Svenskar mer oroliga för klimatförändringar än terrorism

Delningar

➤ 2012 angav bara åtta procent av Europas medborgare att invandring var den allvarligaste frågan EU stod inför. I den senaste Eurobarometern är denna andel uppe i 39 procent.

Ökningen under samma period avseende terrorism är också dramatisk – från fyra till 38 procent.

Dessa två frågor hamnar överst på listan över vad Europas medborgare menar utgör EU:s största utmaningar 2017.

Även i Sverige utgör invandringen det största orosmomentet med 45 procent. På den svenska andraplatsen skiljer sig dock Sverige kraftigt från övriga Europa – där kommer klimatförändringar på 37 procent. Terrorism kommer på en tredje plats.

Landet som står närmast Sverige i denna fråga är Nederländerna där 27 procent anger samma fråga, på en tredjeplats.

När det gäller vilka frågor man anser att det egna landet har att brottas med just nu kommer dock arbetslösheten på första plats och invandringen på andra plats. Hälsa och välfärd ligger på tredje plats. Terrorism kommer här först på en femte plats.

I Sverige oroas man på nationell nivå mest över hälsa och välfärd följt av miljön och sedan invandring.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

234 KOMMENTARER

 1. I Sverige oroas man på nationell nivå mest över hälsa och välfärd följt av miljön och sedan invandring.
  Efter 50 år av hjärntvätt klarar inte svensken att tänka självständigt. Välfärd har direkt koppling till invandringen. Samma sak med miljön.

  • Vi har ju importerat mängder med miljösvin på senare år så det är väl klart att svenskarna är bekymrade för miljöförstöringen.

  • När schizofreni blivit främsta merit för att komma upp i maktposition så är det inte konstigt att dumhet råder bland vanligt folk.

 2. Allt pekar på att undersökningar inte är undersökningar utan propaganda för något särintresse. Till exempel all Globalisterna vill att folken skall sluka lögnen om ”klimatförändringar – tidigare Global uppvärmning” så att de kan tvinga på världens befolkning en koldioxidskatt som kommer att användas av den kommande Världsregeringen.

 3. Dårar. Finns nog inga människor med mer snömos mellan öronen än svenskar. Få personer når min respekt här i landet. Samhällsnytt och ni som skriver här regelbundet är några jag känner mig bekväm med. Fler finns naturligtvis och ni här vet vilka.

 4. Jag var på ett stort seminarium som handlade om vår miljö, där var många föreläsare bland annat en högt ansedd amerikansk kvinnlig miljöforskare, på en direkt fråga till henne om vad var och en kan göra för att minska miljöförstöringen var hennes svar följande: att sortera sopor köpa lågenergilampor är i stort sett meningslöst, sen finns det två saker som har betydelse den första är: sluta flyga, den andra är: sluta använda bilar, till sist sade hon det som verkligen betyder något för miljön är: sluta föda barn, stoppa invandringen, minska befolkningen, fullständigt klarlagd fakta, vad vill då Maria Ferm (MP) och Annie (C) jo de vill orsaka den totalt största miljökatastrofen som jorden någonsin skådat.

  • Förnuftig människa.

   Såg seriösa beräkningar på hur många människor jordens ekosystem kunde hantera. Vill vi ha en levnadsstandard som en Nordamerikan var det max 1,5 Mdr och om vi ville leva som en fattig i Bangladesh låg taket på c:a 20 Mdr.

   Utan olja, klarar dagens jordbruk inte av att föda mer än c:a 3 Mdr människor. Iskalla siffror utifrån dagens teknologi

   • Men med dagens teknik och dagens energiresurser så klarar vi ledigt av att föda 10 till 12 miljarder människor på Jorden.

    • Om 10-12 Mdr skulle ha en livsstil som en Nordamerikan så skulle ekosystemet kollapsa!

     Sedan är det nog riktigt att vi i dagsläget har betydligt mer mat än vad som kommer alla till del, till viss del är det ett distributionsproblem. Dock lever vi inte enbart på avkastningen, vi tär även på kapitalet. Haven töms på fisk och jordarna utarmas så sakteliga.

     Sverige lär bara kunna föda halva sin befolkning och vi stängde gränserna.

     • Under andra världskriget var Sverige tvingade till att vara självförsörjande, visserligen med en befolkning på bara knappt sju miljoner men med ett omodernt jordbruk och helt utan konstgödning..

  • Det där lär hon nog inte få chansen att upprepa. Att svära i kyrkan på det sättet brukar inte leda till nya konferensinbjudningar.

 5. Svenskene bør lese denne forskningen som harv tatt 20 år og viser at Klimaet styres av jordens gang rundt sentrum av melkeveien – og i liten grad er menneskeskapt:

  Melkeveiens stjerner – jordens skjebne

  At himmelen ikke er statisk, er nå allment kjent, men det er ikke allment kjent at de endringer som er relatert til stjerners liv og død, som foregår mange lysår vekk fra oss, påvirker Jorden. Faktisk har eksploderende stjerner i Melkeveien stort sett styrt jordens klima, og styrt våre levevilkår, ifølge de siste 20 års forskning på feltet.

  https://resett.no/2017/12/19/melkeveiens-stjerner-jordens-skjebne/

 6. Sossarna pungslår svenskarna ordentligt som en effekt av rädslan för klimatförändringar. Ändå är eventuella sådana i princip positiva för Sverige.

 7. Hjärntvätten fungerar i Sverige. DDR:s gamle diktator Hohnecker skulle vara grön av avund hur väl propagandan fungerar på de svenska hjonen.

  • Lögnen om klimatet är uppenbar för alla som lägger ner lite tid på att läsa de fakta som finns. Stora namn inom FN, EU och Sverige har för mycket prestige för att de någonsin ska kunna erkänna CO2 bluffen.

 8. Som svensk är jag mycket orolig när ”klimatflyktingarna” också börja att välla in nu när en del svenskar börja att förstå att de ekonomiska flyktingarna har avslöjats, som bedragare.
  Never ending story !

  • Det er noe å tenke på. Klimaflyktninger…
   Når temperaturen klatrer over +50 i India på sommeren, setter de vektere til å passe vannbrønnen. Asfalten smelter.
   Spiller ingen rolle, om klimaet er stjernestyrt fra Melkeveien, eller om det er menneskeskapt.
   Når det blir tomt for vann, begynner folk å røre på seg.
   Det er ikke sikkert Reinfeldt, har så god plass likevel…

 9. De är så otroligt pantade dessa politiker. De talar sig varma för miljön och inrättar massor med lagar, paragrafer och regler som måste följas för att vi minska miljöpåverkan i vårt land. Parallellt med detta så importerar man varje år hundratusentals människor till landet som alla lämnar stora fotavtryck i miljön i form av piss och skit, bilavgaser, koldioxid, överkonsumtion, sopberg osv. På köpet har vi också fått ett land som är i upplösningstillstånd på grund av alla kriminalitet och alla våldtäkter.

  Ärligt talat, det skulle vara skottp_ngar på politiker.

 10. Det måste sitta en grupp människor någonstans och njuta av deras experiment hur man vilseför och hjärntvättar människor. Men jag har haft ett helskottas bra liv i Sverige. Till för en 5-10 år sedan då började det spåra ur och framtiden såg man som mörkare och mörkare. Nu har man bara elände o fattigdom framför sig i det framtida globala Sverige o Europa. Sverige är ett slavsamhälle i framkant redan nu och 75% av svenskarna är borta inom 50 år förintade av sina egna politiker.

  • Brytpunkten ligger vid 1975 då förfallet började och därefter har utförsbacken blivit brantare och brantare så vi närmar oss stupet med högre och högre fart.

   • Samma tid ungefär som man började ta bergsturkarna till Södertälje. Förstått genom folk som kände Södertäljes kommunalråd Hasse Matsson. Palme och han hade tydligen kontakt minst en gång i veckan hur utvecklingen gick i Södertälje. Så du har rätt där.
    En riktigt GOD SVENSK JUL. På dig.

 11. Oron över den höga invandringen borde varit betydligt större. Medieetablissemanget har lyckats i sitt uppsåt att lura och hjärntvätta folket medan oansvariga politiker verkar vara nöjda med utvecklingen. Horribelt.

  • Ja det är ju den katastrofala invandringen som är skulden till flertalet av övriga problemställningar. Det mesta faktiskt utom klimatet.

 12. Klimathotet? Tycker jag har hört i 30 år att ozonlagret brister när som helst och att polarisarna smälter bort o översvämmar hela världen.

 13. Om de är oroliga för klimatförändringar då varför importerar de människor från varm klimat som Afrika till Nordpolen där man eldar för att hålla bostaden varmt 9 månader om året? Hur mycket el spenderar man på detta?

 14. Ok, jag kan ställa upp på att miljöförstöringen är en viktig fråga, men inte av den anledningen som allt för många verkar tro, det blir inte så stor skillnad om vi svenskar slutar att köra bil,
  men den stora frågan är Afrika med sin stora okontrollerade befolkningstillväxt, dom förökar sig som kaniner sedan hjälporganisationer från iländerna varit där och utrotat dom sjukdomar som tidigare höll befolkningstalen på en rimlig nivå, att dom gjort detta utan att hjälpa till med preventivmedel och upplysning är det absolut största klimathotet för hela världens överlevnad.

   • Man ska inte underskatta naturens kraft att läka sig själv, men när människor ska leka gud brukar det gå åt skogen!

  • Miljöförstöring genom nedsmutsning av luft, mark och vatten skall självklart bekämpas. Klimathoten är däremot inte reella utan bara påhitt utan vetenskaplig bas, alltså inget att bry sig om.

  • Äntligen, där kom kommentarern som tar upp det verkliga hotet mot mänskligheten. Finns en äldre BBC serie, tror den var på tre delar av David Attenborough som tog upp precis detta.

 15. Det finns inget klimathot. Vi har samma väder idag som för 300 år sedan så det är ingen större skillnad.
  Polarisen smälter inte mer än vanligt. För ett par år sedan skulle en hög klimatalarmister bevisa att sydpolens isar hade smält så mycket så de kunde köra ett fartyg hela vägen in till fastlandet. Det frös fast i havsisen och var tvunget att brytas loss av en stor, tung, isbrytare.

  Varje sak som alarmisterna sagt skulle hända har inte hänt. För 13 år sedan skulle haven stiga 20 meter inom en tio års period. Det var för tre år sedan som detta skulle ha hänt. Väntar fortfarande på den vattenhöjningen.
  Sedan skulle temperaturen stiga med flera grader. Har fan inte sett någon temperaturhöjning de senaste femtio åren.

  • Klimathotet är inte bara överdrivet, det är helt och hållet påhittat. Det finns över huvud taget ingen vetenskaplig grund för klimathotet utan det är ett politikerpåhitt uppbyggt kring avsiktligt felkonstruerade datorsimuleringar av framtida klimat och detta ingår som en del i det globalistiska ”New World Order”.

 16. När jag skulle börja skolan för länge länge sen fick man göra ett skolmognadsprov. De visade bilder och så skulle man säga vad som var fel. En av bilderna visade en cowboy som siktade med gevär mot en indian som stod långt ifrån mannen och samtidigt var det en indian som stod alldeles nära cowboyen och hade höjt sin tomahawk för att hugga honom i huvudet. Om man inte kunde säga att felet var att han siktade långt bort istället för att försvara sig mot indianen som stod nära var man inte skolmogen och fick vänta ett år på att börja skolan.

  Svenskarna är inte skolmogna som tror att nått som händer i miljön om 100 år är farligare än den terror som hotar dem mitt framför näsan precis nu. De ser faktiskt inte vad som händer. De bortrationaliserar, glömmer och stoppar huvudet i sanden. Mycket märkligt. Men nått som kanske eventuellt händer om 100 år det är ju jättefarligt. Lustigt så det kan vara då,

 17. I idioternas paradis är allt möjligt. Det är den absolut löjligaste lögnen för att få i mer skattemedel från Svensson. Kan rekommendera thoralfbloggplatsen.se. Han har tagit fram mycket bra statistik och skrivit om denn stora bluff.

 18. Kära Sverigevänner..

  Jag önskar er alla en GOD SVENSK JUL..

  Och ett RIKTIGT GOTT NYTT REPATRIERINGS ÅR..

  GUD vare med er..

 19. Inga problem. Alla svennar kommer att vara halalslaktatade innan miljön gått åt helvete så hela världen blir omöjlig att hålla några organiska livsformer.

  • AliceBah Kunkhe och Lövfen är ett oslagbart team. De får uppträda i TV4 på bästa sändningstid. Valet nästa år vinner de garanterat!

 20. Haha så hjärntvättade vi är! Nederländarna är väl dom som har mest anledning att oroa sig för klimathotet men vi oroar oss mer.
  Konsekvenstänk är ju inte den hjärntvättade svenskens paradgren.

 21. Jag skulle önska att någon journalist som gafflar om de stora klimatförändringarna kunde ge åtminstone ett exempel på en sådan förändring.
  Men det får vi nog vänta på; det är väl bättre att folks uppmärksamhet vänds mot något annat än den importerade kriminaliteten och landets övriga förfall, antar jag.

  • Vi går in i ett Solar Minimum, dvs minskad solaktivitet. 2019 kommer att bli betydligt kallare för hela jorden. Förhoppningsvis sätter det punkt för att klimatsvammel. Miljö är ett större problem än klimatet.

 22. Jag är orolig för den globalistiska maktelitens djävulskap. Denna maktelit ligger bakom såväl fejkad klimatförändring som fejkade terrorattentat.

 23. Va Fan har hänt med vårt land.
  Skulle kolla på naturvårdsverket angående svaveloxidutsläpp. Då popade det upp ett undersökningsformulär med tre frågor.
  Sista frågan var nedanstående.

  Enkätundersökning
  Fråga 3 av 3: Vilket kön har du? Med kön menar vi könsidentitet, alltså det kön du själv känner dig som.
  Välj ett av följande svarsalternativ!
  Kvinna
  Man
  Annat/både man och kvinna
  Vill ej svara
  Gå tillbakaSlutför

  Vad i hel..te har de för sig på en statlig myndighet, inte undra på att Sverige blivit som det blivit.

 24. Klimatbluffen, #MeeToo och krigshotet från Ryssland är påhittat av media för att folket skall blunda för de verkliga hoten. (EU-diktaturen, vansinnesinvasionen, etnisk rensning i Västeuropa och terror)

 25. Hjärntvättade svenskar! Om de tog sig några minuter om dagen och googlade ordet klimatbluffen skulle de raskt kunna läsa kilometerlånga inlägg av FORSKARE som inte kommer till tals enbart av den orsaken att de inte håller med och att de presenterar helt andra orsaker och de är lika vetenskapliga som de andra. Så … men för att göra detta måste man tänka alldeles själv och det verkar vara en kolossal bristvara bland svenskarna.

  • Tom en robot som är programmerad svarar ibland fel och svarar att klimathotet är överdrivet. Men svensken som varit i skolan verkan inte kunna stå emot om en expert visar en stilig stapel.

 26. Att så många av oss Svenskar är oroliga för det så kallade klimathotet. Visar väl rätt så tydligt hur lättmanipulerade man är och hur lite man ifrågasätter den propaganda man utsätts för.

  Men det visste vi ju egentligen redan sen tidigare. Hur många Svenskar har inte gått på och rakt av köpt propagandan om t.ex att invandringen är lönsam, att den behövs av demografiska skäl och att Islam är en fredlig och tolerant religion. Många tror nog till och med fortfarande på dom här myterna.

    • Jag menar mest att varför skulle vi få reda på sanningen förut när vi inte får reda på sanningen nu. Det är väl uppenbart att någon vill bestämma utvecklingen av vårt samhälle och ett sätt är väl att kontrollera vilken kunskap folket får, det började knappast i.o.m EU och massinvandringen till Sverige

     • Tack, upplysande. Monnetmetoden de små stegens tyranni. De ekonomiska incitamenten har vi hört till leda om hur mycket vi kommer tjäna på massinvandringen. FN har agenda 2030 ännu en fördold Kalergiplan, dock tycker jag att dagens politiker är lite klantiga att driva på massinvandringen som de gör då de riskerar att hela planen misslyckas, varför så otroligt bråttom?

     • Har pågått i hundratals år. Hur fick man folk att delta i krigen på 1600-talet, hundratals mil bort och med minimal chans att överleva? -Med propaganda…

     • Det började i och med Olof Palme, först som skolminister och sedan hans tillträde som statsminister 1969.

  • Särskilt som det påhittade domedagshotet verkar handla om att syndafloden kommer och dränker oss så alla kommuner måste upphandla dikesgrävningar i förebyggande syfte redan idag. Fast vi har landhöjning…

 27. Enkät = undersökning…;)
  Klimatet kan vi inte styra,
  men miljön,
  särskilt närmiljön
  kan vi alla göra någonting åt…;)

 28. Vad man kan konstatera är att vi allihopa i dag är närmare en istid än vad vi någonsin har varit,
  Istider varar ca. 100 000-120 000 år och mellanistider 10 000 – 15 000 år.
  Det har gått ca. 12 000 år sedan den senaste istiden.
  Bifogar en intressant länk om svenska fjällvärden.
  http://www.kullmantreeline.com/

 29. Jag är mer orolig för klimatförändringar också. Missförstå mig inte, terror händer i Sverige idag. Men klimatförändringar ÄR ett större hot.

  • Är du ironisk. Dessa terror-gruppvåldtäkter och du tror på att Sverige helt plötsligt kommer bli för varmt eller att nån snögubbe ska smälta?

  • Det där med att hotet har avfärdats vetenskapligt, eftersom temperaturen inte har stigit ett dugg senaste 20 åren, är inte det nånting som bekymrar dig? Och alla positiva effekter av oljeindustrins utsläpp, som gör att hela planeten grönskar upp, så att skördarna stiger snabbare än matkonsumtionen så att allt mindre vildmark behöver användas till odlingar.

  • Det som är oroväckande är att staten inte bryr sig om att förhindra konsekvenserna. Kommer t.ex en flodvåg mot Göteborg kommer staten inte att bygga skyddsvallar, i stället höjer de bensinskatten och smalnar av vägarna till och från staden så att de snabbt korkas igen. Sen tror de på fullaste allvar att de ”stoppat klimathotet”.

   Förändringarna finns där och vi måste anpassa oss, till skillnad från massinvandringen och dess konsekvenser som vi faktiskt kan sätta stopp för.

   • Universum är en konstig plats med många kraftfulla livsformer och gudar och andra väsen. Vi får hoppas att allt blir bra.

 30. Jag är mest orolig för den mentala hälsan hos merparten av svenskarna.
  Min egen också för den delen, för att bo i ett dårhus påverkar även den mest stabile på sikt.

 31. Kan vi inte låta internationella influenser påverka Systembolaget. Nähä där ska vi inte ändra på något, där ska det vara som det alltid har varit i Sverige. Det är viktigt att upprätthålla svenska värderingar.

 32. Ibland undrar man vad det är för fel på folk när de på fullaste allvar tror att regeringen genom skattehöjningar kan styra temperaturen på en 5,972 triljoner ton tung stenklump som färdas genom vakuum kring ett ännu större brinnande klot samtidigt som de inte klarar av att kontrollera gränserna.

  • Helt underbar kommentar! Bästa jag läst på länge. Själv har jag fått bilden av att klimathysterin har blivit som en religion där man inte får ifrågasätta ens hur stor del av förändringarna människan står för…

   • Var för inte så länge sen på en kurs i ”hållbar utveckling” på ett Svenskt universitet och även där var det lätt att konstatera de religiösa inslagen. Bevisen för global uppvärmning som lades fram var inget annat än liknande grafer, t.ex koldioxidutsläppen i förhållande till den globala medeltemperaturen under de senaste hundra åren som i stort sett ständigt ökande med undantag för världskrigen och då de använde aerosol för att sänka temperaturen.

    Koldioxiden var dessutom inte ens koldioxid utan även flera andra gaser som godtyckligt räknats om till ”koldioxidekvivalenter” där till exempel en del metan motsvarade en viss mängd koldioxid, hur de kommit fram till de värdena talades det dock inte om.

    Problemet med detta var dock inte den undermåliga och godtyckliga faktan utan arrogansen från den som undervisade mot de studenter som hade fräckheten att ifrågasätta informationen. En del blev dessutom stämplade som både foliehattar och nazister för att ha konstaterat några uppenbara faktum kring 40 och 60-talen och varför både temperaturen och utsläppen tillfälligt sjönk då.

  • Och samtidigt kan man knappt spå vädret dagen därpå men hundra år framåt vet dom gradtalet på tiondelen man skäms över deras vägnar

  • Jag vet inte vad hela sanningen är om uppvärmningen. Men när något blir som en religion och folk som tvivlar blir förlöjligade och påhoppade så blir jag jävligt skeptisk mot lärjungarnas påståenden.

   • Man bygger det hela på ”mätningar” från 4.5M år tillbaka på ett antal olika punkter på jorden helt utan hänsyn till att termometern endast existerat i några sekel. Så för det första jämför man äpplen och päron. för det andra används mycket tveksamma metoder för att bestämma temperaturen som t.ex att borra i is och titta på olika skikt från olika tidsperioder.

    Jag är övertygad om att den ”globala uppvärmningen” vi ser de senaste 200 åren enbart är ett resultat av att vi fått tillgång till ordentliga mätinstrument för att kunna mäta upp den exakta temperaturen. Borrar vi i is för att mäta dagens temperatur hade det inte funnits någon global uppvärmning.

    En annan rimlig teori är att temperaturen alltid varierat omkring +-20 grader men aldrig mätts upp i brist på exakta mätinstrument. Det saknas helt enkelt realistiska sätt att mäta jordens medeltemperatur. Inte heller har de tagit hänsyn till årstider, dag/natt, solen och månens position i förhållande till jorden och andra projektiler i universum som också påverkar jordens temperatur.

 33. Det är bara Svenska Kyrkan och sossarna som försäkrar att muslimerna är deras vänner så någon terror tillåts inte???
  Men det inbillade klimathotet är farligt det måste vi värna oss för!
  Absolut, dränk MP i närmaste sjö detta parti består endast av dårar!

 34. Att miljöfrågan kommer så högt säger allt om den hjärntvättade svensken. Terrorister är inte så farliga, men luften i Sverige den är farlig den.

 35. När inkvisitionen genom konvertering och andra metoder befriade Spanien var bara 8% av befolkningen muslimer. Var det 2050 som Pew räknat ut att det enligt trenden kommer att finnas 30% muslimer i Sverige? Det skulle att ta minst en generation innan den svenska självmordskulturen bytts ut mot en överlevnadskultur och folk ersätter det som finns kvar av fredagsmyset med inkvisitionens fackeltåg. Så mycket tid finns inte.

  Svenskarna får allt större förståelse för kroaternas och serbernas krig mot bosnierna och albanerna, och för burmeserna idag. Men hela fårklet är för indoktrinerat hjälplösa för att omsätta ens förståelse i handling.

 36. Säger ganska mycket om det svenska pk medvetandet.
  Helt ok att landet blir en provins i Mellanöstern.

  Men om IPCC säger ”BU!” så skiter de på sig.

 37. Jo men klimatfrågan är stor. Det är lite som efter oss katastrofen. Det är bara att se på USA och Kina, Indien vilka fruktansvärda klimat bovar. Det kommer kanske inte att kunna gå att bo på alla ställen på jorden längre. Usch vill inte tänka på det. Något som retar mig är alla krig som i mellan östern, Afghanistan m.fl. Sen så skall befolkningen fly till Europa som skall hand om dom och ev bygga upp deras sönderbombade länder igen. Det är odugliga politiker i dessa länder och ja folk också som styr. FN gör ingenting typ kriget i Syrien kan pågå hur länge som helst och Afghanistan skall vi inte tala om.

 38. Att medeltemperaturen har höjts radikalt de senare året råder det inget tvivel om. Hänger man med lite ser man att många temperaturrekord har slagits bara de senaste åren. I framtiden går det kanske inte ens att bo i mellanöstern, då får vi istället klimatflyktingar.

   • Redan 2090 hörde jag någonstans. Med en medeltemp på 40-45 grader på högsommaren är det väl ganska tufft som det är, om det höjs Ytterligare så

    • Jag är inte kunnig inom området, dock så ser jag skillnaden i hur jorden brukas och den kvantitet och kvalitet som den ger i länder med cirka lika klimatförhållanden, jämför Israel med länder däromkring.

     Sedan kan jag tycka att barnbegränsning är ett verksamt medel!

  • 1978 kunde man läsa på tidskriften Times omslag att en ny istid väntade världen i mitten av nästa sekel…
   När jag gick i grundskola på 60-talet fick vi veta att jorden skulle vara utan olja år 2000
   Nån gång på medeltiden var det lika varmt som man fruktar det blir i en snar framtid dock utan fossil förbränning eller jetresor.
   Allt detta beskrevs som vetenskap

  • Den aktuella siffran är 0,36 grader. 2016 var däremot ett rekordår. Vidare: vintern 2016-2017 gav den starkaste istillväxten på Grönland sedan 80-talet. Det var också extremt kallt i USA förra vintern. I North Dakota var det uppåt 30 grader kallt en vecka och det var snö långt ner i Texas.

   Sen kan man förstås inte diskutera enskilda år, men vill påminna om isvintrarna 2010-2011, då vi hade is långt ner i Östersjön.

   Gå i på http://www.drroyspencer.com
   och kolla temperaturkurvan. Där finns också länkar till den senaste forskningen. Spencer kommer från NASA.

   Gå inte på allt som DN försöker lura i dig.

  • Den aktuella siffran är 0,36 grader. 2016 var däremot ett rekordår. Vidare: vintern 2016-2017 gav den starkaste istillväxten på Grönland sedan 80-talet. Det var också extremt kallt i USA förra vintern. I North Dakota var det uppåt 30 grader kallt en vecka och det var snö långt ner i Texas.

   Sen kan man förstås inte diskutera enskilda år, men vill påminna om isvintrarna 2010-2011, då vi hade is långt ner i Östersjön.

   Gå i på http://www.drroyspencer.com
   och kolla temperaturkurvan. Där finns också länkar till den senaste forskningen. Spencer kommer från NASA.

   Gå inte på allt som DN försöker lura i dig.

 39. De lyckas skrämma folk bra de vänsterliberala globalisterna….jordklotet står hela tiden under förändring vare sig människan vill eller inte.

  Miljön är en kanon fråga för globalisterna, genom miljökris frågan så kan man bida ihop så många nationer som möjligt. Likt feminismen och HBTQ, #meToo etc. också det frågor som gärna vill kräva globala lösningar.

  Tyvärr är det inte längre politikerna (våra folkvalda) som styr utan klotets allra rikaste som går mot en ljus vår, och detta nästan undantagslöst beroende på den totala avsaknad av kritiskt tänkande hos en mycket stor del av västvärldens befolkningar.

 40. 8% till 39% på 5 år…….hm för lite och för sent….79% vore bra….en 5-dubbling på 5 år
  Nu hoppas vi på fördubbling på ett halvt år..!!

 41. Den här världen har haft miljöproblem sedan 12 500 år tillbaka. Var tog isen vägen? Var har vattnet tagit vägen?
  För 2,5 tusen år sedan kunde Alexander den store segla genom centralasien till Afghanistan.
  Malmö och södra skåne hamnar förr eller senare under vatten på grund av landhöjningen. Å saharas öken hoppar snart över till Europa. Kommer det att finnas några landlevande djur kvar om fem tusen år? Det kommer att ta minst 30 tusen år innan nordafrika börjar grönska igen enligt statistiken…..

  • Var det där seriöst? Skåne under vattten pga landhöjningen? OK landhöjningen sker mest i Mellansverige, och inte i Skåne. Men om du menar vattenhöjningen i havet så är den några millimeter. Erosionen av stränderna i Skåne är en annan sak.

   Att det blåser en del damm från Sahara är sant. Men den hamnar inte här. Men på senare år har vi en negativ ökenutbredning, dvs mer växtlighet och mindre öknar.

   • Jorå, ni skåningar får lära er att simma.
    Sedan sex tusen år tillbaka har sötvattenmängden minskat mer och mer.
    Det är bara en fråga om tid innan stora öknar breder ut sig i Europa och Asien.

 42. Detta visar att svensken styrs helt och hållet av MSM och har svårt att tänka själv, ta del av vetenskap och har en svag utbildning.

  För Sveriges del innebär den lilla uppvärmningen av norra halvklotet i stort sett bara fördelar. Södra Sveriges skidbackar drabbas visserligen men de har väl aldrig bidragit särskilt till BNP.

  Den låga utbildningsnivån i främst naturvetenskap och matematik skapar osäkerhet hos folk, vilket ger dålig grogrund för kritiskt tänkande. Och då dras massorna med i alarmismen.

  Ytterligare en sak hos oss som bekymrar mig är det överdrivna deckarläsandet. Och skrivandet. Författare har ett oförtjänt stort genomslag för bildandet av en snedvriden världsbild. Stieg Larsson har varit en olycka för landet.

  Häromdagen berättade Per Gessle att han och hans högstadieklass inte lärde sig ett skvatt kemi. Ändå fick alla 3:a. Den generationen styr nu landet.

  Sverige har på 40 år gått från att vara en ingenjörsnation till en journalist/musikernation. Inget ont om musik, men bevare mig från punk och haschmusik.

  Ett samhälle i balans behöver allt: industri, IT, musik, konst, vetenskap, vård, utbildning, handel, jordbruk, fiske, etc. Men kulturen i landet säger mycket om vart vi är på väg: punk och hårdrock må vara poppis bland en del, men i vilket annat land än Sverige räknas sån sk-t till kultur?

  Lars Wilks må vara frispråkig och en frisk fläkt. Men hur många anser att hans Nemesis är konst? Inte jag.

  Till sist: när såg någon senast ett nytt arkitektritat hus som var vackert? OK att det finns arkitekter bakom kataloghusen, men nu tänker jag på alla dessa anskrämliga byggnader som förfular vårt land.

  Vi har i Sverige tappat sunt förnuft, estetik, moralisk hållning och logiskt tänkande. Inte undra på att vi har en regering som stämmer in på allt detta.

 43. Löjligt! Det finns inga långtgående miljlförändringar som det påstås!
  Kolla gärna statistik på smält/icke smält polar isar. Temperaturer i ett längre perspektiv etc

 44. Slapp av kjære naive Svensker. Denne kuldeperioden vil vi komme greit fra. Noen flere vil dø da det ikke er særlig heldig med lave temperaturer. Litt lavere hastighet på jordrotasjonen vil kunne få kritiske følger. Da vil det bli kritisk klimatisk vanskelig å bo i Sverige, også for blekansikter.

 45. I landet vid polcirkeln är människor oroliga för att det kan bli varmare. Gammel media som röstar på MP kan ha något med saken att göra.

 46. I den här tråden ser jag kanske ett hundratal argument (om havsis, temperaturer, etc) som påstås ”bevisa” att klimatförändringen inte är ett allvarligt problem. Alla dessa individuella påstånden har utsätts för en kritisk, fakta-baserad granskning. Alla har visat sig vara ogrundade eller falska.

   • Jag vet vad jag pratar om. Men jag stöder mig på arbeten utförda av tusentals seriöst arbetande personer. Här ser jag bara tyckare. . Är du beredd att diskutera i detalj ett enda av de påstånden som folk här säger bevisar att klimat-förändringen inte är ett allvarligt problem? Du kan välja ert starkaste argument.

    • Du har ju hela PK-Sverige i ryggen så vilka argument biter på det? Minns när Pascalidou satt i ”Ringp1″ och en inringare funderade kring att dramatiska klimatförändringar skett hela jordens historia långt innan människan kom hit. Då VRÅLADE Pascalidou så det nästan tjöt i högtalarna…-TROR DU INTE på klimatförändringarna”?
     (PS: om våra politiker här i landet trodde på klimathotet på riktigt så skulle järnvägen varit fullt utbyggd för 25 år sedan och inte en enda transport skulle ske på landsväg. T EX)

     • PK har gott om sina egna problem med att vara i konflikt med etablerad vetenskap. Om deras ”falska” eller censurerade fakta skulle man kunna skriva en bok.

      Om jag var PK, tror du jag i så fall hade kommenterat på AP och Samnytt?
      Pascalidous reaktion avslöjar hennes djupa okunnighet. Givetvis har jorden sett större klimatförändringar under geologiska tider. Men under de senaste 10,000 åren har klimatet varit förvånansvärt stabilt. Under de nästa årtionden kommer däremot klimatzoner att förflytta sig hundratals kilometer och några områden, som idag är bördiga, kommer att bli obrukbara. Jag kan lova dig att, till exempel, den amerikanska försvarsmakten är mycket oroad över de konflikter och oroligheter som kommer att uppstå när miljontals jordbrukare måste fly till nya, redan ockuperade, områden.

      Tror du verkligen att den amerikanska militären är PK?

    • Vi som är kritiska stöder oss också på seriöst arbetande obs! pensionerade forskare. De står nämligen fria från behovet av anslag och kan därmed tala sanning.
     Ditt inlägg är väl förresten också bara tyckande eftersom du inte gjort någon egen forskning såvitt jag förstår.

     • Iden att forskare ändrar åsikt när de pensioneras är inte bara fånig utan bevisligen FALSK.

      Angående ”tyckande”: Själv är jag oväsentlig eftersom varje enskild människa ofta har fel. Men tänk dig att en (mycket rik) person har blivit diagnostiserad av hundra experter. 99, som all kritiserat varandras observationer, säger att han har magcancer medan den sista, en grinig gammal gubbe (Roy, som bevisligen har haft fel oftare är han har haft rätt) säger att det är bara ”gas”. Om jag skulle hålla med de 99, skulle du kalla det för ”tyckande”.

 47. Klimatet ägnar sig inte åt rån, våldtäkt och mord. Den som drabbats eller blivit åsyna vittne till rån, våldtäkt eller mord ser nog klimatförändringar som närmast harmlösa, även om miljön förtjänar all respekt och allas vårt engagemang.
  Det är som det brukar. De som drabbats av invandring eller har inlevelseförmåga inser faran. De som inte gör det, lär göra det när det är för sent.
  Det är lite som att sätta sig i skuld när räntan är låg och strunta i varningarna. När räntan rusar i höjden så står man där.
  Med maximal otur rusar räntan samtidigt som insikten om okontrollerad invandring infinner sig. Till dessa olycksbarn finns det bara en ”tröst”: Du har dig själv att skylla!
  Vi andra väljer våra röstsedlar med förnuft.
  Skötsamma invandrare är en tillgång för Sverige. De är välkomna. Andra ska vända åter.

 48. Klimatförändringar på 37 procent…? Antar att de menar den påstådda antropogena vars förutsägelser uteblivit, tragiskt även om det var verkligt så är det ett problem inför framtiden medan massinvandringen skapat problem här och nu!

 49. En svensk man fasttagen i England för förberedelse av terrorbrott.
  Vad är det för sort av svensk.
  England kan snart införa visumtvång för svenskar iom. Brexit.

 50. Att minska användningen av fossila bränslen utgör en käftsmäll mot islamistiskt förtryck finansierat med oljepengar.

  Att MP skulle kunna göra något åt klimatföränderingarna är lika dumt som att MP tror att de löser klimatproblemen via ohämmad befolkningsökning.

 51. Ja svensken är ju inte riktigt navlad så det kommer väl inte som någon chock direkt.
  Propaganda MSM har gjort ett gediget jobb.
  Hur kan det komma sig att samma stat som propagerar för grön el även ville beskatta egen producerad sol el 🙂

  Allting handlar bara om stålar in i statskassan ! Det skulle ju vara ett hemskt scenario om folk lyckades tillverka sin egen el via sol eller vind utan att pappa staten kunde skära emellan !

  Man lurar på folket att man behöver ta in en ”koldioxidskatt” för ”miljöns skull” 🙂
  Skulle nog påstå att det mera handlar om att få in pengar till statskassan än att värna någon miljö !

 52. Med eller utan människans påverkan så är klimatet under konstant förändring. En ny istid kommer dock inte att rulla in över en natt. Däremot riskerar man numera varje natt att någon bryter sig in i bostaden där man ligger och sover för att tillgripa sig vadhelst kan tänkas finnas av något slags ekonomiskt värde.

  Om den västerländska livsstilen förstör miljön, säg mig då varför det är viktigt att miljoner och åter miljoner människor skall komma hit och få sin levnadsstandard höjd till vår nivå? IQ fiskmås på miljödårarna alltså…

 53. Klimatförändringen har inte skördat några offer att tala om. Terrorismen skördar tusentals offer för att inte säga miljontal.
  Ryssland sägs vara ett hot men har inte har inte angripit något land förutom att bekämpa terrorister. MENA invällningen av kriminella bedragare till Europa skördar dödsoffer o annat lidande varje dag.
  Vad oroar naive svensken då? Jo klimatet o Ryssland. Man häpnar.

 54. Förbjud diselbilarna i städer är en bit på väg, staten borde sponsra
  bränslecellsbilar(syre+vätgas = el + vatten) det vore väl något att
  få ha en framtidsbil.
  Elbilar med att köra på laddade batterier är en parantes. Vad sägs
  Skelefteå och Västerås, batterifabrik jo pyttsan.

  • Istället för att göra en meningslös förbjudande av bilar inne i stan, så är det bättre att förbjuda miljöfacister inne i storstäder. Skulle göra mycket mer för miljön.

 55. Klimat hysterin är sinnessjukt trams. Jag är en teknologie doktor som jobbat hela livet med modeller liknande dom för klimatet och började studera detta ämne för många år sedan. Efter flera år så hade jag fått tillräcklig kännedom för att kunna uttala mig med säkerhet. Jag tyckte från första början att allt lät som trams och det visade sig också vara fallet.
  Kort sagt. Det finns ingen anledning att oroa sig för klimatet eller för koldioxidutsläpp. Det finns politiker som tycker om att kontrollera folk, ta deras pengar och köpa skit för tex, och nu tror dom t.o.m. att dom kan kontrollera jordens klimat. Men det kommer aldrig någonsin gå och speciellt inte för såna idioter.
  Det går inte att förutsäga klimatet. Det går inte att kontrollera. Även om magisk kunskap skulle finnas om hur människan påverkar så skulle kostnaden vara en miljard gånger högre än värdet. Och dessutom så vet ingen vilken temperatur dessa framtida generationer skulle föredra. Så det hela är bara massa sinnessjukt grönt hippie flummeri som tyvärr hela Sverige gått på. Jag blir förbannad när politikerna påstår att forskarna tycker som dom. Bara skitsnack. Ifall man håller med att människan påverkar klimatet så betyder det inte att man håller med om dessa flummiga idioters dravel.

  • Klimatet går att kontrollera om vi vet hur moln bildas.
   Det vet vi delvis. Svaveldioxid och solpartiklar krävs.
   Tar man bort svavel från luften bildas färre moln.
   Vi har tagit bort svavel och fått fler soltimmar-15% fler på 30 år!
   Kolla SMHI!

   • Jag tror att den marginella minskningen vi människor har minskat våra svavelutsläpp inte gör så mycket. När en vulkan hostar kan lika mycket svavel som 100 år med kolkraftverk släppas ut på en dag.

  • Det märkliga är att det är bara när vita, västerländska män bränner olja som det bildas koldioxid. När muslimer och afrikaner bränner olja så blir det inga negativa effekter alls, detta enligt FNs klimatpanel.

 56. Sju(k)klöverväljarna måste vara bra korkade.
  Klimatförändring före terrorism?
  Vi hörde vad polisens senaste direktiv till kvinnor var, gå inte ensam.
  SD 2018

 57. Den artikel du hänvisar till är att betrakta som klimatreligiös och dokumentet det hänvisas till i artikeln i fråga är att hänföra till pseudovetenskapliga alster.

 58. Meterolog är ett svårt yrke helt rätt blir det sällan
  och det värsta av allt det tar 40 år innan ett jobb blir ledigt.

 59. Mediernas makt är stor.
  Medias ansvar för detta kommer att diskuteras när vi ser utvecklingen.
  Hur kunde de göra denna ensidiga bevakningen och varför reagerade ingen?
  Klimatupplysningen rekommenderas.

 60. Samhällsklimatet i Sverige försämras i samma takt som landet islamiseras så oron är synnerligen befogad.

  Där islam går in går demokrati och mänskliga rättigheter ut.

  • Precis BRONSÅLDERN då var det varmare än nu.
   Människan påverkar mest med att hugga ner skog DET ÄR DET ALLVARLIGASTE
   Grekland och många länder högg bort sin skog för tusentals år sedan kanske greklands torra klimat beror på det bla.

 61. Jag är inte direkt orolig för de globala klimatförändringarna hit och dit. Vad som däremot väcker oro är att man inte gör mer för att vissa städer skall bli renare från luftföoreningar som ju bildar smog. Detta hänger till en mycket stor del på politiker som ofta silar mygg och sväljer kameler. Om man tänker till lite så finns det vinster i pengar att göra om man låter entrepenörer sköta detta istället för politiker när det gäller den tekniska biten. Politiker skall backa upp bra idéer och sedan hålla käft.

  • Helt fel resonemang av dig!
   Jimmie vill ha denna mångkultur och enligt politiskt kunniga personer spelar Jimmie under täcket med SD anhängarna!
   Han är en katt bland Hermelinerna och är en Moderat ut i fingerspetsarna!

 62. Är det klimatförändringar a la koldioxidhysterin eller nedskräpning och förstörning av naturliga miljöer som åsyftas? I min bok är det vitt skilda saker där jag bara ser den andra som viktig. Invandring och terrorism är båda skapade fenomen till syfte att kontrollera och styra människors beteenden och fokus.

 63. Svenskarna är otroligt duktiga på självplågeri och skuldmedvetenhet. Detta är syftet från landets regering och dess anhang i massmedia i allt de skanderar till Svenskarna. Omvärlden existerar inte i dessa avseenden utan det är bara Sverige och Svenskarna som står för allt av världens elände och detta tycks gå hem hos många enfaldiga Svenskar.

 64. Det är rätt typiskt för av kristnat folk som fortfarande söker gud. ”Klimathotet” påminner om Johannes sista kapitel Apokalyps. Visst kommer ett slut, inga solsystem varar för evigt!

  Klimatförändringar har kommit och gott med eller utan människor. För Sveriges del är nog en global nedkylning värre.

 65. Klimatet är ju allvarligt, inte idag eller nästa år men på lång sikt.
  Det låter klokt att ta det på allvar, OM det spårar ur blir det ju väldigt svårt att lösa.
  Själv tror jag nog att naturen kan hantera en del självt iofs.

 66. Hälsa och Välfärd som allvarligaste fråga?

  PK och regeringsföreträdare har uttryckt att Sverige berikas!

  Någon kanske upplevde Morgonnyheterna i morse?

  En ”Föreläsare” berättade att ”Hedersrelaterade problem” inte var ”Invandrar-relaterade”… det har alltid funnits bland Svenskar?

  Samtidigt
  Skolorna fick skit för att inte ha uppmärksammat Hederskulturer och att Svenskar hade fördomar…

  Vilket är märkligt om Hederskultur är ett Svenskt problem?

  Kanske kan någon fråga varför utlänningar vill flytta till Sverige, om skolan är så dålig?

  Vad lockar med Sverige om så mycket problem finns, som Sverige inte har löst när Sverige var Homogent; särskilda frågor inom Vård, Skola, Omsorg, etc?

  • Nja Sverige och svenskarna är som blodgrupp 0 den passar till alla. Alla kan umgås med svenskar tydligen. Syrierna och forna Jugoslavien, Afghanistanier kunde dom inte umgås med varandra men i Sverige med annan religion och tänkesätt kan dom utan problem umgås med oss. Mycket märkligt.

 67. Det finns två stora problem i klimatdebatten. Det ena är att det knappast är människan som orsakat klimatsvängningar och det andra är att det är ganska naivt att tro att vi kan ställa allt tillrätta. Båda är effekter av vår överdrivna tro på oss själva. Att vi däremot skitar ner och påverkar miljön är ställt utom allt tvivel. Och förresten var somrarna soligare och varmare på 40- och 50-talen

  • Det har visat sig efter analys av djupa borrkärnor ur de stora isarna att det
   i klimatsvängningarna är värmen som kommer först, därefter frigörs stora mängder koldioxid. Sedan blir det kallare igen och allt ”avstannar”. Polarisarna innehåller även de stora mängder koldioxid. Att det var varmt redan på 40- och 50-talet är inte så konstigt, klimatsvängningarna är ganska långsträckta över tid.

 68. Klimatalarmisterna har lyckats väl med att driva på klimatbluffen inom hela västvärlden. Neutrala data som oberoende forskare tagit fram påvisar att människans påverkan är försumbar, däremot sköter moder jord klimatförändringarna i mer radikal betydelse och omfattning.

 69. Att CO2-fobin är allmän och påbjuden kan vi vara överens om.

  Det finns ett välkänt fenomen som oöversatt kallas ’Gullible Minds’.

  Det handlar om att de flesta, egentligen utan fog, litar på att auktoriteter och myndigheter alltid vill ens bästa.

  När normalt intelligenta människor bedömer information från dess
  innehåll bedömer dessa människor informationens trovärdighet
  beroende vem som meddelat den.

  Diskutera inte med en Gullible Mind – de är immuna mot fakta.

  De måste själva inse att de är lurade och sedan brukar de bli väldigt
  skeptiska mot det mesta…

 70. När man frågar dessa klimatkramare varför det bevisligen funnit varmare och kallare perioder historisk och vad det då berodde på får man inget svar utom ett raserianfall – ett tydligt exempel på kognitiv dissonans.

  Och varför ska man tro enbart på att CO2-ökningen på några miljondelar (ppm) skulle påverka klimatet som det påstås?

  Meterologer träder fram trosvisst och uttalar sig om klimatet över tusentals år men kan inte ge korrekta prognoser på några få dagar. Varför ska man tro på dem?

  Sedan till redaktionen! Varför publicerar ni en karta med EU-stärnor som omfattar länder som inte är med i EU? Man kan nästan tro att ni går globalisternas inom NWO ärenden och därmed det internationella medie- och finanskomplexet.

 71. .
  ‼️ Skit i klimatet ;

  ‼️ Stoppa ISLAMISERINGEN .

  ⁉️ Vem vill bo i ett Sverige med SHARIA-lagar . BSS , ????????
  .

 72. Vem har gjort den undersökningen?
  Jag har då aldrig träffat någon som tycker att klimatförändringar är det största hotet i samhället. Allt prat om klimathot är bara för att kunna motivera nya skatter för att bekosta invandringen, det fattar ju alla. Snart kommer dom lägga milskatt på elbilar så glöm klimatpratet. Ni märker snart men försent som vanligt.

  • Finns åtskilliga individer som är fullständigt hysteriska över att klimatet är varierande. Dessvärre är en del av dom som endera tror på klimatkyrkan s predikningar eller förstår att utnyttja dess budskap för egna syften politiker

 73. Klimatförändringarna-en stor bluff.
  Och om de skulle bil 2 grader varmare,Tack,Tack!!!Däremot är massinvandringen en enorm katastrof för Sverige och redan på 2040 talet kan Sverige ha en muslimsk majoritet.Och vad detta innebär kan var och en räkna ut!

LÄMNA ETT SVAR