Moskén i Fittja var först ut med böneutrop i Sverige. Foto: Holger-Ellgaard.

”Svenskarna måste också ändra på sig lite grann”

Delningar

Frågan om böneutrop splittrar Sverige. En undersökning från Sifo för TV4 visar att 60 procent är emot böneutrop. Nu kommer hård kritik från Maqsood Khawaja: ”Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann”, säger Norsborgsbon.

Få har kunnat undgå diskussionen om böneutropets vara eller icke vara i Sverige. Svenska Yle gjorde ett nedslag i Fittja, där Sveriges första moské med böneutrop finns.

Fredagsbönen i Fittja är mycket populär och lockar flera hundra muslimer, en majoritet är män. Kvinnor och barn är anvisade till en avskild plats i moskén.

– Vi har andra viktigare problem som politikerna måste titta på. Det är bra marknad att vara anti-muslimsk och anti-invandrare just nu. Jag hoppas det också blir anti-kriminalitet och anti-orättvisor i Sverige, det är viktigt, säger Lutvig Barlas som tycker att hela diskussionen är överdriven.

– För mig spelar det ingen roll om böneutropet hörs ute eller inte. Jag tittar på appen för att kolla vilka tider som är bönetider.

Lutvig Barlas menar också att det finns mycket fördomar mot muslimer, och att samhällsfokus borde ligga på andra, viktigare frågor.

– Dom tror att vi inte tänker på någonting annat än islam, att vi sitter hemma och ber 24 timmar och att vi inte tänker på framtiden, men det är fel! Vi vill ha bättre möjligheter för oss invandrare, bättre satsningar mot segregationen, säger han till svenska Yle.

Växjö näst på tur

Än så länge har bara moskéerna i Fittja och Karlskrona böneutrop på fredagar, men tanken är att Växjö ska bli nästa moské med böneutrop som hörs utomhus.

– Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna, säger Maqsood Khawaja och tillägger:

– Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann.

Politikerna i Växjö har godkänt att maxnivån för böneutropet får vara 110 decibel. Ärendet har nu gått vidare till polisen som kommer att avgöra frågan.

LÄS MER: Pensionär i Alvesta får moské för 3000 muslimer tio meter från sitt hus – ”det känns lite otryggt”
LÄS MER: Moské som ansökt om böneutrop hetsar mot kristna och judar
LÄS MER: M tar avstånd från fem år gamla hånfulla uttalanden om böneutropskritiker
LÄS MER: Svenska folket är för ett förbud mot muslimska böneutrop
LÄS MER: Löfven vill låta kommunerna besluta om böneutrop
LÄS MER: KD säger nej till böneutrop
LÄS MER: Olagliga böneutrop under flera år – polisanmäls
LÄS MER: Biskopen i Växjö stift välkomnar muslimska böneutrop
LÄS MER: Moské vill ha böneutrop – ”Bra för integrationen”
LÄS MER: Minaret med böneutrop ska underlätta integrationen

Bör böneutrop tillåtas?

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1102 KOMMENTARER

 1. Vi kan ändra oss. Vi kan bli betydligt hårdare mot snyltare och brottslingar. Vi kan sluta släppa in vem som helst och sedan försörja honom och hans släkt i evighet.
  Visst kan, och ska! vi ändra oss.

 2. Ja det gör sig inte bättre än att snart måste det bli ett slut på dessa invandrare och deras krav. Det finns bara ett sätt troligen

 3. Eftersom jag har arbetat och varit bosatt i ett strängt muslimskt / islamistiskt land så vet jag mer än dessa svenska fjollor vilka far runt och propagerar för allas lika värde. Till dessa kan jag enbart säga, att när muslimer / islamister satt klorna i Sverige så åker huckle och pyjamas på och att det enda skådespel vilket är tillåtet å stadens torg, efter fredagsbönen klockan 12.00, kommer att bli allmän prygel, avskiljning av hand, avskiljande av huvud och stening av kvinna!
  Jag kan härmed meddela alla svenska fjollor att det inte tillhör ett trevligt skådespel att åskåda!!!!!

 4. När man skrivit om böneutrop i Fittja så har man skrivit att där har ingen blivit störd.
  Men vilka är det som bor i Fittja?
  90% är turkar.

 5. Klart svenskarna måste ändra på sig. Inte bara det utan också flytta på sig. Visst kommer man att tänka på indianerna i Amerika när man hör det!

 6. Varför ska vi anpassa oss till dom där?
  Det de har bidragit med här i Sverige är stora kostnader, stora problem, stor sorg och stort elände.
  Att den här Maqsood Khawaja bara tänka sig, att vi svenskar ska behöva anpassa oss till honom och hans likar, visar vad det för människor som vi har att göra med här.
  Ännu större kostnader, problem, sorger och elände väntar framöver.

 7. Exakt dessa argument användes när skiten kom till Afghanistan en gång i tiden som idag är totalförstört. Det parti som lovar att förbjuda denna skitreligion på offentliga platser i Sverige har min röst alla dagar i veckan.

 8. Tror jag ska flytta till Saudi Arabien och begära att min hustru behöver inte bära slöja. Sen vill jag dessutom ha en kristen kyrka.

  • Eller flytta till Saudi och kräv att kunna gå i kyrkan med ringande kyrklockor och säg att saudierna ska anpassa sig. Den som ens tänker tanken skulle bli huvudet kortare illa kvickt.

 9. Jaja. Alltid att vi ska ändra oss. Vi ska acceptera. Vi ska vara toleranta. För det första, nej, vi har inte bett er komma hit. Ni trängde er in, med motiveringen att ni flydde från islam. Nu kräver ni att vi ska acceptera islam, och med det alla krav på halalmat, sharialagar, böneutrop, moskéer och liknande. Och så fort ni får nej, är det ”islamofobiskt” och ”rasistiskt”. Men nej, det är det faktiskt inte. Det är att säga att ni ska ta seden dit ni kommer, inte att ta med er seden dit ni går.

  Jag vill hävda att vi har gett med oss alldeles för mycket. Vi ska istället ta tillbaka. Och när ni klagar på det, står det er helt fritt att flytta härifrån. Vi klarar oss utan er. Vi har alltid klarat oss utan er. Och vi kommer att klara oss fin-fint utan er. Er så kallade ”kultur”, med det kvinnoförakt med mera, är inget som vi strävar efter. Tvärtom så har vi under lång tid jobbat oss vidare.

  Så anpassa er efter oss, eller flytta härifrån. Dörrarna står öppna, valet är ert. Men vi ska inte ha mer islam i vårt land, vi ska ha mindre.

  • Det som stör mig allra mest är att det BARA är vi som ska vara toleranta.
   Läs en reseguide till valfritt muslimskt land och det står att man ska visa respekt, inte bli berusad offentligt och ha kläder som täcker axlar och knän.
   Varför ska vi som bidrar med pengar göra det när de som kommer hit och bara kostar vägrar anpassa sig?

   Vad skulle muslimerna säga om jag krävde att få komma till deras hemland utan att kunna legitimera mig? Jag ska gå runt i minikjol och kollar en man för länge på mig skriker jag ”rasist”.
   Om de inte anser att det är ok, varför kräver de att Sverige ska vara toleranta mot dom?

   • Precis. Exakt. Varför ska bara vi visa respekt och vara toleranta. De kommer hit, de KRÄVER att instifta sin ”kultur”. Sen om de får nej, är det islamofobi, rasism, allt möjligt. Men aldrig ett ord om hur de ska tillmötesgå oss.

  • …vi ska INTE ha islam alls, i vårt land!
   Finns inget ’mindre’, det är redan idag massvis av denna svarta sekt över snart hela världen.

 10. Måste? Vi svenskar har tvingats anpassa oss till extrema dumheter de senaste 25åren. Sverige är enligt lag sekulär och DET måste muhamendaner fatta. Vi behöver göra ingenting.

 11. Sverige tog tusen år att bygga och göra till ett harmoniskt paradis. Nu är det snart förstört och det tog bara ett par årtionden. Om Annie Lööf får som hon vill blir det riktigt obehagligt.

 12. Tvärtom jag är en Nordbor jag är född där mina förfädersdött. Vikingar Karoliner! Jag älskar mitt Sverige och ska gladeligen göra min plikt för mitt fosterland!

 13. Så jävla mätt på det här landet. Kan bara beklaga mig å invånarnas vägnar. Hemsk framtid. Raserat ett helt land och förvandlat Svea till ett enda stort ghetto på ett årtionde.

 14. De skall inte bo här, de skall tillbaka till
  sin bidragsstinna mekka, för det står i koranen att utvandringen från sitt land
  är en synd som allah inte förlåter.

 15. Svenskarna är utan jämförelse Europas flataste folk. Anonymt så ryter svenskarna men officielt är allt foglighet.

 16. Jag har ett förslag till våra politiker.

  Flera kyrkor har fört propaganda för att Sveriges befolkning ska påtvingas böneutrop. Våra politiker kan då som motförslag föreslå ett förbud av klockringning för att slippa all religion på offentlig plats.

 17. Det är klart vi måste anpassa oss! Och det gör vi redan. Svenska kyrkans högsta höns har samma valspråk som jihadister utropar när de skär halsen av otrogna.
  Sossarna har alla fingrar i den Islamistiska syltburken.
  Qatar är huvudsponsor till Skandinaviens största moské i Malmö.
  Med mera.
  Så, vi jobbar hårt för att Sverige ska bli Europas första Islamistiska stat.

 18. 110 db, för mycket!

  – 90 dB, Skrik, vrål
  – 110 dB, Nattklubb, diskotek
  – 120 dB, Konsert, propellerplan – Kan ge hörselskador!

 19. Jag kan bara vädja till svenska folket att sätta ner foten innan det är för sent. Vi måste ta fighten NU annars går det rent åt helvete.Denna kraft som finns i Islam är som att leka med djävulen.

  • Tack lov är jag död då men jag räknar krasst med att bli halshuggen i ett kommande inbördeskrig. Hoppas att det går fort.

 20. Den här maqsood kanske skulle ta och välja sida i Syrien-konflikten istället för å vara i Sverige och gömma sig. Så det tar slut någon gång. Där de då kan böna och be hur mycket de vill.

 21. ”Allahu akbar” låter det i högtalarna från dessa böneutrop
  Islams Gud är störst … o det finns ingen annan gud …. än Allah … o Mohammed är hans sändebud …

  Detta är vad som skriks ut i högtalarna ! En proklamation om att här råder islam o inget annat.

  • Ett budskap som givetvis är helt okänt för alla muslimer, alternativt att de har dåligt minne så det måste upprepas.

 22. Ser ingen anledning att jag ska ändra mig. Jag har bott här i hela mitt liv och jag kan spåra mina förfäder till 600 år tillbaks i tiden och vi har klarat oss utmärkt hela den tiden så

 23. Problemet med sunni islam är att man försöker skapa ett samhälle i ett samhälle vilket alltid leder till inbördes krig.

 24. OT. Nya trenden: våldtäkter mitt på dagen. Två i Stockholm på två dagar. Polisen vill inte gå ut med signalement.
  Den här gången……

 25. Jag tänker INTE ANPASSA MIG!!!!!!! Jag har inte bett få hit dem och har alltid FRUKTAT ISLAM ända sedan jag i början av 1960-talet läste om religionen i skolan. Islam betydde underkastelse, min magkänsla sade fara, fara, fara. Jag vill inte ha dem här möjligen med undantag för ambassadpersonal från muhammedanska länder.
  Det svenska samhällets anpassning till islam är förskräcklig och JAG TÄNKER INTE INTEGRERA MIG:

 26. Det Maqsood Khawaja menar är att år 2050 är muslimerna i majoritet..

  Så han vill att apartheiden mot Svenskarna ska införas snarast..

 27. NEJ Masqsoot Khawaja, svenskarna skall inte alls ändra på sig, lika lite som jag begär att ditt lands folk skall ändra sig.
  Har man valt Sverige skall man respektera våra lagar,kultur och traditioner.
  Klarar/vill du inte det tycker jag du skall lämna mitt land.

  • Alldeles förbaskat rätt.
   Vi ska inte ändras ett enda dugg, punkt slut.
   Däremot ska samtliga muslimer återvända dit de hör hemma, i de medeltida länderna i Mellanöstern och stenåldersländera i Afrika.
   Sedan kan vi stänga samtliga moskéer, de hör inte hemma i ett civiliserat land överhuvudtaget. Punkt slut igen.

 28. Det finns 1.6 miljoner muslimer i Sverige..

  Det är 1.6 miljoner för många..

  År 2050 är de i majoritet..

  Då är sagan om Sverige slut..

  • Dom föder 5 ggr fler barn än svenskar.. 1,6 milj nu . 10 milj invånare totalt. Det kommer att gå fortare än 2050..

    • Det är många goda råd här, men innerst inne vet vi att det är helt orealistiska förslag, som aldrig blir verkligheten eftersom vi bor i Sverige, och inte i Danmark, Finland eller Ungern.

  • Tror du på fullt allvar att vi kommer klara oss till 2050. , med tanke på hur det ser ut idag 🙂 ser ut hur sverige kan existera som nation om 30 år om vi fortsätter samma väg.

   • Om det inte sker en statskupp eller inbördeskrig inom 10 år..

    Då är det kört för Sverige..

    Förmodligen hinner IS före..

    Nej..

    Jag tror uppriktigt inte att vi kommer klara osss.

    • Den svenska kylan jobbar för oss, el gas tömmer våra ständer. den svenska välfärden kan inte göda födelsetalen du nämner. i en större konflikt som troligtvis kommer ske i Europa.

   • vi kommer klara oss, de startar konflikten medans de fortfarande är i underläge.
    och som sagt demografin tar ut sin rätt genom välfärden, kraschen kommer.

 29. ” Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna, säger Maqsood Khawaja”

  Just för att Sverige är demokratiskt,ska islam bekämpas och förbjudas.

  Finns inget som är demokratiskt med islam.

  Muslimer som inte kan leva utan sina moskéer och böneutrop kan lämna landet och bosätta sig i valfritt muslimskt land.

  Jag vill varken ha böneutrop eller islam överhuvudtaget.

  Islam är förtryck och raka motsatsen till demokrati.

  • de nyttjar vår ”demokrati” till sin egen fördel, hela vägen tills det tar slut när vi visar vår ovilja att bidra mer till islams doktrin, och då får vi se islams nya ansikte..

  • Sverige, ett demokratiskt land ?, hur kan man vara det, när man
   utesluter var 5:te svensk i debatten om Sveriges framtid !
   Det är väl Demokratur vi har Janne !?

 30. Maqsood Khawaja du är i vårt land. Vi ska inte ändra oss. Det är du som ska antingen inlemma dig i vår kultur, våra lagar vårt sätt att leva. Passar inte det kan du åka tillbaka till landet du ”flydde” ifrån. Eller kom du bara för bidragen? Personligen är jag förbaskat trött på utländska kravmaskiner.som vill införa det outvecklade samhälle de flydde ifrån!. Åk tillbaka och njut ofriheten därifrån du kom!. .

  • Nu har det gått så långt, att ”gästerna” talar om för värden hur
   ”Festen” ska vara ! Med oräkneliga kulturer, religioner, folkslag
   interna motsättningar osv., blir utgången i mina ögon Kaos !

   • Ja, vi ser det redan. Men det finns ingen hejd på pengaflödet till ”särskilt utsatta”. Kaos är granne med gud sägs det. Jag tror kaos ligger närmare helvetet…

    • Tror att vi här på samhällsnytt, har fel värdegrund.
     Förstår nu, att mina lärare i DK skolan var nazister.

  • Svenskar har redan ändrat sig tillräckligt, moskéer växer upp som svampar, halal-mat har blivit standard i skolor och på sjukhusen.

   • För islam är inte ”ändra sig lite” tillräckligt. Det handlar om att underkasta sig ideologin. Kraven slutar inte komma för att våra politiker krusar och fjäskar för muslimska grupper. Det är p.g.a politikernas eftergifter det kommer krav från dessa grupper på oss svenskar. Det räcker nu – för längesen…

 31. Nej, muslimerna får ändra på sig.
  Jag kan tänka mig att fundera på det om Saudiarabien tillåter kyrkor att byggas samt få ringa klockorna för att kalla till mässa på söndagarna.

  • saudi måste stoppas från att finansiera dessa mötesplatser.
   ett simpelt nej tack räcker från berörd myndighet som godkänner sponsring.
   fördel saudi är att deras heder talar om för dom att fråga först,, de accepterar ett simpelt nej,, denna procedur finns dokumenterad.
   så det är våra femtekolonnare som godkänner denna finansiering, saudi har ej mottagit mer än en handfull ”flyktingar” trots plats för mer än tre miljoner i enorma tältanläggningar med aircondition,, ja två veckor om året är det fullt.
   fast det är klart inte många som föredrar whahabism/salafism av flyktingar, förmodligen vill ingen dit där sharia verkställs mycket brutalt gissar att alla krimminella skyr saudi…

 32. Tiderna förändras, det måste muslimerna också acceptera. Ge tillstånd till kvinnliga böneutrop eller varför inte, som är så viktigt i andra sammanhang, varannan damernas!

 33. nu får det fan vara nog, vi har ändrat oss åt helvete för mycket, dom får väl flytta tillbaka om dom vill höra arabskriken.

 34. Vad ”flyr” dessa muslimer ifrån egentligen ? Berätta det för svenska folket, vad flyr ni ifrån ??

  När ni kommer hit, ligger ni på era bönemattor o ber till Allah. Fanns han inte i era hemländer ??

  • Här finns han i alla fall inte! För övrigt är all religion bara trams. Man hade ju hoppats att med utbildning sådan smörja skulle utrotas av sig självt, men så väller det in en massa analfabeter med en barbarisk och primitiv medeltidskultur och menar att vi svenskar, vars land de förorenar, ska ändra på oss! Kyss mig där ryggen byter namn!

 35. Vi svenskar får allt kämpa för vår frihet. Tro inte att muslimer lyssnar och diskuterar. Nej, det är bara maktspråk som gäller.

 36. Ja vi ska ändra på oss genom att:
  – Skolavslutningarna ska ske i kyrkor igen
  – Lucia ska åter införas i skolor och dagis
  – Ingen halal kött mer i Sverige
  – Förbjuda burka
  – Inga speciella dagar för muslimer i simhallar
  – Somaliska kvinnor måste börja jobba
  – Utvisa alla som begår brott i Sverige inom 10 år
  .- Stoppa bygglov för fler moskeer

 37. Varför låta dessa inkräktare få breda ut sig på detta sätt. De kan kommunicera sina budskap utan att använda sig av medeltidsmetoder. Vi behöver inte utsättas för dessa kränkningar av den gud som den kristna tror på utan det skall vara strängt förbjudet. De är i Sverige och skall rätta sig efter Svenska lagar och regler punkt slut. Detta skall absolut inte vara förhandlingsbart i VÅRT land.Mesarna får ta sig om hakan.

 38. Tiderna förändras. Alldeles riktigt. Det måste muslimerna förstå också.
  Vi blir fler och fler svenskar som är trötta på alla era krav.

  • Islamisterna har inte ändrat sig sedan 600-talet.

   Så det är dags för Koranläsarna att läsa modernare böcker.

   De har missat över 1000 års utveckling.

 39. Jag har inte bjudit hit dom? Varför ska jag ändra mitt bord om gästerna inte gillar utbudet? Åk någon annanstans om det inte passar.

 40. Jag kan inte göra annat att tycka synd om dom svenska barnen idag.

  Hur kommer deras Sverige se ut när dom är 50 år ??? !!! … ????

  • Som familjefar kan jag säga att det är som att stirra in i ett svart hål.
   Vi bevittnar en sällan skådad våldsorgie i landet, som bara fortsätter.
   Och flera partier vill ÖKA importen!
   Man kan få ångest för mindre.

  • Det räcker med 10 års framtidsperspektiv för att man skall fyllas av rädsla för det uppväxande Svenska släktets framtid !

 41. ”Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann”

  Jaha, så om vi får hit många muslimer så följer islam i dess fotspår. Tänkte inte på det….
  Med vänliga utmaningar,
  Sjuklövern

  • 7 kövern har inte tänk i överhuvudtaget. Dom är för korkade och naiva för det.

   Det finns ingen plan alls …

 42. Enligt koranen SKA de befolka hela världen..

  Enligt koranen SKA de slakta alla kristna och otrogna..

  Islams huvudkontor sponsrar alla byggen av moskéer i världen..

  DE SKA OCH KOMMER STARTA JIHAD PÅ GIVEN SIGNAL..

  ALLT GÅR ATT LÄSA I KORANEN..

 43. Det finns mycket fördomar mot muslimer,säger Lutvig Barlas.

  Vilka då?

  Jag har inte möt någon som är kritiskt till islam,som är fördomsfull.

  Tvärtom delar jag kritiken mot islam till 100 procent.

  Islam?

  Nej tack!

 44. Nej, vi skall inte ändra på oss. Inte ens lite grann. Ger man djävulen lillfingret så tar han snart hela handen.

  Böneutropet förkunnar islam över en stad. Böneutropet visar på makt och kontroll över landet. Det skall givetvis inte tillåtas.

   • Denna innebörd återfinns i kommentaren till ”Umdat Al-Ahkam” som är en av de viktigaste böckerna för islamisk juridik. I den kan vi läsa under kapitlet Adhan för böneutrop:

    ”Adhan är en mycket viktig ritual i religionsutövningen av islam, man kan likna det vid den muslimska flaggan* och utropet visar att folket i staden är muslimer. Det är också viktigt för proklamationen av Allahs ord och på så sätt manifestera Allahs religion (islam).
    Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allahu akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

    * (Den svarta flaggan med trosbekännelsen symboliserar slag och strid. Detta var profeten Muhammeds stridsflagga. Och så fort jihadisterna i exempelvis Libyen,Jemen eller Syrien erövrat ett nytt territorium så är det denna flagga som hissas för att markera det nya reviret.)

 45. Sverige är mycket riktigt demokratiskt men när den islamska befolkningen tagit makten är det slut med demokratin då börjar nämnligen teokratin…och sharia tar över.

  • Redan i dagslæget ær Sverige en demokratur, dær man inte får komma med sin ærliga åsikt i fall den inte faller i god jord hoss PK-folket.

   Sverige har næstintill ingen yttrandefrihet.

   Landet har Væstværldens mest manupulerande journalistkår.

 46. Nej, vi ändrar inte på oss. Ni är här som gäster i vårt land och passar inte vårt levnadssätt så kan ni dra härifrån. Ingen kommer att sakna er.

 47. Alla av dom har väl Iphånes så dom kan väl ladda ner en app som talar om för dom när bönen börjar i mecka, och skynda sig att åka dit så att dom inte missar den!

 48. ”Svenskarna måste också ändra på sig lite grann”

  Vad menar Maqsood Khawaja med ”också”? Muslimerna ändrar sig väl inte överhuvudtaget?! Om svenskarna ska ändra på sig är det vid valet. Då måste svenskarna se till att de islamkramande lands- och folkförrädarna i DÖ-kartellen och V sparkas ut ur maktens korridorer med huvudet före och att SD och AfS får egen majoritet.

 49. Jag undrar lite över en sak. Böneutropen i Fittja och Karlskrona, vilket språk är dom på? Är det svenska, eller vad? Någon här som vet?

 50. Det är så här det börjar, ”nu är det då många muslimer i landet så nu måste svenskarna anpassa sig”. Se hur kort tid som behövdes för att de skulle bli så många och tänk lite framåt! Skrämmande utsikter! Skrämmande är det också att bara 60 % är emot böneutrop, det lär inte dröja fem år ens innan en majoritet är för!

 51. ”– För mig spelar det ingen roll om böneutropet hörs ute eller inte. Jag
  tittar på appen för att kolla vilka tider som är bönetider.”

  Det är exakt så alla muslimer kan göra. Böneutrop är totalt onödigt!

 52. Valet i September är Sveriges ödesval..

  Det är inte bara Sveriges framtid det handlar om..

  Det är Sveriges framtid..

  Utan islam..

 53. Ett böneutrop varar omkring 5 minuter och då i 110 dB.
  Det har inte kommunens miljö och hälsonämnd rätt att bevilja!
  Samma ljudstyrka tar örat emot från en motorsåg på 1 meters avstånd.

  Eller tänk dig att en slagborrmaskin ger 100 dB på 2 meters avstånd – då är böneutropet DUBBELT SÅ HÖGT (örat uppfattar en fördubbling vid vart tionde steg på den logaritmiska skalan, men egentligen sker fördubblingen vart tredje steg).

  Ljud över 85 dB kan vara farliga för ett friskt öra.
  Att då utsättas för c:a 5 minuters böneutrop på 110 dB, är risken mycket stor att orsaka bestående hörselskador, ex tinnitus.

  Men självklart Maqsood Kavajen ska vi ändra våra svenska öron ”lite grann” och anpassa dem efter era behov, jag bugar mig!!

 54. Hoppa och studsa åt h – e !
  Vill de ha sina böneutrop – åk då till något icker kristet land. M a o, ÅK HEM så vi slipper dessa äckliga sektvanor. Det är inte vi som kommit till ett främmande land !
  Det är NI/”Såna Där” och därför är det inte vi som skall anpassa mig.

  Konstigt. ALLA vi känner med muslimer som grannar, upplever vi samma sak. De vaknar upp efter 11 (Ingen jobbar) . Sedan börjar gapa (de vet inte vad normal samtalston är), alla ungarna springer non stop tills kärringarna har samlats med alla sina personliga kullar .vid 4 samlas kärringar bakom kökspersiennerna och börjar slå som kopparslagare då deras mat tillagas ! Allt till ackopjemang till skrikande barn. Kärringarna väger bra och då de är aktiva i köket ramlar färgflagor hos oss.
  Sedan börjar det riktiga oväsendet, vilket VI alla med såna där i närheten måste vänja oss vid.
  Rikshem bryr sig inte, då de tjänar 3000:- mer / mån för alla socialbidragstagare. Vi som betalarsjälva måste sköta oss . Rikshem är Sveriges värsta ”Slum-Lord” vilka heltuppenbart inte bryr sig om annat än hyran, trots att Nordfonden är en av de största ägarna.
  Tyst blir det först efter 2 på natten. Kom inte och säg att vi inte anpassar oss.
  Men nu har vi sett o hört tillräckligt och samtliga partier utom Mp vill bli av med er !
  Man kan tysta dem med en riktig ljudanläggning. Sätt på hårdrock på högsta volym för att ta en stunds promenad. ACDC funkar bäst för oss och det blir då tyst . Nu har vi övriga grannars förståelse och väcker dem kl =/.30 så de får svenska vanor och lägger sig normalt för det mesta.
  Förbjud den samhällsfarliga sekten islam med alla artefax.
  Hela världen vet vilket muslimskt helvete vi upplever med mord, bränder, massvåldtäkter, rån, misshandel, mord, bomber, granater, myror (Afrikanska),vägglöss, kackerlackor, Aids mm
  Fortsätt bara och Sverige befinner sig i inbördeskrig ! Jag tål bara inte ”såna där”. Jag vill ha, jag vill ha
  Som snorungar vid godiset…
  Sedan kan jättebabyn åka runt klotet och fortsätta ljuga….

  • Det låter som att du har en massa fördomar om muslimer.
   Skojar bara, april april.
   Jag håller med dig. Vi kan inte ha dem här. Det funkar inte.

 55. Underbart på våra motorbanor för racing är bullernivån satt till 95 db
  av kväst vackert motorljud.
  Men att låta 110 db som för mig låter störande är helt ok.
  Galna lilla land,

 56. ”Svenskarna måste också ändra på sig lite grann”
  Vaddå också? Hitkommande ändrar sig inte. De kräver. Svenskarna får inte kräva. De får maka på sig.

 57. ”Nu kommer hård kritik från Maqsood Khawaja: ”Det finns ju ganska
  många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna
  måste också ändra på sig lite grann”, säger Norsborgsbon.”

  Maqsood Khawaja har missuppfattat det här med svensk demokrati. Det är den svenska kulturen vi har gemensamt. Eventuell särkultur får praktiseras privat.

 58. Ja,svenskarna ska ändra sig.

  Jämna moskéerna jäms med marken,förbjud islam och stäng gränsen för musliminvasionen.

 59. VI skall ta mej fan INTE ändra oss en millimeter
  muslimerna skall UT från SVENSKARNAS LAND
  denna förbannade jävla sekt som tror att vi skall ändra vår grundlag
  dom kan ta sig i aschlet !

 60. Varför ”flyr” ni muslimer till kristna länder ? Ni påstår att kristna är orena eller är det inte så ??

  Varför ”flyr” ni inte till er egen religiösa o kulturella kultur, när ni ligger på bönemattor i Sverige o ber till Allah ??

  Allah har ju all makt i era hemländer, varför lämnar ni honom ??

   • De har erövrat ett område som sträcker sig ända från Indonesien till Marocko. Praktiskt taget varenda muslimskt land är obeboeligt för den som vant sig vid europeisk levnadsstandard (inklusive de obscent rika oljeländernas sterila betongkulisser).
    Rent praktiskt tycks islam fungera som ett giftmedel – allt som växer förtvinar, jordbruk, affärsliv och kulturliv dör. Alla sociala relationer blir potentiella dödsfällor, och det enda som ges betydelse är lojalitet med stammen, statusrikedom och primala begär.
    Massdeportation är enda lösningen. Ge dem ett återflyttningsbidrag och en biljett till valfritt muslimskt land.

 61. Ju mer undfallande vi är, desto mer kommer muslimerna att kräva av oss. I förlängningen av detta sker en frivillig segregering och efter ytterligare ett tag ett kluvet samhälle som måste lägga mer och mer resurser på att moderera spänningarna och intressemotsättningarna, därpå en fallerad stat och inbördeskrig eller anarki. För att hålla ihop en konstruerad mångfald (eller snarare splittrat av segregerade och separatistiska, etniska intressegrupper) krävs våld och tvångsåtgärder – och då kan man fråga sig om man har en demokrati. Våldskapitalet måste vara underförstått då det inte används, och starkt när det väl tas i anspråk.

 62. Viker inte en tum för denna barbariska rörelse. Det låter som en sjuk åsna med magknip när de skriker ut.

 63. De politiska rörelser som motsätter sig den liberala globalistiska värdegrunden utmålas som rasister och odemokratiska och etablissemanget gör sitt yttersta för att hindra dem från att uttrycka sina åsikter och söka politiska mandat. Det styrande västliga etablissemanget drar sig inte för rena lögner och False Flagoperationer i försöken att tysta den växande folkliga oppositionen. I spetsen går de stora företagens MSM som pumpar ut Fake News och på olika sätt försöker censurera vad som får skrivas och sägas på sociala medier. Självklart är alla åsikter som avviker från den globalistiska värdegrunden portade från alla ledande MSM såsom SVT, SR, SvD, DN m.fl..

  Den rödgröna svenska regeringen försöker nu desperation driva igenom en lag som strider mot grundlagen för att tysta de politiska strömningar som strider mot den globalistiska värdegrunden. Precis som i alla historiens diktaturer och auktoritära system försöker det styrande etablissemanget tysta oppositionen genom odemokratiska lagar som inskränkningar i yttrandefriheten.

 64. Maqsood i artikel konstaterar att ”Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige” .. och flera lär bli..de förökar sig som jävla kaniner. Böneutrop är ingen oskyldigt sak för muslimer. Det visar makt och kontroll över landet.

  Korkad svennar som fattar noll jämför Böneutrop med kyrkklockor.. Kyrkklockor är ett musikaliskt ljud medan Böneutrop är en bekännelse… Böneutropet ska påminna människor om när det var dags att be och böneutropet ska proklamera islam över en stad. ..

  ” ”Böneutropet inleds med ”takbir” genom att proklamera ”Allaho akbar” för att visa att Allah är den störste och att allting och alla, utom Allah i islam, ska böja sig. Det islamiska vittnesbördet är den andra satsen i böneutropet (Det finns ingen Gud utom Allah och Muhammed är hans sändebud). Detta bekräftar islam och proklamerar det (islam) över landet.”

  Böneutropet ska utföras av en man som har vacker röst. Kvinnor är inte tillåtna att höja sina röster eftersom en kvinnas röst skulle kunna innebära en frestelse för män. Hajar ni?

  Fan! muslimer måste veta sitt plats!.. de lever i Sverige. de parasiterar på oss och här gäller Svenska värderingar, vi är kristna ..punkt och slut! Gillar inte muslimmer det då är dags att dra!. I bästa fall kan de använda sig av tekniken och skaffa sig en böneutrop appen där oljudet som påminner om en gris lidande kan höras bara av den intresserade.

 65. Nu börjas det!!! Detta är oerhört provocerande: ”Nu kommer hård kritik från Maqsood Khawaja: ’Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann’”.

  Om muslimerna kräver att vi svenskar ska bejaka böneutrop på arabiska och anpassa oss efter islam bör de omedelbart lämna Sverige. Omedelbart!

 66. Du Maqsood. Ni har fått alldeles för mycket av svenskarnas tillgångar via skattsedeln.
  Men visar ni någon form av tacksamhet?
  Näe likt gökungar så gales det efter mer.
  Kan berätta en hemlis för dig.
  Vi gillar inte friåkare och det har inte med ras att göra utan personlighet!

 67. Fega politiker har skapat ett samhälle efter Soros förlaga om ett muslimskt/islamskt Europa.

  Under förevändningar att invandrare var mer utbildade än vi, de blev aldrig gamla, de överutnyttjade inte vår välfärd, drev politikerna igenom sin plan. Många flydde sina kaosländer för ett bättre liv här. T.o.m döda flydde för att nå Sverige enligt landets statsminister.

  De mottogs av politikerna med öppna armar. Att flyktingarna var viktigare än svenskarna framgick. De fick förtur till allt. Vi som betalade nämndes inte alls.

  I en sån gullig och välkomnade miljö växte kraven från migranter på Sverige och svenskarna.

  Svagryggade politiker gav efter. Journalisterna hyllade och skrev ännu fler artiklar om de välutbildade som – förblev arbetslösa. Men kraven från såna som Maqsood Khawaja växer i ett land där politiker är så skraja för att bli kallade rasister att de ställer upp på allt. Bara det kommer från grupper som sägs vara bättre än svenskar..

  Men i en demokrati finns inte plats för en totalitär och våldsam ideologi som islam. Vill Maqsood Khawaja höra brölande böneutrop fem gånger om dagen – åk hem!

  • Finns inga fega politiker i Sverige Vendela !
   Finns bara GODA, alla som tycker annorlunda är ja du vet
   ras….., fasc…., naz…., främl…. osv.osv……………………..

 68. Nej Sverige är ett sekulariserat samhälle. Det utöver att vara en demokrati. Dessa muslimer bör lära sig om detta. Det innebär att saker som böneutrop inte ska kunna ske. Lika litet som en svensk kristen präst ska kunna skrika ut Fader Vår genom högtalare över halva stan.

 69. Nej, vi tänker inte ändra på oss. När striden är vunnen så skall ni kastas ut, tillsammans med folkförrädarna i riksdagen.

 70. Det svenska folket rubbar sig inte en millimeter!
  I denna debatten gäller det att vara rak på sak, hård och konsekvent.
  Inga böneutrop, nu eller någonsin. Punkt slut.

 71. Demokratin kommer att bli ödesdiger på sikt befarar jag. Missförstå mig inte. Jag älskar demokrati, och anser inte att det finns något godtagbart alternativ till detta system.

  Men…..”Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann”……

  Hmm….Ja det är ju det. ”Det finns ganska många muslimer i Sverge”…. Ja, det gör ju det. Och andelen växer oavbrutet hela tiden. Och i demokratins namn kanske vi snart inte kan ha någon synpynkt på böneutropens vara eller inte överhuvudtaget.

  Böneutropen kan bli vardag i varenda svensk stad och by i framtiden. I demokratins namn…..

 72. Läste tidigare i dag om Mellanöstern i allmänhet och Egypten/Syrien i synnerhet. I Egypten krävs strax under en miljon nya jobb årligen för att hålla jämna steg med befolkningsexplosionen. Syrien hyser i dag runt 20 miljoner invånare, för bara några decennier sedan var dom 6 miljoner. Mellanöstern, likt Afrika, exploderar befolkningsmässigt, och det tilltar exponentiellt.

  Om den förbannat idiotiska, självgoda samt kraftigt förståndshandikappade riksdagen hade iaf haft en tillstymmelsen till tankeförmåga insåg dom hur in i helvete meningslöst det är att GE bort Sverige till identitslösa vildar med smak för erövring och många barn. Snittet för en syrisk kvinna är strax under 8 barn, Somalika kvinnor presterar i snitt liknande mängd avkommor, för att nämna några. Vi svenskar är till antalet 8 miljoner, det motsvarar en mellanstor stad i Mellanöstern/Afrika, och vi skaffar i snitt under 2 barn per kvinna. Vi är fullständigt hopplöst numerärt underlägsna och vår ENDA chans VAR att hålla gränsen, den chansen är nu förlorad, tack vare sjuklöverpartisterna, känner ni er ”jättegoda”? Har ni förklarat för era egna barn hur ni tänkte? Jag blir så förbannad…

  Sen alla svenskar som tror att det räcker med ”förbud” eller ”fastställa vad som gäller här” osv —> det är rent önsketänkande, majoriteten bestämmer och den står i begrepp att förloras, bara en fråga om tid! Så trött jag blir..

 73. Samtliga terrorister i Europa har rekryterats och radikaliserats i moskéer.
  En religion som till största delen bygger på tvång och förtryck har ingen plats i Sverige överhuvudtaget.
  Det spelar ingen roll hur många muslimer som bor i Sverige, de har alla själva valt att bo här.
  Förutsättningarna visste de från början.

 74. Vad är det för fel på dessa ”kravmaskiner”.
  Det tycks som det bara är muslimer som är ovilliga att anpassa sig. Litar inte ett skit på detta folk, och ge dem inte en tum, för snart ryker hela armen.
  Känner många som arbetar allt från sjukvård till förskolelärare… alla säger samma sak, bara krav och krav och sina rättigheter.
  Skyldiheter vet de inte vad det betyder!
  ”Lutvig Barlas menar också att det finns mycket fördomar mot muslimer”, då säger jag ”ingen rök utan eld”
  VI SKA INTE ANPASSA OSS ETT JÄVLA SKIT. PUNKT SLUT.

  • Egentligen bättre, om du frågar vad det är för fel på många av oss svenskar och våra styrande politiker.

   Det är ju vi (dvs PK-svensken) som ska sätta gränser för vad som ryms inom vår demokrati:
   Hit – men inte längre!

 75. OCH VI Svenskar SKALL fortsätta att jobba o. betala skatt
  så dessa aslen kan få sina bidrag ,TVI FY FAN !

   • De har raserat sina egna länder, det är därför de kommer hit.
    För att rasera vårt land.
    Likt en svärm gräshoppor som raserar allt i sin väg och lämnar förödelse efter sig.

 76. ”– Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna, säger Maqsood Khawaja”
  Demokrati har inget med religionsfrihet att göra, Sverige är ett sekulärt land där religion är något man sköter privat, inte tvingar på folk.

  ”– Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann”
  Varför i helvete ska vi ändra på oss? Det här Sverige, vårt land, svenskarnas land, ett i historien kristet land. Vill ni bo här är ni det och er dödskult som får ändra på er annars är det frivilligt att dra åt helvete.

  ”Politikerna i Växjö har godkänt att maxnivån för böneutropet får vara 110 decibel. Ärendet har nu gått vidare till polisen som kommer att avgöra frågan”
  Fega jävla politiker som törs ta i frågan utan skickar skiten visare till polisen att avgöra.

 77. Prova flytta till ett arabland och prova sedan att gå ut i media och säga att :

  ”ni måste ändra er lite grand”…

 78. Richard Jomshof debatterar böneutrop med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. SEVÄRT!
  https://www.youtube.com/watch?v=VjKf3DRTIgE

  ABK bemöter Jomshof med att det är viktigt att värna om religionsfriheten i grundlagstifningen.
  Men . . . hennes regering tycks inte ha samma vurm för grundlagstiftningen när det gäller yttrande- och tryckfrihetsförordningen!

  Hon anser också att riksdag och regering ska låta kommunerna få sköta sin självbestämmanderätt ifred vad gäller att bevilja böneutrop.
  Men . . . å andra sidan är det bara för hennes regering att köra över kommunernas självstyre, när de går in och tvingar dem att upprätta flyktingmottagning/-boende.

  ABK säger att skydda demokratin och tycka vad man vill, är det ”svenskaste” (!) vi har.
  Varför lyssnar inte politikerna då på majoriteten 60% som INTE VILL HA böneutrop?!?!
  Som vanligt vet inte ABK vad hon talar om . . arma människa!

 79. Problemet är att våra politiker är så korkade så de tror att de är visa och goda om de tillåter böneutrop från minareter. Med vettiga politiker så hade böneutrop varit en ickefråga.

 80. Hur kommer kommunernas ekonomi att se ut om några år ?? När den största utgiften går till islamiseringen.

  • Riksrevisionen lämnade en utredning till Finansdepartementet den 5 december 2017, där man dragit slutsatsen att kommuner och landsting kommer att gå back med 20 miljarder kronor VARJE ÅR fram till år 2013.
   Som alltid blir det staten som kommer att gå in och täcka förlusten.

   Det här leder till skattehöjningar och försämrad välfärd.

  • Det är fruktansvärt att så genomgripande samhällsförändringar sker utan att folket (vi) egentligen blivit tillfrågade. Ofattbart. Ett totalt underkännande av vår ”demokrati”. Borde resultera i ett folkuppror.

 81. Först och främst så har vi Svenskar aldrig fått rösta om vi vill ha muslimer i vårt land. Det är en viktig faktor varför muslimer inte skall yppa ett ord om att vi skall acceptera islam inom våra gränser.Muslimerna visar varje dag att deras ideologi inte är kompatibel med demokrati och det sekulariserade samhälle vi lever i. Islam har inget berättigande i vår del av världen och de muslimer som misstycker bör återvända snarast för den tid har kommit då pendel vänder och kommer att svänga kraftigt mot den religion som har hatet som ledstjärna..

  • Jag har aldrig röstat för islam och muslimsk massinvandring. Jag är emot islam och muslimsk massinvandring.

 82. Vilket annat land i världen kan migranter komma till och säga att landet och dess invånare måste ändra sig och rätta sig efter migrantens krav? Inget land jag känner till – utom Sverige…

 83. ”Det finns ju ganska många muslimer i Sverige.” Hur många då? Tala om det då för satan! Det är ju bara ni själva som vet. Det talas dock om 1,5 miljoner! Att jämföras med 8 miljoner svenskar…Hur kommer det se ut om 10 år?

 84. Anpassa er till våra regler och lagar i Sverige, om det ej passar så STICK härifrån.
  Varför har ni vandrat/Flygit in i Sverige? Det finns ju inga förklarliga skäl till detta ,utom att ni kvitterar ut bidrag som inte ens den svenska befolkningen kommer i åtnjutande av.
  Stryp alla muslimbidrag och KRÄV att de vuxna skall ARBETA och FÖRSÖRJA
  sig själva, det är INTE SVENSKA skattebetalares skyldighet att överösa dessa arbetsskygga element med vår surt förvärvade pengar,

 85. Religionsfrihet innebär inte att man ska kunna påtvingas ett gapande och skrikande på ett språk som inte hör hemma här. Så fan att Svensken ska behöva ändra ett förbannat dugg för att förnöja medeltidsrepresentanter.

 86. Jihad är en viktig del av sharia och definieras som krig för att etablera islam. Då alla muslimer i hela världen är skyldiga underställd under islamisk lag. Alla muslimer har religiös skyldighet att sträva att sharia införs över hela världen. Greeping-sharia är term som används för långsam metodisk avsikt frammarsch av islamisk lag i icke muslimska länder (smyga krypa) !!!

 87. Här är framtidens ”Sverige”:
  https://www.youtube.com/watch?v=VEDU0xIILKA

  Sverige bär skuld till Boernas situation och nu har Svenskarna lyckats införa samma situation till sig själva. Grattis. De som kan bör överväga att emigrera till ett land där deras barn kan växa upp i trygghet. Alternativt måste svenskarna återta kontrollen över sitt land, annars är det förlorat.

 88. Ska vi ändra oss ????? Dra härifrån om ni inte pallar för 2000 talet och Sveriges lagar och traditioner.

 89. Malmö får idag 5 tusen miljoner i kommunalt utjämningsbidrag.

  Var skall dessa pengar komma ifrån, när ALLA kommuner går på knä, för att betala denna islamisering, som svenska riksdagspolitiker tvingat på svenska folket o samhället.

 90. De flyttar fram positionerna hela tiden. Ge dem inte ett finger, då slukar de hela handen. I mina ögon är INGEN muslim svensk. Absolut noll av dem. Vi måste lagstifta mot islam nu innan de växer i antal.

 91. Tänker aldrig någonsin ändra mig för er enfaldiga förtryckande, bakåtsträvande våldsbejakande kvinnohatande religon och kultur, den är SJUK, och raka motsatsen till allt vad demokrati och framtid är.

 92. 110dB. 110 decibel. Det är lika högt som på stora konserter. Hallå vad fan är det för fel i huvudet på folk som beslutar sånt här. Gränsen för skadligt ljud går vid 90dB.

  Följande borde vara någorlunda aktuellt fortfarande. I vart fall inte högre gränsvärden.

  Decibelgränser

  Nuvarande allmänna råd från Socialstyrelsen med en genomsnittsnivå på 100 decibel för vuxna och 97 decibel för barn har gällt sedan 2005.

  Förslaget om en sänkning kan träda i kraft tidigast 2013.

  Gränserna gäller såväl inomhus som utomhus på platser där det spelas musik, även för biografer, diskotek och gym.

  Gränsvärden i några andra länder: Danmark 103, Frankrike 105, Holland 103, Storbritannien 107, Tyskland 99, Österrike 100.

  Så 2013 ville man alltså sänka gränsen.

  Sedan skall böneutrop inte existera öht i Sverige
  #avgå!

 93. Islam har ingen plats i västerlandet. Långtgående åtgärder bör vidtas för att bekämpa denna sjuka ideologis närvaro i den civiliserade delen av världen.

 94. Jag tycker det är kränkande att en islamist ska tycka att vi ska ändra oss och välkomna en mördarideologi.Det räcker att vår regering har gjort det men inte jag.

  • Och militärstaden Karlskrona av alla städer i Sverige! Militärstaden Karlskrona där Sveriges marina styrkor var samlade! Militärstaden Karlskrona som har Europas största torg, som skulle rymma alla svenska soldater som skulle ut och erövra Europa!

 95. Varför åker inte muslimen tillbaks till det land han kom ifrån och ändrar på sakerna där, som inte passar i en modern civilisation.. Så slipper vi ha dom gnällande på oss som är uppvuxna här!!

 96. Fittja (2013) och Karlskrona (2017) har redan fallit. 9 september 2018 gäller det att sätta stopp och punkt för islamiseringen av Sverige. Det blir inga böneutrop från moskéer. De som har fått asylavslag skall visas ut ur Sverige. Inga fler muslimer kan beredas plats vid köttgrytorna. Det viktigaste är att vi måste strypa alla bidrag. Tyvärr kommer det att drabba många svenskar, både infödda och invandrade, men nu har nöden ingen lag.

 97. Det var det dummaste jag hört. Kommer man till ett nytt land och hävdar att man behöver skydd så anpassar man sig till det nya landet och man kräver definitivt inte, som i detta fall, att svenskarna skall ändra sig. De får ju ha moskéer där de ber. Bara det är en inskränkning på det västerländska samhället. Däremot har böneutrop ingenting med själva bönen att göra. Så definitivt nej till böneutrop. De hör inte hemma i Sverige, Norden, Europa och den civiliserade världen. Vill de ha böneutrop så får de gott ta sitt pick och pack och flytta till något land i tredje världen där det skriks ut arabiska psalmer i parti och minut. Vi lever år 2018 och inte runt 600-talet. Vi lever i Sverige och inte i ett arabland.

 98. Globalistmedlöpande politiker och systemmedia har tvingat islam på det svenska folket, mot vår vilja. Man tvingar oss att bli deras skatteslavar och förstöra vår kultur, för alltid. Det är omöjligt att förlåta.

  • 7K får köra med vilket jävla valfläsk de vill. De har ingen trovärdighet. De är Sveriges fiende nummer 1. Samtliga sju partier. Det är solklart att de vill krossa oss, eller har sålt sig till de globalister som dikterar vår framtid.

 99. I de svenska skolorna har psalmerna tystnat på avlutningen inför sommarlovet och den svenska korsförsedda fanan ligger kvar nedpackad i en skrubb i källaren. Texten till den svenska nationalsången har fallit i glömska och kyrkklockorna ringer inte längre ut kallelsen till högmässan på söndagen.
  Jul-, påsk- och pingstfirande försvinner i glömskans krater tillsammans med kristihimmelsfärdsdag och Alla helgons dag.
  Midsommarens underbara tid, kräftfester, valborgsmässoafton och nationaldagen är snart ett minne blott. Inte ens ätandet av semlor blir kvar som nationell tradition.

  Snart hör vi böneutroparens entoniga rabblande av för oss svenskar obegripliga tirader över hela landet och lagstiftningen om att respekten för ramadanreglerna är absolut.

 100. Svenskarna MÅSTE INTE ändra på sig utan det är inkräktarna som MÅSTE ändra på sig och om det inte passar så kan de återvända till dit där de kom ifrån. Det är ju så att de kom hit frivilligt och inte under tvång på något slavskepp. Om man drar in alla bidrag och förmåner så försvinner de blixtsnabbt.

 101. Det är inte arabiskt 600-tal här, nu.

  De som inte vill anpassa sig skall åka hem och befinna sig i Medeltiden. Det är bara att välja.

  Och så länge det inte är tillåtet med kyrkklockor i Saudiarabien – det land som betalar de flesta moskéer i Sverige – skall det självfallet vara ABSOLUT FÖRBJUDET MED BONDEUTROP från dessa Saudi-moskéer i Sverige.

  Det är faktiskt så att KRISTENDOM ÄR FÖRBJUDET I SAUDIARABIEN.

  Så – muslimerna i Norsborg skall nog åka till Saudiarabien och tvinga fram religionsfrihet där innan de skall ha åsikter om religionsfrihet i Sverige.

 102. 7-klövern + alla svenska institutioner är på muslimernas sida. Svensken är rökt, minst sagt… han är inte ens kapabel att samla 50 personer till en demonstration.

 103. De som vill ha böneutrop har inget här i Sverige att göra! Det är dags att sätta ner foten innan babbarna får för mycket att säga till om!

 104. Vi kommer ha problem med islam så länge vi har muslimer i vårt land. För dem finns inget lagom mellanläge, de kommer inte ge sig förrän Sverige är muslimskt och vi har flytt. Jag kommer aldrig acceptera islam, moskéer och muslimer i mitt land.

 105. Detta är en smygande anpassning där varje enskild del är för liten stt bråka om men där helheten blir katastrofal.

  Mannen vill se satsningar mot segregation. Gott så, men det kräver en vilja att integrera sig. Den ser vi väldigt lite av.

 106. En ännu viktigare och mer konkret åtgärd borde vara att kontrollera parkering av bilar som körts till mosken. Det kan ge bötespengar och är dessutom odiskutabelt otillåtet – uppställning av bilar på fel plats, alltså.

 107. Sverige är inte ett muslimskt våldsland, muslimers påbud gäller ej! Enkel lagändring upphäver muslimska medborgarskap och därefter kan över en miljon s.k. bidrags-muslimer sändas hem till sina egna moskéer, till ett bidragsfritt men lyckligt muslimskt liv!

  • Varför är det inte problem med övrig människor som kommit till vårt land som invandrare

   Ställer sig inte våra Politiker denna fråga till sig själva ???

   Något är sjukt med dessa Muslimer Nej ut med dom

   Håll Sverige Rent

 108. Nutidens svenskar kan och vill inte leva efter regler och påfund med inslag av ”svartkonster” och politisk fanatism, islam.
  Åtminstone de flesta.

  Svårt att förstå?

  ”Bispen” i Växjö och t.o.m. ”Ärkebispan” tillhör de som saknar förmågan.

  Hur kan Svenska Kyrkan acceptera detta?
  Vår tids största hot mot mänskligheten är islam.

  Att Egyptens folk vädjade till militären att återställa ordningen efter Brödraskapets sejour verkar ha gått svenskar och för den delen”EU-gänget” spårlöst förbi.

  Människor som i Koranen får läsa om (eller blir upplysta om) att det säkraste sättet att komma till himmelriket är att ”förgöra otrogna” är farliga.

  Och ingen har kunnat (vågat) reformera denna skrift under årtusenden.

  Kristendomen har reformerats löpande för att tilltala nutidsmänniskan.

   • Jag lämnade kyrkan 1993,efter att ha sett TV-inslag från Växjö (!) visande hur kyrkan gömde flyktingar,hur barnen sprang omkring i det heligaste och de äldre kände vanmakt över detta! Spiken var en svartrock som framför TV-kameran klart deklarerade,att ”kyrkan står över lagen”! Den kvällen skrev jag min ansökan om utträde!

   • Bra beslut! Lämnade själv för åratal sedan av samma anledning!
    Är inte kristen men gillar den kristna värdegrund vi uppfostrats med.
    Antjekrist Jackelen tillber för övrigt inte Kristus, hennes gud har horn och bockfötter!

 109. Vi skall väl inte anpassa oss efter dessa Muslimer Passar det inte att leva i Sverige så åk hem omgående
  Vi blir glada och kanske även ni
  Det får vara slut på stolligheterna med dessa Muslimers sk rättigheter

  Passa på för Muslimerna flyttar fram positronerna

  Håll Sverige Rent

 110. Detta finns en FUNDAMENTAL SKILLNAD mellan kyrkklockor och minaretutrop.

  Den som säger något annat ljuger.

  Inom Kristendomen KALLAR kyrkklockorna till gudstjänst.

  Inom Islam ÄR MINARETUTROPEN EN DEL AV GUDSTJÄNSTEN.

  Så den som åhör minaretutropen DELTAR i en muslimsk gudstjänst.

  Man TVINGAS alltså delta i en muslimsk gudstjänst, bara genom det faktum att man hör den muslimska bönen från minareten.

  Den som hör kyrkklockor KAN VÄLJA om man vill gå till kyrkan och delta i den kristna gudstjänsten, eller inte.

  Det är alltså HELT FEL att jämföra kyrkklockor och minaretutrop.

  Den som gör det ägnar sig åt taqqiya – muslimsk ljugande för att gynna utbredningen av Islam.

 111. I den skola mina barn går erbjuds ett vegetariskt alternativ. Tydligen räcker inte det utan en liten grupp har krävt halalmat. Vegetariskt måste rimligtvis vara halal eller godkänt. Varför de ska kräva mer förstår jag inte. Vill man integreras får man

  • Ja snälla Löfven tänk efter själv
   Du har ju inte tillfört något för oss vanliga Svenskar än DJÄVULSKAP

   Kan du Tänka ???

  • Det får vi hoppas att han gör men detta startade långt innan han ens började svetsarkursen. Palme startade eländet vi ser idag.

 112. Märkligt? Ateismen och likgiltigheten har berett marken, och nu gör islam entre.
  Ni som inte protesterade mot att Kristendomen monterades ned i skolbänkarna bör hålla k-ten! Ni är skyldiga till detta likt quislingar!

 113. I fråga om religion så är och förblir Sverige ett kristet land, punkt!! Särbehandlande och våldsbejakande medeltidspolitik i form av islam kan utövas i öknen!!

 114. År 2018 så finns det vanliga klockor så det här med böneutrop är bara ett sätt för att tydliggöra Islam. Det är altså uråldrigt som allt annat i Islam att överhuvudtaget diskutera frågan punkt !!

 115. ”Svenskarna måste”

  Nu är det bara så att svenskar MÅSTE ingenting!

  Om vi svenskar hade velat ha böneutrop så hade vi haft det för länge sedan. Men då vi svenskar inte är varken pedofiler eller muslimer och inte vill ha böneutrop så har vi det inte heller.

  Och inga pedofilmuslimer ska komma hit och säga att vi MÅSTE ändra på oss.
  Vi måste ingenting! Så är det bara! Det är dessa pedofiler som MÅSTE ändra på sig. Och gillar dom inte oss svenskar så tycker jag att de ska åka hem till det land de kom ifrån. Vi svenskar kommer inte att sakna er pedofiler!

  KOM BARA INTE HIT OCH TVINGA PÅ OSS NÅGONTING! Har ni förstått det? Åk hem!

 116. Den ”humanitära stormakten” och billiga godhetspoäng har inte tagit Sverige långt, tvärtom har fantasin raserat landet. Istället för att ta reda på fakta får man känsloutbrott och skriker rasist.

 117. OT: Nya spännande beteende på fler platser i vårt samhälle !!!

  * * * Misstänkt våldtäkt på Tele 2 arena – gärningsman söks

  En våldtäkt misstänks ha begåtts på en toalett på Tele 2 arena i samband med fotbollsmatchen på söndagen.

  En kvinna är förd till sjukhus – den misstänkta gärningsmannen är på fri fot, uppger polisen.

  – I nuläget är det ganska oklara omständigheter kring det här, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/brottscentralen/misstankt-valdtakt-pa-tele-2-arena-garningsman-soks

  • Tyvärr fortsätter kvinnor att rösta för att fler afrikaner(särskilt gambier) och araber ska komma hit för att våldta och leva på bidrag.

 118. Det är år 2018 .. så i ett modernt samhälle behövs det inte böneutrop, Man kan givetsvis använda klockor istället. Man kan tom ställa IN klockor och telefoner så det passar dem.
  Det här är bara en argument för att införa och tydliggöra Islam i ett Svenskt samhälle. Jag accepterar inte böneutrop Punkt.

 119. Otroligt! De kommer hit, ber om asyl, lever på vår bekostnad, och vill att VI ska anpassa oss! Typiskt muslimer, med salammetoden kräver de mer och mer, att själva integreras är det inte tal om! Fräckt, odugligt, aggressivt, parasitiskt folk!

 120. Svenskarna måste ändra på sig lite..och lite till..och lite till..
  Fräckt krav av människor som ALDRIG ändrar sig!

  Vågar hävda att Sverige är förlorat. RIP

 121. Lutvig Barlas har ju löst problemet själv. Han säger ”För mig spelar det ingen roll om böneutropet hörs ute eller inte. Jag tittar på appen för att kolla vilka tider som är bönetider”. Bra, då kan de ha sina utrop i appen i stället. Telefon har ju varenda en av de här gökarna, så slipper vi vanliga svenskar att höra skrikandet från moskéerna. ALDRIG att jag som sekulär och etnisk svensk kommer att ”ändra på mig lite” i den frågan…

   • Då kan man göra som jag brukar göra, gå och säga till invällaren att skruva ner ljudet på telefonen eller att sluta prata högljutt i den. Det hjälper i de flesta fall, men tyvärr brukar det sitta svenska batikkärringar på bussen som skriker ”RASIST” till mig så klockorna stannar när jag gör det…

 122. Jag överväger att starta en gris- och fläskreligion där vi tillber Särimler och måste äta fläsk varje dag. Denna religion kräver att 110-decibel grisgrymtningar trumpetas ut över nejden varannan timme. Skolorna måste servera fläskmat. Jag tänkte börja i Hallunda/Norsborg. Låter som ett rimligt krav, heller hur?

 123. Detta är bara början, det kommer att bli mer och mer anpassningar av svenskarna mot det nya Sverige som politiken har detaljskapat, tack Löfvén, Frigolit, m fl. Vi glömmer icke.

 124. Islam har försökt erövra Europa flera gånger genom århundradena. Wien / Österrike, Grandada / Spanien, Konstantinopel / Bysans, m.fl.
  Nu försöker man igen genom Europas svagaste gräns, SVERIGE och är på väg att lyckas !!!!!

 125. I helvete heller. Det här är vårt land,, våra seder och bruk. Vi har varit snälla och hjälpt folk Det är deras plikt att göra en uppoffring tillbaka och anpassa sig dit de kommer. Religionsfrihet innebär inte i närheten rätten att tränga ut andra i deras egna länder. Vi är framför allt ett sekulärt land och bygger vår gemensamma framtid på det. Inte några ökenreligioner som ligger 1000 år tillbaka i tiden gällande mänskliga värderingar och kunskaper.

  GLÖM DET, här skall inte ett skit anpassas till några muslimer eller vad det än gäller.

  Det är det enda som gäller om vi svenskar skall de en morgondag och AfS är de enda som snackar klarspråk.

 126. ”Ha ha, fasta bönetider” därav appen En västerländsk modernitet till tjänst för stenåldern……Skaffa ett jobb Maqsood Khawaja och anpassa dig till 2000-talet, till Västerlandet och till civilisationen.

  • låt de få egna erfarenheter, vi skall inte ens försöka övertyga de.
   en enorm splittring om 40% vill ha böneutrop, jaja låt de vara, ödsla ingen tid på dom, värna om de som redan vaknat, det vi saknar här är organisation, mötesplatser utanför internet, på dessa forum tillverkas inga konkreta förslag, vi måste ut på torg och visa att vi är missnöjda och vi är många idag.

   vi måste vara medvetna om att ta striden med vänstertomtar på deras mark.
   bör inte vara nåt problem om vi har stake att ”våga” samlas.
   vi får se hur mycket stake det är i afs, om de kan bringa ihop marscher likt svp.

 127. Om de nu anser sig vara så många att svenskarna måste anpassa sig, så är det hög tid att de blir färre.

  • Bara det att det väntas utdelas cirka en halv miljon uppehållstillstånd ytterligare, fram till 2021. Sedan millennieskiftet har antalet invandrare, utlandsfödda eller inrikes födda till invandrade föräldrar, ökat med ca 1,3 miljoner, medan svenskarna minskat med ca 22 000 pers. Även om kaosinvandringen till sist blir självbegränsande, eftersom landet förvandlats till shithole country och det inte finns mer bidrag att dela ut eller någon skatte- och skuldbetalande svensk medelklass som betalar allt mer och får allt mindre. Ett folkmord på vita pågår i västerlandet. Och Sydafrika.

   • eller jämför med detroit, chicago och nu illnois som missbrukat sin budget/ekonomi där skatteinbetalarna flyr pga höga skatter,,
    såg nått om statsanställda ökat med flera hundra procent (?) hm klart som fan budgeten ej går ihop om alla är statsanställda !

    tycker man kan dra paraleller med sverige ang hur ekonomin sköts.
    bidragstagare är nu fler än vad ekonomin tillåter,, 75/25 är vad vårt systemet tillåter…
    arbetar minst 75% av den arbetsföra befolkningen ??
    hur det är med andel statsanställda vet jag ej, gissar att staten är överbelastad då vi ej expanderat myndigheter efter befolkningsmängd, varför ? antagligen för att vi ej har råd att expandera våra myndigheter då prio/fokus är att lösa de problem som är självpåtagna av vår regering.

    hur är det med de 1,6 miljoner som (de som kommit efter -00) har sina rötter annanstans, hur många i den gruppen arbetar utan statsliga bidrag ??
    den gruppen är inte självförsörjande !!
    ett tillskott på 1 miljon människor på 10 år, är enormt för en befolkning på 8 miljoner,, försök hitta ett annat land som lyckats med detta !!?

    • Göteborgs kommun enbart sätter sprätt på ca 150 milj kr årligen på ”kommunikatörer”. Alltså att anställa eller köpa prat-, policy- och reklamproffs för att visa upp en korrekt yta, Det lömska med offentligt slöseri är att ju sämre politik, ju sämre ”integration” osv, desto större ”behov” av ”åtgärder” och att visa upp en god ”bild”. Hur ofta har inte sossar eller andra politiker ältat om ”mer resurser” och ”bli bättre på integration”? Fy s*t*n vad jag föraktar politikerna och medierna.

     • är du insatt i kommunens arbete ?
      hört om trainee, instegsprogram för ”invandrare” med utbildning som har svårt att få jobb.
      resursslöseri, mer utgifter för skattebetalare.
      privata ”omskolningscenter” utbildar och boostar marknaden med unga egon utan erfarenhet.. kommun betalar.

      vi kan lämna detaljer därhän, poängen är trots allt att ekonomin kraschar, vad eller varför har varit känt länge det vi gör här är att lyfta fram senaste dårskapet ju mer tokigheter som läcker ut.

      det räcker inte sitta här och beklaga det behövs aktion, invadera kommunhus och ställa politiker mot väggen de behöver känna att det händer något när de beslutar om fel saker, känna sej otrygga när svensson protesterar och framför allt att vi är medvetna om vad de sysslar med att de inte kan mörka beslut för invånarna.

 128. Någon anpassning från mig kan de glömma!
  Jag kommer aldrig, så länge jag andas, att anpassa mig till objudna och ovälkomna kolonisatörer!
  Om nu någon här har invändningar på att de är objudna och ovälkomna, länka resultatet från en folkomröstning alt vallöften som visar att vi svenskar, fått vara med och bestämma i frågan!

 129. Det börjar med böneutrop, fortsätter med stening av kvinnor och utkast från högt tak för homosexuella….

 130. Tack Löfven att vi kan hålla på med en ”utvecklande och fruktbar” samhällsdebatt kring idiotiska detaljer av den berikande importerade ideologin! Annars hade vi nog inget att snacka om…

 131. ”Svenskarna”. Kan det sägas tydligare att vi-de-tänkande råder, och att ingen assimilation är önskvärd?

 132. Näe vet nån vad! Jag hade en kollega som bekände sig till den här s k religionen. Han var helt kass på arbetet och måste i princip ha barnvakt när han gick jour för att inte ha ihjäl folk. Han krävde dessutom att få gå hem kl 12.00 varje fredag för att få lägga sig med röven i vädret när alla andra jobbade häcken av sig. Ifs gjorde det ingenting eftersom han bara var i vägen. Men ska jag dessutom behöva höra ylandet från deras penissymboler och anpassa mig ”lite” så är måttet definivt rågat. Mitt råd på det bestämdades är håll käften eller och hem.

   • Det Ottomanska imperiet var bara en försmak.Nu är det den trojanska hästen som pågår.Sakta sakta.Innan folk har fattat någonting (innan svenne har vaknat upp) finns det nya herrar i Svea rike.

   • En muslim skulle visa dig på andra verser som säger motsatsen.

    De är i så fall äldre kapitel,

    Efter hand som Koranen byggdes på hade också islam blivit större, starkare, och mindre benäget att vara bussigt. Därför är de nyare avsnitten i Koranen vanligen mycket mer kritiska mot den som inte är muslim.

    Obs: avsnitten i Koranen är sorterade efter LÄNGD, inte efter årtal eller liknande. Koranen i sig är tråkig, med ett mycket begränsat antal intressanta historier – den enda jag just nu minns är historien om Josef och Potifars hustru (som i bibeln), med rätt lustiga förändringar.

   • Islam är ett arabiskt ord som betyder underkastelse.
    lyssna inte på alla PK-hycklande politiker och andra okunniga personer som dyker upp på TV o radio o påstår att Islam betyder Fred.
    ordet Islam kommer från ordet istaslem som betyder Ge upp Underkasta dig.

  • SVT hemsida har just nu ett stort uppslag om schism mellan Iran och Saudi.

   Iran är egentligen ett land som är fysiskt besläktat med europeer, även på språksidan. Saudi är ungefär så långt bort det går att vara, mycket längre bort än Kina och Japan

   • De har alltid krigats och slagits i MÖ länderna. På tal om TV, kan rekommendera serien The Bible, intressant om MÖ historia.

 133. Problemet i Sverige är icke burkor, moskéer och böneutrop, alla i Sverige måste väl rimligen få göra som de vill.
  Problemet är att ”vi” tillåtit dem att komma hit!

  • Problemet är också att ”vi” tillåter dem att här göra vad de vill, till och med tvinga på oss sina sinnessjuka religiösa regler!!! Riktigt sjukt av värdnationen…

 134. Jag väljer att inte svara på pollen, då svarsalternativen är fel.

  Vi har religionsfrihet, vilket inkluderar rätten att slippa religion. Om jag hade låtsaskompisar så hade jag garanterat inte berättat det för någon, utan det hade varit något som jag höll på med hemma, och skämdes över…vilket är vad de religiösa bör göra, om de nu vägrar acceptera världen för hur den är.

  • Att du föraktar kristna likt muslimer har vi redan förstått. Men detta är ju din rätt!
   Hur världen uppstått har Du dock ingen förklaring till.

    • Nja, i fallet Sverige tog ateisten Reinfeldt hand om detta! Men jag må vara gammal, jag tror detta ändå går att rädda!

   • Larvigt. Man behöver inte alls förakta kristna för att man själv inte håller sig med religion.

    Jag har föredragit att skrapa av den religiösa fernissan på det jag lärde mig som liten, och jag inser nu att en bra människa är en som håller sig med egna regler, t ex att man ska vara hygglig mot medmänniskorna, i huvudsak tala sanning, inte stjäla från folk och inte slåss om det inte är absolut nödvändigt, inte fuska, inte ljuga på andra i onödan.

    Sånt är förstås svårt att låta bli ibland, men det gäller nog både kristna och hyggliga ateister. Den som är oreligiös är inte automatiskt tjuvaktig, elak, lögnare, mördare osv.

     • Jag skulle vilja påstå att det är de religiösa själva som försöker utge sig för att vara bättre än andra. Inte minst de religiösa ledarna, i dess olika former. De sätter normer för hur en anständig människa ska bete sig, enligt respektive trossystem. Men det tycks vara väldigt svårt att leva som man lär, måste jag säga.

     • Så kan det absolut vara, även om jag nu icke har någon fakta som backar upp vårt antagande!
      Jag skiljer dock på detta med tro, religion och kyrka. Tro för mig är Nya Testamentet och inget annat. Jag inbillar mig heller icke att jag är bättre än någon icke-kristen. Men är man kristen så måste man tro på just NT, och just därför är vår Svenska Kyrka icke kristen enligt min uppfattning.

     • Ge dig nu! Vem har sagt något om tvång?
      Tror du inte på NT är du icke kristen, svårare än så är det inte. Vi är fria att välja.

     • Man kan väl inte behöva tro på precis allting som står i en bok? Inte i min värld i alla fall. Men det är dessvärre just det som kännetecknar fundamentalisterna, de bokstavtrogna.

     • Jo jo, men du måste väl då ändå tro på de grundläggande värderingarna. Är väl inte konstigare än i SD, jag köper inte allt men är ändå Svergedemokrat!

     • 🙂 !
      Om du själv inte är religiös så håller du dig säkert ändå med en egen uppfattning vad som är fel att göra mot medmänniskorna och vad som är rätt. Jag håller med om att det jag anser i det fallet har en likhet med bibelns budord, (utom de religiösa förstås).

      Det ÄR ju faktiskt en ganska god idé att låta bli att mörda, stjäla, och ljuga , även om vi väl båda då och då avviker från några av reglerna. Tjejer är ju alltid en frestelse. Inte har väl du heller snott en åsna eller åsninna från någon granne? Däremot finner jag det lätt att strunta i heliga vilodagar; det har ingen annan med att göra, tycker jag.

   • Jag föraktar kristna fanatiker som jag själv väljer att kalla dom. Många säger att dom är kristna men går inte ens i kyrkan, men en del tror att dom har rätt att skälla på dig för att du jobba på en söndag t ex, gud hit gud dit, idioter allihopa oavsett religion, jag har inget emot att folk tror på tomten eller det flygande spaghettimonstret, men kom fan inte och tvinga på mig er tro.

    På tal om hur världen har uppstått, menar du allvar? Vet du inte den vetenskapliga förklaringen?

   • ”Hur världen uppstått har Du dock ingen förklaring till.”

    Eeeh? Vi har t.o.m. rätt bra koll på det? Eller, vänta, menar du något annat än hur planeten (och solsystemet) bildades? Är det något dumt som en logiskt tänkande individ inte kan förväntas inse? Kommer du att försöka med något genomidiotiskt som ”gravitation är en gud”?

    Men ja, jag föraktar de som följer de tre semitiska systersekterna, vars sagoböcker talar om samma individer och innehåller samma berättelser (för ja, Jésus ses som en profet av muslimerna, och de diggar även hans morsa, trots att hon var en otrogen slampa och hade stenats ihjäl av dem om det hade skett idag). Om det hjälper så föraktar jag alla korkade onda människor som följer totalitära ideologier, det är inte begränsat till korkade onda människor som har låtsaskompisar, utan även kommunister och dylikt.

    • Vilka är de ”tre semitiska systersekterna”?
     Ett för mig helt främmande begrepp. Men du som då inte är ”religiös” kanske kan förklara?

     • Det känns som att rätt mycket är främmande begrepp för dig, men om du utvidgade ditt bibliotek från en bok till…tre (och lite sidolektyr av anledningar som kommer att bli uppenbara efter en stund)…så kan du läsa lite i koranen och i torahn. Oroa dig inte, har du läst din bibel så har du läst det mesta redan, så väldigt lite nytt (jag vet att du är rädd för att lära dig nya saker, speciellt saker som stämmer, men det behöver du i alla fall inte oroa dig över om du gör det här). Du kommer känna igen så gott som samtliga sagofigurer, berättelserna, slutsatserna och det är samma låtsaskompis också!

     • Att Muhammed kopierade vissa bitar av Bibeln är väl känt. Men vad bevisar då detta?
      Islam enligt Koranen är ju likväl den raka motsatsen till Kristendom enligt Nya Testamentet.

     • Har du läst koranen? Och kristendomen är inte enbart nya testamentet (även om det hade varit illa nog).

      Men det bevisar att det är tre semitiska sekter, skapade av samma folkgrupper, med samma påhittade figurer och samma vidriga budskap som enbart handlar om att styra korkade människor. Ser man till vad människor har utfört för illdåd i dessa religioners namn så skulle jag inte vilja påstå att islam skiljer ut sig mer än att de på senare tid har varit vidrigast. Ni kristna har otroligt mycket ont på ert samvete, med många miljoner förstörda liv genom historien.

      Jag ser de tre semitiska sekterna och deras följare som tre fotbollslag och deras ”firmor”. Visst, ett av lagen har en mindre grupp huliganer än de övriga, å andra sidan är de minst lika tokiga. Ett av lagen har en huligangrupp som på sistone har totalt släppt alla spärrar, samtidigt som den tidigare utan jämförelse värsta ”firman” har lugnat ner sig lite på sistone (även om det finns många undantag). Nu vet jag att sådana som du, oavsett om ni är kristna, judar eller muslimer, ser de som inte är exakt som er själva som ”inte riktiga troende”, men för en utomstående…en tänkande…så finns det inga nämnvärda skillnader på er. Jämför med synen som de flesta välutbildade har på s.k. ”arbetare”, eller som överklassen har på er övriga. Det är bara så det är, vissa människor är bättre och ser ner på de som är sämre. Ni som är sämre behöver sagofigurer för att må bra, vi behöver det inte.

 135. Vi måste ändra på oss? Varför ska vi betala skatt till all världens folk utan att få något själv. Inom 20 år så är pensionen ett minne blott. Oddsen att man får rätt är större en att man har fel.

   • Står säkert att vi byggde upp ett samhälle långt ifrån det fattigjon samhället som vi var vana med. Sen skulle vi skämmas för att vi fick det för bra så vi började dela med oss allt vi hade byggt upp.

 136. I muslimska länder får kristna betala en särskild avgift just för att de är kristna.

  Jag förväntar mig att Löfven har någon liknande idé i tankarna, fast omvänt?

 137. ”Creeping Sharia” är fortfarande ett faktum. Alla som värnar om västerländska värderingar och det sekulära samhället, oavsett om de är invandrare eller inte, borde vara på sin vakt mot detta. Det är bara en tidsfråga innan vi får höra krav på flera böneutrop i veckan från dessa moskéer, om inte Sverige vrider på rodret.

 138. Att förbjuda böneutrop anser inte jag är tillräckligt.
  Vad har islam tillfört mänskligheten mer än elände? Varför ger vi deras våldsideologi ens utrymme i vårt land? ”Det råder religionsfrihet här.” Islam är mer än bara en religion. Det är en ideologi som har som mål att erövra hela världen.
  Vi försörjer dem medan de klamrar sig fast som blodiglar och förökar sig i rasande takt. Varför tillåter vi att de bygger moskéer här?
  Varför ger vi skattefinansierade bidrag till alla deras föreningar?
  Islam är motsatsen till demokrati.
  Hur kan vi tillåta detta?

  • Personligen har jag aldrig gett min tillåtelse. Kommer heller aldrig göra det. Skulle gärna se att islam terrorstämplas.

 139. Jag anser att om nu PK eliten anser att Sveriges framtid skall byggas i huvudsak med muslimsk invandring skall böneutrop tillåtas .Gärna speciellt på Södermalm i 120 dB.Det skulle bli en fin kontinuitet om det första böneutropet börjat 05:30.Samtidigt som PK eliten rumlar hem från sina nattklubbar fulla och kanske fullproppade med kemiska substanser..Vad kan inte vara underbarare än att somna in dyngrak till ljudet av en minaret.Rena drömmen för en multikulturell Miljöpartist eller Vänsterpartist på Södermalm.

 140. Muslimfria delar av världen kommer att stå allt högre i kurs. För min och familjens del är perspektivet brett, vi är beredda att stå ut med det mesta, så länge det finns få muslimer.

 141. Inte en snöbolls chans i helvetet att jag någonsin accepterar att muslimer ockuperar och besudlar min mark och mitt land.De ska motarbetas och fördrivas,varenda en.

 142. Tar
  man bort alla verserna i koranen som beskriver hur man ska döda de otrogna så hade det inte blivit mycket kvar. Muslimernas grundläggande rättesnöre för islam är koranen som förespråkar bl.a pedofili, barnäktenskap och stening. Profeten Muhammed var själv en pedofil då han enligt koranen våldtog Aisha när hon var
  endast 9 år gammal.

  Islam är en utbredd, våldsam,ondskefull, intolerant, hatiskt, mobbningsreligion som vill införa sin vilja och trossystem på alla övriga i kraft av våld. Islam hör inte hemma i det västerländska samhället. Islam hör inte hemma i Sverige. Västerländska värderingar och koranens budskap går inte att förena.

 143. Ska vi ändra på oss? De ska vara förbannat glada för att de temporärt får vistas på vår landyta. Det här landet är på väg ner i avgrunden. Vi har tafatta politiker som hejar på det muslimska övertagandet av Sverige. Det finns bara ett alternativ i höst och det är att rösta på SD.

 144. Muslimerna har sina egna länder där dom kan bröla böneutrop hur ofta dom vill. Det är bara för dom att packa ihop och åka tillbaka dit. Jag ser inte vad deras problem med det är?
  Visst får dom massa bidrag här i Sverige, men snart borde förnuftet vinna i riksdagen så den tiden är förhoppningsvis snart till ända. Och då har dom absolut inget som håller kvar dom här.

 145. No-Go zonerrna är nu stora som städer och lockar massor av nya bosättare från skithålen i Mellanöstern och Afrika.. Bosättarna tränger undan vårt folk. Vi har flyttat från Stockholm och bor med min familj i en mellanstor stad. Här är det mer som för 15 år sedan i Stockholm. Men framtiden kommer snart hit också.

    • även om vi kan eller försöker springa ifrån verkligheten så kommer verkligheten alltid ikapp en. när en svensk familj flyttar från utanförskapsområdena för att fly mångkulturen så kommer mångkulturen komma till deras nya områden också. det jag försöker säga är att om man är emot mångkulturen så måste man engagera sig och bekämpa den eller så förblir man på flyende fot. det finns inget mittemellan för en svensk som är emot mångkulturen utan man måste välja sida antingen fortsätta fly eller stå kvar o kämpa.

     • jag kommer aldrig engagera mig i någon rörelse eller parti eftersom alla dessa partier o rörelser är oftast rasistiska de framhäver oftast etniciteten/rasen och verkar tro att denna kamp är en etnisk kamp istället för en ideologisk kamp en slags kulturell kamp.
      jag tror på nationalstaterna och att de bör bevaras men jag tror inte på etniskt homogena stater där går min gräns.
      USA är en rik kultur som lyckats samla alla kulturer och göra de till en enda Amerikansk kultur och denna kulturella idé gillar jag där alla som respekterar och accepterar den Amerikanska konstitutionen och de Amerikanska värderingarna som vilar på sekulärism är det jag föredrar.
      alla som kommer hit måste anpassa sig till Svensk kultur, Svenska lagar o värderingar och vägrar man stå upp för dessa då enligt har man inget här att göra.
      alla är välkomna hit så länge de inte försöker omvandla Sverige till oigenkännlighet.

    • precis det jag skrev antingen man väljer att alltid vara på flyende fot eller så väljer man att stanna kvar o kämpa.
     Islam/Islamismen finns överallt även i de östeuropeiska länderna och i Ryssland och visst där har de inte lika mycket att säga till om men det kommer att förändras där också ska du se.

     • Svårt att att kämpa mot en regering som är islamkramare
      Ska jag flytta någonstans så blir det Costa Rica och lång från EU

     • du har AFS och SD att engagera dig i om du känner för o bekämpa islamiseringen av Sverige.

     • de inom SD och AFS försöker iaf och förhoppningsvis så lyckas de eller så blir de krossade allihop. om de förlorar den här kampen då kan de åtminstone säga att de försökte iaf.

     • Det är sant men Sverige har över en miljon islamister i Sverige och det är redan kört och det blir inte bättre för det kommer ca 300 nya varje vecka.

     • ja det är en farlig utveckling tyvärr och jag har märkt genom de 32 åren jag bott här hur snabbt allting förändrats och man känner knappt att man bor i Sverige längre.
      det är slöjor o burkor o speciella badtider för muslimska kvinnor på badhus o såg ett TV4 reportage om en muslimsk friskola som hade en skolbuss där små tjejerna och killarna inte fick sitta tillsammans. alltså kan du tänka dig köns segregering i vårt kära Sverige helt fucking galet. lätt kränkta troende muslimer vill ha speciell mat i skolorna och i fängelserna o det ska vara Halal o de vill ha sina bönerum i skolorna och föräldrar som vägrar sina barn sexuall kunskap osv. hallå vårt kära sekulära Sverige håller på att tas ifrån oss. jag känner inte igen mitt Sverige längre som jag växte upp i.

 146. En enkel fråga: Skulle vi få bygga kyrkor och kräva att klockorna regelbundet ringer, om vi bosatte oss i deras muslimska länder?
  Dum fråga, jag vet. För vi skulle inte ens få bosätta oss i deras länder!

    • du kan inte säga nej …
     o du har ingen rätt till det…

     politikerna tittar på saken o polisen kommer att godkänna den.. o så kommer denna sajt att stängas då den klassas som hatsajt..

     o saken är ur världen…
     allt annat är rasistisk…

     om inte sv. organiserar en protest marsh.. o demontstrerar typ 10 000 eller 100 000 då är det ingen mening att kommentera detta..
     ta skeden vackert i hand o svälj…

     • reallist har bott i sv. för länge hahaha.. o vet hur feg svensken är…

      här är det typ ngn 100 tal som skriver.. men kanske 10 st. skulle ställa upp i verkligheten.. så… inse fakta…

     • hahaha så rätt.. bara o inse sverige är förlorad

      o nu nästa fråga .. vad gör ni åt det?

     • 40.000 skattebetalande svenskar lämnar Sverige varje år, så det finns snart inga resurser kvar.

     • Alldeles riktigt. Jag har själv flyttat utomlands. Om de som kört Sverige ner i skiten rensar upp och får ordning på landet, så kan jag överväga att flytta tillbaka.

     • Dom flesta är inte etniska svenskar utan det är nyblivna svenskar som tar bidragen med sig hem.

     • Vad pratar du om? svennar som protesterar som marscherar? Va?.har du inte fattat att de flesta som skriver här är patrioter i teori.. bakom skärmen… efter ett glas hembränt?…

      Har du noterat att många som skriver här tänker flytta ifrån Sverige..ja, man blir spyfärdig..vidriga ”patrioter” som till att börja med inte förtjänar sitt eget land..

      Även om SD skulle vinna nästa val det kommer inte att hända ett skit . SD kommer omedelbart att manipulerats bort från makten. Att nonchaleras..att mobbas på samma sätt som man gör idag. …Politikerna har insett att den flesta svennar är ett lammflock lätt att manipulera och styra…och säkerligen skrattar ihjäl sig när de läser alla dessa tomma hot i våra kommentarer

     • bra du fattade det underförstådda i min kkommentar.. det var exakt vad jag menade lol…..

      det enda som kan genomföra demonstration i sv. är facket .. men dom sparkar alla som inte tycker som dom.. så.. moment 22

      sv. landet med några nävar i fickan.. resten gillar lägen .. med kulturberikning..
      innom kort öppnar ny attraktion på skansen..
      en sv. familj.. o ikea möbler.. som det var förr…

      resten får nog anpassa sig eller flytta…

  • Har hört någonstans att Putins svar när de frågade om de fick bygga en moskee i Moskva, var att de skulle de få så snart han fick bygga en kyrka i Mecka

 147. Det här handlar inte om religionsfrihet. En religion som har uttryckssätt som uttryckligen inkräktar på andra, genom t ex böneutrop är invaderande.
  De muslimer som är så troende att de vill ha alla denna religions epitet i Sverige bör överväga att flytta till ett land.
  De som kan tåla vårt sekulära samhälle och inte på något sätt vill införa muslimska epitet må stanna om de kan försörja sig genom arbete.

 148. Man hör aldrig någon imam eller liknande ta avstånd från terrorhandlingar utförda av islamister så man undrar ju lite vad de predikar i moskéerna. Skulle vara väldigt intressant att se en svensk översättning på en hel gudstjänst.

 149. I decennier har jag tänkt att jag ska aldrig gå ur svenska kyrkan, men nu tänker jag göra det. Biskoparna har blivit vansinniga och ärkedåren högst upp är värst.

 150. Kvinnor och barn är anvisade till en särskild plats i mosken…
  Vilket jävla separerande på människor. ÄR det några som ska förändra sina usla vanor så är det muslimer. Förbjud islam, det är det enda rätta och så blev världen säkert mycket bättre också!

 151. Javisst är det många muslimer nu i lilla Sverige – alldeles för många – och fler lär det bli om inte vi med förnuftet i behåll sätter stopp och ut – De får åka tillbaka eller till något annat muslimland – varför tar de sig ända hit till Norden?? de passar inte in här

 152. Muslimerna tar sig till Europa för att ta över. Att det skall vara så svårt för vissa somliga att fatta det. Med den flathet vi i dag kan bevittna bland våra s.k. förtroendevalda kommer det att gå fort att ta över våra länder i Europa, undantaget de länder som ligger i öst, där ledarna fortfarande går i takt med sitt eget folk och förstått att huvudet inte bara kommit till för att sätta mössan på.

    • Det slutar med inbördeskrig om inte islamiseringen stoppas nu.
     Kristna invandrare kommer att hjälpa oss svenskar.Hoppas!

     • det är försent bollen är i rullning, vi kan stoppa islamiseringen endast genom brutalitet, köra islam på porten, vilket vi kommer få göra oavsett när tredje vågen rullar in..
      eller blommar ut från insidan..

     • Okey. Bollen i rullning? Tror du vi kommer undan inbördeskrig? DET tror inte jag, krävs stor vändning för det.

     • jag tror inte vi kommer undan , islam belägrar oss innefrån denna gång och tyvärr blir det mycket lidande pga att vi väntar och väntar med åtgärder, ju längre vi väntar ju mer lidande kommer..
      en totalvändning spelar ingen roll idag, de är för många parasiter här, det kommer bli tufft, samtidigt väntas afrika flerdubbla sin befolkning inom kort..

      vårt folk är inte moget att gå i strid för nationen så förmodligen lär vi få vänta tills vi blir angripna innan motåtgärder kan sättas in, tyvärr alldeles för sent.
      vi är idag så splittrade genom manipulering/doktrinering att folket har svårt att se vad som kommer, fan de kan inte ens räkna ut att ekonomin kraschar om fortsätter på den inslagna vägen.
      alla förstaväljare iår har bara den platform vi står på idag, så för de är det ett normaltillstånd, de har ingen susning om hur det var innan.. nästa val är det ännu fler inkl de som vill störta sverige till underkastelse,, vår chans att förändra kommer bara en gång och det är till valet sen är det försent.

     • Som jag läst/ser det, är Sveriges politik/utveckling negativ? Att höja skatter/rensa ”ladorna ”under högkonjuktur bådar inte gott? Vad tror NI händer när det blir lågkonjunktur igen? Man måste nog försöka se det hela i stort…

     • ja så är det, vårt folk är kuvade, tror blint på de styrande.
      övriga europa visar att försvarsmekanismen går igång,, pegida, gen ident, massiva demos osv, vi hade några försök till ”uppvigling” förra året typ återkommande torgmöte det gick inget vidare med uppslutning.
      tror många väntar på gnistan..
      svp är de enda här jag vet drog ihop massiva demos, oxå de enda som satte respekt i vänstern, nmr/nordisk ungdom jobbar på, visst vi har haft lite större spektakel med inbjudna talare mm men det är inte samma sak, det kommer ej från folket,, vi vandrar omkring ensamma vilsna som individ vilket är en liten del i splittringen av vårt folk,, folket som kommer har med sej den homogena etik de tagit ifrån oss, vi måste samlas hitta de gemensamma punkterna igen så vi kan känna samhörighet.

      individualism farligt, allt synas genom individualism, vilket gör att helheten försvinner, det blir svårt att se samband,, terroristcellen blir 10 enskilda individer typ.
      detta är en del i den globala agendan, vi blir duperade och splittrade.

      självklart dömer de ut det svenska folket, de ser ju att inget motstånd överhuvudtaget bildas i sverige, det kan tolkas fel..

      du har säkert läst vad jag skriver om när det gäller vår framtid hur jag ser det, och att mina svarskommentarer inte är personliga utan sladdar vilt
      + repeterar från olika vinklar,, man blir tömd för det är fortfarande samma problem vi ser det talas om i kommentarer, nya namn kommer med ”gamla” påståenden som behöver bemötas med ”gamla” fakta när ”nya” företeelser kommer fram.
      detta forum är inte konstruktivt för de som vaknat och söker den ”sammanhållning” som leder till nationalism/homogen kultur utan mer som upplysning/nyhetsforum.

      tror även vi får uppleva en form av fascism som en del av lösningen
      i en övergångsperiod.
      ingen vänsterfascism, ingen global nwo utan en form av nationell fascism,, ni som tror arnstad vet vad fascism är bör läsa på och finna att nationalism/fascism är nära besläktade, han är livrädd liten socialist.
      och detta frodas just nu runt om i europa så vi bör knyta kontakter snarast..

      no surrender

  • japp precis som i Iran när Vänstern gjorde gemensam sakt med de religiösa fanatikerna att störta Shahen och sedan gav Mullorna Vänstern en rejäl dolk i ryggen.
   många iranier som flytt Iran efter revolutionen tillhör oftast Vänstern Socialister Kommunister osv.
   de trodde att de skulle få dela makten med Mullorna.

 153. Finland är nu på väg mot en östeuropeisk hållning. De kommer slå till hårt mot muslimerna i Finland så snart kommer välfärdsnomaderna traskande över Torne älv.

 154. ” Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna ”
  Men ingår böneutrop i ett demokratiskt modernt land ? Knappast va ?

 155. Inga böneutrop i Sverige! Finns ingen som helst anledning att godkänna att man på offentlig plats få stå och skrika ut religiösa texter..

 156. som inkommande anpassar man sig till värdlandet, hela svenska hen regeringen bar slöja vid besöken söderut, kanske skulle mellanakterna anpassa sig till lite mer moderna samhällsformer?

  • Skyll INTE på våra svenska kvinnor/tjejer? De rår inte för att våra Politiker släppt in barbarer/värre än vilda djur till Sverige/Norden???

   • Ja- och nej.
    Naturligtvis rår inte alla svenska kvinnor för det.
    Men faktum är att …om endast kvinnor hade rösträtt i Sverige så skulle MP vara tredje största parti och F! skulle sedan länge sitta i riksdagen, medan SD skulle kämpa för att klara fyraprocentsspärren.

    Så rent generellt kan man säga att en väldigt stor del av kvinnorna har en skuld för att politikerna – som dom har röstat på – har släppt in migranter och islamister.

    • Glöm för inte en sekund att massor med Svenska kvinnor yngre som äldre, aldrig numera tar i en medeltida individ, ens med tång. De drar sig undan…Vill INTE ha nåt att göra med dessa. ser det ökar för vart år/månad/dag. Detta gäller naturligtvis inte korkade feminister…

 157. Helt absurt att Sverige ska förändra och anpassa sig till de länder som är så dysfunktionella att de egna medborgarna måste fly till kristna länder i västvärlden.

  • Precis, dom var tvungna att fly för sina liv till ett av värdens bästa länder att leva i. Nu börjar dom växa till sig här, kräver att vi skall ändra det som vi byggt upp. Dom vill bygga samhället i sin stil, med andra ord, Ett samhälle som man inte kan leva i utan måste fly ifrån. Fly för sina liv!
   Fy fan! Sätt stopp för dessa religiösa sederna på allmänna platser. Böneutrop, Burka, Burkini, mm.

 158. Maqsood har full frihet att i sitt privata hem utöva sina böneutrop, (under förutsättning att det inte stör grannarna)

 159. Jag ser fram emot den dag då varenda moské skall sprängas till en grushög och varenda müslim avlägsnas från Europa.
  Det borde vara realiserat inom ett decennium.

 160. Visst, tiderna förändras och folk måste utvecklas och förändra sig.
  Det håller jag med dig om, Maqsod.
  Så….så fort du och de övriga muslimerna visar att ni förändrar er och börjar äta griskött så är jag beredd att förändras och ändra min inställning till böneutrop.

  • Att en muslim skulle äta griskött är en omöjlighet för Koranen kan inte reformeras och omskrivas då allahs ord inte får ändras enligt muslimerna. Enligt Koranen ska den som ändrar allahs ord bestraffas med döden.

  • Visst är det så, men den enda realistiska kraft som kan stoppa islam är kristendom!
   Att tro på någon sekulär ateism i detta sammanhang är så befängt att man baxnar.

   • Ditt tungomålspladder verkar vara ganska verkningslöst! Du får växla upp med vigvatten och vitlök också.

    • Nja, jag har dock läst min historiebok väl, ett ämne som gav mig A efter mycket flit.
     Och dessutom har vi Polen som ett mycket bra parallellexempel om detta land nu är dig bekant?

   • Som om vi skulle behöva MER av religionsidioti. Ökenreligion det också, fast av annan smak och mognad.

    Det är upplysningens tid vi skall sträva efter, inte sätta igång än mer sjukdom om vilken sagobok som är mest sann.

 161. ”Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige” ja så vakna upp herr och fru 7-klöverväljare speciellt moderat och socialdemokrat. Religion är på väg tillbaka inte från medeltiden utan före den från år 600 och det kommer bli riktigt otrevligt för icke rättrogna.

 162. 41 personer ( 2 % ) har röstat ”Ja, svenskarna måste anpassa sig ” .
  Är det något slags aprilskämt ? :/

 163. Du din förbannade Islamist som förstör vårt svenska Sverige, ska ha en fot i arslet tillsammans med det landsförädande PK-patrasket i riksdagen och ut ut, ut ur vårt svenska Sverige, som ska dammsugas rent från det helvetiska sattyget Islam, tillsammans med det hycklande PK-patrasket, en spark i arslet och av med medborgarskapet, så kan ni tillsammans mjölka era kameler i någon sketen sandhåla. Minareter och annat islamitiskt sattyg ska jämnas med marken, så att Sverige åter blir svenskt. Snart börjar det nya korståget mot sattyget som kallas Islam.

 164. ”Tiderna förändras”, säger alltså….en person som anser att böneutrop ska existera år 2018.
  Om det inte vore så jävla idiotiskt så vore det faktiskt riktigt roligt i all sin absurditet.

  • Därför att syftet med böneutrop inte är att kalla folk till bön.
   Även muslimer kan klockan, åtminstone de flesta, så dom vet nog när det är dags att gå till moskén utan vare sig böneutrop eller radio.
   Syftet med böneutrop är att böneutropet ska manifestera att islam har tagit över det geografiska , religiösa och kulturella området där böneutropet sker.

  • Det finns appar för böneutrop.. Böneutrop är inget oljud som skall smutsa ner offentliga rummet med.

   Kyrkklockor är ok för det en Svensk tradition. Glassbilen är inte ok och böneutrop är inte ok.

 165. En avveckling av det Svenska folket till förmån för islam ligger inte i linje med mina personliga preferenser. Sedan kan de babbla om principer och ljudnivåer bäst de vill. Det bryr jag mig inte om. Islam har inget i västerlandet att skaffa och bör drivas tillbaka till öknen.

  • Amen. Man tar seden dit man kommer eller så är det bara att traska vidare. Nordpolen har obebyggd mark och säkert ett asylkontor med bankomat och tankat ICA-kort.

 166. Det blir alltmer uppenbart att MASSREPATRIERINGAR är helt NÖDVÄNDIGA och bör startas omgående.

  Först till klippning skall vara de som gapar om att minaretskrikande skall tillåtas.

  Ja, precis, så.

  Tokfan till biskop i Växjö skall alltså fråntas sitt medborgarskap och utvisas med FÖRSTA REPATRIERINGSPLANET.

 167. Nej! Vi skall inte tilllåta böneutrop. Utan nu är det dags för den stora deporeteringfesten. Muslimer i Sverige skall åka hem, Sverige är inte deras land.

  • Kommer tyvärr aldrig att hända. Det absolut bästa scenariot för Sverige är att det muslimska övertagandet bromsas upp med några år. Sverige kommer att bli muslimskt på sikt. Sverige visar inte ens ut grovt kriminella muslimer.

   • Kommer aldrig att ske. Vi är tillräckligt många som är redo att ta till vapen för att rensa upp.

    • Ett inbördeskrig skulle göra slut på Sverige som nation. Landet skulle delas upp mellan svenskar och muslimer.

     • Jag antar att du skulle kämpa på deras sida. Tyvärr så går vi mot ett inbördeskrig men när den dagen kommer så kommer ni att att mötas av en hårdför armé. Muslimernas underhålls vägar är både långa och svår forscerade när de skall ha hjälp från Mellanöstern förutsatt att övriga Europa ännu inte är erövrade vilket jag förutsätter.

     • Jag kommer inte att delta i kriget, utan kommer och ligga på en badstrand och dricka kalla öl.

    • Efter 200 år av fred? Och nedlagd allmän värnplikt i många år? Och konflikträdsla som ett utmärkande Svenskt drag?
     Sverige kommer att långsamt tyna bort som det land vi en gång känt. PK maffian håller folket på mattan. Islamiseringen och brottsligheten är redan det nya normala. Motståndet lyser med sin frånvaro, och SD har checkat ut.

     • Att majoriteten av svenskarna är för massimmigration av muslimer gör inte saken lättare.

     • De som pratar om inbördeskrig inser nog inte hur välorganiserade motståndarna är.
      Det handlar inte enbart om närmare 1 miljon muslimer. På samma sida står i stort sett hela samhället. Kyrkan, statliga myndigheter, 7 riksdagspartier, 99% av alla medier, hela det kulturella etablissemanget och näringslivet.
      En tuff match!

   • Det bero på. Man kan begränsa problemet. Rätt politiker vid makten som gör det jobbig för flyktingar bo och verka i Sverige, så kan vi bli av med problemet.

    Bara en sån enkel sak att ingen få kan asyl om den inte har jobb och bostad ifrån dag #1

    10 års karens för access till välfärden. Dvs inga CSN lån, inga bidrag eller ingen hjälp ifrån Socialen förrän man bott i Sverige och betalt skatt i minst 10 år

    Kan man inte försörja själv och inte tillhör den Sverige folkstammen, så skall man deporteras inom 24 h.

    • De flesta kommer ändå att klamra sig fast och aldrig åker härifrån. Med den förökningstakten, dvs. så länge aisha föder så länge allah tillåter, kommer de till slut att bli majoritet och ta över landet.

  • Jag håller med om! Om vi och våra barn ska känna oss någorlunda trygga, måste alla muslimer, som inte totalt och utan några som helst villkor, accepterar våra seder och bruk och totalt anpassar sig, måste utvisas ur landet!

 168. Jag tycker att minaretskrikande ENBART skall vara tillåtet på EN GATA – Nämligen Eastmangatan i Vasastan i Stockholm.

  Ja, där bor ju Fredrik Reinfeldt som gärna ”öppnar sitt hjärta” for Islam…

  Förslagsvis kan man bygga upp en minaret på trottoaren, så att utropen kan ske 2 meter från Freddies köksfönster.

   • Jodå. Schyfferten bor i trappuppgången bredvid. Så även den fjollan kan ju njuta av minaretskrikandet när hen äter pizzan som hen tjatar om.

  • Jag skulle bli otroligt glad om Fredrik Reinfeldt, Fridolin, Annie Lööv och inte minst Stefan Löfven ställdes inför rätta rör L.förräderi och sattes i fängelse för resten av sina liv. Alternativ utvisning från Sverige på livstid!

 169. Inte fan ska vi svenskar anpassa oss för islam!!!! Om de vill ha böneutrop så åk hem ,där kan ni skrika så gott ni vill! Men inte här, Sverige är kristet land!!!
  Så förbannad jag blir på hela diskussioner!

 170. Mosken i Norsborg är en turkisk moské. Böneutrop är 5 ggr. om dagen. Första utropen börjar vid cirka 03.45. Minaret står för ”erövring”. Islam har alltid varit en ond kult och ingen annan – varken ideologi eller religion har åstadkommit så mycket ondska som islam . Islam borde förbjudes över hela planeten.

  • Det är troligtvis samma folk som när det verkligen vänder komma att säga, ”det har jag förespråkat hela tiden, min linje var kontrollerad invandring och inte för många muslimer”.

   • de tror på fullaste allvar att deras rikedomar kommer att rädda de. kolla på de Vita i Sydafrika som trots att de bodde i sina Gated communitys bakom taggtråd och höga murar och nu är de på väg att bokstavligt talat utrotas. dessa rika svenskar som bor i sina rika ”skyddade” områden långt från mångkulturen kommer förr eller senare att också få sin beskärda del. inga murar eller taggtråd kan du gömma dig bakom oavsett hur rik du är eftersom när fotfolket fått nog och bägaren runnit över då kan ingen stoppa ett upproriskt folk.
    snart kommer det att hända här i Sverige många svenskar har fått nog och de blir bara fler o fler o till slut briserar det och då kommer såna som ruinfeldt Löven Lööf Fridolin att hänga i träden.
    PK politikerna fattar inte hur allvarligt situationen är förrän det är försent.

    • Jag jämför oss även med Libanon och visst Boernas situation i SA är fasansfull, bedrövligt även i Venezuela, där socialismen härjar där far folk illa och det drabbar ALLA, rik som fattig.

     • ja det är sant glömde Venezuela och Libanon också. finns egentligen många exempel på länder som gick fel väg och man kan ju tycka att man borde dra lärdom av dessa länder men nä det händer tyvärr inte.

 171. De som kan se varningsskyltarna lämnar sverige tidigt, som de har sedan 2000, det är ett rekordantal människor som har lämnat de senaste 2 åren, många flyttar till ungern.

 172. Tidernas behöver alls förändras. Muslimerna har ingenting i Sverige att göra Det är som Tyska soldater i Norge under 2nd ww, det är ockupations makt. Men nu är dags fö muslimerna att åka hem, sverige är inte deras land

 173. ”Lite grann”? Snick snack! Det kommer att bli böneutrop från samtliga moskéer, oavsett vad svenne banan säger. Det kommer regeringen att se till.

 174. Bara jag ser rubriken blir jag förbannad. Är det något vi svenskar har varit bra på så är det att anpassa oss och anstränga oss efter bästa förmåga, så att vårt demokratiska och fredliga välfärdsland ska kunna fungera så bra som möjligt.

  I en ledarkolumn i dagens SvD (ledarredaktionen är fortfarande oberoende moderat, resten tror jag är miljöpartistisk eller liknande) skrev forskaren och nationalekonomen Özge Öner artikeln ”Vådan av fördelar utan förväntningar”.

  Hon skriver bl a ”Ett stort antal nyanlända är här och de har visat sig svårintegrerade. … Det sociala kontraktet håller bara när tillräckligt många individer i samhället delar grundläggande värderingar. Det största problemet med integration är därför att dessa värderingar inte kommuniceras med de nyanlända. … att ge fördelar till nyanlända utan några uttryckliga förväntningar är kontraproduktivt för deras integration.”

 175. Enligt obekräftade uppgifter kommer Moderaterna i Norsborg att gå till val på att följa upp Freddes succé-tal ”Öppna era hjärtan”, med en slogan:

  ”Öppna era Öron för Islam i Norsborg”…

 176. ”Det är bra marknad att vara anti-muslimsk och anti-invandrare just nu”

  Eeh, bra marknad? Är idioten helt jävla blåst i huvudet eller? Att vara kritisk mot invandring och islam leder tydligen inte till uthängning, förlorade jobb och utfrysning. Tydligen så tjänar man jättemycket. Och i perfekt löfven-anda väljer han att inte skilja på invandringskritisk och anti-invandrare. Jävla nolla.

 177. Vår grundinställning måste vara att islam är en förmedeltida våldsideologi som inte passar i ett civiliserat samhälle och borde förb,judas.För varje punkt som vi ger efter, så flyttar dom fram positionerna mot införande av Sharia. Dom har ju historiskt gått på pumpen och nu måste vi se till att så även sker vid denna attack. Problemet är att dom inte har begripit att dom bara är verktyg i händerna på globalisterna.

 178. Nu krävs det mycket viljestyrka för att inte skriva något som får kommentaren raderad. Khawaja- Detta är inte ditt land och du har därmed INGET att säga till om. Anpassa dig eller stick härifrån!

  Det finns gott om turister som reser till muslimska länder och bidrar ekonomiskt. Tycker Khawaja att Turkiet, F. Arabemiraten, Marocko och Egypten ska ändra på sig för turisterna? Kanske kvinnorna kan ta av sig slöjorna så de kvinnliga turisterna känner att de passar in? Böneutropen bör upphöra, de kan ju störa vissa turister. Och självklart ska fläsk serveras på varje restaurang.

 179. Den Muslimska Invandringen ÄR inte ett BESLUT som tagits tillsammans med Folket från begynnelsen, och har därmed INTE funnits någon Information OM vad det betyder för Svensken på Sikt..
  Alltså har INTE Folket och Politikerna i SVÄRIGÄ gått åt ett o samma håll..
  därför står Vi fortfarande på olika sidor…
  Och Skillnaden i Synsätt på denna Invandringen ÄR väsenskilld hos befolkningen och Politikerna..

  VI Det Etniska Folket har INGET behov av Förändring och Anpassning till Muslimska Traditioner o Kulturer utan ÄR nöjda med att vara SVENSKAR med Våra Traditioner…!!

  Vill Ni Muslimer leva som muslimer och som Ni Alltid Levt har ni valt fel Land och har möjligheter att flytta till länder som ÄR Muslimska, INGEN hindrar Er….!!

 180. Mina barn och barnbarn försvann igår och min kära fru tillhör de ”lyckligt ovetande”.
  Sitter nu och tittar ut över min balkong där den svenska fanan fladdrar under strålkastaren.
  Mycket vackert, och även om detta nu eventuellt strider mot någon flaggförordning så är det för mig ett gott sällskap med det gyllene korset på blå bakgrund!

 181. OT: Såg på TV att Annie Lööv stått i mål, måste ju vara värdelöst, hon vill ju släppa in allt….

 182. Det är snarare så att svenskarna har ändrat sig för mycket och problemet är att muslimerna inte kan ändra sig.

 183. Herr Pigg här nedan är mycket underhållande men med en vass underton.
  Jag uppskattar dina många kloka inlägg!

 184. Förtydligande till Maqsood, Sverige är inget demokratiskt land, hade det varit det så hade här aldrig funnits några muslimer.

 185. Det är la inte svenskarna som ska ändra sig lite det är dom som kommer hit som ska ändra sig mycket! Den kultur som vi lever i här i sverige har gjort oss så framgångsrika och inte efterblivna! Det är ingen som tror att muslimer ber 24 timmar men det som oroar den stora massan är alla extrema krafter som kommit hit och nu utövar någon form av krav på ett samhälle som helt saknar religiöst tvång! Jag har träffat mäniskor från muslimska länder som är här och dessa själva berättar att dom innan dom kom till Sverige knappt satt sin fot i en moské men här så gott som blivit tvingade av sina landsmänn som oftast varit extremt hotfulla och extremt radikala! Dom säger när dom åker tillbaka till sina hemländer på semester så känner dom sig mer befriade från det religiösa tvånget varför det är så kan ju våra forskare förklara om dom nu kan!

 186. Varför måste svenskarna ändra på sig? Jag förstår att de behövde hjälp när de hade svårt men det är utlänningar eller invandrarna som ska ändra på sig.De ska utbilda och lära sig språket.Varför jag och mina syskon som utbildade oss i flera år gå utan jobb medans utlänningar som inte förstår ett ord svenska får jobb?Eller deras män låter inte kvinnorna jobba och de lever på soc. och de föder barn bara för att inte jobba.Detta är ett kristet land och vill de att det ska vara minaret får de åka länder där det finns minareter.Antingen anpassar de sig till Sverige eller åker de där de kommer ifrån.Allt detta är S partiets fel.Utlänningar lever bättre och det godtar jag inte

 187. Hur långt har vi kommit med islamiseringen.
  Moskeer i varje stad: check
  Böneutrop i offentlig miljö: check
  Islamiska friskolor: check
  Kvinnor i diverse religiösa huvudbonader: check
  Kvinnor stannar i hemmet och tar hand om horder av barn: check
  Gruppvåldtäkter av icke islamiska kvinnor: check
  Halalkött i var matbutik: check
  Statliga myndigheter finns alla tillgängliga på Arabiska och andra islamiska språk: check
  Detta var lite av den pågående islamiseringen. Har säkert missat massor …

   • Bara bra. Nu konverterar vi allihopa eftersom Ingen ända gar tlll svenska kyrkan pa 18e söndag efter Trinitatis och sa bliver vi muslimer. Om din flickvän är otrogen bara stena…

  • De borde ha rätt till det. Faktum är… om muslimer far rätt till böneutrop, borde vilken annan kyrka som helst fa tuta i luren lika ofta. Därför är jag av uppfattningen att kyrkbjällret borde sluta. Svenska staten är inte religiös…

    • Naturligtvis inte. Du rör dig pa en högepopulistisk webbsida där högst 1000 personer kommentarer regelbundet. Skrik om du vill. Det hörs ända int i Sverige…

    • Jag delar din asikt. Men man far väl anda komma ihag var vi är och hur manga vi är här…

     • Snälla, snälla, snälla. Om det nu är Muhammed du har som din avatar: Vänligen radera.

     • Radera är bättre ordval än försvinn? Vi borde alla konvertera till Islam snabbast möjligt. Har din fru brännt middagen? En lätt högerkrok. Det kann bara bli bättre.

     • Personnangrep istället för Argument. Du är allt ett litet litet troll…

     • Jag försöker nu bara bilda vänstern, men detta är väl nu iofs en omöjlig uppgift!
      En sak till: bränt stavas med ett (1) n det också!

     • Vänstern är redan bildad. Sedan länge. Jag bloggar fran Tyskland och kann inte hjälpa om autkorrigering ställer till det efter knapptrykning. Men du är en rätt otrvlig Person…

     • Ursäkta att jag glömde: personangrepp stavas med ett (1) n och med två (2) p.
      Otrevlig, nej men jag önskar vårda vårt vackra språk. Detta gör då icke du?

     • Tala nu istället om för mig varför du har mage att jämföra kyrkklockor med islamistiska böneutrop?

     • För att Berliner Dom bling-blongade 15 minuter runt midnatt igar…

     • Det tyckte jag ossa när jag inte kunde somna. (Eller när man blir väckt pa söndagar…)

     • Sverige har religionsfrihet. Ska matbutikerna stänga under ramadan?

 188. Kan rekommendera att se serien på Tv: The Bible. Intressant om hur det alltid i alla tider har slagits om land och tro i mellanöstern.

 189. Så var det dom som bott här i generationer som det är fel på och nu måste dom ändra sig för gästerna. Om jag som kristen hade kommit med dom här kraven i ett land i Mellanöstern hade jag med största sannolikhet blivit dödad. Hade jag dessutom sagt att muslimerna måste ändra på sig lite så hade dom slitit mig i stycken. En ovälkommen gäst som inte bidrar med något borde fatta att dom borde åka hem till sina seder och bruk som fungerade så bra i hemlandet.

 190. Sverige far skylla sig sjalv. Islam kommer inte att anpassa
  sig efter Sverige, men det har landet ar redan utropat och
  utvalt. For sent har man vaknat!
  Kunskapen om Islam ar alltfor ringa.

 191. Det enda som behöver ändras i Sverige är ett litet tillägg i brottsbalken där det ska stå att islam är terrorverksamhet och samhällsfarligt.

 192. Dags för de muslimska kolonisatörerna att åka hem, islam förvandlar varenda land där den får fäste till ett skithål, och det finns redan nog med islamiska skithålsländer i världen. Svenskarna har sannerligen ingen skyldighet att tolerera någon muslimsk make/take over av sitt hemland.

  • Varför inte bli muslimer rakt av? Klappa till din fru. Gift dig en gang till. Löser alla Problem rakt av…

    • Du maste inte. Det är en möjlighet. Dessutom är det sharia pa allt buset som springer runt…

     • Visst, men jag vill nog inte heller att min granne tillåts vara pedofil och hustrumisshandlare.

 193. Kan någon visa på en framgångsrik historia där man importerat miljontals muslimer till ett land? Jag menar det vore ett väldigt chanstagande om det skulle fungera i Sverige när det inte fungerat i något annat land där en muslimsk invasion skett.

 194. Islam är vår framtid sade vice ordf EU. Islam är vårt största hot sade Åkesson. Vem har rätt?

 195. ”Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann.”

  Fine. Vi tillåter böneutrop till den stora bönestunden på fredagar så stoppar ni segregeringen mellan kvinnor och män under samma bönestund.

  För som han säger ”Sverige är ett demokratiskt land…….” så det ÄR en självklarhet att inte ge ett genus företräde framför ett annat.

   • Det skulle vi inte få heller med det förslaget. Men genom att använda deras egna argument emot dom så säger man inte blankt nej.

    Sedan att DOM skulle ändra på själva fundamentet av Islam som en mansgrisig teologisk vanföreställning är ju enbart att glömma.

    Men det är dom själva som propagerar för förändring så genom att erbjuda dom det så visar man kompromissvilja och inte islamofobi.

    • ”Islamofobi”

     Ett ord som ej egentligen kan existera. En fobi är en rädsla för något som saknar faktisk grund. Eftersom Islam är det absolut största hotet mot hela väst och dess befolkning så saknar inte rädslan för denna ideologi grund.

     Islam och muslimerna skall bort från Sverige helt! Då är dessa frågor helt meningslösa. Vi skall ej kompromissa med dessa invällare, de skall ej bestämma eller påverka något överhuvudtaget. Punkt

     • Att islamofobi är ett ”ickebegrepp” är jag fullkomligt medveten om men samtidigt är det smidigt att media INTE kan beskylla en för det begreppet.

      Sedan är det inte fel att erbjuda en kompromiss när man är fullkomligt medveten om att den andra parten inte kommer att acceptera det hela. I det mediala och politiska spelet påvisar det enbart att vi försökte men dom nekade.

      I det här fallet så vänder jag enbart hans egna argument emot honom genom att erbjuda förändring i svenska samhället mot en förändring inom Islam.
      Jag är medveten om hur dödfött det hela är då Islam är ristat med blod och svärd i sten och förändring inte kan ske.

     • Asso Dennis, din die är perfekt. Men tyvärr är det förs sent pa en helg utan arbetsmandag sa din intelligens försvinner i denna drypande sjö av skräp…

  • Faktum är… om muslimer far rätt till böneutrop, borde vilken annan kyrka som helst fa tuta i luren lika ofta. Därför är jag av uppfattningen att kyrkbjällret borde sluta. Svenska staten är inte religiös…

  • Ja ändra på det här är helt okej – då kan vi väl ändra till en mörkblå regering med SD på statsministerposten. Kan man ändra/försämra kan man nog ändra/förbättra.

 196. Om fredagsbönen är kl 12:00 så borde dessa idioter vara på jobbet. Men majoriteten är ju såklart bidragstagare och därför är detta veckans höjdpunkt för dom. Sverige har inga skyldigheter att anpassa sig efter invällare, det är invällarna som ska anpassa sig, integreras och lära sig om sina skyldigheter. Just nu känner dom bara till sina rättigheter, som dom bara borde ha rätt till vid uppfyllande av motkrav och motprestation. Jag är själv invandrare med blandad härkomst (Iran/USA) och jag skäms över att vara invandrare när jag ser hur mycket skit ”vi” har tillfört detta land och resten av världen. Vi alla invandrare som jobbar, assimilerad, civiliserade, integrerade och skötsamma borde rösta på SD. För dom dåliga invandrarna förstör för oss invandrare som bidrar till samhället och vill leva på samma villkor som svenskarna.

 197. Självklart kommer Saudiarabien ändra på sig också och ta emot några miljoner muslimska flyktingar. Det är SA som ändå startar det mesta och flyktingarna är muslimer. Och så kanske en svensk kyrka i.några städer. Vi har ju några över som vi kan skicka, då många svenskar går ur kyrkan…

  • Vi måste väl hänga med i tiden och börja hissa regnbågsflaggan när vi firar midsommar, nej just ja muslimerna tycker ju att homosex är haram (förbjudet), men om vi tar bort det gula korset från den svenska flaggan och ersätter den med en gul måne, det borde nog gå .

 198. – Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna, säger Maqsood Khawaja och tillägger:– Det finns ju ganska många muslimer som bor i Sverige. Tiderna är förändrade och svenskarna måste också ändra på sig lite grann.

  Böneutrop är tillåtit i Mellanöstern, men det är bara så att islam har blivit lurade och bedragna av Gustav Fridolin, (Åsa Romson) Stefan Löfven, (Mona Sahlin), Annie Lööf (Maud Olofsson), Ulf Kristersson (Fredrik Reinfeldt), Jan Björklund (Birgitta Ohlsson), Jonas Sjöstedt (Lars Ohly/Gudrun Schyman). Samt kristdemokratiska partiledare som förirrat sig ned i diket med att lovorda islam, mer än kristendomen.

  Inte har medborgarna, demokratiska medborgare, till skillnad från politiker och media, så har inte medborgarna varken i Sverige, Norden och Europa gett islam någon som helst tillåtelse att beträda denna vår kontinent. Och Östeuropa vill ej ha islam heller, men där får medborgarna av sina politiker faktiskt säga vad de tycker om islam, muslimer, profeter, koranen mm. De tycker absolut inte om islam, varken förr, nu eller senare..!

  Vi vet, att nu islam vet, att kontinentens medborgare har nämnt islam vid namn som en uråldrig fiende till denna vår kontinent. Har Osmanerna inget lärt av Wien 1683..!!

  Ett kan det sägas till muslimerna att, de har skaffat sig politisk hjälp av kommunister i EU-kommission, och en DDR kommunist vid namn Angela Merkel. Det blir grant detta när det blir känt i världen. ”Islam och ateism”, eller kanske räcker det för islam att ”kommunisterna ”tror” på Marx”.

  Som avslutning, så kan man väl säga detta till muslimerna. Ni blev in lurade och är nu på helt fel mark och områden för att höja rösten. Ni blev in lurade av politiska företrädare och av media husen. Om islam lägger örat till marken så skall muslimer höra ur det växt till en enorm folklig makt som kommer att göra vad som det krävs, och vad som folket önskar med att islam skall kastas i havet. Medelhavet, Bosporerna eller Atlanten.

  • Islam har ofta örat nära marken men kan ända inte höra den enorma makten du talar om för det är högst 0,1% av svenska befolkningen pa den här websidan…

   • Den som försatt sig med att tala som kommunismen förrått folket, den skall nog vara på det klara med att önskedrömmen om detta illdåd inte kommer att kunna döljas en vacker dag.

 199. Samtliga muslimska invandrare har ”flytt” från muslimska länder, varför tar dem med sig sina därmed bevisligen dåliga sedvänjor och förväntar sig annorlunda resultat?

  ”Galenskap är att göra samma sak om och om igen och vänta sig olika resultat. Om du vill se andra resultat, gör inte samma sak.” /Albert Einstein

   • Sveriges generösa flerbarnstillägg gör ju det såklart attraktivt att föra Jihad här.
    Strategin för att förstöra demokratier är att få fler röster genom att helt enkelt avla fram fler muslimer.

   • De enda som är förtryckta är Svenskarna i sitt eget land. Invällarna behandlas som adel, inte konstigt hela 3:e världen vill hit…

    • Förryckta som vill bli förtryckta – vill kunde ju lika gärna sätta in Sveriges militär på svenskt territorium direkt. De här kommundelarna är ju ungefär lika svenska som södra Algeriet var franskt 1959.

 200. URk på burk… Läs mer på i-urken!!
  Om folk väljer att inte vilja ha ha Allahahu Akkbar gapandes öronen ens en gång i veckan.. så ska Maqsood Khawaja: bara hålla käften och be till den kristne guden att han får vara vara i Sverige och se glad ut!!… annars så kan gubben flytta tillbaka till det land han flytt från och slänga upp rumpen i vädret och hoppas på samma slags slantar från…… Ja ni vet vad…..

 201. Då kan dom själva börja med att ändra sig lite grand = inga böneutrop utåt( böneutropet är ju inte ens på svenska,då hör det absolut inte hemma här). Kvinnliga präster i moskéer . Vara på jobbet mitt på dan på Fredagar och inte sitta och be. Betala tillbaka de bidrag ni fått som borde vara ett lån. Börja visa att ni vill förändra er från det samhälle ni flyr ifrån. Inte bygga upp samma skit här i Sverige !

  • Det finns fler partier som är skyldiga.
   Riksdagen är full med ledamöter, som har argumenterat för nationens sammanbrott.

  • Montera högtalare utanför alla politiker som är för gaptrattar.Annie Lööf skulle säkert bli irriterad när hon käkade skofrukost.

 202. Det är som med kyrkornas okristliga klockringningar. Man vaknar av den satans italienska uppfinningen med klockringningar försvann och önskar sig en liten röd knapp som innebär att hela skiten far i luften en gång för alla, för det har absolut inget med medmänsklighet eller Jesus att göra alls, men så tänker man att det ändå år synd om de sekteristiska stackarna som inte får in tillräckligt med idioter in i sekterna, men måste väsnas likt störda barn för att inte bli totalt ignorerade.

  Hörde om irriterade pojkar i islamistiska länder som fyllde högtalarna med deg på ramadan. jag har full förståelse med dem efter att ha upplevt det själv. De börjar innan solen går upp, typ kl. 0400. Man frågar sig med vilken rätt islamisterna stör barnens/invånarnas sömn där nere med gigantiska högtalare? Vill de verkligen detta? Skulle inte tro det.

 203. Muslimerna kan få samma rättigheter en kristen har i deras hemländer.

  I övrigt skall jag som Svensk inte anpassa mig det minsta efter att ha blivit tvingad att försörja dessa individer och som tack eldar de upp våra bilar våldtar våra kvinnor och trakasserar polis brandkår och ambulans personal… Och rånar gamla .

 204. Det är exakt vad integration är. ” svenskarna måste anpassa sig också”
  Assimilering är att ta seden dit man kommer! Detta är en grov missuppfattning hos gemene man ute i stugorna att integration är samma sak som assimilering … mycket slugt genomtänkt ordbruk av etablissemanget för att lura folk rösta på grundval av felaktiga förutsättningar!

  • Analfabeter utan utbildning från muslimska klansamhällen KAN inte assimileras. De kommer aldrig att bli närande, bara tärande. Alla migranter är inte lika hopplösa förstås men det är en glidande skala neråt från de 46 läkare som invandrat = en droppe i havet i förhållande till den totala bulken.

 205. Importen av icke-svenskar kostar över..

  600 miljarder per år..

  Ska vi ändra på oss litegrann..!?

  Våra barn och äldre skulle haft dessa pengar..!

  Till att börja med.,!!

  Försvinn ur min åsyn..!

  Försvinn ut ur mitt land.,!!

 206. Varför inte att anpassa sig som gäst i ett främmande land. Till mig veterligen var ni inte tillfrågade att anlända.

  • Hederskultur betyder att tvinga oliktänkande att underkasta sig den ”rätta” kulturen. Lycka till med integrationen.

    • Dom kom till Europa på 1300 talet, sedan har det inte hänt så mycket. Samma sak kommer det att bli med muslimerna.

     • Ja visst är det märkligt. De har haft sju hundra år på sig att resa sig men har inte gjort det. De vill inte. ”Forum för levande historia” hade för några år sedan en utställning om zigenare och det var en enda lång bildskärmsexposé över deras umbäranden. INGET om några prestationer inom vetenskap, konst, handel och industri eller något annat. Klart är att de gillar musik.

      En förklaring till att de stannat på denna låga nivå sades vara att de var slavar i Rumänien ända tills rätt nyligen. Det stämmer att slaveriet avskaffades i Rumänien 1864. Intressant är att träldomen i Ryssland också avskaffades detta år. Men visa mig den ryss som försöker bortförklara sina tillkortakommanden med att ryssarna var trälar för 150 år sedan! Det vore ju helt absurt.

  • Ännu en utmärkt och relevant synpunkt! Varför ska vi huka när vi INTE VILL ha böneutrop från minareter över vår bygd här i Sverige som trycks ut med 120 decibel. Det är så förmätet och provocerande att kräva från bidragsmuslimer som ofta är här illegalt. Sverige ligger inte under islam, ännu.

   • Seppo har du överlevt ett riktigt böneutrop from en moskej. Halv fem på morgon i Mauritius blir du väckt av stort oväsende från en lokal minaret och det lät ockå din hadji kunde inte hantera mera efter natten före detta.

    • Nu ska jag svära i moskén…. Jag har från Gyllene Hornet hört böneutropen över vattnet från Istanbuls många minareter den ena efter den andra som stämmer in. Mycket stämningsfullt. Fast jag vill ju inte ha det här i Sverige, särskilt inte utanför sovrumsfönstret!

 207. Religionsfrihet? Vad kan det vara för märkligt fenomen, att påtvinga andra min religion är det det som menas med religionsfrihet.

  • Vad bryr sig alla dessa avkristnade politiker om religionsfrihet – egentligen? Vad det handlar om är det gamla vanliga pk-tänket, synd om utlänningar etc. och den heliga ”mångfalden” samt likgiltigheten eller rent av föraktet för den egna befolkningen. Mona Sahlin: ”Vi har ju bara midsommar och sådant larv”.

 208. Är det inte lika bra att vi säger till muslimerna som det är ? Vi tycker att allt med eran kultur och religion är fel, men vi har inte vågat vara öppna med det förut. Därför att etablissemanget har mobbat och fryst ut folk som vågar berätta det.

 209. Noterar att allt fler är så in i helvete förbannade, likaså jag. Jag fantasierar om vilka straff dom som tvingat mig ge bort mina barns enda hemland till resande vildar borde få, det är inga vackra tankar.

  Det är dags för SD att ta med foton till debatterna, t.ex foton på denna av ett gäng vildar misshandlade far, trycka upp dom i ansiktet på Ulf Kristoffersson eller Lövfen och skrika ”vad har du att säga till ditt försvar, du dödar och misshandlar svenskar”!

  Sjuklöverpartisten är en förbrytarnatur utan existensberättigande.

  https://nyheteridag.se/poliskalla-okant-invandrargang-misshandlade-pappan-grovt-i-mall-och-scandinavia-nar-han-skulle-radda-sonen/

 210. Svenskarna HAR ändrat på sig. Före vikingatiden i Sverige konstruerades islam. Sedan dess har svenskarna ändrat sig ett flertal gånger under det att islam står kvar och stampar på 500-talet. 1919 infördes demokrati i Sverige i form av allmän rösträtt för män. 1921 fick kvinnor rösträtt i Sverige. Det hade då gått 1400 år sedan koranen konstruerades.
  Nu, 100 år senare, är demokrati en ”självklarhet” i Sverige men islam befinner sig fortfarande kvar på 500-talet.
  Om vi utgår från att idag är år noll så kunde islam höra hemma i Sverige om 1500 år, under förutsättning att islam fjärmande utvecklas från 500-talet och Sverige står kvar där det är idag. Dock har har Sverige och resten av världen – utom den som lider under islam – då utvecklats ytterligare 1500 år, under det att islam har halkat efter lika många år eftersom själva urkunden är betongförankrad i 500-talet – dvs islam ligger 3000 år efter.
  På vikingatiden kunde man slå yxan i skallen på varandra precis som muslimer än idag halshugger ”avfällingar” och tillämpar stening vid ”äktenskapsbrott” – vilket även innefattar våldtagna kvinnor.
  Det säger sunt förnuft att en religion som under överskådlig tid och långt därefter hör hemma före vikingatiden inte passar in i ett modernt samhälle.

  • Det politiska styret av Islam kan inte avvaras. Darav dess utokning. Det ar det politiska Islam som tar over.
   Religionen Islam ar fragment I jamforelse med det
   politiska Islam som huserar 90%av Islam.

 211. Politiken är inte höger/vänster på horisontalplanet, utan vertikal i en överlevnadsskala. Marxismen befinner sig på skalans nedersta område(vänster) för aktivitet och därunder råder apati. För att överleva måste man gå uppåt på skalan och då passera genom ilska(höger). Med ilska kommer handling och med handling utvecklas förmågor och med förmågor kommer konservatism(Ungern). Därav kommer att marxism alltid kommer att förlora vad de än tar sig till.

 212. Sossepacket förtjänar detta. Stening av ickemuslimer måste komma igång. Politikerna och arbetarna först.

 213. Jag kommer aldrig ändra på.Jag har inte bet att få hitt dessa individer .Tycker inte om dom heller.AfS är det nu som gäller.
  Elsa

 214. Nej-alternativet fick mig att tveka, det borde ha stått bara ”Nej” eller ”Nej, asylinvandrarna ska repatrieras”

 215. Det bör vara så att människor skall skaffa sig utbildning och göra nytta först, innan de kommer med omfattande krav.

  I Sverige värderas inte människor utifrån sin vilja att bidra till samhället. I Sverige har yrkespolitiker sett till att människor värderas utifrån sin förmåga att hålla korrupta politiker kvar vid makten med sitt röstande.

  Arbetande svenskar bör vända yrkespolitiker ryggen! Yrkespolitiker är ensamma ansvarig för Sveriges förfall på alla områden.

 216. Det finns inget positivt med Islam då de förespråkar våld i sitt budskap. Ett budskap där vi svenskar kallas för otrogna och ska förgöras. Att då låta denna religion få fotfäste i norden och skapa problem för oss svenskar och även för våra grannländer är fel. Allting som har med Islam ska undvikas om vi vill bo i ett fredligt land också i framtiden och inte underkasta oss sharia lagar som är muslimernas yttersta mål.

  • Brottsmängden är för stor och domstolarna förrädiska så endast folkdomstolar kommer att kunna hantera detta. Och viktigt är att ett betalningsansvar skall utmätas även om så tusen års återbetalningstid utmäts.

 217. ”– Sverige är ett demokratiskt land så jag tycker att böneutrop borde vara tillåtna,” säger Maqsood Khawaja

  Just det. Sverige är ett demokratiskt land. Precis därför skall böneutrop INTE vara tillåtet, för islam inte är demokratiskt.

  • Så där låter det alltid; Sverige är ett demokratiskt land….. därför borde stening tillåtas…….

 218. I ett företag så är det chefen som bestämmer därför att det är han som betalar. Vem betalar i Sverige är det muslimerna eller svenskarna ? Passar det inte så kan ni försöka få bidrag i något annat land.

 219. När man pratar med människor är de flesta eniga om att svenskarna är förrådda av de gamla politiska partierna, det är alltså inte bara extremister som hävdar detta, utan folk i gemen;, vi väntar på folkets dom.

 220. Jag tycker att den här meningen säger allt: ”Kvinnor och barn är anvisade till en avskild plats i moskén”.

 221. Dessa förbannade inkompetenta halvfigurer till politiker som förstört vårt land, vad ska vi göra med dom?

  • Folklig vrede fungerar bra. Dessvärre är mer än 50 % av svenskarna beroende av politiker i sin yrkesutövning. De är rädda att förlora sina jobb, om de yttrar sig.

   Svenskarna kommer att ändra sig först när de mister sina skattesubventionerade jobb och de offentliga besparingarna är uttömda, så att ingen hjälp finns att få.

 222. Så här börjar det alltid, ge muslimerna ett lillfinger så vill dom snart hela armen.
  När dom väl är i majoritet, vilket dom kommer att bli med den utveckling vi har nu, så kommer dessa inkräktare inte att ge något tillbaka. Vill de Svenskar som omfamnar denna medeltida levnadsstil se hur Sverige ser ut om 30-40 år, så åk till Bagdad t.ex. så får ni se facit. Är det verkligen detta Sverige vi vill ha?
  Man kan undra om det inte är just denna religion som feministerna skall slåss mot istället för att omfamna den. Var finns feministerna när muslimska kvinnor är hänvisade till bakdörren, med påtvingade sjalar och annan klädsel?
  Svensk politik har spårat ur fullständigt med ynkryggar till politiker som styrs av etablissemangets massmedia, en media som dessutom vill tysta all annan alternativ media som vill få fram fakta och sanningar. Snart är även det fria ordet och yttrandefriheten borta också, då kan vi inte ens läsa detta som skrivs nu.