7000 i pension, och han klagar inte. Då jag nämnde höga bostadskostnader menade han att med hyresbidrag bör inte detta vara nåt problem. Har med egna ögon sett när han handlar mat, och jag tror att han äter bättre än de flesta.

  • Vilket bilmärke har han? Vart reser han på semester? Vad ger han bort i Julklappar? Jag har 6000 SEK kvar efter straffskatt och påförd olaglig TV-skatt! (Blodpudding är ganska gott ibland, inte alltid!)

   • behöver man en bil??? han kanske tar bussen till sjön….. en kram som julklapp behöver nog dom flesta…..

    usch vilken materialist du är..

   • Han äter nog gåslever till frukost…;)…
    Jag själv skulle om jag bott kvar i Sverige fått 8400 efter skatt…
    orkade inte ens försöka utan flyttade utomlands…
    och då drog maggan 500 till i månaden när hon höjde skatten för oss
    utlandsboende med 5 %…
    så nu har jag 7950 efter skatt…och här får jag inget bostadsbidrag heller…
    MEN jag gnäller inte..är bara heligt förbannad !!

    • du har ingen rätt att vara förbannad.. du bor inte ens i sverige verkar det som… o varför ska du inte betala skatt????

     det får äldre polacker göra fast dom får pension fr. polen.. o dom blir dubbelt beskatade1! det är nog mkt värre än vad du råkade ut för!!!!

     1 tar polska staten skatt.. o sedan när pengar kommer till sverige så tas automatisk sv. skatt
     så snikna är sv. staten.. o du gnäller!!! hahahaha….du är rolig

     • Är du så urbota dum att du inte ens kan läsa och ta in vad jag skriver…??…
      Ta gärna reda på vad som gäller innan du vräker ur dig både det ena och andra.
      Jag har så låg pension att den INTE räcker att LEVA på i Sverige…
      ska jag lägga mig och dö…antagligen det du skulle göra,,,,
      ALLA som har pension från Sverige betalar skatt…och något som du inte verkar förstå….pension är inbetalda pengar av oss själva då när även vi arbetade….
      med så långt går väl inte din….

     • sluta muppa dig.. o läs själv vad jag skrev .. för nu verkar du vara helt ko ko!!! ja exakt.. koko i huvet.. ta o dö1!

  • Han får tydligen hela hyran betald,borde även kunna redovisa det för dig…
   läser vad du skriver att han sagt ” bör” inte vara..??…
   kanske han får hela hyran betald men det låter ändå för bra…
   kanske har han sparade pengar också…
   nä det här stämmer inte…

   • Jodå det stämmer, jag känner personen väl, han är min yngste bror. Och några sparade pengar har han inte. Han har billiga vanor, och det har han alltid haft.

   • Skulle tro att många har sparat hela livet för att kunna leva lite lyxigt på ålderns höst. Jag har gjort det. Men pengarna räcker inte för evigt, och det räcker tillsammans med pension just nu till ett sparsamt liv, gissar att jag får det knapert när sparkapitalet är slut. Det kan förklara diagrammet.

    • med tanke att sv. ska bli kontantlöst.. så blir det svårt för dom som inte tänker utanför ramen ….
     för har man på banken så får man ingga tilläg

     • Och det är ett annat fel. Varför ska den som sparat hela livet, aldrig unnat sig någon flärd bli straffad medan den som slösat bort varenda peng ska ha bidrag?

     • ja där håller jag med 100% o jag påtalar det alltid.. runt i sällskap etc.. där man möts o frågan kommer upp…
      men tyvär.. jag har märkt en tendens.. att bland polcker så verkar det bli ungefär så som du o jag tänker.. men

      nu kommer vi till svenskar… o där.. fyffe…. där… jävlar det har spårat ut ibland.. för där så tycker många inte allla.. men att för att han har pengar o behöver inte.. o det spelar ingen roll vad du har gjort innan det är nu som räknas!!!

      tyvärr….. för att vi lever i kommunismen …. alla är lika!!! du ska inte tro att du är ngt.. jantelagen.. o den svenska kuvenheten.. där du ska vara som alla andra.. o ångesten för att sticka ut!!!! där du har vi en hel palett med aspekter….

     • Om att ”tänka utanför ramen” innebär att man ska försöka sno åt sig skattekronor från sina medmänniskor, då håller jag mig inom ramen.

     • nåja.. handlar inte om det exakt.. men med tanke på det du skerv nedan så … varför ska du inte ha oxå??? o vem får din skatt??? så du ska ta så mkt du kan annars får en nysvensk bostad medan din unge får tält-!!!

     • Nej , du tyder det fel. Jag har inte sagt att jag borde få bidrag. Jag anser att alla ska kunna leva drägligt på sin pension, ingen ska behöva ta av sparade pengar för att upprätthålla normal levnadsstandard. Ingen pensionär ska behöva vara beroende av bidrag.

     • ja men det blir oxå fel .. då frågan är mer komplex.. men visst förenklat så skulle de kuna vara så

  • Jaha, då har han satt gränsen för minimilön då. Varför ska ni som jobba ha så mycket i lön, 10.000 kunde gott räckt.

 30. Svenska pensionärer är en grupp som får behandlas hur som helst. Dom värderas som kossorna i djufabriken där datorn bestämmer mängden mat efter att ge mest mjölk. Pensionären är samma sak hålls på svältgränsen.

 31. Stadsmissionen i Göteborg där jag för övrigt har en vän som jobbar.
  Dom påstår att välfärden har krackelerat.Ja håller med dom.

  • Våra politiker gör allt för att halshugga budbärarna. De vill absolut inte veta varför välfärden krackelerat trots att folket vet varför.

 32. Äsch..vad är 25miljarder i månaden vekar dom flesta tycka….??…
  Med vanlig skolmatematik och en miniräknare kan vem som helst
  räkna ut det själv….;(;(..
  Med minst EN miljon av masssinvandrare av dom c:a 2,3 som vi har fått som NYA grannar dom senaste 30 åren sedan 1980…
  betyder det 25- miljarder i bidrag..VARJE månad….beroende på hur mycket dom får…men räknat på 25,000 kr till varje massinvandrare ÄR det 25 miljarder !!

  FYRA miljarder hade räckt för pensionärerna…per ÅR….!!

 33. I kronor….
  Folk förfasas över häxprocesserna förr i tiden men vad kallar man meetoo idag!!!!
  Exakt samma!!!
  Döms på hörsägen

 34. Vi pensionärer skall var tacksamma för att folket från ”Långtbortistan” vill komma hit och ta hand om oss och våra pengar! Fast det är lång uppstartstid med del ett!

 35. Vad finns det för brott som kan ge livstids fängelse utan att man skadar någon annan människa?

  Om jag var fattigpensionär skulle jag föredra lyxtillvaron i något Svensk fängelse istället för att leva på fattigdomsgränsen och knappt kunna äta sig mätt.

 36. Det viktigaste för svenska PK-politiker är att 9000 illegala invandrare från Afghanistan
  får utnyttja vår välfärd!!!
  Svenska pensionärer som betalat skatt i ett helt arbetsliv och som i åtskilliga val har blivit lovade en trygg och värdig ålderdom, de bryr de sig inte om då det tydligen inte ger ”PR-poäng” i internationella sammanhang!!! —-FY FAN!!! —Man mår illa!!!!

 37. Tycker inte det minsta synd och dom flesta fattigpensionärer då dom röstat fram sitt eget helvete.. Hoppas dom får en helt fördjävlig ålderdom!! Synd bara att dom inte blir straffade i livet efter. .

     • Verkar gå långt ner i åldrarna hos vissa då..redan innan pensionen blir vad jag läser här…MYCKET mer förvirrade än vad många äldre är…;(;(..

     • Så du är en av alla som kastar sten i glashus och förväntar dig att inget går sönder? Dom flesta pensionärer har själva röstat fram det som sker nu och fortsätter att rösta för en ännu sämre framtid..

     • Men så bra du ska få det när du blir gammal då…
      för du blir väl gammal du med…
      du kanske har en farfar eller mormor…passa på att fråga vad deras pension är…DU kommer inte att få ens hälften vad dom får så börja spara nu…
      eller så är du en av dom som är född med silversked och njuter av att spela dum på Sverigeforum om dagarna…;(

     • Fortsätt att försvara idioterna som röstat sönder Sverige.. Tror du själv att det ens finns pensionpengar om 25år? Och förövrigt är jag fattig förtidspensionär efter flertalet misslyckade operationer..

     • Då är du en av dom du själv hatar då…??…
      jag försvarar ingen som röstat för massinvandringen !
      Men jag vet att dom ansvariga har prioriterat andra än t.ex landets pensionärer….visst,politiker innan SD föddes sket i vad dom lovade….men var du själv då ute på gatorna ch protesterade t.ex…??…
      nej det gjorde ingen och sakta men säkert såg politikerna att
      ingen brydde sig..och just nu är det extra synligt…
      och nej,om det inte blir en jäkla tvärvändning så finns inga pengar till någonting kvar snart.

     • jag röstade på sd. o blev kallad av svenska äldre för rasist.. så vad ska jag säga här??? anno domini 2002

     • här får jag en tanke ställare eskil..
      en sak är vara ”fattig” pensionär.. ..
      en annan sak är att vara sjuk o fattig…. det är ju ändå värre.. o att åldras med värdighet?? så ja jag håller med dig till 100!!!!!!

  • Tyvärr har du alldeles rätt. Svensken kommer dessvärre att fortsätta sin självmordspolitik tills det inte finns någon social välfärd kvar. Svensken kommer att inse helvetet först när de står hemlösa, men då är det för sent.

 38. Men pensionärerna fick väl en extra ”hamburgare” för några år sedan eller räckte det till ett paket frusna ärtor, var det inte så? Så vad finns det då för fördelningpolitiska brister? Tänk på rikdagsmän som väl får bekosta finkläderna själva?

 39. Men för de nyanlända sparas inga som helst resurser. Med alla skattemedel ser man till att de får precis allt. Tillochmed centrala nybyggda lägenheter som betalas med skattemedel i fem år och sedan övergår i förstahandskontrakt som i Lund. Jag vet att detta är delvis OT men det behöver ändå uppmärksammas eftersom det är så halsbrytande att man kvävs av ilska och indignation. I dag skröt Lund om att alla de hundratals ”nyanlända” hade fått bostäder i stan. Till skillnad från alla hundrtals skötsamma studenter och andra svenskar som bara kan drömma om en bostad i hopplöst svåra Lund.
  Kan man säga annat än fy [email protected]?

  • ja klart.. bjuder man in dessa så ska man vara gästfri.. skillnaden är att ist för deportera så bjöd man in.. så visst du kan säga fy f.n men ändå?? om jag bjuder dig hem till mig.. o sedan ställer ut faktura?? eller ?? exakt

 40. o varför ska en sv. pensionär som har jobbat för hitler i industrin i sverige.. då sverige sponsrade hitler med produkter ….

  varför ska en sådan ha det bra?? bara undrar!!!??? att rota i sopor är väl rättvist!!!

  skor man sig på andra så kommer karma med en käftsmäll1!!

 41. Detta är inget som statspropagandan redovisar. Skam åt Sverige. Samtidigt kan man bara förvåna sig över att 82 procent av befolkningen tydligen tycker att de sju partier som är ansvariga är värda att rösta på även i fortsättningen och tydligen tycker att vi är på rätt väg. Någon som kommer att tänka på allas lika värde och rätta värdegrunden. Kan inte låta bli att påminnas om Nobelstiftelsen som tycker att detta är deras rätta värdegrund. Skam också mot dem!

  • Detta bevisar att svensken är ytterst politiskt okunnig och framför allt inte förstår vad de utsetts för. Sossarna som har haft makten flest år under senaste århundradet är ett bevis på hur dumt svensken tänker.
   Hjärntvättningen av folket är sossarnas specialitet. Kommunismen är verkligen otäck.

 42. OT: Vilket ” block ” är störst ?? Valresultatet är glasklart.
  Det röd/gröna blocket fick144 mandat o oppositionen
  183 mandat.

  Att partier vägrar att följa valresultatet, hör hemma i diktaturer o inte i en demokrati.

  Det är ett gigantiskt o kriminellt valfusk o inget annat !!

   • Ska sanningen fram så har Sverige aldrig haft demokrati. Sedan Gustav Wasas tid så har varenda kung varit diktator med undantag av de senaste 2-3 kungarna som ej har haft någon makt. När sedan rösträtten kom övergick vi till demokratur och numera är det diktatur igen. Nu är det våra s.k. folkvalda, med Löfven i spetsen, som återtagit diktaturen.

 43. På ren svenska: Det är ta mej fan en skandal att detta överhuvudtaget får fortgå år efter år i ett av dom rikare ( fortfarande ?? ) länderna i Europa. Detta är en gigantisk skandal när vi samtidigt vräker ut 100 tals miljarder på oönskade invällare som vi läser om här dagligen och stundligen. Dessa pensionärer lider och tiger och ingen för deras talan mot dessa korrupta makthavare och folkförrädare som helt struntar i dessa människor som var med och byggde upp landet. Det enda intresse dom visar för denna grupp är på valdagen. FY F-N !!!!!

  • Om jag förstått saken rätt så sitter man nu på EXPO och filar på en text som ev. kommer att bli lag. Blir det så kommer det att vara omöjligt att ens i den lindrigaste form kritisera invandringen.
   Migrationen har därmed blivit som en helig ko och landet en diktatur.

   Tur att Victor Orban finns. Han har nämligen lovat att ta emot svenskar, när det skär sig i det
   mångkulturella dårhuset.

   • hahaha skoja lagom .. men det var en norsk kvinna som flydde med sina barn till polen .. utan anknytning.. o det sker redan… så jag flydde undan kommunismem till sverige.. o nu är det dags att fly tillbaka .. undan kommunismen från sveirge hahahahahah så sjukt… den dagen kommer allt närmare

    jag hjälper alla som vill.. inga problem…

  • nåja många av dom glor på svt 10 timmar om dagen o tror på det som sänds.. starckars nysvenskar,, stackars flugätna barn på en kontinent i söder.. etc.. o så skänker penionären sista 100 lappen .. till svt rädda barnen… fast.. svt tar 99 kronor som avgift.. o 1 kr lägger dom i potten för firma festen… barnet får ta o käka flugan där nere i söder.. o så kommer jul men barnbarnen har det ju sååå bra… här i sv. har dom på svt sagt.. vi är sååå rika.. så dom behöver ingen julklapp… o förvisso det stämmer.. lite sanningn i ironin o parodin

 44. Generationers slit, och och arvet att få lämna över en bättre framtid till nästa generation som bygger och arbetar vidare på den svenska välfärdsstaten har vi blivit bestulna på av dessa förbannade ”godhetsapostlar” som gömmer sig i det otäcka PK-patraskets lömska skara. Dessa landsförädare har bestulit svenska folkets välfärd och gett bort den till en invaderande sörja av främmande sunkigt folk som nu är i färd med att plundra det svenska skafferiet, smulorna som blir kvar överlåter man till fattigpensionärer och gamla och sjuka som får leva på microvärmd ”kråkmat” alternativt tigga sig en tallrik på något soppkök på gatan. Detta var det som blev kvar av den svenska framgångsrika välfärdssamhället, när PK-patrasket gett bort vårt gemensamma arv till importerad parasiterande sörja, som alltid har högsta prioritet i svenskarnas land, alltmedan den etniske svensken har förvandlats till en andra klassens medborgare i sitt eget land av det lömska PK-patrasket som sitter och nöter sina arslen i riksdagen, dessa otäcka varelser är dom verkligt skyldiga till den missär som hundratusentals svenskar nu tvingas leva under. När demokratin ej fungerar och patrasket ej lyssnar på folkviljan, då går det också åt helvete.

  • Bestulen är rätt epitet.De flesta som nu är pensionär har undrer sitt yrkesverksamma liv betalat in runt 1.6-2miljoner kr till sin grundpension dvs 8-9 tusen i månaden(beroende på hur länge man lever som pensionär).Men dom pengarna finns inte längre pga. Ansvarslösa politiker som ANVÄNT dom till mycket annat än det dom var avsedda/avsatta till 😣
   Kontentan om samhället inte vari socialistiskt så hade det för en ansvarstagade person vari bättre att sparat pengarna skälv!

 45. Och detta ÄR SOSSE SVERIGE och har varit det de senaste 40-50 åren med vissa uppehåll..

  Det Säger ALLT om SOSSARNA…!

  ”Vi Värnar Folket och Tar Bort Klyftorna” samt Är för Jämställdhet Jamen..!!

  Gå hem alla Sossar dra något gammalt över Er och Tänk Till…
  Hur i he Ni har misslyckats med Er Politik i Sverige bland Svenskarna som ÄR er högsta Prioritet…!

  Skäms…..Löfven med dina 170 000 i månaden för ett jäkla dåligt Jobb..

  Du nådde Inte fram till ett ENDA MÅL mer än att fylla Landet med Bidrags Tagare typ E kommande som Du ser som dina Nya Väljare och som Du Subv in i ditt Parti….

  Nej Du behöver inte vara med på omröstningen av dej på Fredag, Du behöver Inte komma Tillbaks överhuvudtaget, ingen behöver dej Mer…Stanna kvar där Du verkar Trivas och slipper Ta ANSVAR…

  • Klart man inte uppnår sina mål. EUs lägsta arbetslöshet var målet. Sen visade det sig vara viktigare att inte bygga murar mot alla asylfuskare som välde in. De vill gärna jobba men passar inte in. Är inte så anställningsbara helt enkelt. Verkligheten ställer till det. Tyvärr.

 46. nu ska sv. bli kontant löst om 3-4 år…
  hur ska ni då spara i madrassen…?? sedan kommer man nog byta valutan igen.. för att just det… eliminera madrasser!!!

  o om du har pengar på banken så är det tillgång.. o får ingen hjälp som tillägg till pensionen bostad extra etc…

  sä här gäller det att vara konstruktiv!!! jag har löst saken .. har ni???

  fast inget är ju idiot säkert… men ack ändå

  • Du skall veta att pengarna i madrassen kan vara USA dollar eller någon annan stark valuta. Då kan de byta valuta bäst de vill. Man får bara vara observant på det lands valuta man vadderat madrassen, med så man slipper ifrån obehagliga överraskningar.

 47. Självklart blir vi fattigare när grupp ställs mot grupp. Men det kostar på att vara god. vem trodde något annat? Vi får ta skeden i vacker hand. Det vi röstade på har vi fått.

 48. ”Vi ställer inte grupper mot grupper” sa en idiot!! Tänk alla svenskar som har slitit ut sig och som har sjukpeng också lever med knappa resurser, så vi får nog plussa på dessa 312 000 med några 100 000 till som svälter och får se ”flyktingarna” glassa förbi med de senaste märkeskläderna vilt pratande i sin nya mobiltelefon med släktingarna i hemländerna om hur lättjefyllt deras liv är i scweden

 49. Svenska politiker och då i synnerhet sossarna har lurat upp alla pensionärer. Dessa är enhälligt skyldiga till denna misär. De flesta pensionärer är väldigt tillbakadragna och protesterar inte, så sossarna har fått härja fritt. När 40- och 50-talisterna har dött bort är Sverige helt tömt på välfärdsresurser. De generationer som kommer efter dessa blir säkerligen helt utan pension. Sverige som högteknologisk nation är dömd till undergång.

 50. Om detta inte är en enorm skandal då vet jag inte vad en skandal är. För att höja dessa pensioner över ”relativt låg ekonomisk standard” skulle kosta ca 30 miljarder/år Detta att jämföra med invandringen som kostar ca 350 miljarder/år. Ni politiker borde skämmas ut ögonen på er.

  • Politikerna ansvariga borde rullas i tjära och fädrar. Jä..a a$ som struntar i pensionärer bara för att visa sin enorma ’godhet’ inför främmande ekonomiska parasiter.

 51. Inget land i Världen klarar ett globalt socialförsäkrngs-system.

  Svenska politiker håller på att slå sönder samhället totalt o dom som drabbas först, är medborgare som har det svårast ekonomiskt.

  Svenska politiker spottar flera 100.000 pensionärer i ansiktet.

  Ett socialförsäkringssystem, som det tagit massor av år att
  bygga upp,kastas nu ut över Världen åt alla, helt
  omdömeslöst o utan konsekvenstänkande.

 52. OT:
  Att slaskmedia nu upplyser allmänheten om att afghanska män bränner sina kvinnor och fruar är bra. Men varför inte också ta upp alla de svenska unga kvinnor som drabbats av våldtäkt av dessa män?

  • Ja , t ex alla balkongflygningar vore något att ta upp…
   men som vanligt tar man bara upp saker som sker utomlands…;(
   HÄR händer inget alls….tycks dom fortfarande försöka förmedla…

 53. Släpper man in hela gräshoppssvärmar av parasiter i ett land.

  Ja,då blir det mindre till var och en.

  Enkel matematik.

  Allra minst får pensionärerna när antalet förvärvsarbetande skattebetalare minskar.

  Snart höjs pensionsåldern igen.

  Och pensionen sänks.

  Grattis Svenne Banan!

  Man får vad man röstar för.

 54. I stället för Gula Västar kommer folk i Sverige att stå i kö för gammalt bröd och slåss om tomburkarna. Vi är blåsta på både löneökningar och pensioner. I synnerhet av Socialdemokraterna. Den s.k. borgerligheten är lika goda kålsupare. Folkfiender hela högen. Tvi!

 55. Man får skylla sig själv..verkar många skriva…
  För tre generationer sedan var dom flesta fattiga i Sverige,min far tvingades arbeta
  efter skolan och på helgerna.
  varenda krona gick till familjen,då fanns inget av den välfärd vi hade som nu monteras ner igen…
  Någonstans på vägen,fram till 60-talet blomstrade Sverige och vanligt folk kunde leva på sin pension,tyvärr svängde landet in på palme och socialismen
  och från 70-talets senare del började pension mm dras ner på.

  Hade folk protesterat då,hade det kunnat se annorlunda ut och vi som läste

  Orwells ”1984” skrattade gott åt att så kunde aldrig ske här…SÅÅÅ korkade och lättstyrda fanns det aldrig på kartan att det kunde bli…

  Det var era föräldrar med som röstade innan SD fanns..tyvärr trodde dom på politikerna och tyvärr gör många det än…
  men att tycka att man förtjänar att vara fattigpensionär..är bara SÅÅ lågt av vissa av er.

  • Pensionärer som röstat fram sossarna under deras tid inom svensk politikerhistoria ska lida och det med all rätt. Kort sagt som en del skriver här, de får skylla sig själva. Kommunismen skapar bara elände.

   • Då är det ok om jag tycker du är rätt korkad med det svaret
    då du anser att du har rätt att tycka illa om dom som är pensionärer då…??…
    eller går tyckandet bara åt ett håll…;(;(

    • Vi kan nog diskutera vem som är dum och framför allt ologisk när det kommer till kritan. Vill man ha samhällskollaps så var så god.

  • Det var när Sverige var på väg upp det…Nutidens sossar ger hellre bort allt till alla innan dom ser om det verkligen inte finns fler att ge bort till innan
   vanligt folk ges en brödsmula…

     • Oikofober är vad det finns flest av i sjuklövern. Patriotism är något fult i Sverige, utom när nån idrottare tar medalj, då skickar samma oikofober lyckönskningar. Förbannade hycklare!

 56. Jag blir galen på hur det misshushållas med våra skattepengar i detta land. Man öser pengar på migrationsverket, SIDA och EU t.ex. Men våra egna gamla skiter vi i. Bedrövligt!

 57. Dax att riva ner hela pensionssystemet och konstruera ett nytt mer rättvist.
  Samma nivå på allmän pension till alla som jobbat i minst 35 år. Innebär att höginkomsttagare får sänkt allmän pension (vilket dom lätt kompenserar med egna pensionsförsäkringar)
  Tänk er att Annie Lööf eller Stefan Löfcen får samma allmänna pension som städerskan eller sjukvårdsbiträdet.
  Nyanlända som inte bidragit med någon skatteinbetalning skall naturligtvis lägre pension.

 58. Jag blev lite trött på skiten nu känner jag. Jag ska ta mig en promenad och lyssna på ett tal med Gustav Kasselstrand.

 59. Nu är det hög tid att protestera, köp gul väst och ut på gator och torg. Ingen svensk pension under EU fattigdomsgräns till att börja med.

  • Nu? Det skulle ha protesterats för länge sedan, vid valurnorna. De går inte att rösta med fötterna och sedan protestera när man ser att det går galet.

   • Har ju (många av oss) gjort så gott vi kunde vid flera riksdagsval!!
    Nu skall vi demonstrera, aldrig för sent.
    Det skall inte finnas några svenska pensionärer som har det sämre än vad de har i andra EU länder.

 60. De räknar 12000 menar de netto med bostadstillägg eller utan. det är nog många mer som har under 12000 netto med bostadtillägg. har man 12000 netto utan det. många pensionärer tar inte ut bostadtillägg

 61. Det är dags att vi slutar att ge bort våra skattemedel till utlänningar och ser till den svenska befolkningen kommer i första hand.

 62. Intressant att se att antalet innevånare ej avgör tillståndet med pensioner till folket. Se bara Island, de har tämligen låg immigration, och bara ett fåtal innevånare jämfört med de andra länderna. De tycks klara sig bäst enligt denna rapport…

 63. Senast jag gick förbi Frälsnings arméns lokaler i Göteborg, så var det överfullt med ”rumäner” och de Svenska fick gå undan!!!!! Sverige i ett nötskal!!!!!!

  • Självklart – Svenska Vita Pensionärer ska plågas och svälta i ensamhet / Mvh Pensionsuppgörelse-kommiten och 7-klövern.

 64. Det är en stor skam att över 300 000 svenska pensionärer lever på fattigdomsgränsen. Men så lever vi också i ondskans stormakt.

 65. Det är så hemsk o tragisk läsning. Jag har flera vänner som lever precis på gränsen, jag har flera gamla grannar som sliter för att få ihop brödfödan varje månad. Jag har flera gånger räckt ut en hjälpande hand. Det kanske inte är mycket… det kan vara en limpa med bröd, nåt paket med ris/pasta, lite potatis, socker, mjöl…. inte allt på en gång kanske, men har jag lite slantar över och kan GE – så tvekar jag inte att hjälpa till.
  *
  Med det sagt så ska ni veta att jag lever, nu när jag stämplar, under existensminimum. När mina räkningar är betalda så har jag kanske 2500 att leva på…. det ska då räcka till mat, kläder, hygienartiklar… nåja, jag har kläder, går dessa sönder så kan jag hantera nål och tråd. Mat – kollar alltid extrapriser på eventuella storpack… hygienartiklar – ja det blir ju ”storpack” på extrapris… jag klipper av mitt eget hår själv, och då går det inte åt så mycket schampo…. så det kan bli slantar över så om den lokala butiken jag handlar hos kör en grej med ”köp 2pkt mjöl för 30:-” så kan jag köpa och skänka dessa till en person som jag vet bakar mycket, men kanske har det lite truligt med pengar.
  *
  Våra styrande håller på att köra vårt land rätt in i kaklet… de bryr sig inte ett skit om någon annan än sig själva. Inte ens invandrarna – det ända de kräver är deras röster… Sen skiter de i allt och alla…. Jag måste erkänna – jag orkar snart inte bry mig, jag tar en dag i taget… för att ens försöka planera för framtiden känns för det mesta… lönlöst.
  *
  Och nu så här i juletider så blir man bombarderad av att man ska hjälpa folk i Jemen för att de svälter – man ska sätta in pengar till nåt konto… där man inte vet om ens 20 öre av det man skänker ens kommer fram i form av mat till dessa svältande… Nej vet ni vad, då föredrar jag att köpa lite mat och ge direkt på plats – det vill säga till de som jag vet behöver lite extra…. och jag vet att många har lite svårt att fråga om hjälp, speciellt de gamla, för de är stolta, de vill inte alltid fråga om hjälp… men det går ibland att lirka runt det hela… ”Jag glömde bort att jag hade fullt i frysen…”, om personen ifråga kanske har en katt: ”Min katt vägrar äta det här torrfodret, vill du se om din katt vill ha det??” ”Du sa häromdagen att du var sugen på vörtbröd… jag hittade det här jättebilligt… vill du ha en limpa?”

  De allra flesta gånger så tar de emot det du skänker. Man behöver bara räcka ut en hand.

 66. Så här blir det med öppna era hjärtan politik och massinvadringspolitiken som sju(k)klövern älskar. Invandrarna skall ha högre bidrag än de som arbetat hela livet och betalat skatt.
  Fy f-n för dessa svenskhatande politiker.

 67. Importer bor gratis, äter gratis, tränar gratis och får dessutom ÄNNU MER pengar i bidrag!!!!! Vi Svenskar får fan inget gratis!!! VAD FAN FÅR VI FÖR PENGARNA!!!!? INTE ETT SKIT!!!!!

  • Och ovanpå allt vara så gott som straffriförklarade om man får för sig att dryga ut bidragen genom att knacka någon pensionär.

 68. Hade invandringspolitiken var ansvarsfull och legat på invandringsvolymer,som våra grannländer ligger på.

  Ja,då skulle Sverige haft råd med att ge de allra fattigaste pensionärerna en anständig pension och en vård som är värdig.

  Men sen kom ju Reinfeldt och Mp.

  Och därefter Löfvén och Mp.

  Resultatet kan ju alla se ut hur det blev.

  Om man öppnar ögonen.

 69. Och detta är anledningen till att vi bör slita ut politikerna på gatan. Se till att invandringsvansinnet och lekstugan med våra pengar stoppas. Omedelbart.

 70. Palme började tror jag. Sedan dåren Öppna era Hjärtan. Sen kommer förödelsemannen med Här bygger vi inga murar.
  Bra jobbat. Vi väntar på vinsten.

 71. Fy fan för detta jävla samhälle med massa dubbelmorals politiker som badar i pengar medans andra får leva på svältgränsen.

 72. Det är oerhört viktigt att arbetsgivare berättar för nyanställda om hur deras pension kommer se ut. Även med ’normal’ tjänstepension ser det illa ut.

  Det är och har alltid varit viktigt att spara. Man bör spara minst 20% av sin lön varje månad.

   • Nej. Jag skojar inte. Hur många har inte anpassat utgifterna efter sin löneutveckling. Självklart skall man unna sig men det är också viktigt att lägga på hög.

    10% borde dom flesta i alla fall kunna lägga undan.

    • Jag kan det, men vet många som inte har den möjligheten.
     Ensamstående med lågavlönade jobb och eventuellt med barn – då går det vanligtvis inte.
     Man kan inte strunta i att köpa vinterkläder till de växande barnen för att lägga undan på ett sparkonto.
     Anpassa utgifterna kan man göra i viss utsträckning, men för många är det lättare sagt än gjort.

  • Jovisst, och som Anne Wibble sade så bör varje svensk ha en årslön på banken som buffert.
   Det låter ju bra, men att spara 20% av lönen varje månad är orealistiskt för väldigt många människor.

   • Man får inte ha pengar på konto, bara skulder. Men det går bra att spara på någon skum pensionsfond där pengarna förvaltas bort . Skog är nog den säkraste pensionen .

 73. Sedan Euron infördes har fattiga, arbetslösa och alla pensionärer i Tyskland blivit allt fattigare, medan rika blivit allt rikare. Utvecklingen i Sverige har varit liknande pga av massimporten av dåliga människor.

  • Det där med att de rika drar ifrån och att klyftorna ökar är ett globalt fenomen som inte har med EU eller invandringen att göra, men vad resultatet av det blir återstår att se…

   • Euron innebar en enorm devalvering av valutan. Bara storkapitalet fick glädje och vinster av det. Investeringar skedde sedan utomlands och bl a svensk industri plundrades!

 74. Och värre blir det för pensionärerna! Men pengar öses kring såkallade ekonomiska migranter ! Vilken jävla sopp dom totalt inkompetenta politikerna satt oss i!

  • Politikerna är toppstyrda i alla svenska demokratiska partier och partitoppen smyger då och då i bakgrunden och kikar in hos de globalistiska Bilderbergarna.
   En ledande familj i denna politiska hemliga lobbygrupp, har som valspråk inom familjen;
   ”Att verka, men inte synas…..”
   och det fungerar år efter år…..

 75. Det kanske är en dålig idé att införa tiggeriförbud. Snart sitter man där själv utanför ICA med en kopp…

 76. Detta känns som en gammal artikel. Det skrevs mycket om detta i början på sommaren i gammelmedia. Men det är bra att även alternativmedia uppmärksammar detta.

  • Men hallå,alla lever inte ett så inrutat liv som dej,det händer en hel del på 40 år,saker som du inte kan föreställa dej.På pappret är allt och allt ok,men verkligheten.jo tjena.

  • Låt oss rösta på alliansen så blir de 100kr mer i plånboken för åldringarna. Fyll inte upp allmän pension klientelet med fler som åker snålskjuts snarare.

 77. klar som korvspad att detta har med invandringen at göra sveriges siffror blir sämmre ju mer åt högger man går …. medan det är tvärt om för övriga länder.

 78. Migranterna väljer och vrakar från ala carte menyn, medan de som slitit ett helt liv och byggt upp Sverige snällt får ställa sig i en soppkö på gatan. Alla likas värde, kiss my ass.

 79. Heee…hiiii…hiiii….
  Vad politikerna på riksplanet gjort sen valet????
  Höjt dom egna arvodena med 1500kr i månaden!!!
  Haaaa…haaa…hööö…hööö…

 80. Ser ganska ofta att nyadeln handlar bra mycket mer i sina kundvagnar en svenne.Otänkbart för en ensamstående mor med tre barn som lever i verkligheten att ens fylla halva vagnen.Känns så där kul att jobba och slita för det lilla.

 81. De som en gång byggde Sverige får numera leva långt under fattigdomsgränsen. Ändå inbillar sig svenskarna att detta är världens bästa land, byggt på solidaritet med de fattiga. Det är inte verkligheten som är viktig för svenskarna, det är den inbillade bilden av Sverige som världens bästa land som är viktig.

 82. När allmän pensionen går till folk som aldrig arbetat i detta land så blir det så här.. folk som aldrig jobbat ska få en allmän pension från en helt annan kassa.

  • Ja från det Egna Landet….!!

   Men så har Sveriges Politiker Dränerat vår gemensamma Pensionskassorna….

   Man har bjudit in och bjudit Individer som ALDRIG lyft ett Finger i Sverige…

   Men man undrar ju Va FN gör dessa SPI och andra Pensionärsföreningar/partier åt detta…?
   Inte ett Skit tydligen eftersom det fortsätter och fortsätter, och VAD gjorde dom när GP och den Riksdagen LÅNADE 253 MILJARDER från Pensionskassorna på -90 talet….

   Har dom BEGÄRT återbetalning…???

   INTE, då är det dax att Byta ut dessa Företrädare mot några som kan ta tag i det….!

   • Jag retar mig också på att pensionärsorganisationerna inte tar strid för fattigpensionärer. Vad sysslar de med? Kafferep och seniorbowling? De borde jaga politikerna varje dag tills de återbetalat pengarna som Göran Persson ”lånade”.

    Allt som har med bidragsinvandring att göra borde bekostas med ideella medel. De som vill ha denna invandring får vara med och pröjsa. Låt resten vara i fred.

 83. Det är naturligtvis både skamligt och tragiskt med dessa svenska fattigpensionärer, men det är faktiskt lite missvisande när man jämför med övriga nordiska länder och pekar på att Sverige har flest pensionärer med inkomster under fattigdomsstrecket.
  Följer man länken i inlägget och läser så ser man nämligen att när det gäller pensionärer så ligger vi/de bäst till i norden sett till betalningsförmåga.
  Sämst till när det gäller inkomst, men bäst till när det gäller betalningsförmåga.
  Ekonomi handlar inte bara om inkomst, utan också om utgifter/kostnader, och vad du har i buffert/kapital.
  Jag vet flera pensionärer som har liten pension, men som sitter med väldigt stora summor på bankkontot.

   • Ja, och det är rent ut sagt för djävligt, men jag vidhåller att jämförelsen med övriga nordiska länder inte visar hela sanningen.

  • Istället för pengar på bankkontot som man måste skatta för, investera i silver, förslagsvis köpa från Tyskland (Emporium Hamburg), vilket är billigare än att köpa från svenska Liberty Silver, bland annat lägre moms,(19% när jag köpte därifrån senast för några år sedan) vilket dessutom var momsfritt för några år sedan.

   • Varför inte köpa guld istället som är momsfritt? Själv rekommenderar jag aktier i stora bolag, gärna med utdelning.

 84. Med den budget som SD varit med att rösta fram kommer väl matmomsen att höjas. Totalt blir det säkert minus igen för pensionärerna nästa år. Massor med avgifter höjs. Och slår inte bromsen till igen?

  Pensionärerna måste bli lite mer besvärliga, gå till soc och kräva. Även om alla som äger sin bostad inte kan få något innan allt är sålt borde de kunna kräva hjälp vid akuta behov. Till exempel för tandvård. Många är för stolta för att söka hjälp eller har växt upp med helt andra normer än vad som gäller idag. Lärt sig att vara tålmodiga och försakande, inte ligga andra till last. De styrande räknar cyniskt med att pensionärer inte bråkar och ställer till problem. Men det borde de göra. Ställ er utanför Riksdagshuset och kräv er rätt om ni orkar. Alla om bor i närheten, varför inte turas om att stå där varje dag som Riksdagen är öppen? Även släktingar kan ställa upp.

  Pensionärsorganisationerna får organisera protester. Om de inte gör något, lämna och bilda en ny organisation.

  Många pensionärer jobbar också ideellt i olika sammanhang. I kyrkan, Röda Korset eller med läx- och språkhjälp. Sluta jobba gratis om ni inte själva får ekonomin att gå ihop.

 85. En svensk pensionär böjer sig in te fram över en socialtjänsteman och skriker tills denne ger upp och levererar femsiffrit.
  En svensk pensionär går hem och gråter över att han är samhället till last.

 86. OT: fortsatta demonstrationer mot migrationspolitiken och maktmissbruket:
  Lördag 15 dec kl. 12.00 Helsingborg, nedanför terasstrapporna. Ingrid Carlqvist talar.
  Söndag 16 dec kl. 12.00 Malmö utanför Emporia
  Söndag 16 dec kl. 15.15 Mynttorget, Katerina Janouch talar.

 87. Svenske politikere burde være så skamfulle at de ikke våget å vise ansiktet sitt ute. Men det er klart hadde de følt noe ansvar for det svenske folket hadde ikke dette vært noe problem.

 88. Vi har över 6 % öppet arbetslösa. Utöver detta så har vi x antal som inte står till förfogande. Y antalt som ligger i utbildning. Z antal som har annan sysselsättning via bidrag, flerbarnstillägg etc. Den verklig arbetslösheten är säkerligen över 10 % och av dessa är väldigt få anställningsbara. För att bygga bostäder till dessa så tar vi in byggnadsarbetare som bygger gratis bostäder till migranter. För i tiden så hade vi inte någon arbetslöshet när vi hade runt 2 % för det var normal omställning. Något måste vara fel. Har förstått att det är klimatförändringarna och snart så står hela jordklotet under vatten. Nya beräkningar har gjorts och dessa har kommit fram till att vi står inför en ny istid. Ingen vill tala om detta för det ligger inte i deras intresse.

 89. Det är inte bara panchisarna som är fattiga, men de är lydigt valboskap så därför får de en extra slant ibland.

 90. Man borde lära ut befolkningen i civilekonomi, staten tar inte hand om dig till 100% som gammal. Börja spara vid dag 1 som anställd. så svårt är det inte. Ränta ger ränta!

  • Se även till att spara utom syn och räckhåll för staten, alltså utomlands. Annars kommer staten att skapa massa skatter och avgifter för att lägga vantarna på dina besparingar.

   • Och 18% får hålla tillgodo med vad andra bestämt att dom inte får ha. Mycket bättre om man kan rösta om varje sakfråga så 51% inte kan förneka resten deras rättigheter.

 91. Märkligt att inte de övergödda flumfeministerna i Rosenbad infört en extra schablonskatt för fattigpensionärer än, baserad på det förväntade antalet tomburkar dom kan tänkas få ihop på ett år… med viss skattelättnad för rollatorburna burksamlare över 75…

  • Vilken sapiens är homosexuella ? De är knappast ens någon art. Alla arter har ju förmåga att föröka sig. Det har inte homosexuella. So what ???….

 92. Av alla som invandrat de senaste 10 åren har 60% aldrig arbetat sedan dom kom hit, efter 20 är det 40% som aldrig arbetat och betalat skatt och pensionsavgifter men pensioner skall dom ha när de blir gamla. ”Om man sår vind får man skörda storm”

 93. Socialdemokratin tar död på sin väljarkår. Iofs rätt naturligt då det är bekvämt att inte bekosta den några större summor pengar som då frigörs till andra områden (=läs:massinvandring). Å andra sidan kommer väljarbasen att försvinna och då står sossarna där utan väljare. I synnerhet som de nya proselyterna ser hur sossarna behandlat sina trogna…..

 94. Vår regering skiter på pensionärerna. Samtidigt rinner våra skattepengar mellan fingrarna ut ur landet till alla möjliga grupper och länder. 200 miljarder går till att försörja bosättare och islamister. Att inte ta hand om den egna befolkningen först ser jag som ett förräderi och ett svek mot nationen. Därför har jag bytt parti till SD som sätter oss medborgare och Sverige först.

 95. Jag har inte firat Lucia – invandrarna kunde ju blir förnärmade. Pensionärerna har gjort sitt så strunt i dem. Sverige går framåt.

 96. Fri tand o sjukvård för utlänningar medan många svenskar inte har råd att gå till tandläkare.
  Vad är det för dårar som styr landet?

 97. Idag fick jag veta att hemhjälpen ska upp 220 kr. För tre år sedan var den 0, nu 2220. Jag måste säga upp den snart fast jag är svårt sjuk. Det är vi sjuka eller gamla som ska betala hela invandringen tycks det som. Avlivningsspruta vore ärligt o uppriktigt. De styrande vill se oss döda, så gör processen kort!

 98. Vi yngre blir tvungna att städa upp saker för något de har skapat, jag känner inget medlidande för de tyvärr. Jag bryr mig mer om pojkar som blir våldtagna av 25 åriga enögda muslimer

  De är tvungna att leva i en värld som pensionärerna har skapat 😥

LÄMNA ETT SVAR