Svenskar inte välkomna när Nederländerna öppnar upp

Sveriges avvikande strategi för att hantera pandemin har tidigare resulterat i att svenskar inte är välkomna när bland annat Grekland och Cypern öppnar upp igen. Nu är det Nederländerna dit svenskar inte är välkomna då landet snart öppnar upp för turister. Och om de ändå tvunget kommer sätts de i karantän i två veckor.

Först var det Grekland och Cypern som ratade svenskar då respektive land öppnar upp igen efter karantän på grund av pandemin, sedan uteslöts Sverige då Norge och Danmark kommit överens om att öppna gränserna mot varandra igen.

LÄS ÄVEN: Svenskar inte välkomna i andra länder – landet betraktas som smittohärd

När Nederländerna öppnar upp gränserna igen för turister den 15 juni finns svenskar och britter med på listan över nationaliteter som inte är välkomna.

– Budskapet är att vi inte vill ha dem här för tillfället. Om de kommer hit måste de tillbringa två veckor i karantän, säger premiärminister Mark Rutte på en presskonferens.

Avråder från resor till Sverige

Samtidigt avråder man nederländare från att resa till och semestra i bland annat Sverige.

Rutte uppmanar även till att planera sina semesterplaner ansvarsfullt och klokt för att minska risken för smittspridning.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!